MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 лютого 2022

237 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 лютого. 

"Острів Зміїний наш": у МВС розповіли про ситуацію в Чорному морі. ВІДЕО 

Острів Зміїний знаходиться під контролем України. Прикордонники продовжують охороняти кордони України в Чорному морі.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко,  інформує UAINFO.org з посиланняи на УНІАН.

"Два невідомих кораблі підійшли до острова Зміїний, обстріляли Пірс. Зажадали від українських прикордонників здатися, але не визначили терміни. Після чого відійшли від острова. Станом на зараз, острів Зміїний наш", - заявив Денисенко.

При цьому він вказав, що прикордонники продовжують охороняти кордони України в Чорному морі.

Рада Європи зупиняє членство Росії в організації, є консенсус 

Спільний комітет Ради Європи, що об’єднує керівництво ПАРЄ, представників держав-членів та генерального секретаря організації, рекомендує застосувати щодо Росії виключну процедуру, що веде до виключення цієї держави з РЄ.

Про це заявив президент ПАРЄ Тіні Кокс на пресконференції у Страсбурзі, повідомляє кореспондент "Європейської правди", інформує UAINFO.org

Тіні Кокс заявив, що під час засідання Спільного комітету був консенсус щодо рішення, яке має бути офіційно ухвалене пізніше у п’ятниці.

"Я давно в ПАРЄ, і вперше бачу таку єдність на всіх рівнях. Рішення за Комітетом міністрів, але в розумінні, що (очікуване рішення) це стаття 8 - призупинення участі РФ у всіх органах Ради Європи", - пояснив Тіні Кокс.

Формально це рішення має ухвалити Комітет міністрів РЄ, засідання якого відбудеться надвечір, однак Кокс кілька разів наголосив, що наразі розглядається лише один варіант дій. "Розпочавши війну проти України, Росія дала відповідь, що вона не може бути частиною нашої організації", - заявив Кокс, відповідаючи на запитання "Європейської правди".

ЄС погодив санкції проти Путіна і Лаврова - ЗМІ 

Країни Євросоюзу погодили персональні санкції проти президента Росії Володимира Путіна і глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

Про це повідомив 25 лютого німецький телеканал n-tv з посиланням на джерела в ЄС.

За його даними, мова йде про заморожування активів. Глави МЗС ЄС ухвалять формальне рішення в п'ятницю. N-tv стверджує, що "ЄС на це вже погодився".

В Financial Times також повідомляють, що ЄС планує заморозити рахунки Путіна і Лаврова. Сьогодні пройде голосування.

Українські сили прорвали позиції окупантів в районі Біловодська – ООС 

Українські Збройні сили прорвали позиції окупантів в районі Біловодська у Луганській області.

Про це повідомляє Операція об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook, інформує UAINFO.org з посиланняи на УНІАН.

"Сьогодні опівдні в районі Біловодська українські воїни дали бій російським окупантам. Наші підрозділи прорвали позиції загарбників та закріпили успіх контрнаступом", - наголошується у повідомленні.

"Зазнавши значних втрат, російські підрозділи рятуються втечею з поля бою у напрямку кордону РФ", - сказано у повідомленні.

Кличко: Це вже кривава війна. В мене немає вибору. Я буду боротися!  

Лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко буде захищати Україну зі зброєю у руках. Відповідну заяву він зробив у четвер, 25 лютого вранці.

Про це передає видання ESPN,  інформує UAINFO.org з посиланняи на УНІАН.

"Це вже кривава війна. В мене немає вибору. Я мушу це зробити. Я буду боротися", - сказав Кличко в ефірі ток-шоу "Good Morning Britain".  

Володимир Кличко, який раніше вступив до територіальної оборони Києва, наголосив, що захищатиме демократію і суверенітет країни.  

"Зараз Путін використовує військову риторику. Він чітко дає зрозуміти, що хоче знищити державу Україна і суверенітет її громадян. За цими словами слідують обстріли і танки. Ми переживаємо руйнування і смерті. Ми будемо захищати всіма способами і боротися за свободу та демократію", - наголосив Володимир Кличко.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини