MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 травня 2022

268 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 травня. 

Залужний: Нам дуже важко, але ми стоїмо. Та нам дуже потрібна зброя, яка дасть можливість уражати противника на великій відстані 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагадав партнерам, що з доставкою зброї не можна зволікати, оскільки це вимірюється життями людей.

Про це Залужний  написав у Telegram, інформує UAINFO.org.  

"Нам дуже важко, але ми стоїмо. Ми боремося за кожну ділянку фронту, за кожний населений пункт. Вибивати ворога з нашої землі нам допомагає західне озброєння і техніка. 

Ми вдячні за надану міжнародну технічну допомогу. Водночас, ми дуже потребуємо зразків озброєння, які дадуть можливість уражати противника на великій відстані. І з цим не можна зволікати, адже ціна затримки вимірюється життями людей, які собою захистили світ від рашизму".

ЗСУ знесли блокпост ДРГ росіян на трасі Лисичанськ-Бахмут разом з окупантами 

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що російські окупанти не контролюють трасу Лисичанськ-Бахмут, хоча здійснюються постійні обстріли з боку загарбників.

Про це він поділився в ефірі марафону UA:Разом, інформує UAINFO.org.

За словами чиновника, ДРГ ворога навіть намагалися закріпитися, але їх блокпост знесли.

"Було чоловік 50, їм навіть вдалося закріпитися на якийсь час, навіть якийсь блокпост поставили, але це був ситуативний успіх. ДРГ там частина залишилася - вже навічно. Блокпост розбитий, їх відкинули. Трасу зараз не контролює російська армія. Єдине - вони її обстрілюють. І обстрілюють вже досить прицільно. Проїхати по трасі  - навіть не лотерея 50/50, вже 80/20. Доїхати з Бахмута в Лисичанськ - колосально складно", - уточнив Гайдай.

Наразі українська сторона знаходить інші варіанти, щоб перевозити гуманітарні вантажі. 

Путин слетел с катушек, и не собирается останавливаться, пока не утянет всё человечество вслед за собой в преисподнюю, – Касьянов 

Те, кто думает, что война уже закончилась, - ошибаются. Те, кто доживёт до сентября, - будут говорить, что им повезло. Война набирает обороты. Путин слетел с катушек, и не собирается останавливаться, пока не утянет всё человечество вслед за собой в преисподнюю", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Юрий Касьянов, информирует  UAINFO.org.  

"Ситуация сегодня хуже, чем в 1939-м, когда началась Вторая мировая война, потому что в этой Мировой войне воюем только мы, украинцы, и у нас нет союзников, готовых стать плечом к плечу против орды. 

Спасибо, конечно, за оружие, за деньги, за продукты, за то, что приняли и обогрели наших сограждан. Но воевать мы будем сами. За независимость, за демократию, за свободу, за весь Западный мир. Просто за право быть свободными людьми в нашей свободной стране.

И когда всё закончится, и на развалинах Кремля мы поставим свои флаги, тогда не мы будем проситься в ЕС и НАТО, а ЕС и НАТО будут проситься стать Украиной", - завершает Касьянов.

Мільйони на крові: як заробляють дочки Шойгу 

Сергій Шойгу у 70-ті дуже вдало одружився. Його дружина Ірина Антіпіна була дочкою власника красноярського будівельного тресту. Завдяки зв'язкам сім'ї Шойгу вдалося зробити блискучу партійну кар'єру.

Старша донька Шойгу – 45-річна Юлія – закінчила факультет психології МДУ. 1999 року Юлія влаштувалася в центр екстреної психологічної допомоги МНС Росії. 2002-го вона стала директором цього центру. Такий швидкий кар'єрний зліт стався у Юлії тоді, коли міністерство очолював її батько. У старшої дочки Шойгу багато регалій: вона є віцепрезиденткою Російського психологічного товариства (РПО), заступницею голови Етичного комітету РПО, кандидаткою психологічних наук, пише ТСН, інформує UAINFO.org.  

Все це, особливо прізвище Шойгу, приносить жінці чималий фінансовий дохід. Наприклад, 2020-го, судячи з декларації, вона заробила понад 5 мільйонів рублів. У її власності ділянка землі площею 1488 квадратних метрів, будинок та квартира розміром 2017 квадратних метрів. Подробиці особистого життя Юлія тримає у великому секреті, проте не таємниця, що вона одружена з російським державним діячем Олексієм Захаровим, від 2019 року її чоловік є заступником генерального прокурора Російської Федерації. У пари є двоє дітей – дочка Дарина та син Кирило.

Молодша дочка Шойгу – 31-річна Ксенія – веде публічний та світський спосіб життя. Вона спортсменка, громадська діячка та президентка федерації триатлону Росії. Про кар'єру молодшої дочки Шойгу потурбувався заздалегідь. Вже на останньому курсі МДІМВ(У) МЗС Росії вона почала працювати в держструктурах, а після закінчення зайняла місце старшого аналітика в "Газпромбанку". Потім її підвищили до радника голови правління.

Епіфаній закликав Вселенського патріарха позбавити престолу Кирила 

"Ми повинні розуміти, що кожен день нашого життя, в якому б куточку України ми не були, оплачений дорогою ціною. Наші захисники борються за це зараз на фронті, а ми маємо обов’язок боротися за волю, за правду, за свободу – кожен на своєму місці, там, де перебуваємо, і через те служіння, до якого покликані", - про це у Фейсбуці пише предстоятель ПЦУ Епіфаній, інформує UAINFO.org.

"Один із головних напрямків цієї боротьби – протистояння ідеології "русского міра", цій фашистській, душогубській доктрині, загорненій у блискучу "фофудію" проповідей Кирила Гундяєва та його поплічників. На Архієрейському Соборі, який днями відбувся у Святій Софії Київській, ми засудили цю ідеологію, яка через Московський патріархат поширюється вже як єретичне вчення етнофілетизму, тобто поділу Церкви за національною ознакою, яка ставиться найвище за все.

Не є секретом, що патріарх Кирил є одним із творців ідеології "русского міра", її пропагандистом і популяризатором. Сама ця ідеологія, на моє переконання, підпадає під осудження етнофілетизму як єресі Константинопольським Собором 1872-го року. Відповідно, Кирил Гундяєв як співтворець і пропагандист "русского міра" має підлягати осудженню, якщо не зречеться цієї єресі та не виявить плодів покаяння.

Снєгирьов: Росіяни планують відновити залізничне сполучення окупованої Луганщини з Кримом

Окупанти заявляють про наміри відновити пряме залізничне сполучення між окупованими територіями Донецької й Луганської областей та анексованим Кримом через так званий "сухопутний коридор"

Про це пише співголова ГІ "Права Справа", громадський активіст, воєнний експерт Дмитро Снєгирьов, інформує UAINFO.org.  

 На тлі зміни тактики рф на Луганщині та зосередженні зусиль противника на оточенні Сєвєродонецька, Луганськ відвідав представник окупаційної влади Криму. Останній заявив, що вирішує питання про відновлення шляхів залізничного сполучення між ОРДЛО та анексованим півостровом.

Ідеться про те, що рф розглядає можливість відновлення прямого залізничного сполучення для вирішення як військових, так і виключно економічних питань. І в цьому контексті хотів би зауважити: це – своєрідний знак, сигнал російських окупаційних військ про те, що вони ніколи не віддадуть території Луганської і Донецької областей, а також захоплений ними сухопутний коридор на Крим.

Приходько пояснила, чому Собчак, Малахов та Пригожин вісім років підряд намагаються її принизити 

Українська співачка Анастасія Приходько, яка в молодості будувала кар'єру в Російській Федерації, а потім повернулася в Україну, прокоментувала надмірну увагу до своєї персони з боку російських пропагандистів. Зокрема, вона назвала телеведучого Андрія Малахова, журналістку Ксенію Собчак та продюсера Йосипа Пригожина.

За словами зірки, росіяни часто згадують її ім'я в негативному ключі, щоб в тій чи іншій мірі принизити і розкритикувати. Такий коментар пролунав в інтерв'ю Славі Дьоміну на YouTube, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"В Інтернеті вони всі хоробрі: Малахов, Собчак, Пригожин. Вони в Інтернеті постійно мене пригадують. Малахов казав:"Через 50 років ви всі дізнаєтесь, хто така Приходько". Пригожин – то святе. Він каже: "Я і Приходько маємо різні філософії". Приходько для нього вже, мабуть, більше, ніж Валерія. Живе з моїм ім'ям на вустах. Собчак сумує за моїми піснями", – поділилася українка.

На думку співачки, перераховані знаменитості тримають на неї образу за те, що вона знайшла в собі сили покинути Росію і не продовжувати будувати там кар'єру, про що повідомила в доволі грубій манері.

Потап висміяв Кадирова за погрози взяти Польщу і назвав російську мову "недоукраїнською"

Відомий український репер та продюсер Олексій Потапенко (Потап) висміяв голову Чеченської Республіки Рамзана Кадирова, який має намір захопити Польщу "за 6 секунд". Музикант нагадав, що з Україною три місяці тому також планувався триденний бліцкриг, проте російська армія зазнала і продовжує зазнавати невдачі. "Не ганьбіться вже розповідями про Польщу", – порадив артист одіозному поплічнику Путіна.

Потап також зазначив, що українці розуміють польську мову, а ось російську прозвав "недоукраїнською". Відповідний пост репер розмістив на особистій Instagram-сторінці, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.  

Співак опублікував відео, на якому Рамзан Кадиров погрожує: "Україна – це закрите питання. Мені цікава Польща. Польща чого хоче досягнути? Після України, якщо буде команда, ми за 6 секунд покажемо вам, на що здатні. Краще заберіть свою зброю та своїх найманців".

Панін порадив українофобу Охлобистіну "засунути язик в одне місце" 

Російський актор Олексій Панін різко прокоментував образливі слова українофоба та свого колеги Івана Охлобистіна, який назвав його "затятим збоченцем". Артист порадив недоброзичливцю "засунути язик в одне місце".

Він також дорікнув пропутінському акторові, що той бажає смерті геям і пропагує геноцид українців. Відповідний коментар пролунав у його Instagram, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Панін розповів, що колись захоплювався талантом Охлобистіна та навіть знімався з ним в одних проєктах, проте його думка змінилася, коли актор почав відверто демонструвати жорстокість та продажність путінському уряду.

"Людина, яка відкрито закликає вбивати геїв і підтримує війну в Україні, дозволяє собі коментувати морально-етичні норми. Я порадив би Іванові засунути язик в одне місце і ніколи більше його не діставати. Ну чи діставати для прямого призначення – лизати дупу комусь у Кремлі", – написав розчарований автор. 

Як відомо, за кілька днів до публікації допису Іван Охлобистін дав інтерв'ю пропагандистам StarHit, де натякнув, що зберіг спілкування з усіма знайомими, навіть попри їхні політичні погляди, однак Олексій В'ячеславович такої "честі" не вдостоївся.

За словами Охлобистіна, щоб заслужити його немилість потрібно бути "збоченцем".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини