MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 квітня 2022

273 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 квітня.

Багато в чому Путін уже програв в Україні – голова армії Британії

Начальник штабу оборони Великобританії, адмірал сер Тоні Радакін, заявив, що план російського диктатора Володимира Путіна щодо захоплення всієї України провалився. 

Глава британської армії зазначив, що кремлівський правитель був "введений в оману" щодо ефективності збройних сил його країни, повідомляє ВВС, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

За його словами, схоже, є ознаки того, що Росія готується зосередити свої зусилля на сході та півдні України, відводячи війська від Києва та відступаючи як до РФ, так і до Білорусі. 

Адмірал переконаний, що найближчі тижні «як і раніше, будуть дуже важкими» для України, але додав, що "багато в чому Путін уже програв".

Завершення "спецоперації" та "виведення" військ. РНБО попереджає про черговий фейк РФ 

У Росії вигадали черговий фейк про завершальний етап "спецоперації" та "відведення" своїх військ. Українців закликати не вірити черговим вкидам країни-агресора.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО, інформує UAINFO.org.

"На тлі часткового "виведення" російських підрозділів з території Київської та Чернігівської областей ворог поширює інформацію про те, що начебто найближчим часом "спеціальна операція" на території України буде завершена, бо Росія та Україна досягнуть домовленостей. Це фейк!" - йдеться в повідомленні.

У відомстві пояснюють, що окупанти не відводять війська, а втікають, бо отримали жорсткий опір.

"По-перше, Росія не "відводить" війська, окупанти тікають, бо отримали жорсткий опір від Збройних сил України та нашого населення. До того ж ворог перекидає свої сили на Донбас та готується завдати нищівного удару по території нашої країни звідти", - вказано в повідомленні.

Про захист українського неба. Міфи та реальність  

Роз‘яснення від командування Повітряних сил ЗСУ

Повітряні сили ЗС України хотіли би звернути увагу на некоректну інформацію, що публікується в багатьох українських та іноземних ЗМІ щодо ситуації у небі України, а також стосовно підтримки України нашими союзниками.

Про це на власній сторінці у пише заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, інформує UAINFO.org.

Тож поки український народ захищає свою державу від російської агресії, ми просимо журналістів усіх країн бути уважними та не підтримувати російську армію шляхом поширення недостовірної інформації.

Міф: Успіхів України на землі достатньо для перемоги.

Правда: Перевага в повітрі – вирішальний фактор у цій війні.

Контроль у повітряному просторі грав ключову роль у всіх війнах з часів Другої світової війни. Домінування в повітрі – це швидке та точне нанесення ударів по військах супротивника, центрах його логістичного забезпечення та інших важливих об’єктах, це надзвичайно потужна вогнева підтримка власних наземних військ та морських сил. Далі читати тут.

Кочетков: Война перекидывается на территорию РФ? 

"Какая-то загадочная история с разбомбленной нефтебазой под Белгородом. Местные истерят, что по базе успешно отстрелялись два украинских вертолета, зашедшие на цель на низкой высоте. И даже есть видео двух вертолетов над пригородами Белгорода. У ошалелых россиян резонные вопрос: как это может быть, если авиация Украины давно уничтожена? Причем, пять раз подряд!", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Александр Кочетков, информирует UAINFO.org.

"Но вот что озадачивает меня.

То, что демонстрируют на видео — это не украинские, а российские вертолеты, у нас на вооружении таких нет. Наши воспользовались трофейными? Теоретически возможно, но тогда, скорее всего, выбрали бы более важную цель на территории Украины.

Это такая провокация Кремля? В пользу подобной версии говорит то, что белгородские власти не стали рассказывать байки про окурок, вызвавший взрыв склада боеприпасов, как было в прошлый раз. Но для качественной провокации тогда бомбили бы жилые кварталы. Да и какой смысл в такой провокации? Если б по Беларуси — тогда да. Запропагандрованные по самое темечко россияне и так уверены, что это Украина напала на Россию.

Російський пропагандист Соловйов влаштував істерику через вибух у Білгороді: йому запропонували вислати цукор

Відомий пропагандист Кремля Володимир Соловйов прокоментував вибух на нафтобазі в Білгороді, чим влаштував у Мережі істерику. Українці відреагували на допис Соловйова у його ж стилі.

А деякі навіть запропонували надіслати йому цукор, дефіцит якого спостерігається по всій Росії. Відповідну посаду пропагандиста Кремля опубліковано у його Twitter-акаунті пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Як відомо, вранці у п'ятницю, 1 квітня, у російському Білгороді (близько 40 км від кордону з Україною) спалахнула нафтобаза, через що в небо піднявся стовп вогню та диму.

Telegram-канал 360tv, цитуючи заяву губернатора Гладкова, написав, що пожежа на нафтобазі Білгорода нібито сталася внаслідок "авіаудару з двох вертольотів українських військ, що зайшли на територію Росії на низькій висоті".

Саме цю інформацію і почав коментувати путінський пропагандист.

"Питання. Хто відповідає за ППО на Білгородському напрямку? Місця базування гелікоптерів, що вчинили удар, знищені? Зона безпеки для Білгородської області коли буде встановлена?" - написав Соловйов.

Окупанти влаштували справжній терор: під Харковом розстріляно десятки цивільних авто з людьми  

Наприкінці лютого біля села Мала Рогань (знаходиться під Харковом) окупанти взяли під контроль трасу та влаштували справжній терор – розстріляли понад 20 цивільних авто з людьми, однак про це стало відомо лише після визволення населеного пункту.

Тіла деяких загиблих вдалося забрати лише зараз, повідомила у четвер, 31 березня, у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, інформує UAINFO.org.

"…Серед машин на дорозі жодної військової, тільки цивільні. Люди намагалися розвернутися. На жаль, багатьом урятуватися не вдалося… Ще 27 лютого цю трасу взяли під контроль рашисти і влаштували справжній терор – розстрілюючи всі машини", – поділилася омбудсмен.

Вбивства цивільних осіб це грубе порушення статті 3 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни та злочин проти людяності та воєнний злочин згідно статей 7 і 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні.

Вкрали кавоварки та чайники: окупанти перед відходом мародерствували на ЧАЕС 

Перед тим, як покинути територію Чорнобильської атомної станції, окупанти мародерствували - вкрали, зокрема, чайники, кавоварки та комп’ютери.

Вороги забрали з собою багато речей, розповів в ефірі інформаційного марафону очільник Державного агентства України з управління зоною відчуження Євген Крамаренко, пише ТСН, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, наскільки відомо українській стороні, супротивники не залишили нічого свого на території ЧАЕС.

"Почали виносити цінні речі, пакувати в техніку, що ще залишилася на майданчику Чорнобильської АЕС, та частково виїжджати… Вони розікрали більш-менш цінні речі - комп'ютери, якісь там кавоварки, чайники, декілька контейнерів з майном, яке перебувало на Чорнобильській АЕС, також вони повантажили на свої автомобілі і вивезли", - заявив чиновник. 

Крамаренко додав, що співробітникам атомної станції окупанти заборонили покидати робочі місця. Він додав, що співробітники дуже обережно пересувалися територією ЧАЕС та боялися виходити за її межі, оскільки боялися вибухових пристроїв, які міг залишити ворог.

СБУ: Окупанти нищать власну бойову техніку і видають її за "підбиту українську" 

Окупанти нищать власну бойову техніку і видають її за "підбиту українську". Звучить дико, але рашисти готові навіть на таке, щоб створити хоча б видимість своїх "успіхів" в Україні.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, інформує UAINFO.org.

На нових перехопленнях СБУ чути, як російський командир ставить своєму підлеглому завдання: зробити фото- та відеофіксацію "знищених мінометів".

Вони користуються схожістю нашої техніки, але навіть "у спокійних умовах" путінські вояки не можуть знищити власну гаубицю ані з гранатомету, ані вибухівкою.

"Я уже об этом всем доложил. Теперь ждут фотографий, пушек, минометов, пулеметов, кровище, бинтов и всей х*йни... Давайте побыстрее!", – невдоволено говорить командир.

"Що ж, нам подобаються такі дії рашистів! Хай таких вказівок буде більше! А наша перемога – ближчою з кожним днем!", – додали у СБУ.

Регіна Тодоренко вперше прокоментувала своє мовчання про війну в Україні 

24 лютого 2022 року в Україні почалася повномасштабна війна. На нашу країну агресивно напала Росія і влаштувала тут справжній колапс зі зруйнованими будинками і моторошним кровопролиттям. 

І поки українські знаменитості кричать на весь світ про війну в нашій країні, опальні зірки воліють відмовчуватися. Однією з таких виявилася Регіна Тодоренко, яка вже багато років живе і працює в РФ, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Вже понад місяць Регіна мовчить про війну в Україні. Одного разу вона лише натякнула на дружбу двох країн, але шанувальники одразу ж її захейтили. 

Зараз же вона пояснила свою позицію. За словами Регіни, в її родині накладено вето на політичні теми. Нагадаємо, чоловік Тодоренко - Влад Топалов - російський співак. 

Вона додала, що не може з чоловіком прийти до консенсусу, їм складно знаходити спільну мову в питаннях війни в Україні.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини