MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 травня 2022

263 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 травня. 

Між США, Європою та Україною є розбіжності щодо того, як має завершитися війна – NYT

Сполучені Штати, Євросоюз та Україна розходяться в думці щодо того, як має завершитися війна, розв'язана Росією. 

Про це говориться у матеріалі The New York Times, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Як зазначають кореспонденти американського видання, після трьох місяців "неабиякої єдності" у відповідь на російське вторгнення, яке призвело до постачання України зброєю і широкого спектра фінансових санкцій, все більше помітний розкол у думках про те, що робити далі.

У матеріалі видання підкреслюється, що в їх основі лежать фундаментальні дебати про те, чи слід покласти край тридесятирічному проєкту інтеграції Росії. У той момент, коли США називають Росію країною-ізгоєм, яку необхідно відрізати від світової економіки, Інші країни, переважно в Європі, попереджають про небезпеку ізоляції і приниження глави Кремля. 

Водночас, на їхню думку, амбіції Вашингтона за час війни зросли. Те, що зароджувалося як спроба зробити так, щоб Росія не змогла здобути легку перемогу над Україною, змінилося, як тільки путінська армія почала робити помилку за помилкою, не зумівши захопити Київ, а потім Харків. 

Держсекретар США заявив, що "Путін не зміг досягти жодної зі своїх стратегічних цілей в Україні"

Диктатор Путін не зміг досягти жодної зі своїх стратегічних цілей в Україні, хоч війна ще й триває. Замість того, щоб знищити незалежність України, він її зміцнив.

Україна продовжує мужньо боротися для захисту свого народу та своєї незалежності, і отримує для цього безпрецедентну допомогу від США та країн з усього світу.

Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен, виступаючи в університеті Джорджа Вашингтона, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"І хоча війна ще триває, президент Путін не зміг досягти жодної зі своїх стратегічних цілей. Замість того, щоб знищити незалежність України, він її зміцнив. Замість того, щоб розділити НАТО, він об'єднав його. Замість того, щоб підтвердити силу Росії, він її підриває. І замість того, щоб послабити міжнародний порядок, він об'єднав країни для його захисту", - заявив Блінкен.

За його словами, розпочавши повномасштабне вторгнення в Україну три місяці тому, Путін порушив принципи суверенітету та територіальної цілісності, які закріплені в Статуті ООН й покликані захистити всі країни від завоювання чи примусу.

"Тому так багато країн об'єдналися, щоб протистояти цій агресії, бо вони бачать у ній пряме посягання на основи свого власного миру та безпеки", - наголосив Блінкен.

Прем'єр Фінляндії не підтримує особливі умови для вступу до ЄС для України 

Прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін, яка напередодні відвідала Київ, Ірпінь та Бучу, виступає проти надання Україні особливих умов для вступу до ЄС. 

Про це повідомляє національна телерадіомовна компанія Фінляндії Yle, пише УНІАН, інформує  UAINFO.org.

"Ще одна велика дискусія, яка у нас попереду, це заявка України на членство в ЄС. Особисто я вважаю дуже важливим дати Україні надію: чіткі кроки щодо того, як країна стане членом ЄС у майбутньому", - сказала Марін напередодні зустрічі Європейської ради, де лідери держав-членів ЄС продовжать обговорення нового пакету санкцій. 

Прем'єр-міністерка Фінляндії після відвідин України заявила, що не підтримує надання країні особливих умов для вступу ЄС.

"Я не бачу, як ми могли б зробити винятки, в тому сенсі, що критерії мають виконуватися. Я відкрита для того, щоб Україна отримала статус кандидата. Отримання статусу країни-кандидата не означає, що завтра вона стане членом ЄС. Звичайно, членство вимагає великої роботи", - додала вона.

Марін також зазначила, що під час її візиту до Києва і зустрічей з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і президентом Володимиром Зеленським відбулися обговорення того, Україна може відновлюватися після війни і водночас працювати над членством в ЄС.

Арестович розповів, коли Путін почав підготовку до війни з Україною 

Президент Росії Володимир Путін вирішив розпочати підготовку до війни з Україною у лютому 2021 року, після арешту його кума - Віктора Медведчука.

Це послугувало формальним приводом війни, яка була практично неминучою, сказав радник керівника Офісу президента Алексій Арестович в етері LatyninaTV, пише ТСН,  інформує UAINFO.org

"Він живе у світі "пацанських понять". І коли твого члена сім'ї заарештували, треба щось робити. Неважливо, як ти до нього ставишся, на тебе починають поглядати пацани з оточення. Для збереження авторитету необхідно щось зробити", - сказав Арестович.

Хто прийде на зміну Путіну: прогноз астрологині 

Неадекватність Володимира Путіна, спричинена чи його смертельною хворобою, чи якоюсь іншою причиною, викликає закономірне питання: хто прийде йому на зміну?

Можливо, ця подія набагато ближче, ніж може здатися сьогодні: невідомо, як швидко тиран відновиться після перенесеної хвороби, та й російські еліти, які страждають від санкцій, схоже, готові його замінити. Як альтернативу російському президентові Володимиру Путіну інсайдери називають три кандидатури: мера Москви Сергія Собяніна, заступника голови російської Ради безпеки Дмитра Медведєва та першого заступника адміністрації російського президента Сергія Кирієнка. На запитання, хто прийде на зміну Путіну, відповідає астропсихологиня Валентина Вітрок, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Марс – планета війни

На долю всіх трьох кандидатур, на думку астролога, безпосередньо вплине транзитний Марс, який у серпні цього року на вісім місяців зайде на знак Близнят. Марс – як відомо, планета війни, тому воєнне протистояння з Україною створює серйозні проблеми у владних російських колах.

"Оленяр"

Сергій Собянін, якого за походження — він народився в Ханти-Мансійському національному окрузі — часто називають "оленярем", зробив у російській політиці блискучу кар'єру. На посаду мера Москви він потрапив 2010-го у досить солідному віці – у 52 роки, і за дванадцять років міцно утвердився у перших рядках рейтингу російського політикуму. Але чи вистачить його потенціалу, щоб стати наступником Путіна? Скоріш за все ні.

"Слуга" Безугла вимагає відкрити справу проти Бутусова, журналіcт відповів депутатці 

Народна депутатка від "Слуги народу", членкиня парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони Мар'яна Безугла вважає, що Служба безпеки України має відкрити справу проти журналіста Юрія Бутусова через інформацію, яку він поширює.

"Якщо Служба безпеки України нічого не зробить щодо Юрія Бутусова, який постійно безнаказано викладає тонни інформації щодо наших військових, позицій, оперативної обстановки, розхитує, дезорієнтує і підграє Росії, вважатиму, ніяка поступова реформа вже немає сенсу», - заявила Безугла в п’ятницю вранці в Facebook, та закликала до "повного перезапуску цієї гнилої структури", маючи на увазі СБУ, інформує UAINFO.org.  

Згодом уже Юрій Бутусов повідомив, що йому заборонили відвідувати військові частини на передовій на фронті та обґрунтував це як перешкоджання журналістській діяльності.

"Я розумію, що таким чином мені вирішили помститись за замітки про відповідальність влади за підготовку до війни та про загрозливу ситуацію на Донбасі. Усі вони на фронті чудово розуміють, що ніяких секретів я у своїх постах не викладав, а навпаки сприяв вирішенню кількох загрозливих ситуацій. … Я вважаю таке "оголошення війни" з боку деяких людей в ОП дуже шкідливою та небезпечною помстою", - заявив він, та закликав керівництво Офісу президента негайно переглянути свої вказівки.

Проукраїнських позицій дотримується 81% мешканців окупованих територій – опитування КМІС  

Дослідники виділили 8 пар тверджень, які описують різні аспекти війни Росії проти України. У кожній парі одне з тверджень відповідало проросійській позиції, друге твердження – проукраїнській позиції. Респондент мав обрати одне з тверджень і наскільки з ним погоджується.

У 7 з 8 випадків не менше 85% респондентів стверджували, що поділяють саме проукраїнську позицію. 

Про це свідчать результати соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології, інформує UAINFO.org.

"Змістовно ж це означає, що не менше 85% респондентів вважають, що в Україні немає утисків російськомовного населення (зокрема, так вважають 85% етнічних росіян і 90% російськомовних жителів України), що Україна має власну довгу історію становлення та державності (а не є "штучним" витвором радянської влади), що західні держави не хотіли і не провокували Україну на війну проти Росії, що думки про "нацистів" у владі України є вигадкою, що війна почалася через прагнення Росії підкорити Україну (а не через справедливі претензії), що російські війська навмисно атакують цивільну інфраструктуру та цивільних осіб, що російська армія в першу чергу винна у руйнації цивільної інфраструктури і жертвах серед мирного населення", - йдеться в повідомленні. 

У цих же парах не більше 8-9% дотримувалися проросійської інтерпретації. 

"Утім, хоча 8-9% можуть видаватися невеликим числом, але насправді в абсолютному вимірі це близько 2 млн громадян України", - акцентують в КМІС. 

Чи можна консервувати та маринувати з морською та йодованою сіллю

Попереду літо, сезон консервування. А після закриття найбільшого підприємства з виробництва солі "Артемсіль" кам'яна сіль зникла з прилавків магазинів, стала дефіцитом. Чим можна при консервації замінити звичайну сіль, чи можна солити та маринувати за допомогою морської солі, чи підходить для цього йодована сіль?

Морську сіль не лише можна використовувати для консервування та маринування овочів і грибів, вона має купу цілющих властивостей та переваг перед звичайною сіллю, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

  • У морській солі містяться 40 мікро- та макроелементів, які необхідні для здоров'я людини, найважливіші - це хлор, натрій, фосфор, калій, магній, цинк, селен, йод та інші. Тому консервування з морською сіллю корисніше, ніж зі звичайною.
  • В  морській солі в рази менше шкідливого нерозчинного осаду, ніж у кам'яній, що дозволяє довше зберігати консервацію. Морська сіль не містить каменів, бруду, в ній немає нерозчинних опадів.
  • Морська сіль не затримує воду в організмі людини, а навпаки, виводить її. Тому після вживання солінь у людини не буде утворюватися набряків, викликаних застоєм в організмі рідини через сіль.
  • Під час використання в соліннях овочів і грибів, а також інших продуктів, морська сіль зберігає справжні смакові якості продуктів. Овочі виходять смачними та хрусткими. 

Ідеальний варіант для консервування зелені, овочів, грибів - сіль великого або середнього дроблення.

Жанну Бадоєву з "Орла і Решки" звинуватили в роботі на Росію

Українська журналістка Аліна Доротюк згадала про телеведучу Жанну Бадоєву, яка досі працює на Росію і мовчить про війну в рідній Україні.

В інста-сторіз Доротюк оприлюднила фото Бадоєвої і зазначила, що країна повинна знати своїх "недогероїв", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Пані Жанна, маючи величезну аудиторію, жодного разу так і не сказала, хто на кого напав. А ще - вона досі працює на рашистський продакшн. І платить податки на країну, з якої щодня прилітають ракети і не тільки", – написала Доротюк. 

Цікаво, що Жанна Бадоєва не потрапляла в "чорний список" артистів, які мовчки підтримують путінський режим. Ймовірно, про неї просто забули.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини