MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 квітня 2022

278 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 квітня.

"Путін нічого не досягнув": У Пентагоні заявили, що Україна може виграти війну з РФ 

Російський диктатор Володимир Путін не зміг досягти нічого зі своїх стратегічних цілей. Водночас Україна демонструє гарні результати та може виграти війну.

Про це повідомив речник Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Звичайно, вони (українці - УНІАН) можуть виграти, якщо ви подивитесь уважніше, чого вони вже досягли. Путін не зміг досягти абсолютно нічого зі своїх стратегічних цілей в Україні", - сказав Кірбі.

Речник Пентагону наголосив, що Путін все ще не взяв Київ, не скинув уряд. За понад місяць бойових дій РФ контролює лише невелику частину української території.

Ніл Фергюсон описав сім найгірших сценаріїв війни в Україні

Історик, письменник та журналіст Ніл Фергюсон розглянув найгірші сценарії перебігу та закінчення війни, яку розв'язала та веде в Україні Росія. Він пише, що більшість конфліктів закінчуються швидко. Але, схоже, що цей може тривати довго. А його наслідки варіюватимуться від глобальної стагфляції до Третьої світової війни.

Про це Фергюсон пише у своїй колонці для Bloomberg, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org.

Історик пропонує розглянути найгірші сценарії.

Я стверджував, що сьогоднішня глобальна ситуація більше нагадує 1970-і роки, ніж якийсь інший недавній історичний період. Ми перебуваємо в чомусь, схожому на холодну війну. Ми вже мали проблему з інфляцією. Війна в Україні схожа на атаку на Ізраїль у 1973 році або вторгнення СРСР до Афганістану у 1979 році. Економічний вплив війни на ціни на продовольство та енергію створюють ризик стагфляції. 

Але припустимо, що це не 1979, а 1939, як стверджує історик Шон МакМікін. Звичайно, становище України набагато краще, ніж у Польщі 1939 року. Зброя із Заходу прибуває в Україну. До Польщі після вторгнення нацистської Німеччини вона не потрапила. Україна зіткнулася лише з агресією Росії, Польща ж була поділена між Гітлером та Сталіним.

"Діалог з Росією не має сенсу": Дуда закликав демонтувати "Північний потік-2"  

Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що переговори з Росією не допоможуть зупинити війну в Україні. Він закликав посилювати санкції проти країни-агресора. 

Про це він розповів в інтерв'ю CNN, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, він не здивований тим, що прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона, сказавши, що ніхто не вів переговорів з Адольфом Гітлером.

"Діалог з Росією не має сенсу. Володимиру Путіну треба ставити дуже жорсткі умови. Потрібно сказати:"Якщо ви не виконаєте ці умови, нам нема про що говорити". Ми будемо рішуче підтримувати Україну, ми будемо посилювати санкційний режим, тому що якщо вести діалог, який нічого не дає, це всього лише гра, щоб виграти час для Росії", - сказав Дуда.

Офіцера КДБ Білорусі "розірвало на шматки" біля кордону з Україною – ЗМІ 

У зоні відселення Гомельської області Білорусі виявлено міни, на одній із них підірвався співробітник білоруського Комітету держбезпеки.

Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода", пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

5 квітня жителі Мозиря помітили, що співробітники ДАІ перекрили вулицю Ленінську в районі будинків 10 та 12. Там розташована будівля місцевого КДБ. З воріт виїхав мікроавтобус ритуальної служби, за ним "люди в цивільному" та військові.

У той же час білоруські Telegram-канали почали повідомляти, що біля кордону з Україною підірвалися на міні чи то співробітники КДБ, чи то прикордонники чи природоохоронні інспектори.

"Радіо Свобода" зібрала те, що відомо зараз.

У Мозирі мікроавтобус похоронної служби виїхав із двору будівлі, де розташований Мозирський міський відділ КДБ Гомельської області. Видання має підтвердження цього. За ритуальним мікроавтобусом слідували чоловіки у цивільному, за ними – чоловіки у військовій формі. Поруч був припаркований автомобіль Toyota з літерою "V" на борту (один із розпізнавальних знаків, що використовується російськими військовими під час війни проти України).

Google зацифрує руйнування в українських містах: перші результати з'являться наступного тижня 

Міністерство внутрішніх справ України спільно з експертами світового технологічного гіганта Google розпочали проєкт з зацифрування наслідків військової агресії Російської Федерації проти України.

Про це повідомляє телегрм-канал МВС, інформує UAINFO.org.

Мета проєкту - фіксація завданих російськими окупантами руйнувань в українських містах та селах.

Проєкт буде у загальному доступі для людей, які хочуть володіти об‘єктивними даними про свою місцевість та своє нерухоме майно.

Окремо створять сервіс для правоохоронців та рятувальників, які зможуть використовувати його як інформаційно-довідковий ресурс для координації своїх дій та додаткової фіксації стану речей в регіоні.

Перші результати цієї роботи можна буде оцінити з наступного тижня. Фахівці Google обіцяють оприлюднити перші панорамні знімки зруйнованих вулиць та будівель у м. Ірпінь.

У Маріуполі загинув 20-річний боєць, який зачарував користувачів TikTok – побратим. ВІДЕО 

З'явилася інформація, що в Маріуполі загинув 20-річний український воїн, який зачарував багатьох користувачів TikTok.

Повідомляється, що Ярослав Бригинець віддав життя, рятуючи друзів, які потрапили під обстріл. Побратими, які розповіли про подвиг Героя, поклялися помститися ворогові за його смерть, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Ти завжди бився до кінця... Ярослав "Махач" Бригинець. Витягав друзів, які потрапили під обстріл. Одного разу в розмові ти сказав, що не хочеш, щоб тебе оплакували і сумували, якщо щось трапиться... Ми не будемо плакати, брате, ми будемо мстити! Ти - справжній чоловік, воїн і герой. Людина, яка завжди посміхалася і приходила на допомогу в будь-якій ситуації без користі для себе", - зазначив побратим бійця в Instagram khimikdavid.

"Так швидко бігли, що шкарпетки забули": Олег Скрипка показав, як в його будинку під Бучею "повеселилися" рашисти. ВІДЕО 

Український музикант Олег Скрипка розповів, як російські окупанти пробралися в його будинок під Бучею, в селі Козаровичі. За його словами, вони напаскудили в будинку і винесли весь непотріб.

"Орки - мародери в селі Козаровичі, що біля Бучі, вломилися і жили на моїй дачі. Загадили і пограбували. Так швидко бігли, що забули шкарпетки і квашені огірки, теж вкрадені", – написав співак в Instagram, інформує UAINFO.org

При цьому Скрипка уточнив, що окупанти винесли з його будинку різний мотлох, а цінні картини не взяли.

"Я живу на дачі тільки влітку, і найцінніше, що там було, – картина дуже відомого художника Анатолія Криволапа, мого друга. Картину він мені особисто подарував. Вони вкрали якусь фігню, а безцінні шедеври для них не цікаві", - поділився Скрипка.

"Ой у лузі червона калина": українські зірки влаштували пісенний флешмоб. ВІДЕО 

Українські співаки та співачки долучилися до флешмобу і заспівали разом легендарний гімн січових стрільців "Ой у лузі червона калина".

Відео спільного виконання артистів оприлюднив "Музвар", інформує UAINFO.org.

На початку відео лідер гурту "Бумбокс" черкащанин Андрій Хливнюк співає у Києві на Софійській площі. Потім до нього починають долучатися NK, Джамала, Іван Дорн, Наталія Могилевська, Оля Полякова, Dorofeeva, Павло Зібров, ХАС, Дмитро Каднай, а також Леся Нікітюк, шоумени Юрій Ткач та Єгор Крутоголов. 

Автори відео зазначають, що воно було створено на підтримку концерту "Доброго вечора! Ми з України!". Зауважимо, що цю композицію почали масово переспівувати та створювати нові аранжування.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини