MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 квітня 2022

230 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 квітня.

Одна зі спроб загарбників атакувати "Азовсталь" закінчилась їх втечею і втратами. ВІДЕО

У Маріуполі одна зі спроб російських загарбників атакувати в районі меткомбінату "Азовсталь" закінчилась їх втечею та втратами.

Про це повідомив у Телеграмі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко та опублікував відео, на якому можна побачити втечу і втрати загарбників після атаки на "Азовсталі", інформує UAINFO.org.

"Відео з останніх вуличних боїв в районі Азовсталі. Унікальне. Тому що зазвичай ми бачимо лише ТікТок бійців з порожніми вікнами. Тут – реальні наслідки спроб російських морпіхів атакувати "Азов" та наших морпіхів. Прямо як у Агати Крісті: був окупант і нема окупанта. Знову будуть казати – без втрат. Наші захисники – найкращі. Перетворюють російську військову еліту на добриво. Героям Слава!", – написав під відео Андрющенко.

Україна отримала ЗРК С-300 від партнерів: комплекс вже в дії

Українські військові отримали від країн-партнерів зенітний ракетний комплекс (ЗРК) С-300. Він вже виконує бойові завдання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Повітряне командування "Південь" у Facebook, інформує UAINFO.org.

"Зенітні ракетні війська повітряного командування "Південь" отримали зенітний ракетний комплекс С-300 від країн-партнерів, який значно підсилив протиповітряну оборону в південному регіоні", - йдеться в повідомленні.

Як інформують у командуванні, ЗРК С-300 ефективно виконує свою роботу проти значної частини об'єктів російських окупантів та може збивати літаки, крилаті та балістичні ракети на дистанції від 5 до 150 км.

Після вчорашнього ракетного обстрілу Києва загинула журналістка "Радіо Свобода"  

Під завалами будинку в Шевченківському районі столиці, куди 28 квітня поцілила російська ракета, знайшли тіло загиблої людини, це журналістка.

 За даними журналістів, загибла - Віра Гирич, яка працювала продюсером в українському бюро "Радіо Свобода" в Києві, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

РС офіційно підтвердила загибель колеги. "Продюсерка Радіо Свобода Віра Гирич загинула внаслідок влучання російської ракети в будинок, у якому вона жила в Києві. Обстріл стався 28 квітня. Тіло загиблої виявили під уламками вранці 29 квітня. 

Віра Гирич почала працювати в київському бюро Радіо Свобода з 1 лютого 2018 року. До того вона працювала на провідних українських телеканалах.

У Росії зробили цинічну заяву про ракетний удар по Києву 

У Росії зробили цинічну заяву про здійснені напередодні російськими окупантами ракетні удари по столиці України. У Міноборони РФ заявили, що "знищили виробничі корпуси" заводу "Артем".

Так для свого населення агресор пояснив прильоти російських ракет у 25-поверховий житловий будинок в одному з центральних районів Києва. Цинічну брехню публікує державне видання РФ "РИА Новости", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Міноборони Росії: ВКС високоточною зброєю великої дальності знищили виробничі корпуси підприємства ракетно-космічної галузі "Артем" у Києві", - йдеться повідомлення пропагандистів.

Ядерний шантаж: Кремль використовує проплаченого "експерта з Пентагону"

Росія вдається до інформаційного тероризму і продовжує ядерний шантаж світу, використовуючи ексрадника міністра оборони США Дугласа Макгрегора.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі, інформує UAINFO.org.

"Цей орієнтований на західну аудиторію «експерт» поширює наративи про «неминучу поразку Києва», «непереможну армію рф"  та залякує світ тим, що «путін може застосувати ядерну зброю», - ідеться у повідомленні.

 

Психолог назвала головний страх Путіна 

У кремлівського диктатора Путіна, судячи з дій, спостерігається внутрішній конфлікт, при цьому він сильно побоюється за своє життя.

Про це сказала "Фактам" кандидат психологічних наук Світлана Арефнія, інформує UAINFO.org.

За її словами, про страх за життя свідчить осміяний усім світом довгий стіл для зустрічей. Це означає, що боїться диктатор не лише президентів інших країн, а й власного оточення. 

"З одного боку, дивлячись скільки робиться для його безпеки (ховається, змінюються бункери, наймаються шамани тощо), стає зрозуміло - він тримається за життя. Інакше виходив би на публіку, спілкувався з людьми, тобто був би більш відкритим", - вважає вона.

При цьому, попри переживання за своє життя, дороги назад немає, нагадує психолог - Путін вже пішов ва-банк.

"Тому у нього відбувається внутрішній конфлікт, коли він хоче зберегти своє життя, але все одно піде до кінця. Будь він конкретним психопатом, то не ховався б і не робив усього того, що ми бачимо, але сумніви у нього є", - зазначає Світлана Арефнія.

 

Шведська компанія "Lernia" звільнила росіянку, котра порвала українську символіку та образила українку. ВІДЕО 

Шведська рекрутингова компанія "Lernia" припинила співпрацю з росіянкою, яка порвала українську символіку та образила українку поблизу посольства Росії у Швеції.

Про це повідомляють #Букви, інформує UAINFO.org.

Відео, на якому росіянка похилого віку грубо спілкується з українкою у Швеції, з’явилось у соціальних мережах декілька днів тому. Його зняла та виклала Хельга Кайда – українка, яка живе у Швеції.

Вона повідомила, що побачила, як невідома жінка зриває український прапор біля посольства РФ у Стокгольмі. Коли Хельга підійшла, щоб зробити їй зауваження, виявилось, що наругу над українською символікою здійснила 70-ти річна росіянка.

Після зауваження росіянка назвала українців “брудними фашистами, які вийшли з російського народу”. Саму ж Хельгу вона назвала “страшною мавпою”, яка все життя буде “бідною та нещасною”. Окрім цього, всіх українок росіянка обізвала “повіями”.

Після розповсюдження цього відео соцмережами, на нього звернули увагу у посольстві України у Швеції. У відомстві зазначили, що ситуація на відео викликала у них глибоке обурення, тому вони звернулись до шведських правоохоронців із вимогою надати правову оцінку ситуації

“Подібні висловлювання та поведінка не має бути проігноровано. Ця особа має понести передбачену законодавством відповідальність”, – наголосили в українському посольстві.

На Луганщині знайшли вбитим місцевого колаборанта – розвідка 

У тимчасово захопленому смт Новоайдар Луганської області 25 квітня зник місцевий колаборант Павло Шароградський, незабаром його знайшли вбитим пострілом у голову та з пораненнями на тілі.

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі, інформує  UAINFO.org.

"Шароградський до початку російського вторгнення був «професійним громадським діячем». Певний час був директором комунальної установи Новоайдарський селищний центр «Спорт для всіх» та засновником ГО "Новоайдарська січ". Жодного бізнесу чи високодохідної роботи не мав, втім представляв себе як високозабезпечену людину", - ідеться в повідомленні. 

У ГУР повідомляють, що після захоплення Новоайдара запропонував росіянам свої послуги. Чоловік надавав ворогу інформацію про патріотів, учасників АТО/ООС, членів їхніх родин та про співробітників місцевої адміністрації з проукраїнськими поглядами.

Шароградський був викрадений із приміщення Щастинської РДА, де брав участь у "нараді" з особами у балаклавах та формі армії рф.

"Україна – це бійня у серці Європи". Амаль Клуні виступила на засіданні Ради безпеки ООН, присвяченому злочинам Росії 

Дружина голлівудського актора Джорджа Клуні, юристка та адвокатка з прав людини Амаль Клуні виступила на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку. Воно було присвячене воєнним злочинам Росії в Україні.

Амаль Клуні стала однією з учасниць засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, темою якого було притягнення до відповідальності винних у звірствах, які Росія вчиняє в Україні.

"В Україні сьогодні відбувається бійня. Прямо в серці Європи", – сказала Амаль Клуні, наголосивши, що хоча міжнародна реакція на війну в Україні була безпрецедентною, Росія проігнорувала погрози. Проте, на думку Клуні, світ та ООН могли б зробити більше для запобігання війні в Україні та іншим війнам.

"Агресивна війна Путіна настільки обурлива, що навіть після неодноразових попереджень з боку США українці не могли повірити, що таке може статися", – наголосила Клуні.

"Я читаю заголовки новин, і не знаю, як таке усвідомити? Як може бути, що тисячі дітей насильно депортують до Росії? Як так може бути, що дівчаток-підлітків ґвалтують на очах їхніх рідних та сусідів? Невже будівлю, на якій написано Діти, бомбили? А мирних жителів у Маріуполі катують та прирікають на голодну смерть? На жаль, відповідь: "Так, може"...

Росія зазвичай наступає двома ешелонами: у першому пушкін і балет, у другому – танки  

Колись побутував жарт, мовляв, існують три речі, на яких розуміються геть усі: футбол, балет і кухарство. Тепер до цього переліку можна сміливо додати історію й топоніміку.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини