MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 червня 2022

301 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 червня. 

100 днів повномасштабної війни: Зеленський з Банкової звернувся до українців 

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди 100 днів з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Відео записане біля Офісу президента на вулиці Банковій, інформує UAINFO.org.

Разом із Зеленським стояли прем'єр Денис Шмигаль, голова його Офісу Андрій Єрмак, радник глави ОП Михайло Подоляк та керівник провладної фракції в Раді Давид Арахамія. Останні двоє представляють Україну на переговорах з Росією.

"Наша команда - набагато більша. Збройні Сили України - тут. Найголовніше - наш народ тут. Захищаємо Україну вже 100 днів. Перемога за нами. Слава Україні!", - сказав президент.

Медведєв пригрозив ударом по Києву, якщо Україна застосує західну зброю по території РФ 

Москва вдарить на ураження по центрах ухвалення рішень, якщо Київ використає отримане від США озброєння проти територій Росії. Йдеться про Міноборони і Генштаб ЗСУ.

Про це заявив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю катарському телеканалу Al Jazeera, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Чим нові російські удари будуть відрізнятися від попередніх, він не уточнив.

"У разі, якщо ці види озброєнь будуть використані проти російських територій, у Збройних сил нашої країни не залишиться іншого вибору, окрім як діяти на ураження центрів ухвалення рішень", – сказав Медведєв. 

Центрами ухвалення рішень він назвав Міністерство оборони, Генштаб і "все, що завгодно".

Нова лінія інформвійни, яку запустили росіяни – смертна кара для українських військових, – Вадим Денисенко 

"Нова лінія інформвійни, яку запустили росіяни - смертна кара для українських військових. На жаль, на відміну від ядерної загрози, яка є чистим блефом, ця інформаційна хвиля дуже небезпечна для всіх нас", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Вадим Денисенко, інформує UAINFO.org.

"Чого добиваються росіяни?

1. Їм потрібно своєму виборцю, а також на інформаційних ринках Індії, Китаю, Близького Сходу і т.д. показати картину воєнних злочинів українців і перебивати тему звірств у Бучі.

2. Їм потрібно пояснювати виборцю, що вони так довго роблять в Україні. І однією з ліній пояснень стане підігрівання ненависті до «укрофашистів». 

3. Їм потрібно підняти ставки в переговорному процесі. Лінія: суд ДНР вирішив і ми не можемо втрутитися в ці процеси може стати однією з домінуючих. Правда, це ламає плани швидкої анексії, але відтермінування цього процесу на кілька місяців не є критичною для РФ.

Зеленський надав журналісту Невзорову громадянство України, – Геращенко 

Російському журналісту Олександру Невзорову і його дружині Лідії надали громадянство України. Відповідний указ підписав український президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення радника глави МВС Антона Геращенка в Telegram, інформує UAINFO.org

"Олександру Невзорову і його дружині Лідії Невзоровій указом президента Володимира Зеленського надано громадянство України за видатні заслуги перед нашою країною", - написав він.

Нагадаємо, раніше у Росії порушили справу проти Невзорова через нібито поширення фейків стосовно війни в Україні.

Росія отримає від продажу нафти та газу навіть більше, ніж минулого року – The Gurdian 

Росія, незважаючи на запроваджені санкції, продовжує нарощувати експортні виторги. При цьому запаси товарів дозволяють впоратися з обмеженням імпорту у короткостроковій перспективі.

Як пише економічний редактор The Gurdian Ларрі Елліот, немає жодних безпосередніх ознак того, що Росія йде з України, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.  

І це не дивно, тому що санкції призвели до перекрученого ефекту підвищення вартості експорту нафти і газу з Росії, значного збільшення її торговельного балансу та фінансування її військових дій. 

"За перші чотири місяці 2022 року Путін може похвалитися позитивним сальдо рахунку поточних операцій у розмірі 96 мільярдів доларів, що більш ніж утричі перевищує показник за той самий період 2021 року", – каже журналіст.

Туреччина входить до числа країн, що купують зерно, вкрадене Росією, – посол в Анкарі

Туреччина входить до числа країн, що купують зерно, яке Росія вкрала в України.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, інформує UAINFO.org.

Він також звернувся за допомогою до турецької влади та Інтерполу в розслідуванні того, хто причетний до перевезень зерна транзитом через турецькі води.

Вкрав шоу. Принц Луї зачарував глядачів Trooping Colour на честь платинового ювілею королеви Єлизавети на престол

У четвер, 2 червня, у Лондоні відбувся знаменитий парад Trooping Colour на честь 70-річчя королеви Єлизавети на британському престолі. Принц Луї подарував один із зворушливих моментів шоу.

У Лондоні пройшов знаменитий парад Trooping Colour. Традиційно королева Єлизавета і решта старших членів королівської сім'ї зібралася на балконі Букінгемського палацу, щоб подивитися парад та привітати британців. Принц Вільям та Кейт Міддлтон взяли на парад свої дітей — принца Джорджа, принцессу Шарлотту та принца Луї, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Чотирирічний принц Луї подарував публіці один із найзворушливіших моментів параду. Він закрив вуха й голосно закричав під час традиційного прольоту королівської авіації. Крім того, стоячи поруч зі своєю прабабусею, він постійно спілкувався із нею.

У Росії відібрали право проведення чемпіонату Європи з художньої гімнастики 

Через воєнне вторгнення до України в Росії відібрали право на проведення чемпіонату Європи-2023 з художньої гімнастики.

Таке рішення ухвалила Європейська гімнастична спілка (ЄГС), повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт організації, інформує UAINFO.org.

Виконком спілки позбавив Москву права на проведення форуму в травні 2023-го. Водночас ЄГС вирішила поновити прийом заявок на проведення європейського чемпіонату. 

Росія втратила можливість прийняти першість Європи через західні санкції та інші, зокрема спортивні, обмеження. ЄГС впевнена, що РФ не зможе виконати взятих на себе зобов'язань, і анулювала попередні результати конкурсу з визначення господаря турніру.

Натомість Європейська гімнастична спілка оголосила новий тендер. Зацікавлені в проведення чемпіонату Європи країни можуть подати заявки до 24 червня.

Елтон Джон, Дженніфер Лопес, Deep Purple та інші. Rolling Stone назвало світових зірок, які виступали для людей Путіна

У мережі з'явилася інформація про зірок світового масштабу, які за гонорар у кілька мільйонів доларів виступали на корпоративах, весіллях та інших приватних вечірках у російських політиків та бізнесменів, котрі "заробили або зберегли свій статок при режимі президента РФ Володимира Путіна". Серед них: Елтон Джон, Дженніфер Лопес, Deep Purple, Тіна Тернер, Мерайя Кері та інші.

Виступали світові артисти перед російськими мільярдерами як до анексії Криму та розв'язання війни на Донбасі у 2014 році, так і після. Перелік знаменитостей опублікувало видання Rolling Stone, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Як повідомляють журналісти, американська співачка та актриса Крістіна Агілера виступала на весіллі російського бізнесмена Андрія Мельниченка у 2005 році. За кілька пісень перед публікою багатіїв зірці фільму "Бурлеск" заплатили 2 млн доларів. Зазначається, що після початку повномасштабної війни в Україні Європейський Союз запровадив проти Мельниченка санкції, конфіскувавши яхту.

За 3 млн доларів на новорічному корпоративі в 2007 році розважав російського підприємця Володимира Потаніна та його друзів британський співак Джордж Майкл. До речі, бізнесмена вважають найбагатшою людиною в РФ. У 2022 році Forbes оцінив його капітал у 29,4 мільярда доларів. Rolling Stone же підкреслили, що санкції проти Потаніна не ввели ні США, ні ЄС, ні Великобританія.

Перед співробітниками "Газпрому", які відзначали 15-річчя компанії, та перед Путіним особисто у 2008 році виступали британська група Deep Purple та американська співачка Тіна Тернер.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини