MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 березня 2022

389 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 березня.

"Не будьте курортом для вбивць". Зеленський закликав Італію посилити санкції проти РФ

Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до парламенту Італії. Він закликав підтримати посилення санкцій проти Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його звернення, інформує UAINFO.org.

"Вторгнення не зупиняється майже місяць, значить потрібно ще більше санкцій, ще більше тиску, щоб Росія шукала не військові резерви або найманців десь в Лівії, а щоб Росія шукала мир. Щоб одна - єдина людина шукала мир", - зазначив Зеленський, маючи на увазі президента Росії Володимира Путіна.

За його словами, ті, хто в Росії віддає накази воювати, і ті, хто пропагують війну, використовують Італію як місце для відпочинку.

Київ – дуже велика проблема для Росії, і вони зроблять все, щоб сюди зайти – голова Київської ОВА

Глава Київської військової обласної адміністрації Олександр Павлюк розповів про ситуацію на підступах до української столиці.

У коментарі журналістам Донбас.Реалії Павлюк зазначив, що свої зусилля він зосереджує на обороні. Наразі важливо відбити область, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«І для того, щоб максимально не допустити наближення російських військ до Києва, ми будуємо по районах Київської області, на основних магістралях, на основних перехрестях, висотах, які найбільш притаманні для ведення оборонних дій і зупинення противника, ще один рубіж, який насичуємо підрозділами територіальної оборони і добровольчими підрозділами для того, щоб максимально сприяти нашим військам безпосередньо в смузі виконати свої завдання і мати стійкість оборони», — сказав він.

Путін у лютому змінив тисячу особистих працівників – охоронців, кухарів, секретарів та прислугу

Путін, який від початку війни засів у бункері, починає ще більше боятись за своє життя. У лютому він змінив близько тисячі особистих співробітників.

Про це повідомляє The Daily Beast, пише 24 канал, інформує UAINFO.org.

Путін змінив охоронців, кухарів, секретарів та прислугу. Боїться, що його отруять.

У політичній та бізнес-еліті Росії формується група, яка готова усунути Путіна від влади. Санкції Заходу ведуть до краху Росії, тому верхівка окупантів намагається уникнути фатального кінця.

Розглядають різні варіанти його відсторонення: отруєння, раптова хвороба, нещасний випадок тощо.

Арестович пояснив феномен Чорнобаївки

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович пояснив феномен Чорнобаївки, де українські військові 8 разів в результаті авіаударів знищували військову техніку й особовий склад супротивника.

Про це Арестович сказав в ефірі інформаційного телемарафону, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Вони накопичили величезне угруповання з Криму на тому напрямку – там, де Миколаїв, Одеса. Їм бажано, але недосяжно, рухатись через два мости – антонівський міст і міст у Новій Каховці", – зазначив він.

За словами Арестовича, там виходить дуже вузький прохід, але окупантів "величезна кількість", і просуватися вглиб України вони можуть лише "капілярним шляхом".

"І як не ховайся у відкритому степу, все одно ми знаходимо їх частіше, ніж їм хотілось би", – додав він.

Також Арестович зазначив, що на Херсонщині, на аеродромі у Чорнобаївці російські загарбники накопичують вертолітне угруповання.

Кирилл Сазонов: Укрощение Путина

"На 27 день войны риторика агрессора на различных переговорных площадках меняется. Ультиматумов и высокомерных требований все меньше. Масштабы проблемы постепенно доходят до некоторых мозгов даже сквозь толстые кремлевские стены. Впрочем, эти самые масштабы доходят не до всех мозгов и потому перемены в риторике агрессора заметны, но пока недостаточны", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Кирилл Сазонов, информирует UAINFO.org.

"Причины очевидна и их две. Первая - Путин не достиг своих целей в войне против Украины. Вторая - Путин продолжает верить, что сможет дожать украинское руководство и народ до капитуляции. И даже когда Зеленский прямым текстом ему передает, что ультиматумы лишены смысла - Путин не врубается в ситуацию. А все просто. Даже если у Кремля получилось бы дожать украинское руководство до капитуляции и сдачи национальных интересов - Украина не приняла бы такой сценарий. В Москве просто не понимают, как это - необходимо считаться с мнением народа. А в Киеве понимают прекрасно. 

Так что мир завтра не наступит. РФ еще планирует дожимать нас, а мы не видим причин для капитуляции. Потому что из 10 российских армий ЗСУ за месяц уничтожили четыре. Осталось шесть. Беларусы воевать не хотят, резервов дефицит, топлива и пайков в большинстве оккупационных частей на несколько дней осталось. Россияне бегут из Украины и всячески отбиваются от таких "командировок". То есть скоро переговоры пойдут динамичнее...", - завершает Сазонов.

Мільярд доларів на "Мрію". Скільки коштуватиме побудова літака

В державному підприємстві "Антонов" підрахували, скільки буде коштувати добудувати легендарний АН-225 "Мрія", який є копією того літака, що знищили російські окупанти під Гостомелем. За попередніми даними, будівництво обійдеться в 1 млрд доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речницю ДП "Антонов" Ларису Дроздову в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

"Були зроблені підрахунки. Десь від 700 млн доларів до 1 млрд треба буде, щоб добудувати ту "Мрію", яка є", - зазначила речниця.

Ломаченко відмовився від бою з Камбососом і залишиться захищати Україну, – ESPN

Український боксер Василь Ломаченко відмовився від бою з абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі Джорджем Камбососом. Українець вирішив залишитися в країні, яка протистоїть російському вторгненню.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ESPN, інформує UAINFO.org.

Повідомляється, що в лютому Ломаченко погодився провести бій з Камбососом 5 червня в австралійському Мельбурні, але тепер вважає за краще залишитися в Україні з сім'єю, а не їхати з країни на тренувальний бій.

Зазначимо, Ломаченко вступив у територіальну оборону Білогород-Дністровського. Відповідно до воєнного стану в Україні чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати країну, але робляться зусилля, щоб дозволити виїзд елітних спортсменів.

"Солідарні з українцями". Переможці Євробачення 2021 року "Måneskin" скасували концерти в Росії

Переможці пісенного конкурсу "Євробачення-2021", італійський рок-гурт Måneskin, скасував раніше заплановані концерти в Росії.

Концерти Måneskin мали відбутися цієї весни в рамках туру Loud Kids. Однак, як стало відомо з Instagram рокерів з Риму, Тепер група відмовляється відвідувати країну-агресор, інформує  UAINFO.org.

Зокрема, було скасовано концерти у Москві та Санкт-Петербурзі.

"Звісно, дуже важко робити оголошення про шоу в той час, коли в Україні триває жахлива війна та страждають безневинні люди. Ми переживаємо за український народ та солідарні з ним. І через рішення людей при владі, які впливають на життя стількох безневинних людей, ми не залишатимемо в турі російські дати", – йдеться у повідомленні гурту.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини