MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 квітня 2022

346 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 квітня.

У Росії назвали "умови" припинення війни з Україною 

У Росії назвали "умови" для припинення війни в Україні. Щоб російські окупанти припинили руйнувати українські міста та села, знищувати інфраструктуру, катувати та вбивати мирних українців – Україна має капітулювати.

У РФ заявили, що Зеленський мусить погодитися на висунуті Кремлем умови на переговорах. Про це заявив речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, якого цитує державне пропагандистське видання "РІА Новини", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.  

"Росія зацікавлена в тому, щоб Зеленський погодився на висунуті на переговорах умови, через них хочемо покласти край військовій операції", - наводять заяву Пєскова пропагандисти.

У Держдумі офіційно підтвердили смерть українофоба Жириновського 

Українофоб, лідер ЛДПР Володимир Жириновський помер.

Про це на засіданні у парламенті Росії заявив голова Держдуми В’ячеслав Володін, пише УНІАН, інформує UAINFO.org 

"Нам треба перервати нашу з вами роботу. Нам щойно повідомили. Після тривалої хвороби помер Володимир Вольфович Жириновський", - сказав Володін.

Інформацію про смерть Жириновського російські політики поширювали ще 25 березня, проте одразу спростовували.

У Маріуполі працюють мобільні крематорії РФ для приховування вбивств цивільних – міськрада 

У Маріуполі запрацювали російські мобільні крематорії, щоб приховати вчинені армією РФ злочини щодо мирного населення.

Про це у Telegram повідомляє Маріупольська міська рада, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Вбивці замітають сліди. В Маріуполі запрацювали російські мобільні крематорії. Після широкого міжнародного розголосу геноциду в Бучі, вище керівництво РФ наказало знищити будь-які свідоцтва злочинів своєї армії в Маріуполі. Тиждень тому обережні оцінки вказували на 5 тисяч загиблих. Але з огляду на розміри міста, катастрофічні руйнування, тривалість блокади та жорсткий спротив, жертвами окупантів могли стати десятки тисяч цивільних маріупольців. Саме тому Росія не поспішає давати зелене світло місії Туреччини та іншим ініціативам з порятунку та повної евакуації Маріуполя. Крім того, всіх потенційних свідків звірств окупантів намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити", - йдеться у повідомленні.

За інформацією міськради, всю брудну роботу росіяни залишили для колаборантів.

Фурса: Фраза "Фашисты будущего будут называть себя антифашистами" оказалась поистине пророческой  

"Фашисты будущего будут называть себя антифашистами". То ли говорил, то ли не говорил Уинстон Черчиль. Может просто подумал. Так или иначе, эта фраза оказалась поистине пророческой.

Ведь "денацификаторы" пишут статьи, которые заставили бы завидовать самого Гебельса, прямо признаваясь в планировании геноцида и которые не только пахнут как фашизм, не только выглядят как нацизм, но и являются чистым откровенным воплощением классического фашизма. И никто этого не скрывает.

Об этом в Facebook пишет Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

Представляете себе картину, как идеологи третьего рейха пишут статью о том, что нет лучшего способа решить проблему нацизма в Европе чем концлагеря для евреев? Трудно. А эти пишут. Откровенно. Открыто. Об этом заявляют мелкие глашатаи и целые бывшие президенты, выпадающие из алкогольной спячки и откровенно заявляющие о важности решения "украинского вопроса".

Когда началась эта война, то впервые мир стал черно белым. Стало просто невозможно перепутать добро и зло. Но парадокс в том, что зло само еще и бьет себя в грудь, доказывая, что оно зло. Не только своими преступлениями, которые кричат о геноциде. Но и следующие за этим заявления уполномоченных представителей зла о том, что эти преступления осознанные. Для тех, кто сомневался.

Війна Росії проти України триватиме роками – американський генерал 

Війна Росії проти України триватиме роками.

Таку думку висловив голова Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі, виступаючи в Комітеті Палати представників у справах збройних сил, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Збройне вторгнення Росії в Україну "є найсерйознішою загрозою миру та безпеці Європи і, можливо, всьому світу за всю мою 42-річну кар'єру у збройних силах США", заявив генерал.

"Сполучені Штати перебувають у вкрай важливому та історичному, геостратегічному поворотному моменті. Ми опиняємось у світі, який стає більш нестабільним, і потенціал значного міжнародного конфлікту між великими державами зростає, а не зменшується", - сказав Міллі. 

Росія, зазначив Міллі, "зберігає великий та різноманітний ядерний потенціал, щоб загрожувати США" та їхнім союзникам.

"Ми чули дуже провокаційну риторику щодо рівня бойової готовності російських ядерних сил", - нагадав голова комітету.

Він додав, що Росія неодноразово демонструвала свою можливість та бажання здійснювати "комплексні та зловмисні дії в кіберпросторі".

Крім того, як вважає Міллі, російське вторгнення в Україну створило "небезпечний історичний поворотний момент".

The Atlantic: Нейтральна Україна – це дуже небезпечна ідея 

На тлі продовження запеклих боїв, а також таємних і не дуже таємних мирних перегорів між Києвом і Москвою, ідея про "нейтралітет" України знову звучить як ключова умова Владіміра Путіна для завершення війни, яку він розв’язав. Мовляв, українці перестали бути нейтральними, схиляючись до Заходу і відмовляючись мати справи з московськими правителями. І саме через це російський президент нібито оголосив війну.

Президент Володимир Зеленський за певних умов погодився на кремлівські вимоги. Тому так звана «фінляндизація» України знову буде просуватися як потенційне рішення, яке Захід буде вважати задовільним для закінчення нинішньої кризи й скасування санкцій проти Росії. 

Але, як пише The Atlantic, зняття з Москви всіх обмежень за таких обставин буде тяжкою помилкою, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

На відміну від радянських правил для Фінляндії в часи Холодної війни, путінські умови для припинення бойових дій не покінчать з війною проти України, щойно вона стане нейтральною. Після Другої світової війни Москва дозволила Фінляндії зберегти демократію й ринкову економіку в обмін на те, що вона не буде приєднуватися до НАТО чи економічних й політичних органів Заходу. Не випадково Фінляндія стала членом ЄС тільки після розпаду СРСР. Але відносини між Гельсінкі і Кремлем в часи Холодної війни сильно відрізняються від тих, які існують між Україною і путінською Росією сьогодні.

У селищі на Київщині окупанти підвісили за голови курей на прищіпки на мотузках для білизни 

У Ворзелі Київської області російські окупанти, які не лише нищать будинки мирних людей, а й вбивають громадян і грабують їхні оселі, підвісили за голови курей на прищіпки на мотузках для білизни.

Про це повідомляє UAnimals, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Ці нелюди знущаються, катують та вбивають людей і тварин заради розваги, їм приносить задоволення страждання інших живих створінь. Цивілізований світ ніколи не збагне мету таких вчинків, але зрозуміло лише одне - у російських глубинках, звідки походять ті, хто зараз знищує все живе на нашій землі, нормою є те, що у нас називають психопатією. Російська армія втілює у життя все те, що може уявити лише хвора психіка людини", - йдеться в повідомленні. 

На інцидент відреагував і офіцер ЗСУ Віктор Трегубов, котрий заявив: "Окупанти - це "люди, яких ми називаємо відморозками, а медицина - психопатами. Люди, позбавлені емпатії, позбавлені розуміння цінності як свого, так і чужого".

Поки звільняли Бучу та Ірпінь: художник з Донбасу створив зворушливий мурал на Оболоні. ФОТО 

Художник-мураліст Саша Корбан під час визволення Київщини від російських окупантів створив новий зворушливий мурал на столичній Оболоні.

Фото муралу художник опублікував на своїій сторінці у Facebook, інформує UAINFO.org.

"Завдяки неймовірним зусиллям наших воїнів ЗСУ, тероборони, волонтерів і всіх українців, які об’єдналися, ми стримуємо ворога, щоб він не зміг розірвати нашу рідну країну... Цей мурал я створив декілька днів тому в Києві, а в цей час неподалік відбувалися бої за звільнення Бучі та Ірпеня. Все буде Україна!", – написав Корбан.

Українка Катерина Буденко завоювала історичну бронзу чемпіонату світу з фехтування 

Катерина Буденко стала першою медалісткою у складі збірної України на чемпіонаті світу з фехтування серед кадетів та юніорів, який проходить у Дубаї (ОАЕ).

Про це повідомляє Національна федерація фехтування України на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці, інформує UAINFO.org.

На шляху до п'єдесталу українська рапіристка перемогла Малак Хамзу з Егепту (15:7), американку Зандер Родес (15:11), ізраїльтянку Ліор Друк (15:11), японку Хійорі Накаде (15:14) і в чвертьфіналі - свою партнерку по команді Ольгу Сопіт (15:14).

У півфіналі нашій спортсменці протистояла титулована американська рапіристка, якій Катерина програла - 7:15.

Варто відзначити, що в індивідуальному заліку нашій представниці вперше за роки незалежності вдалося потрапити в число призерів в жіночій рапірі на юніорському чемпіонаті світу.

Чемпіонат світу з фехтування триватиме до 10 квітня.

"Не вийде сидіти ж*пою на двох стільцях": Полякова закликала опальних зірок не "трястися" за концерти в РФ

Українська співачка Оля Полякова в ефірі програми "Ранок з Україною" розкритикувала опальних зірок, які мовчать про війну в Україні.

Вона зазначила, що у неї теж був шанс побудувати кар'єру в Росію, але після анексії Криму в 2014 році вона прийняла рішення повністю відмовитися від гастролей в країні-агресорі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Тому вона не розуміє, як інші артисти родом з України можуть мовчати про те, що Росія розв'язала в нашій країні війну і тим самим підтримувати путінський режим. 

"Ця тема: "Я за мир, я дерево любові". Сьогодні потрібно визнавати, що Російська Федерація вторглася в Україну з повномасштабною війною, і ти повинен визначитися – або ти окупант, або ти захисник. Ще 8 років тому потрібно було визначитися. Чи не вийде вже сидіти однієї ж*пою на двох стільцях, тому що стільців немає, дівчата", – сказала Полякова.

Також вона додала, що не варто трястися за концерти в Росії, бо скоро їх там взагалі не буде.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини