MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 лютого 2022

304 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 лютого.

Британський таблоїд "змінив" час вторгнення РФ й пояснив, чому Путін не наважився на нього  

Британський таблоїд The Sun, який напередодні чи не першим "спрогнозував" не тільки дату, а й час можливого вторгнення Росії в Україну, відредагував статтю про це.

У новій версії зазначено, що ніч, на яку "планувався" напад, пройшла без пригод. Причиною вказали те, що президент РФ Володимир Путін нібито "продовжив змушувати Захід гадати", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Холодне ясне небо над столицею Києвом, де місцеві жителі приготувалися до повітряного нальоту, залишалося безмовним, за винятком пролітаючих комерційних рейсів", - йдеться в матеріалі.

The Sun також пише, що напередодні в українській столиці нібито швидкими темпами готувалися до захисту країни - везли озброєння на бойові позиції. 

Про нові терміни вторгнення у матеріалі не йдеться - зазначено лише, що воно може початися "у будь-який момент".

Міністр оборони Британії про можливе вторгнення РФ в Україну: "Нічого не закінчилося, вони не зняли ноги з педалі газу" 

Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що Росія має діями довести своє бажання до деескалації, а заяви про відведення військ ще нічого не означають.

Як інформує UAINFO.org з посиланням на "Європейську правду", про це він сказав в ефірі Sky News.

"Ви можете на власні очі оцінити масштаби того розгортання Росії на кордонах України і взагалі всіх прес-конференцій, які проводив президент Путін. Досить зрозуміло, що їхні наміри щодо України полягають у тому, щоб змінити її поведінку і дійсно змінити відносини НАТО з Україною, і вони роблять це під загрозою вторгнення" - сказав Воллес.

Міністр оборони, який перебуває в Брюсселі на зустрічі НАТО, додав, що хоча Москва заявила, що відправляє деякі військові частини назад на свої бази, коли він був солдатом, війська не створювали банки крові та польові госпіталі та не переміщали стратегічне озброєння, якщо вони просто тренувалися. 

Посилаючись на дані розвідки, міністр зазначив, що росіяни зосередили 60% всієї сухопутної бойової потужності на кордоні з Україною і "значну флотилію" на морі.

Кива не собирается возвращаться из Испании: "Я дважды контужен. Это не моя война". ВИДЕО

Нардеп ОПЗЖ Илья Кива не намерен возвращаться в Украину из Испании.

Как сообщает Цензор.НЕТ, об этом Кива заявил в специальном видеообращении, которое он записал как реакцию на выступление президента Украины Владимира Зеленского, информирует UAINFO.org.

По словам Кивы, главная причина отказа от возвращения в Украину это преследование со стороны властей, и правоохранительных органов в частности, за то, что "у тебя другая позиция и за то, что ты обличаешь и критикуешь власть". 

"Не буду я тебя защищать, Зеленский. И не буду я за тебя, гниду, отдавать свою жизнь. Тогда когда в 2014-м у меня было две контузии, ты, в это время х#ем по роялю шаркал. За деньги", – подытожил свое обращение нардеп.

Напомним, что по данным СМИ, Кива и еще 11 депутатов ОПЗЖ находятся за границей. Кива, в частности, еще 30 января уехал в испанский Аликанте.

Росія розвалиться найближчими роками: експерт назвав майбутні "гарячі точки" 

Росія в недалекому майбутньому може втратити частину своєї території, це відбудеться в результаті кардинальної зміни еліт у найближчі 5-10 років.

Такий прогноз озвучив сайту "Телеграф" спікер міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Михайло Макарук, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

"І вежі Кремля - колишні чекісти та грушники (від ГРУ - Головне розвідуправління) знову не проти розіграти міжетнічну карту. Ту саму, яку розігрували, коли приводили Путіна до влади", - говорить Макарук. 

Він прогнозує, що в результаті в Росії можуть утворитися кілька "гарячих точок". Серед таких він назвав Татарстан, Башкортостан і республіки Північного Кавказу - всі вони, каже експерт, можуть захотіти незалежності від Росії.

Окремо Макарук виділив Сибір - регіон з величезними ресурсами, який, за його словами, втомився "годувати" Москву й передавати туди гроші.

Швеція офіційно відмовилася від членства в НАТО 

В уряді Швеції офіційно заявили про відмову подавати заявку на вступ в НАТО. Це випливає із зовнішньополітичної декларації 2022 року, яку підписала глава МЗС країни Анн Лінде.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний документ, оприлюднений на сайті уряду Швеції, інформує UAINFO.org.

"Право на вибір власної безпекової політики має центральне значення для нашої безпеки. Уряд не має наміру подавати заявку на членство в НАТО. Наша безпекова політика залишається незмінною. Наша неучасть у військових союзах служить нам і сприяє стабільності та безпеці у Північній Європі", - заявила Лінде.

За її словами, такий курс передбачає активну, широку та відповідальну безпекову політику та зовнішню політику у поєднанні з поглибленням оборонної співпраці, у тому числі трансатлантичного.

Українців попередили про злом через Facebook: не відкривайте посилання  

Команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України (CERT-UA) попередила українців про масовий злом через соціальну мережу Facebook. Зловмисники надсилають повідомлення, за допомогою яких зламують і крадуть дані.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на CERT-UA, інформує UAINFO.org

Як пояснили фахівці, через Facebook приходить повідомлення:

  • Повідомлення містять посилання, при відкритті якого в мобільному браузері завантажується HTML-сторінка, що містить JavaScript-код.
  • Браузер переходить за URL-адресою з доменом 87yc[.]xyz.
  • Після цього браузер завантажує і виконує додатковий JavaScript-код, що імітує сторінку авторизації Facebook і відправляє введені призначені для користувача дані зловмисникам.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини