MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 квітня 2022

198 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 квітня.

Маріуполь можливо врятувати. Ми готові битися до останньої краплі крові. Але ми маємо знати, що світ для цього зробив все можливе. Тоді ми готові зробити навіть неможливе для нашої країни, – командир морпіхів 

Командир 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Белінського Сергій Волина у соцмережі Facebook оприлюднив своє звернення із оточеного Маріуполя, інформує UAINFO.org.

Надаємо звернення без скорочень і редагування:  

"Я, Сергій Волина, командир 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Белінського, звертаюся до Вас із оточеного Маріуполя

Вже більше 50 днів захисники міста героїчно тримають оборону, попри переважаючі сили супротивника та постійні авіабомбардування, артилерійські та ракетні обстріли. Маріуполь досі українське місто, що би Вам не говорила російська пропаганда. Ми щодня ведемо запеклі бої та стримуємо багатотисячне військо ворога, не даючи йому просунутися далі. На це дається ціною надлюдських зусиль і великих втрат.

Але нам потрібна Ваша допомога. Ворог взяв місто у кільце і тримає в заручниках сотні тисяч цивільних. У наших військових бункерах переховуються жінки, діти, в тому числі немовлята. Переважно родичі наших військових, яких розшукують росіяни. Без тепла, води, їжі.

Наші поранені щодня помирають у нестерпних муках, оскільки медикаменти, засоби знезараження, можливості обезболення давно закінчилися.

Українська влада домовлялася із росіянами про гуманітарні коридори, залучаючи до посередництва президента Туреччини Раджепа Ердогана. Однак російська сторона не дотрималася свого слова і всі зусилля виявилися марними.

Ми благаємо світ про допомогу в евакуації поранених, дітей, жінок а також тіл загиблих.

Спроб це зробити було надто мало!

Закликаємо світових політиків, громадських та релігійних діячів не бути байдужими до людей, які не з власної волі опинилися в пастці Маріуполя.

Зараз ми, військові, змушені не лише битися з переважаючими силами противника, але й дбати про понад тисячу цивільних осіб.

Не вірте обіцянкам Росії про «зелений коридор» для військових. Немає жодних сумнівів у тому, що це обман для знищення українського військового угрупування в Маріуполі без бою.

Ми не здамося і будемо битися до кінця.

Але нашої вірності присязі мало для звільнення Маріуполя.

Місту негайно потрібна деблокада.

Для цього нам потрібне важке озброєння. В силах країн ЄС та США нам його надати.

Важке озброєння для захисників Маріуполя врятує українське військове угрупування.

Маріуполь можливо врятувати. Ми готові битися до останньої краплі крові. Але ми маємо знати, що світ для цього зробив все можливе. Тоді ми готові зробити навіть неможливе для нашої країни.

Путін не зупиниться на Україні: американський дипломат назвав країни, які хоче захопити РФ 

Російський диктатор Володимир Путін не обмежиться війною проти України. Він може спробувати захопити інші країни, серед яких й члени НАТО.

Про це заявив американський дипломат Роберт Пірсон у статті на The Hill, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

На думку дипломата, Путін намагається повернутися до кордонів Російської імперії. Для цього йому необхідно домогтися контролю над низкою країн Європи.

Пірсон зауважив, що до списку потенційних жертв Путіна входять не лише Естонія, Латвія та Литва, а й Польща, Словаччина, Угорщина, Болгарія та Молдова. 

"Ми знаємо, що, якщо Путін виживе, він зробить все можливе, щоб посилити військову присутність Росії якомога далі на Заході. Він підштовхне Мінськ до більшого підпорядкування Москві і зробить присутність російських військ напівпостійною, як у Сирії та Казахстані. Він посилить діяльність у Калінінграді та вздовж російських балтійських кордонів як зброї залякування балтійського НАТО, Польщі та Німеччини", - заявив дипломат.

В Україні затримали кілька соратників Медведчука, – Арестович 

Радник президента України Олексій Арестович заявив, що кілька соратників Віктора Медведчука затримані. Вони готові співпрацювати зі слідством і вже дають свідчення правоохоронним органам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Олексія Арестовича, інформує UAINFO.org.

"Він народний депутат України, як не крути, він каже - А ми слухаємо. Але справа навіть не в цьому. Крім Медведчука вже затримали дуже багато його людей. У них зовсім інший інтерес. Люди чесно працювали за гроші, а тепер таке сталося", — зазначив Арестович. 

Радник президента також підкреслив, що партнери політика нікому не цікаві для обміну, тому розповідають все, щоб їх відпустили. За словами Арестовича, затримані повідомили багато важливої та корисної для слідства інформації.

Кочетков: Сражение за Донбасс началось 

Войска агрессора пытаются наступать почти по всему фронту на Донбассе. Их цели очевидны. Задача максимум: до начала мая окружить нашу ударную группировку на востоке, что откроет оперативные возможности для наступления рашистов на Харьков и Днепр. Задача минимум: выйти на границы Донецкой и Луганской областей, а также удержать под контролем Херсон. В этом случае глубинному народу РФ за победу будет выдан сухопутный коридор из Донбасса в Крым.

Об этом на своей странице в Facebook пишет политтехнолог Александр Кочетков, инормирует UAINFO.org.

На 9 мая в рамках традиционного победобесия рашисты планируют парады в Луганске, Донецке, Херсоне, Мелитополе и на окраине Мариуполя. Потом Кремль постарается заключить с Киевом какой-нибудь «минск 3» («стамбул 1») и воспользоваться паузой, чтобы восстановить свои наступательные возможности. А затем устроить провокацию, продолжить агрессию и откусить от Украины еще один кусок территорий. Поскольку сожрать нас целиком недоимперия явно не может, она решила делать это по кускам. Но убивать и жрать она не перестанет. 

Поэтому иного варианта достичь устойчивого мира и сохранить свободу и жизни наших граждан — это победа на поле боя. Как было под Киевом.

Прогнозирую, что в первые дни наступления рашистам удастся несущественно продвинуться вперед на Донбассе. Затем их наступление будет остановлено (либо наши организованно отойдут), но никакого «котла» на Донбассе не возникнет. А после должно начаться контрнаступление ВСУ, причем, масштаб его будет зависеть как от полководческих амбиций нашего Генштаба, так и от оперативности ввода в бой тех вооружений, что максимально активно начали поставлять нам союзники.

Казанжи: Віднині наша країна сповідує одну релігію 

Ми мали стати легендою. Частиною якогось світового епосу (чи є такий?) про те, якими були українці. Добрими. Працьовитими. Співучими. Намагалися протистояти бісовій навалі. Але що ж вже…

А країна, яка жила собі своїм життям, сіяла хліб, ростила дітей, влаштовувала розборки в ФБ, раптом дала просратися другій армії світу.

Про це на власній сторінці у Facebook пише журналістка Зоя Казанжи, інформує UAINFO.org.

Так, другій армії. Не варто принижувати наших воїнів, розповідаючи, що вони воюють проти бомжів і алкоголіків. Не варто знецінювати наші смерті.

Країна, від запеклої і сильної боротьби якої стався шок у найкрутіших, як ми думали, політиків світу. Пам’ятаєте заяви на початку війни і через 3-4 тижні?

Країна в центрі Європи веде свою запеклу і віковічну боротьбу за право бути. Ми стали блокбастером для світу. І все чекаємо, що світ зрозуміє повною мірою, що не вийде залишитися просто віртуальним спостерігачем з навушниками і джойстиком в руках. Доведеться розсунути рамку екрану і – ласкаво просимо у нашу нову реальність.

Пропагандист з РФ похвалився, як авіація окупантів знищує житлові будинки Маріуполя. ВІДЕО

Російський пропагандист з "Ізвєстій" Олексій Полторанін похвалився, як авіація окупантів нещадно знищує Маріуполь, зрівнюючи із землею житлові багатоповерхівки.

У мережі з'явився фрагмент пропагандистського сюжету, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Полторанін розповів глядачам, що російська авіація знищує житлові будинки у Маріуполі

"На наших очах російська авіація вдарила по житловій п'ятиповерхівці. Наразі горять верхні поверхи будівлі. Російська авіація продовжує "працювати" по тому району", - розповів він.

Американський БПЛА MQ-9 Reaper для України: чи дійсно він краще за Bayraktar TB2 

Україна вже прицінюється до важких ударних безпілотників від General Atomics. Принаймні, як зазначалось раніше, переговори між Києвом, Вашингтоном та виробником дронів вже розпочалися, а перші MQ-9 Reaper можуть опинитися в Збройних Силах України протягом найближчого часу.

Єдиний дрон в Україні, який подібний до MQ-9 Reaper - це турецький Bayraktar TB2. Але насправді MQ-9 Reaper просто за класифікацією відноситься до важких ударних БПЛА, в той час, коли Bayraktar TB2 - до легких машин, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Це добре видно, якщо просто порівняти тактико-технічні характеристики MQ-9 Reaper та Bayraktar TB2.

Леся Нікітюк поселила у своєму будинку майже 60 переселенців

Українська телеведуча Леся Нікітюк допомагає вимушеним переселенцям із міст, де проводяться активні бойові дії, у волонтерському центрі Хмельницького, а також надала їм свій будинок. Про це вона розповіла в інтерв'ю блогеру Славі Дьоміну.

За словами зірки, у своєму будинку вона дала притулок майже 60 біженцям, пише Кореспондент, інформує UAINFO.org.

"Вдома жили близько 60 людей і майже 18 собак, кішок, морських свинок і так далі. Мама просто не вигрібає таких обсягів, а я постійно у притулку для переселенців. Ми постійно щось вантажимо, завантажуємо, розвантажуємо, збираємо продукти харчування, гуманітарку, відправляємо. Тобто тут такий конвеєр", - наголосила Леся. 

Також вона додала, що під час повномасштабної війни хмельничани максимально допомагають людям.

"Мені постійно в коментах дорікали: "Що ти про той Хмельницький?". Ось такий крутий Хмельницький. Це місто зараз транзитна зона. Щонайменше 143 тисячі людей на день заїжджає або проїздом, або залишається на ніч-дві, роз'їжджається, якась частина залишається тут. По 3-5 тисяч дітей щодня влаштовується до наших шкіл. Понад 100 тимчасових притулків для переселенців лише у Хмельницькому та ще стільки в області", - сказала зірка.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter YouTube та Telegram

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини