MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 березня 2022

250 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 березня.

У Росії повідомляють про зникнення Шойгу

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу перестав з'являтися у публічному просторі з 11 березня, тобто його не видно 12 днів із 28, поки триває війна в Україні, повідомляють російські ЗМІ.

Про це повідомляють російські журналісти-розслідувачі з видань "Медіазона" та "Агентство", пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

Журналісти зазначають, що Шойгу перестав з'являтися у публічному просторі з 11 березня.

Зазвичай Шойгу дуже активний у ЗМІ. З його приходом до Міноборони різко збільшився штат пресслужби, і відомство почало приділяти велику увагу своєму публічному образу. 

"Агентство" повідомляє, що до 11 березня Шойгу з'являвся в новинах майже щодня.

Білорусь закриває генконсульство України в Бресті і скорочує українське диппредставництво в країні

У Міністерстві закордонних справ Білорусі заявили про закриття Генерального консульства України в Бресті. Також там оголосили про скорочення кількості українських дипломатів на території країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Белта", інформує UAINFO.org.

Таким чином, в Білорусі залишиться лише п'ять співробітників української дипмісії, решта мають залишити країну найближчим часом.

"Цей крок спрямований на припинення недипломатичної діяльності низки співробітників українських закордонних установ. Їм запропоновано залишити нашу країну протягом 72 годин", - сказав представник МЗС Білорусі Анатолій Глаз.

Він також заявив, що "у зв'язку з фактичною відсутністю персоналу" білоруською стороною також прийнято рішення про закриття консульства України в місті Бресті.

НАТО надасть Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних та ядерних загроз

Саміт лідерів НАТО, який відбудеться в Брюсселі 24 березня, погодить надання Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз.

Про це на брифінгу напередодні саміту розповів генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє "Європейська правда", інформує UAINFO.org 

"Я очікую, що завтра союзники погодять надання додаткової підтримки (Україні). Це включає допомогу у сфері кібербезпеки, а також обладнання, яке допоможе Україні захиститись від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз", - заявив генсек Альянсу. 

Столтенберг підтвердив позицію Альянсу, що він прагне недопущення виходу війни за межі України.

"Ми рішучі зробити все, що ми можемо, щоб підтримати Україну. Але ми маємо відповідальність гарантувати, що війна не вийде за межі України та не стане конфліктом між Росією та НАТО", - сказав він.

"Путін наказав валити всіх": окупант розповів, як вбиває та грабує мирне населення

Російський окупант розповів дружині, як вбиває українських дітей та жінок. За його словами, Путін наказав вбивати всіх, що чинить спротив.

Про це він розповів у телефонній розмові, яку вдалося перехопити, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Зокрема, загарбник заявив, що вбив маленьку дівчинку, яка у магазині іграшок наставила дитячий пістолет на окупантів.

"Путін же наказ дав, сказав: все пох*р, каже, на мирне населення. Взагалі, хто чинить опір типу, нах*р, без розмов", - каже окупант.

Крім того, загарбник потішив дружину тим, що "милосердний" Путін за вбивства українських дітей нагороджує своє військо спрощеною процедурою вступу у будь-який навчальний заклад РФ.

Конфіскований "Гелендваген" кримінального авторитета врятував життя спецназу в Ірпені. ФОТО

Вартість броньованого Mercedes-Benz G-Class – близько пів мільйона доларів. Автомобіль передали бійцям підрозділу "КОРД".

Броньований Mercedes-Benz G-Class урятував чотирьох бійців поліцейського спецназу "КОРД" під час штурму Ірпеня. Позашляховик раніше належав кримінальному авторитету. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, пише Фокус, інформує UAINFO.org.

За його словами, "Гелендваген" потрапив під обстріл учора. Якби автомобіль був неброньованим, то бійці "Корду" загинули б. На фото видно, що джип сильно обгорів.

Mercedes-Benz G-Class вилучили в межах кримінальної справи в кримінального авторитета Андрія Недзельського, також відомого як Нєдєля. Вартість автомобіля – близько 500 тисяч доларів.

Позашляховик перебував під арештом на штрафмайданчику держпідприємства СЕТАМ. Потім, відповідно до законодавства про воєнний стан, "Гелік" вилучили та передали підрозділу "КОРД".

Музейні експонати. Через санкції заходу РФ підніме у небо застарілі радянські літаки

У Росії вирішили в Росії повернути в небо старі неекономічні радянські літаки Іл-86

Через санкції ЄС і США в Росії вирішили повернути у небо старі неекономічні радянські пасажирські літаки Іл-86.

Про це повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на Avianews.com, інформує UAINFO.org.

Три таких застарілих лайнери добудують для приватної російської авіакомпанії S7 Airlines ("Сибір"), заявив міністр транспорту Росії Віталій Савельєв.

Згідно з його рішенням, для авіаперевізника добудують ще два вантажні літаки Іл-96, пише видання.

Сама компанія S7 Airlines цю заяву поки не прокоментувала. Там відмовилися від експлуатації всіх радянських літаків ще у 2008 році та повністю перейшли на авіалайнери західного виробництва Airbus, Boeing і Embraer.

"Порішайте" Путіна, тому що залишитеся без трусів – Ектор Хіменес-Браво звернувся до російських олігархів

Колумбійський кулінар і суддя шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво звернувся до російських олігархів і закликав їх "порішати" президента Росії Володимира Путіна, поки вони не залишилися без трусів.

Крім того, Ектор оприлюднив кадри, як юні яхтсмени завадили пришвартуватися яхті російського мільярдера Романа Абрамовича, інформує UAINFO.org

"Маленькі українські діти блокують санкційний багатомільйонний човен Абрамовича, щоб той не зміг причалити в порт турецького Бодрума! Абрамович! Ти та інші російські олігархи, згуртуйтеся і порішайте Путіна, тому що залишитеся без трусів! Український дух не подолати! Ми переможемо", - написав Ектор. 

БЕZ ОБМЕЖЕНЬ і MOZGI прибрали з логотипу символ ворога – букву "Z"

Популярний український рок-гурт БЕZ ОБМЕЖЕНЬ удосконалив свою назву, змінивши англійську "Z" на українську "З". Причини такого рішення, як зазначили музиканти, будуть зрозумілі для кожного українця – артисти не хотіли використовувати символіку ворога. Незабаром про модернізацію логотипу повідомили і в продюсерському центрі MOZGI GROUP.

Про рішення змінити MOZGI на MOЗGI заявила співзасновниця компанії, колишня дружина Потапа Ірина Горова на особистій сторінці в Instagram. БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ про свій апгрейд повідомили також у соцмережі, пише Обозреватель

Рок-музиканти заявили, що не хотіли б асоціюватися у публіки з ворожою символікою. Нагадаємо, ініціал Z використовує армія російських окупантів для ідентифікації своєї військової техніки. 

"Було красиво, але стало ще краще! Причина всім зрозуміла. Ми не хочемо будь-яким чином асоціюватися з тими, хто знищує нашу Державу та наших людей", – прокоментували артисти.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини