MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 травня 2022

308 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 травня. 

Машовец: Признаки следующей, 3-й фазы "специальной военной операции на Украине", видны достаточно отчётливо

Значить так...  Восточнее и северо-восточнее Харькова происходит то, что у меня в сознании укладывается с великим трудом. Пара батальонов ТрО ВСУ активно наступают против как миниму 4-5 кадровых БТГр российской армии (правда, достаточно потрёпаных и усиленных "донбасским мясом")... Причём делают это настолько грамотно и технично, что Волчанская группировка бесноватых скрепоносцев, судя по всему... таки будет располовинута. По крайней мере, после сообщения о том, что наши войска вошли в Байрак, до границы им остаётся лишь немного – выбить рашистов из Терновой... и собственно выйти на границу.

 Об этом пишет военный аналитик, полковник ВСУ Константин Машовец, информирует UAINFO.org.

Теперь, о перспективах в этой операционной зоне.

Выход ВСУ на правый берег Печенежского водохранилища и постепенное продвижение этих подразделений на север, вплоть до Рубежного и Старицы, создаёт для российских войск весьма "интересную" ситуацию. По сути, глубоко в тылу Изюмской группировки противника передовые подразделения украинских Сил обороны, скажем так, "слегка нащупали" одно из её тыловых выменей...

Учитывая тот факт, что и Чугуевская группировка ВСУ отнюдь не прохлаждается... можно сказать, что погода в тылах Изюмской группировки противника стала существенно портиться (для неё, естественно). Однако для нас с вами, это них*я не смеркалось... скорее наоборот.

Путін припустився чотирьох стратегічних помилок, напавши на Україну, – глава МЗС Франції

Глава Росії Володимир Путін припустився чотирьох стратегічних помилок, розпочавши війну проти України. У Москві сильно недооцінили Київ, а також силу Заходу, який підтримав його.

Таке переконання висловив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан у коментарі BFM TV. Водночас він вважає, що війна буде "довгою і важкою", адже її призвідник "перебуває у відмові".

"Він у цілком ревізіоністському обґрунтуванні причин війни. У нього йдеться про заперечення і те, як перекласти відповідальність на інших", – зазначив дипломат, стверджуючи, що російський диктатор припустився "чотирьох стратегічних помилок". 

Першою з них стала думка Путіна про те, що Україна швидко здасться. Але в підсумку напад РФ тільки зміцнив українську єдність, згуртувало націю.

Росія хоче відкрити другий фронт. Жданов пояснив, що стане вирішальною поразкою Кремля

Росія прагне максимально закріпитися на тих територіях, які вона сьогодні окупує, і з кожним днем намагатиметься зміцнити там свою присутність, оборону та максимально наростити щільність військ.

У систем залпового вогню Смерч [які Росія стягує на північ Криму, ближче до Херсонської області] дальність 120 кілометрів боєприпасами Торнадо. Якщо вони дістають до нашого узбережжя, це дуже погано. Це означає, що вони будуть обстрілювати наші війська. Щодо засобів протиповітряної оборони [С-300, які також стягуються на північ Криму], це теж погано, тому що вони цими засобами закриватимуть небо над Херсоном і прилеглими до нього територіями. А це означає, що коли ми почнемо звільнення цих територій, у нашої авіації будуть проблеми з роботою в небі на підтримку наших військ, пише полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Олег Жданов для НВ, інформує UAINFO.org.

Дуже високий рівень загрози для Одеси, але це було прогнозовано. Одеса сьогодні, мабуть, найбільше турбує росіян. Навіть більше, ніж західні області України, де вони намагалися зруйнувати інфраструктуру. Чому? Тому що не полишають спроб відкрити другий фронт. Для цього їм треба висадити десант і підсилити групу військ, яка знаходиться у Придністров'ї. Тому і обстріли Одеси продовжуються, і можуть бути посилені найближчим часом.

Здоров'я Путіна під питанням, 9 травня він щосили намагався рухатися "як раніше" – Express  

Здоров'я президента Росії Володимира Путіна під питанням – лідер щосили намагався рухатися "як раніше" під час параду Перемоги в Москві 9 травня. Також змінився його зовнішній вигляд – він став більш одутлим.

На це звернув увагу відставний британський офіцер, ексначальник Генштабу ЗС Великобританії лорд Річард Даннат, пише Express, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що зміни у зовнішності Путіна стали помітними після того, як він повернувся до виконання своїх обов'язків після пандемії коронавірусу.

"Злив" ворогу інформацію щодо розташування підземних тунелів на "Азовсталі": електромонтеру повідомлено про підозру у держзраді  

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора і Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру електромонтеру з ремонту та обслуговування електроустаткування ПРАТ «МК Азовсталь» у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, інформує UAINFO.org.

За даними слідства, підозрюваний передав ворогу інформацію щодо розташування підземних тунелів, сховищ та комунікацій на території металургійного комбінату «Азовсталь» у м. Маріуполі.

З початку військової агресії РФ тунелі використовуються захисниками, які тримають оборону міста та ведуть бойові дії з російськими військами і представниками псевдореспублік, а також цивільними громадянами, які там перебувають. 

Отриману від підозрюваного інформацію загарбники зафіксували на відео та розповсюдили у мережі Інтернет з метою проведення пропагандистської діяльності та демотивації захисників Маріуполя.

Військовий експерт: Путін буде примушувати Лукашенка вдарити по напрямку Луцьк-Львів 

Під час зустрічі Володимир Путін буде тиснути на Олександра Лукашенка, щоб той залучив білоруські війська для нападу на Україну. Але цей план навряд чи буде реалізований.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів військовий експерт Олег Жданов,інформує UAINFO.org.

"Як я розумію, скоро знову буде зустріч Путіна і Лукашенка. Але після 9 травня. Думаю, що Путін знову буде намагатися примусити Лукашенка, щоби білоруська армія вдарила по напрямку Луцьк - Львів", - сказав він. 

Водночас експерт нагадав, що Лукашенко відвертівся ще тоді, коли Путін був на вершині Олімпу - коли війна тільки починалася.

"А сьогодні він тим більше не втрутиться, я вважаю. Але Путін буде тиснути на нього дуже сильно", - додав Жданов.

Прогноз: через війну в Україні деякі продукти подорожчають на 30-40%  

Ближче до осені ціни на харчі для українців значно піднімуться. За словами економічного експерта Олексія Куща, стрибок на вартість окремих товарів буде дуже різким і тому — несподіваним.

Більш детально про те, на що чекати Україні в цьому плані, фахівець розповів у розмові "Телеграфу", інформує UAINFO.org.

На його думку, ціни на продукти "поповзуть" вгору, вже починаючи із серпня. На відносну стабільність вартість навесні поки впливає щонайменше два важливі фактори: відсутність основного експорту, а також емісія гривні через фінансування купівлі військових облігацій.

"Як показує практика, приблизно через 3-4 місяці зросла грошова маса призводить до інфляції та зростання цін", — зазначив Кущ. 

За прогнозами спеціаліста, вартість окремих товарів підніметься на 30-40%. Натомість зросте й інфляція — її "збільшення" прогнозують у розмірі 20%.

Денис Повалій відхрестився від мами, яка танцювала перед росіянами на День Перемоги 

Син української співачки Таїсії Повалій Денис прокоментував виступ мами на концерті до 9 травня в Росії. Чоловік поділився історією про те, що його сім'я випробувала на собі всі наслідки Другої світової. Про це він написав в Instagram-блозі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Моя бабуся Ніна в дворічному віці сиділа в окопі під дулом нацистського пістолета, її батько Данило з війни не повернувся. Тата іншої бабусі Ангеліни, що була майже на 20 років старша, знищили при приході радянської влади. Мій батько Володя відправився на війну в Афганістан, теж ніяких відзначень виведення військ не пам'ятаю, тільки смуток в очах від спогадів", - написав Денис Повалій. 

Наприкінці він попросив не пов'язувати з цією розповіддю виступ його мами Таїсії Повалій, яка виконала "Пісню про рушник" на концерті в Росії. 

"Не треба тільки про маму сюди, ок? Це зовсім окрема історія і я до неї відношення не маю", - резюмував Денис.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини