MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 березня 2022

344 0

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 березня 2022Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 березня.

WP: НАТО може зробити більше, щоб допомогти Україні, не провокуючи Третю світову війну

Президент України Володимир Зеленський — як і практично кожен українець, який має можливість виступити перед офіційними особами США та Європи, — благає про захист від російської артилерії, крилатих ракет та бомб, пише The Washington Post, повідомляє ZN.UA, інформує UAINFO.org

Після того, як у середу росіяни обстріляли (безладно чи навмисно) пологовий будинок у Маріуполі, Зеленський повторив свою вимогу, щоб НАТО встановило безполітну зону над Україною. «Скільки ще світ буде спільником, який ігнорує терор?» — спитав він у Твіттері. «Негайно закрийте небо!» Але офіційні особи США та НАТО рішуче відхилили це прохання, стверджуючи, що існує надто великий ризик того, що вона може спровокувати війну між Росією та НАТО. З тих самих причин Вашингтон відхилив пропозицію Польщі надати Україні винищувачі МиГ радянської епохи через американську авіабазу в Рамштайні, Німеччина.

Заведено вважати, що Сполучені Штати та інші союзники по НАТО можуть постачати смертоносну зброю, таку як ракети «Джавелін» і «Стінгер», для спалювання танків і літаків, уникаючи при цьому ескалації прямої війни з Росією (військова доктрина якої передбачає нижчий, ніж у НАТО, поріг для використання ядерної зброї). За неофіційними правилами, виробленими за часів холодної війни, така опосередкована війна вважається допустимою, а будь-яке пряме зіткнення, наприклад, між винищувачем НАТО та російським літаком, заборонено. Відхиливши пропозицію Польщі, союзники США та НАТО також вирішили, що надання літаків Україні з території НАТО було б надто ризикованим.

Бажати смерті ворогу та вбивати російських окупантів не гріх – глава ПЦУ Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зазначає, що бажати смерті ворогові та вбивати російських загарбників не є гріхом в очах ПЦУ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це митрополит сказав в ефірі інформаційного телемарафону, інформує UAINFO.org.

"Ми як народ не прагнемо смерті тих, хто є нашими сусідами. Але оскільки вони прийшли в наш дім, ми захищаємо свою родину, свою Батьківщину, свою землю. Наші воїни захищають усіх українців. Захищати, вбивати ворога - це не гріх. Ми захищаємо, ми не прагнемо чужого. І той, хто прийшов до нас з мечем, він від того меча і загине", - зазначив предстоятель ПЦУ.

Крім того, митрополит закликав усіх православних України, зокрема вірян і священнослужителів Московського патріархату, об'єднатися навколо визнаної автокефальної помісної православної церкви.

Астролог розповів, коли помре Путін, й спрогнозував війну в РФ 

Президент Росії Володимир Путін, швидше за все, помре за один-три місяці. При цьому вже за місяць-півтора на території РФ може розпочатись серйозна війна.

Про це "Телеграфу" розповів один із найвідоміших російських астрологів, який з метою особистої безпеки попросив не розкривати його ім’я, інформує UAINFO.org.

Він зокрема повідомив, що після початку війни проти України склав особистий гороскоп для Путіна.

"Швидка смерть Володимира Володимировича неминуча. Наразі проглядається два варіанти – смерть від хвороби або насильницька загибель. Що це буде – замах, військовий удар чи щось інше, важко сказати", – зазначив астролог.

При цьому, за його словами, є набагато серйозніша небезпека – війна на території Росії. "Я бачу вогонь, руйнування та багато смертей. У тому числі у найбільших наших містах — Москві, Санкт-Петербурзі, по всій країні", — розповів астролог. За його словами, війну він бачить "в найближчі місяць-півтора".

Українські війська знайшли докази підготовки окупантами хімічної атаки 

Українські військові отримали ще одне підтвердження того, що РФ може готувати хімічну атаку проти України, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики у Facebook, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org.

У центрі зазначили, що внаслідок бою біля села Старомлинівка в Донецькій області чотири доби тому українська армія знищила “велику кількість окупантів” та виявила низку документів. Серед них, зокрема, знайшли посвідчення офіцера ЗС РФ вузькопрофільної спеціалізації на ім'я Афтаєва Алєксандра Вікторовича. 

"Згідно з документами, до загибелі в Україні Афтаєв служив у військовій частині 21222 – а це «Федеральне управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї» у місті Пенза. А до служби в армії він закінчив «Саратовский военный институт биологической и химической безопасности", – йдеться в повідомленні.

Скандальна Єгорова зреклася своїх слів на підтримку Путіна 

Відома телеведуча Сніжана Єгорова заявила про те, що консульство України в Анталії заборонило продовжити закордонні паспорти її дітям, оскільки вона підтримує політику президента РФ Володимира Путіна і вторгнення в Україну, в тому числі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За словами Єгорової, консул нагадав їй пост у Facebook, в якому вона висловилася на підтримку Путіна. Мабуть, щоб таки її дітям продовжили закордонні паспорти, вона вирішила викрутитися з ситуації і зректися своїх слів. Але навіть попри це, їй таки відмовили в проханні.

"Хочу офіційно заявити: я, Єгорова-Грищенко Сніжана Олександрівна, мати п'ятьох дітей, громадянка України, не підтримую військових дій Російської Федерації на території України", - сказала Єгорова.

В МВС відповіли, навіщо РФ поширила відео про нібито присутність Кадирова в Україні  

Відео про нібито присутність на війні в Україні глави Чечні Рамзана Кадирова розрахована на чеченців, щоб виправдатись за великі втрати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко на брифінгу, коментуючи відео, де Кадиров стверджує, що був у Гостомелі під Києвом, і погрожує, що вже може бути в Києві, а тим часом переховується в бункері, інформує UAINFO.org. 

Денисенко зазначив, що не має повноважень коментувати - був Кадиров на території України, чи ні. Водночас, говорячи про причини появи такого відео, радник МВС сказав, що в перші дні війни значна частина гвардії Кадирова була розбита під Києвом, зокрема, загинув один з його генералів.

За припущенням радника, приховати в Чечні втрату частини елітних підрозділів цієї гвардії не можливо, тому "йому потрібно було показати, що він воює разом зі своїми, потрібно показати, що він нібито на фронті і планує якісь операції".

У Маріуполі померла вагітна, яка постраждала під час бомбардування пологового будинку

У Маріуполі померла одна з вагітних жінок, яка під час авіаудару російських окупантів перебувала у пологовому будинку. 

Про це повідомила журналістка "Голосу Америки" Ася Доліна у Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Доліна зазначила, що цю інформацію підтвердив фотограф Євген Малолєтка, який того дня робив фоторепортаж з місця подій.

"Перша вагітна дівчина з відео/фоторепортажів з місця бомбардування дитячої лікарні №3 в Маріуполі (роддом), та, що виносили на носилках, не вижила. Її ненароджена дитина теж не вижила", - повідомила журналістка.

Ще одна з постраждалих під час обстрілу лікарні породіль - Маріанна Підгурская - народила дівчинку.

Бенедикт Камбербетч заявив, що готовий прийняти біженців із України у своєму будинку  

Вчора у Лондоні відбулася церемонія вручення нагород EE British Academy Film Awards 2022.

Знаменитості зібралися у Королівському Альберт-Холі. Серед присутніх були актор Бенедикт Камбербетч із дружиною Софі Гантер. Актор вийшов на доріжку в оксамитовому піджаку, білій сорочці та чорних штанах. До піджака його було пришпилено значок у кольорах українського прапора, пише ТСН, інформує UAINFO.org. 

Перед церемонією Бенедикт заявив у коментарі телеканалу Sky News, що сподівається стати учасником урядової програми Великої Британії з прийому біженців із України.

"Це справді час, що шокує — бути європейцем за дві з половиною години польоту від України, і це те, що нависло над нами", — сказав Камбербетч Sky News.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини