MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 березня 2022

265 0

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 березня 2022Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 березня.

Лавров підтвердив, що Росія свідомо розбомбила пологовий будинок в Маріуполі 

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров підтвердив, що бомбардування лікарні та пологового будинку в Маріуполі було свідомим та цілеспрямованим рішенням армії РФ.

Про це він заявив на пресконференції у Анталії, після переговорів з очільником українського МЗС Дмитром Кулебою, пише Європейська правда, інформує UAINFO.org.

Лавров підкреслив, що вважає цей пологовий будинок військовою ціллю.

"Кілька днів тому на засіданні Ради безпеки ООН були надані факти російською делегацією про те, що цей пологовий будинок давно захоплений батальоном "Азов" та іншими радикалами, звідти вигнали всіх породіль, всіх медсестер і взагалі весь персонал. Це була  база ультрарадикального батальйону "Азов", - заявив він

Лавров визнав, що бачив репортажі з Маріуполя, які свідчать про рівно протилежне, адже камери засвідчили, що породіллі були та отримали поранення, але вважає їх маніпуляцією, бо у повідомленнях ЗМІ "не було уваги до другої сторони".

Росіяни визнали, що використовують в Україні зброю з "вакуумними бомбами"  

Російське міністерство оборони визнало, що використовують у бойових діях в Україні систему залпового вогню ТОС-1 "Солнцепек", на якій можуть застосовувати термобаричні боєприпаси.  

Про це повідомляють Міністерство оборони Великої Британії та російський телеканал "Звєзда", що належить російському міноборони, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

9 березня російський телеканал "Звєзда" оприлюднив інформацію, що, мовляв, артилерист-окупант Сергій Губарєв 4 березня в бою в Чернігівській області застосував систему ТОС-1А "Солнцепек" в бою з підрозділами Збройних Сил. 

У Міністерстві оборони Британії відразу відреагували, що на ТОС-1А росіяни можуть використовувати термобаричні боєголовки (нефахівці хибно називають їх "вакуумні бомби" – ред.). 

На росТБ влаштували істерику через правду про масову загибель окупантів в Україні

Російським пропагандистам усе важче приховувати правду про війну проти України. Напередодні на ворожому телебаченні прозвучала заява про великі втрати окупантів, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На телеканалі "Звезда", що підпорядковується Міністерству оборони РФ, полковник Єраносян В.М. публічно визнав, що окупанти продовжують гинути після повномасштабного вторгнення на територію нашої держави. Такі слова викликали справжню істерику у ведучого, який одразу ж вскочив та закликав військовослужбовця замовкнути.

"Там реально наші хлопці, і донецькі, і луганські, і наші сили спецоперацій гинуть зараз. Я хочу, щоб ми вшанували хвилиною мовчання пам'ять про наших хлопців", – заявив Єраносян. 

А ведучий почав кричати: "Я не хочу це чути!" Пропагандист продовжував наполягати, що РФ проводить "спецоперацію". Колосальні втрати окупантів він назвав "тріумфом російської зброї та російської армії".

"Вийшов покурити і куля в чоло": загарбник телефоном розповів про страшний страх в Україні

24 лютого 2022 року Російська Федерація агресивно вторглася на територію незалежної України і влаштувала тут повномасштабну війну, в результаті якої гинуть військові, діти, мирні жителі і повністю руйнується інфраструктура.

І якщо РФ планувала захопити Україну за два-три дні, то зараз окупанти розуміють, що тут на них ніхто не чекав, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Так, один з них у телефонній розмові поскаржився на втрати у своєму батальйоні, а також сказав, що йому дуже страшно перебувати в Україні.

"Тут страшно, капець як. Тут трохи прошляпив і тобі кінець. Пацанчик вийшов з танка, стояли разом, курили. Він трохи відволікся і куля в чолі, прикинь?",- сказав окупант.

Бенедикт Камбербетч вийшов на сцену міжнародного кінофестивалю з прапором України 

Британський актор Бенедикт Камбербетч висловив свою підтримку та співчуття народові України, взявши з собою на церемонію Santa Barbara International Film Festival державний жовто-блакитний стяг. З ним у руці зірка "Шерлоку" та Marvel з'явився на сцені і оголосив промову, в якій закликав світ до рішучих дій щодо припинення війни.

Слова знаменитості процитував таблоїд Daily Mail, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org. 

Відмітимо, що актор не вперше звертає увагу суспільства на жорстоке вторгнення Росії в Україну.

Після того, як Бенедикт Камбербетч отримав нагороду, він демонстративно розправав в руках прапор, на якому був український герб. Зі сцени актор заявив, що світові потрібно робити більше, ніж "думати і молитися" за Україну.

"Нам потрібно діяти. Нам потрібно перейти на веб-сайти посольств. Ми повинні побачити, що ми можемо зробити як громадяни світу, громадяни Європи та люди, які хочуть досягти результату. Для цих людей із дітьми, сімей, які борються за виживання, коли на їхні міста падають ракети", – оголосив актор.

"Молитва за Україну": оркестр Військово-повітряних сил США вперше заспівав українською. ВІДЕО  

Знаменитий оркестр Військово-повітряних сил США вперше заспівав українською, виконавши композицію "Молитва за Україну" композитора Миколи Лисенка, вперше опубліковану у 1885 році.

Відео опубліковане на YouTube-сторінці оркестру, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Музичні амбасадори Оркестру ВПС США відомі урочистими виступами на Майдані Незалежності, концертними турами країною та проєктами колаборацій, що поєднали українську та американську музику. 

Оркестр, заснований Гленом Міллером, разом із "Співочими сержантами" вперше звернувся з Вашингтона українською мовою. 

Вперше опублікована у 1885 році "Молитва за Україну" композитора Миколи Лисенка стала знаковою піснею. Сьогодні композиція лунає в усьому світі як символ миру, свободи та демократії. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини