MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 травня 2022

332 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 травня. 

Експрезидент США назвав Зеленського Вінстоном Черчиллем нашого часу 

43-й президент США Джордж Буш-молодший після розмови з українським лідером Володимиром Зеленським назвав того "Вінстоном Черчиллем нашого часу". Він наголосив, що американців надихають стійкість та завзятість України у протистоянні агресії Росії.

Про це Джордж Буш-молодший написав у своєму Instagram, поділившись знімком із відеоконференції із Зеленським. Він висловив подяку українському гаранту, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Я подякував президентові за його лідерство, приклад і відданість свободі, а також віддав належне мужності українського народу. Президент Зеленський запевнив мене, що вони не здригнуться у своїй боротьбі проти варварства та бандитизму (президента РФ Володимира. - Ред) Путіна. Американців надихають їхня стійкість і завзятість. Ми продовжуватимемо підтримувати українців, коли вони відстоюватимуть свою свободу", – наголосив 43-й президент США.

"Насмішка над Женевською конвенцією": в ОП прокоментували "парад полонених" у Маріуполі 9 травня 

"Парад" українських полонених, який планує провести Росія в Маріуполі на 9 травня — це демонстративна насмішка над Женевською конвенцією. У 2014 році РФ організувала аналогічну "виставу" в Донецьку, а тепер збирається повторити свій військовий злочин.

З такими коментарями виступив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк на своєму офіційному акаунті в Twitter, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"24 серпня 2014 року в Донецьку відбувся "парад полонених". Тоді 50 бійців ЗСУ провели вулицями міста, закидаючи сміттям. Через 8 років Кремль вирішив повторити "виставу" 9 травня в Маріуполі. Для цього, крім військовополонених, планують перевдягати у форму цивільних", — повідомив Подоляк. 

Радник голови ОП охарактеризував дії Росії, як "демонстративну насмішку над Женевською конвенцією". Він також заявив, що Україна фіксує кожного, хто принижує і катує наших полонених   

Грозєв розповів, наскільки скоротилися запаси ракет у Росії 

Запаси ракет у Росії після двох з лишком місяців війни в Україні суттєво скоротилися. Арессор уже витратив від 40 до 80% ракет, які були на озброєнні російської армії до 24 лютого.

Починає Росія відчувати також дефіцит кадрів - людей, здатних ці ракети запускати. Про це журналіст-розслідувач проекту Bellingcat Христо Грозєв заявив в інтерв'ю Дмитру Гордону, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На його думку людей, здатних завдавати ракетних ударів по території України, в Росії не так уже й багато. А запаси самих ракет швидко вичерпуються. 

"Я сподіваюся, Україна розробляє плани, і не тільки на полі військових дій, а й на цьому полі. Тому що людей, які займаються управлінням цих ракет, не так багато. І де б вони не перебували, я впевнений, ГУР МО знає їх місцезнаходження, і щодо них теж проводяться певні оперативні дії", – сказав Грозєв.

У Пентагоні розповіли, чи може Білорусь зараз вступити у війну проти України

У Міністерстві оборони США не бачать ознак того, що Республіка Білорусь планує відкрито вступати у війну проти України на боці РФ. Зокрема, залучати свої збройні сили до активної участі в бойових діях.

Про це заявив на брифінгу спікер Пентагону Джон Кірбі. Текстову трансляцію опублікувала пресслужба відомства, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org

Раніше білоруський режим оголосив про початок нових військових навчань. І представник американського оборонного відомства прокоментував журналістам, чи не ховаються за ними плани Мінська у якийсь спосіб знову долучатися до російської агресії проти сусідньої держави. 

"Немає вказівок на те, що у Білорусі є наміри взяти активну участь у війні проти України, і я дозволю їм говорити про їхні навчання. Але ми не відстежуємо ознаки того, що вони планують або мають намір безпосередньо брати участь у війні", – підкреслив Кірбі.

Режим Лукашенка присудив 6 років колонії дівчині блогера Протасевича 

Росіянку Софію Сапегу, яка супроводжувала білоруського блогера Романа Протасевича і була затримала разом з ним після посадки літака авіакомпанії Ryanair у Мінську, засуджено до 6 років колонії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", пише Українська правда, інформує UAINFO.org.  

6 травня Гродненський обласний суд засудив громадянку Росії, політув'язнену Софію Сапегу до шести років колонії суворого режиму за семи статтями Кримінального кодексу РБ.

Сапезі було висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 130 КК Білорусі (розпалювання ненависті) та низкою менш тяжких статей. Сапегу звинуватили у веденні телеграм-каналу "Чорна книга Білорусі", який влада вважає екстремістським. Канал оприлюднює особисту інформацію силовиків.

"Рашисты себя выдают". Россия использует "Бессмертный полк" для пропагандистской истерии 

Накануне 9 мая в России и на временно оккупированных территориях Украины российские власти планируют провести шествия так называемого "Бессмертного полка", невзирая на полномасштабную войну, развязанную против Украины. Так называемого потому, что на днях организаторы движения заявили, что не считают "более возможным связывать себя с происходящим в колоннах на улице".

Они отметили, что десять лет назад прошёл первый "Бессмертный полк", и были сформулированы его принципы. В частности, "„Бессмертный полк" есть свободное и добровольное проявление семейной памяти о поколении Великой Отечественной войны. Это история наших дедов и бабушек, — всех тех, кому мы обязаны Днём Победы над гитлеровским нацизмом 9 мая 1945 года", "это история, соединяющая множество народов бывшего СССР и его союзников по антигитлеровской коалиции", это "негосударственная и неполитическая гражданская инициатива", которой "чужда любая идеология, потому что ни одна идеология не больше идеи мира, ради которого десятки миллионов людей разных стран отдали свои жизни во время Второй Мировой войны". Организаторы отметили, что видят "множество меняющих первоначальный смысл „Бессмертного полка" явлений и событий". И заявили, что "каждый человек волен решать самостоятельно, кого и как именно он вспоминает 9 Мая", "но мы [организаторы движения] не считаем более возможным связывать себя с происходящим в колоннах на улице", пишет в своем блоге Лилия Корнилова, информирует UAINFO.org.

Путин следует в духе традиций Гитлера, который приветствовал массовые шествия и мероприятия, восхваляющие Третий Рейх. Путин создал свой собственный русистский рейх, который убивает украинцев. За время полномасштабной войны в Украине погибло столько российских солдат, что их хватит на новый "Бессмертный полк" имени Путина — свыше 24 тысяч погибших всего за 2,5 месяца войны. Порядка 50 тысяч солдат получили ранения и увечья, многие из них уже не смогут жить полноценной жизнью. Каждый новый день войны приносит новые жертвы, по всей России появляются новые могилы.

Окупанти вигадали лайфхак, щоб не померти на війні в Україні: насипають пісок в паливну систему танків і відмовляються йти в бій. АУДІО

Російські окупанти почали вигадувати власні лайфхаки, щоб не померти на війні в Україні. Вони насипають пісок в паливну систему танків, і після цього техніка не заводиться.

Про новий спосіб рашистів зберегти своє життя стало відомо з перехоплення, яке опублікувала Служба безпеки України у Facebook, інформує UAINFO.org.

"Бійці пісок сиплять в паливну систему, в танки, щоб не йти в атаку! Я тупі накази не виконую, я відмовляюся просто! Ось я тобі про Пологи розповідав, коли ми там сиділи. Коли нас там кришили, як кошенят, бл*ядь. Він же, бл*дь, відправляв мене на танки, бл*дь, дебіла шматок. Я на*єр послав просто і все...", — заявив окупант своєму товаришеві.

Співрозмовник спочатку сказав, що нікому не можна довіряти. А потім здивувався і запитав, Чи не карають за невиконання наказу. Перший окупант підтвердив: "Нічого не буде".

Ігор Кондратюк вперше розповів про серйозну сварку з Марченко 

Український шоумен Ігор Кондратюк розповів, що ще в 2014 році посварився з телеведучою Оксаною Марченко. Причиною конфлікту став його пост у Facebook.

За словами Кондратюка, до конфлікту, ще коли він був суддею "Х-фактора", перед ефірами вони з Марченко часто пили чай. Пізніше він написав пост у соціальній мережі про Донбас, але Марченко з позицією Кондратюка не погодилася. Тоді у них і виникла сварка, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"З Марченко ми посварилися навесні 2014 року і перестали пити чай перед зйомками – у нас була така традиція: я приходив до неї в гримерку перед ефіром. Я написав пост у Facebook про Донбас, вона сказала, що не згодна зі мною. Моя слабкість полягала в тому, що я не пішов і не розірвав контракт з телеканалом СТБ", - сказав Кондратюк на YouTube-каналі Lavr!n.

Стало відомо, хто привіз Анджеліну Джолі до України: "Наша історія з нею тільки починається" 

Приїзд голлівудської акторки Анджеліни Джолі на захід України став справжньою сенсацією.

Попри те, що артистка є пані послом доброї волі ООН у справах біженців, в Організації зазначили, що її візит до України – її особиста ініціатива, і ООН тут ні до чого.

Та як розповіла у себе на Facebook-сторінці радниця з питань комунікацій голови Офісу президента Дар'я Зарівна, до України Джолі привіз голова Офісу президента Андрій Єрмак, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Нарешті вже офіційно можу вам зізнатися, хто насправді стоїть за приїздом Анджеліни Джолі в Україну. І у кого таки є її телефонний номер. Для протоколу: про "Львівські круасани" він не просив. Як кажуть на Галичині, так сі стало. Це вже далеко не перший зум Андрія Єрмака і Анджеліни Джолі", - розповіла Зарівна. 

Вона також заінтригувала, що історія з Анджеліною Джолі для України лише тільки починається. Але не уточнила, про що саме йдеться: "Скоро самі все побачите. P.S: Розумна, глибока, дуже смілива і сильна жінка. Вдячні за підтримку України", - зазначила Зарівна.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини