MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 травня 2022

209 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 травня. 

Путін готується до затяжної війни в Україні – глава розвідки США 

Розвідувальна спільнота США вважає, що війна президента Росії Володимира Путіна в Україні, ймовірно, стане "більш непередбачуваною та ескалаційною" найближчими місяцями.

Як пише CNN, про це заявила Конгресу директор національної розвідки Авріл Хейнс, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Хейнс окреслила похмуру і невизначену картину наступного етапу путінського вторгнення. 

Вона сказала, що його наступний крок буде важко передбачити частково тому, що "Путін стикається з невідповідністю між його амбіціями та поточним потенціалом російських військових".

Хейнс сказала, що ситуація на місцях може "підвищити ймовірність того, що президент Путін вживе більш рішучих заходів". "Включаючи введення воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва чи потенційно ескалацію воєнних дій", - сказала вона.

Ставленики Кремля проситимуть Путіна включити Херсонську область до складу Росії без референдума  

Призначена окупантами так звана влада Херсонської військово-цивільної адміністрації заявила, що проситиме президента Росії Володимира Путіна включити Херсонську область до складу РФ.

Про це повідомило російське пропагандистське видання РИА Новости з посиланням на колаборанта Кирила Стремоусова, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

"Місто Херсон – це Росія, жодних ХНР (Херсонської народної республіки – ред.) на території Херсонської області створюватись не буде, референдумів не буде. Це буде один єдиний указ на підставі звернення керівництва Херсонської області до президента Російської Федерації, та буде прохання включити область до складу повноцінного регіону РФ", - зазначив Стремоусов.  

 За словами ставленика Кремля, Херсонська область планує до кінця року повністю перейти під законодавство Росії. А структура влади на Херсонщині нібито вибудовуватиметься за аналогією з російськими регіонами. 

Росіяни в черговий раз побачили себе у дзеркалі і звинуватили західний світ у своїх злочинах, – Фурса про брехливу заяву путініста Володіна 

Спікер держ думи і дуже упоротий путінець Володін заявив, що США запланували в Україні Голодомор. Бо США намагаються знайти способи по вивозу зерна і іншої продукції сільського господарства з України.

Про це на власій сторінці у Facebook пише інфестиційний банків Сергій Фурса, інформує UAINFO.org.  

І це при тому, що США намагаються допомогти українським аграріям продати свою продукцію, а росіяни тупо крадуть зерно і вивозять його в Сірію. Як робили це і в 1933 році. Звісно, на місці американців росіяни б тупо забрали все зерно і самі б на ньому заробили, так само як на місці поляків ті самі росіяни давно б вже окопували Західну Україну. Але прикол у тому, що тільки росіяни на місці росіян. А весь інший світ – трошки цивілізований.

Це росіяни створили такі умови, через які українські аграрії не можуть вивести зерно через українські порти. Це росіяни створили передумови для світової продуктової кризи, особливо в регіоні північної Африки, куда зазвичай прямувало українське зерно. Це росіяни б'ють по світовій економіці.

Російські окупанти вкрали скіфське золото з музею Мелітополя – Офіс генпрокурора 

У тимчасово захопленому місті Мелітополь у Запорізькій області російські окупанти та їхні посіпаки викрали колекцію скіфського золота. Воно зберігалося у Мелітопольському краєзнавчому музеї.

В Офісі генерального прокурора України повідомили, що за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) розпочали кримінальне провадження. Відповідне повідомлення з'явилося в Telegram-каналі ОГП у вівторок, 10 травня, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Викрадена колекція була виявлена археологами у 50-х роках минулого сторіччя. Як встановило слідство, злочин росіяни вчинили у квітні 2022 року.

"Військові та представники окупаційної адміністрації держави-агресора викрали історико-культурні цінності з Мелітопольського краєзнавчого музею. За попередніми даними, серед вкраденого майна була колекція скіфського золота", – йдеться в повідомленні.

У Білла Гейтса виявили коронавірус 

Засновник американської корпорації Microsoft Білл Гейтс заразився коронавірусом COVID-19. Про це він повідомив у Twitter у середу, 11 травня, пише Кореспондент, інформує UAINFO.org.

"Я отримав позитивний результат тесту на COVID-19. Я відчуваю легкі симптоми і за порадами фахівців ізолювався доти, доки не одужаю", - написав він.

Гейтс вважає, що йому "пощастило", що він повністю вакцинований, отримав бустерну дозу вакцини та має доступ до відмінного медичного обслуговування.

"Відволікає від думок про війну". На Вінниччині 81-річна жінка шиє матраци для захисників

Бронежилети, наколінники, а тепер і матраци шиє для захисників України 81-річна мешканка Лука-Мелешківської громади Ганна Пєстова. Дизайн матраців придумала сама, аби ті були теплими, легкими й мобільними, пише Суспільне Вінниця, інформує UAINFO.org.

У село Лука-Мелешківська з Вінниці жінка переїхала, коли вийшла на пенсію. Обробляла город, садила квіти.

За професією Ганна Пєстова закрійниця та вчителька трудового навчання. У 81 рік знову взялася до шиття.

Матрац розміром 70 на 180 сантиметрів важить не більше 10 кілограмів. Вони легко скручуються. Загалом, для біців ЗСУ уже передала 50 матраців.

"Прокидаюсьп'ю каву і – до роботи. Можу почати і в 6 ранку, а потім лише на 15 хвилин відпочину, вийду, подихаю свіжим повітрям і знову повернуся до роботи", – каже Ганна Пєстова.

Настя Приходько гнівно відреагувала на виступ Повалій на Дні перемоги в РФ з українською піснею

Українська артистка Настя Приходько не змогла спокійно спостерігати за тим, як співачка Таїсія Повалій виступає в РФ у той час, коли росіяни вбивають українців.

Приходько вважає, що Повалій варто негайно позбавити звання "Народної артистки України", адже вона не гідна його мати. Ба більше, українська співачка цього добивається вже вісім років.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org.

"Я не зламалася за 8 років боротьби тут проти цієї нечесті. Боролася проти українських зрадників, коли майже не відчувала підтримки, боролася проти русні та їхніх нападок з усіх сторін! І про цю гниль казала вісім років – забрати, бл*дь, звання, забрати право виступати на території України!" - висловилася виконавиця. 

Разом з тим, Приходько вважає, що варто негайно позбавити усіх звань й інших українських знаменитостей, які поводяться так, ніби війни в Україні немає, а Росія не вбиває мирних мешканців.

"Євробачення-2022": Конкурсантка з Литви Monika Liu підтримала Україну

Monika Liu, представниця Литви на конкурсі "Євробачення-2022", підтримала Україну.

Свою підтримку співачка висловила під час пресконференції, яка відбулася після першого півфіналу, інформує UAINFO.org.

Спершу співачка жартувала та раділа тому, що потрапила у фінал. А наприкінці свого спічу вона висловилася про війну в Україні та закликала єврофанів і учасників підтримувати нашу країну.

"Я хочу сказати дуже важливу думку для усіх вас. Давайте не забувати про те, що в Україні війна. Підтримуйте, надсилайте кошти. Гроші важливі і увага також! Будь ласка! Слава Україні! Героям Слава!" – заявила вона.

Під час очікування результатів голосування вона сиділа у залі з прапорцем України у руках. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини