MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 квітня 2022

280 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 квітня.

Трюдо назвав агресію РФ проти України геноцидом

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо охарактеризував дії РФ під час вторгнення в Україну та її способи ведення війни терміном "геноцид".

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на канал NDTV, інформує UAINFO.org.

Глава канадського уряду зазначив, що геноцид - правильний опис російських атак в Україні, повторивши раніше висловлене президентом США Джо Байденом звинувачення.

"Я думаю, що це абсолютно правильно, що все більше і більше людей говорять і використовують слово геноцид з точки зору того, що робить Росія, те, що зробив Володимир Путін", - сказав Трюдо журналістам у Квебеку. 

Така заява робить його одним з перших світових лідерів, який використав подібний термін щодо російської агресії.

"Ми бачили це бажання атакувати мирних жителів, використовувати сексуальне насильство як зброю для війни. Це абсолютно неприйнятно", - наголосив прем'єр.

Як тонула "Москва": роздуми про "Нептун", "Гарпун" та російську тактику

Отже, після повідомлення ТАСС вже точно стало зрозуміло, що щось таки сталось з флагманом ЧФ РФ крейсером "Москва". Втратити корабель з такою гучною "столичною" назвою – це кінець кар'єри для великої кількості штабних флотських пацюків у Севастополі та околицях.

Про це на власній сторінці у пише журналіст Антон Павлушко, інформує UAINFO.org.

Але давайте за хронологією, як це було. Отже, спочатку Україна через декількох блогерів сповістила про пуск двух протикорабельних ракет (ПКР) "Нептун" у щось в морі. Начебто навіть були очевидці запусків, які все чули. Згодом стало відомо, що мова йде про крейсер "Москва". Народ одразу скептично поставився до цієї новини, бо пару тижнів тому наші вже "топили" фрегат "Адмірал Ессен".

Але цього разу дивним чином штатні російські пропагандісти тіпа Коца почали висміювати українські фейки. Одразу пішла інформація, що мовляв "Москва" тихо стоїть в порту Севастополя. Ну окей, чекаємо далі...

Далі починає з'являтись якась занадто детальна інформація про крен на лівий борт, про влучання в нього під островом Зміїний чи на шляху до нього. Так, в цей час вже можна відкласти попкорн. На форумі Севастополя жваво труть всі коменти - штош 

І ось російський державний ТАСС цитує своє Міноборони про пожежу на "Москвє", детонацію боєприпасів та евакуацію моряків. Тобто... І тут починається перша реакція росіян. Лейтмотив дуже простий - що завгодно, аби не ПКР Нептун.

Шойгу в реанімації та підключений до приладів, у Росії заарештовано 20 генералів Міноборони, – Невзлін 

Міністра оборони РФ Сергія Шойгу з обширним інфарктом доправлено до реанімації. Він під'єднаний до апаратів забезпечення життєдіяльності.

Також заарештовано близько 20 російських генералів. Про це повідомляє російсько-ізраїльський громадський діяч Леонід Невзлін, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Посилаючись на власні джерела в Москві, Невзлін зазначив, що в Шойгу стався обширний інфаркт, чи міністр оборони РФ виживе – невідомо.

"Шойгу вибув з гри, можливо, він стане інвалідом, якщо виживе. У нього раптом стався обширний інфаркт, він у реанімації, під'єднаний до приладів. Ходять чутки, що інфаркт міг виникнути не з природних причин", – зазначив він.

Також джерела Невзліна повідомляють про масові арешти серед найвищого військового керівництва держави-окупанта. Затримано не менше 20 штабних генералів – нібито за звинуваченням у розкраданні коштів в армії, що призвело до нищівної поразки Росії у війні проти України.

Наступними цілями Путіна можуть бути Краматорськ та Костянтинівка – розвідка Британії

Президент РФ Володимир Путін цікавиться східними областями України та готується до нового наступу, вважає розвідка Великої Британії.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Тwitter, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

"Виступ Путіна у вівторок підкреслив його інтерес до Донбасу, де російська армія атакує ЗСУ та готується до наступу. Міста Краматорськ та Костянтинівка, ймовірно, стануть мішенню для аналогічного рівня насильства з боку російської влади", - сказано в повідомленні. 

 Зазначається, що РФ намагається знову комбінувати масовані ракетно-артилерійські удари та зосереджувати сили для наступу.

Аліна Кабаєва як фактична дружина Путіна має бути під санкціями Швейцарії – нардепи

Понад 60 народних депутатів України підписали звернення до посла Швейцарської Конфедерації в Україні Клода Вільда з проханням сприяти запровадженню санкцій проти Аліни Кабаєвої.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Слуга Народу", голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, якого цитує сайт СН, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

"Закликаємо Швейцарську Конфедерацію ввести додаткові персональні санкції проти найближчого оточення Володимира Путіна, заборонивши таким особам в’їзд та перебування на території Швейцарії, наклавши арешт на їхнє майно для його подальшої конфіскації на користь жертв російських злочинів в Україні. Звертаємо вашу увагу до необхідності внесення до переліку підсанкційних осіб пані Аліни Кабаєвої – фактичної дружини російського президента", - сказано у зверненні. 

 Мережко нагадав, що подібні санкції не є нововведенням, їх вже запровадили інші держави.

"Танкові атаки будуть мирними". Журналіст висміяв головні тези російської пропаганди

Український журналіст та ведучий Радіо НВ Юрій Марченко розповів про ключові заяви російської пропаганди, яка спрямована на агресію у бік України, інформує UAINFO.org.

Просто хочу зрозуміти послідовність.

Україна 8 років бомбила Донбас, де прості шахтарі героїчно відбивалися на найскладнішій російській техніці, переглянувши інструкції щодо її використання на ютубі. Міста від цих найжорстокіших бомбардувань стояли цілими, а цивільних від обстрілів загинуло 8 у 2021 та 5 у 2020.

Мирна російська армія приходить на кордони з Україною і кілька місяців розповідає, що це просто так склалося, гарні місця. Проте Україна розуміє — 150 тис. бійців за рогом — це чудовий момент, щоб напасти на Донбас якось ще сильніше, ніж перманентний геноцид. І на Білорусь заразом, чого дрібнитися. На щастя, Лукашенко мав карту, і він усім готовий показати, звідки готувався напад.

Напад, до речі, готувала нацистська влада України єврейського походження. А з метою конспірації українці навіть просто націоналістів систематично не обирають до парламенту і є нацистами потай, непомітно.

23 будинки, 32 квартири, автопарк: суд арештував понад 150 об'єктів майна Медведчуків

Личаківський районний суд Львова за поданням Державного бюро розслідувань та Офісу генерального прокурора арештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата України Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Про це йдеться у повідомленні ДБР, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Зокрема, серед арештованого: 26 автомобілів, 30 земельних ділянок, 23 будинки, 32 квартири, 17 паркомісць та моторна яхта. 

Також під арешт потрапили частки в статутних капіталах у 25 компаніях, бенефіціарним власником яких є Медведчук чи його дружина.

"Будьте прокляті за те, що привели сюди війну", – журналістка відреагувала на звернення Оксани Марченко після затримання Медведчука 

А взагалі – до біса дипломатію! Ця тупа бездушна баба з просипаними кокаїном мізками ні до кого не звернулася, коли більша частина українських жінок попрощалися зі своїми чоловіками, не знаючи, чи зможуть їх обійняти ще хоч раз в житті.

Про це на власній сторінці у Facebook пише журналістка Тетяна Даниленко, інформує UAINFO.org.

Вона мовчала, коли її кум Путін ґвалтував Україну словесно, а його чорти – фізично.

Вона мовчала, коли Путін перетворював у руїни Маріуполь, Харків, Чернігів, Київщину.

Вона мовчала, коли путінські солдати стріляли по мирних мітингах в Новій Каховці, Славутичі, Херсоні.

Вона мовчала, знаючи, що хлопчики, молодші за її ує*анського сина, б‘ються за Маріуполь, не маючи можливості напитися води і перев‘язати рани. 

Вона мовчала, коли путінська чортівня тримала в заручниках жінок та дітей і розстрілювала колони з біженцями. 

Вона мовчала, коли дикуни з російського мухосранська нівечили людям оселі просто заради розваги.

Знищували церкви й монастирі. Твого, Оксано, москальського патріархату.

Стріляли з танка в діда.

Добре, Оксано.

Ти – настільки морально потворна, що тобі не шкода Харкова, Маріуполя, зруйновані сім’ї, зґвалтованих дітей.

Чому ти не просила Путіна й Ердогана хоча б за коней?!

За що буха путінська орда спалила всі конюшні на своєму шляху?

Тобі не шкода харківського лева, благородних оленів, розстріляну сім‘ю бізонів, собак, котів, птахів?

Ні?

Тоді йди нах*й, Оксано!

Ти хоч жери тепер святі мощі і намотай на голову хоч сто хусток, немає ні тобі, ні твоїм дітям, ні тим більше Медведчуку ніякого прощення. Ні християнського, ні людського.

Будьте прокляті за те, що привели сюди війну.

Жодна жива душа так само не шкодуватиме вас, коли прийде справедлива розплата.

У відомій пісні "Ленінграда" знайшли пророцтво, пов'язане з крейсером "Москва" 

Російська група "Ленінград" ще в 2012 році випустила пісню "Почем звонят колокола". Але тільки зараз українці звернули увагу на деякі рядки з цього треку, які могли виявитися пророчими, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

У пісні є такі слова: "Москва згоріла". І якщо група співала про столицю країни-агресора, то слухачі порівняли це з російським крейсером "Москва", який 13 квітня був вражений береговим ракетним комплексом "Нептун" Військово-Морських Сил України.

"І через майже 10 років текст ще більш актуальний, нічого не змінюється", "Дивно, як можна було так випередити час", "Пророча пісня. Весна 2022", - пишуть користувачі в коментарях під відео.

Відзначимо, в пісні "Почем звонят колокола" також згадується про спалення Москви, правоохоронних органів і в цілому її жителів. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter YouTube та Telegram

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини