MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 березня 2022

408 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 березня.

Росія стрімко втрачає свою військову техніку в Україні – CNN  

Росіяни вже втратили від 8 до 10% військової техніки, яка була стягнута для вторгнення в Україну.

Про це повідомляє CNN з посиланням на дані розвідки, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За оцінками США, ця техніка наразі знищена або виведена з ладу.

Йдеться про танки, літаки, артилерію й інше військове майно. 

Минулого тижня американська розвідка повідомляла про втрати від 3% до 5% одиниць техніки РФ в Україні.

Україна втратила такий же відсоток свого майна.

У Києві на Осокорках впав збитий російський винищувач: зруйновано приватний будинок. ФОТО

У Києві на Осокорках впав збитий літак окупантів Су-27, внаслідок падіння зруйновано будинок.

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"У Києві на Осокорках впав збитий українськими військовими російський літак Су-27. Ворожий пілот катапультувався, але загинув. Літак упав прямо на приватний будинок, ще одна людина залишилася без житла", - сказано в повідомленні.

Соловйов в ефірі проговорився про загибель Росії: видалене відео злили в мережу 

Відомий пропагандист Кремля Володимир Соловйов у прямому ефірі федерального телеканалу змушений був визнати, що поразка у війні з Україною неминуче спричинить крах Росії. Оскільки завдяки зусиллям ЗСУ все до того і йде, він навіть забув позначити війну "спецоперацією", що суворо регламентується новим російським порядком, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Відеозапис казусного ефіру "злила" у мережу українська журналістка Алеся Бацман. З контенту офіційних каналів Росії скандальний діалог Соловйова з якимось "експертом" був вилучений. 

Телеведуча звернула увагу, як сумно розмірковує над майбутнім рідної країни Соловйов, який залишається персоною "нон грата" не тільки для всього цивілізованого світу, а й нерукостислим для будь-якої людини, що поважає себе.

Фурса: Якщо росіяни шукають привід задушити божевільного диктатора, зробити переворот чи щось інше, то зараз в них є для цього залізний привід 

Ми звикли вважати Путіна божевільним. Божевільним кровавим диктатором. Який два роки сидів у бункері і остаточно з'їхав з глузду, читаючи твори російських фашистів і фейкові реляції російських корупціонерів.

Але от американська розвідка каже, що Путін не божевільний. Упоротий, але не божевільний. Що ж, останні події засвідчили, що ми маємо довіряти розвідці США. І що ж тоді, вважати Путіна не божевільним? Я готовий. Так так, я можу допустити, що Путін не божевільний. Але не поспішайте кидати в мене томатами. В мене є просто інша версія. Єдина логічна версія. Так от, єдина логічна версія того, що відбувається, при тому, що Путін не божевільний, це… Путін – китайський шпигун. 

Про це на власній сторінці у Facebook пише Сергій фурса, інформує UAINFO.org.

Ну от подумайте, хто зараз виграє? Китай протистоїть Заходу, колективному Заходу, але хоче холодного протистояння і не хоче руйнувати економіку. Китай позирає на Тайвань і думає, чи можна чи ні повернути силою. Але як перевірити, що можна робити і що ні. Як не втратити, а й ще здобути, наприклад ресурси.

І тут на арену виходить шахід Путіна, який обтягує себе поясом шахіда із кадирівців і псковських десантників і кидає себе під колеса танку. А Китай стоїть в стороні і думає. Вийде у нього – добре. Тоді можно забирати Тайвань і Захід нічого не зробить. Не вийде? Прикро, але Тайвань почекає, а от дешеві російські ресурси отримати також приємно.

Голова Миколаївської ОДА: ніколи країна, яка має на гербі курку, не переможе країну, яка має на гербі виделку. ВІДЕО

У середу, 9 березня, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім, який з перших днів війни став справжнім народним улюбленцем, опублікував у Telegram-каналі відео, де порівнює герби України та РФ, інформує UAINFO.org.

Своїм вчинком він показав впевненість у тому, що перемога у війні буде за Україною – і ніяк інакше.

"Одесити підказують, що ніколи країна, яка має на гербі курку, не переможе країну, у якої на гербі виделка", – йдеться у повідомленні.

Российский 4-й Рейх

Главной целью "специальной операции", которая фактически является войной против суверенной Украины, Путин назвал "денацификацию" и "демилитаризацию" Украины. Иными словами говоря, он решил бороться с "фашизмом в Украине", хотя на самом деле имеет место действие с точностью до наоборот. "Фашисты будущего будут называть себя антифашистами" – фраза, которая приписывается Уинстону Черчиллю и неважно, говорил он это или нет. Сегодня мы видим, – насколько это справедливо, пишет в своем блоге Герман Обухов, информирует UAINFO.org.

ФАШИЗМ, как социально-политическое явление, ИМЕЕТ ПЯТЬ ХАРАКТЕРНЫХ СИМПТОМОВ, которые были в ГЕРМАНИИ с 1933 по 1945 год:

1. Великодержавный шовинизм.

2. Слияние всех ветвей власти – исполнительной, законодательной и судебной с силовыми структурами, СМИ и бизнес элитой.

3. Агрессия по отношению к соседним государствам и захват сопредельных территорий.

4. Преследование диссидентов и политические убийства.

5. Преклонение перед фюрером.

Фашизм, как синоним национал-социализма, включает в себя все перечисленные выше признаки в полном объеме и одновременно.

"Я ненавиджу вбивць". Ада Роговцева організувала вдома "штаб" для захисників України: годує їх, пере шкарпетки

Легенда українського кінематографа Ада Роговцева, яка пережила Другу світову війну, після вторгнення Росії в Україну почала активно підтримувати солдатів ЗСУ та добровольців із тероборони. У себе в будинку актриса організувала "побутовий штаб", куди бійці приходять прийняти душ, випрати речі та поїсти домашньої їжі.

Про це OBOZREVATEL стало відомо під час перегляду телемарафону UAразом, інформує UAINFO.org.

Ада Миколаївна підтримувала українську армію і у 2014 році, а зараз її власний волонтерський рух лише посилився.

"Я була практично скрізь. Я була на передовій. Я знаю, як вони жили, як вони мучилися, як вони страждали, як вони воювали. А тепер я знаю, як вони боронять нас. Яка надлюдська сила та мужність у цих прекрасних людей – наших українських воїнів", – поділилася емоціями зірка.

84-річна актриса акцентувала на тому, що багато людей похилого віку, на її думку, намагаються відсторонитися від війни і кудись поїхати, однак сама Роговцева так вчинити не може через характер та вірність українському народові.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини