MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 лютого 2022

561 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 лютого. 

"Історичний момент": Зеленський підписав заявку на вступ України до ЄС 

Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейський союз. 

Про це повідомляє прес-служба "Слуги народу", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна подає заявку на вступ до Європейського Союзу.

"Українці давно довели, що всі ми – невіддільна частина європейської спільноти. Настав час закріпити це на папері. Україна подає заявку на вступ до ЄС за спеціальною процедурою. Вдячні партнерам за підтримку і швидкі рішення", - йдеться в повідомленні.

Пізніше прес-служба "Слуги народу" опублікувала фото підписання документа президентом Володимиром Зеленським. На підписанні були присутні спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук і прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Здача Куп'янська: мера-зрадника затримали

Затримано мера Куп'янська Харківської області Геннадія Мацегору. Його підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє "Україна 24, інформує UAINFO.org

За даними каналу, мера-зрадника спіймали разом із силовими керівниками міста. Наразі вони на території вільної України. 

27 лютого куп’янський міський голова запропонував командуванню збройних сил РФ надати підтримку та матеріальне забезпечення. Мер забезпечив загарбників транспортом, житлом, пальним та їжею.

Через його дії територія українського Куп’янська вийшла з адміністративного підпорядкування органів державної влади України.

Илия Куса: Почему Россия проиграет 

"Решение В. Путина начать вторжение в Украину - это его личный эндшпиль и занавес, подводящий итог внешней политики РФ последних 15 лет", - об єтом на своей страничке в Фейсбуке пишет  аналитик Илия Куса, информирует UAINFO.org

"Причём, парадокс заключается в том, что за 15 лет им реально удалось достичь неплохих успехов в отдельных направлениях, например на Ближнем Востоке. Даже последняя операция в Казахстане в январе считалась очень грамотным маневром в условиях политических торгов с США и КНР.

Однако решения Путина 21-24 февраля всё это обнуляют. Они превращают ситуацию в игру с нулевой суммой и резко сужают для той же России коридор возможностей. Многие аналитики (и я в том числе) не думали, что именно этот сценарий будет реализован. Именно потому, что это самое банальное и тупое решение из всех возможных.

Это стратегический тупик, который, судя по всему, базировался на целом ряде просчетов.

1. Путин недооценил силу украинской армии и готовность правительства сопротивляться, считая, что все быстро сдадутся, а оборона слабая.

2. Путин недооценил уровень консолидации общества перед внешней угрозой. Другими словами, урок 2014-2015 годов был понят неверно или проигнорирован.

Росія вже втратила інціативу у бойових діях в Україні – екс-міністр оборони  

Міністр оборони України у 2019-2020 роках Андрій Загороднюк впевнений, що Росія вже втратила інціативу у бойових діях в Україні.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "Рада", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Оці два дні - всі розуміли, що це буде стратегічна пауза, вона продовжується, але вона продовжується надто довго. І ми вважаємо, що ініціативу вони вже втратили", - зазначив Загороднюк.

На його думку, від ворога зараз можна очікувати нових стратегій, але це вже не змінить ситуацію.

"Зрозуміло те, що їх збройні сили по готовності і близько не стоять з нашими. Зрозуміло, що вони кинули свої сили, які вони могли виділити. І вони не спрацювали. Головна новина, яку ми отримали - дуже важко їм, вони намагаються мобілізувати зараз Білорусь. А ми з Білорусі, з різних джерел отримуємо інформацію, яким чином це відбувається. Дійсно, ми стоїмо на порозі включення Білорусі до загального російського наступу. Але дуже серйозна протидія цьому суспільства, тому досі це питання не остаточне", - зазначив екс-міністр.

Арестович: Боже мой, знали бы вы как мы их метелим с утра под Киевом! 

"Боже мой, знали бы вы как мы их метелим с утра под Киевом!", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Алексей Арестович, информирует UAINFO.org.

Читайте также: Захисники Зміїного живі! У ВМС розкрили деталі злочину Росії на острові

"По подтверждённым оценкам к 14.00 уничтожено и повреждено более 200 единиц различной техники на направлениях Ирпень - Житомирская трасса", - пишет Арестович. 

Засновник банку "Тінькофф", який потрапив під жорсткі санкції ЄС і США, Олег Тиньков виступив проти війни з Україною. Він вказав, що загибель людей – неприпустима.

Про це бізнесмен Тіньков повідомив в Instagram, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Зараз в Україні гинуть невинні люди щодня, це немислимо і неприпустимо! Держави повинні витрачати гроші на лікування людей, на дослідження перемоги над раком, а не на війну. Ми проти цієї війни!"- йдеться в повідомленні.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини