MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 червня 2022

201 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 червня. 

Зеленський зустрівся з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Румунії. ФОТО

Президент України Володимир Зеленський зустрів лідерів Франції, Німеччини, Румунії Італії Еммануеля Макрона, Олафа Шольца, Маріо Драгі і Клауса Йоханніса біля Маріїнського палацу.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

Зеленський привітав європейських лідерів одразу після їхнього візиту до Ірпеня. 

Президенти України, Франції, Румунії, а також канцлер Німеччини і прем'єр Італії вперше проведуть спільну фізичну зустріч з моменту початку російського вторгнення 24 лютого.

Дорадчий орган Євросоюзу закликає надати Україні статус кандидата 

Європейський економічний і соціальний комітет, який є дорадчим органом Європейського Союзу, закликає надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

Про це йдеться у резолюції, схваленій сьогодні й опублікованій на сайті комітету, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

Також Європейський економічний і соціальний комітет виступає на підтримку створення системи поступових інтеграційних кроків на основі втілення правових норм ЄС.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого президент України Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Київ заповнив і передав Єврокомісії опитувальник, що було необхідним кроком для надання статусу кандидата на членство у ЄС. Перша частина опитувальника містить політичні та економічні критерії, за якими оцінюватиметься готовність України отримати статус кандидата на членство. Друга – охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права ЄС.

"Що це було, Арахамія?" Береза про величезні втрати ЗСУ на Донбасі, оприлюднені головою фракції "Слуга народу"

Щодня в боях на Донбасі гине або отримує поранення до тисячі українських захисників, в середньому - від 200 до 500 загиблих.

Як пише Axios про це заявив керівник української делегації на переговорах з РФ Давид Арахамія, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив про загибель кожні добу 60-100 українських військових. За словами Арахамії, за останні два тижні це число значно зросло.

Депутат додав, що в українській армії служить близько мільйона осіб, є можливість призвати туди ще два мільйони. Арахамія каже, що у ЗСУ є сили для продовження боротьби, зокрема, на Донбасі.

Для протистояння з РФ Україні зараз не вистачає зброї та боєприпасів.

"У нас є люди, навчені атакувати, контратакувати, але для цього нам потрібна зброя", - говорить Арахамія.

Ось як цю новину на власній сторінці у Facebook прокоментував народний депутат 8 скликання Борислав Береза:

"В AXIOS вийшла стаття, в якій Арахамія озвучив, що щодня на Донбасі, на сході України, гине або зазнає поранень до 1000 українських солдатів, в середньому від 200 до 500 убитих і набагато більше поранених. На думку Арахамії, ми втрачаємо батальйон убитих на день. Це брехня. Кришталево чиста брехня. Навіть під час активних бойових дій не було близько 500 загиблих. Але він таке ляпнув. Зараз у нас 30-50 убитих та до 200 поранених на день по всьому фронту, а не на Донбасі. Я перевірив своїми каналами, перш ніж писати. Але цей дебіл ляпнув і впевнений, що багато хто потягне цю інформацію по соцмережах та ЗМІ. Він же дебіл із офіційною позицією. Все, як у дитячому віршику - що не робить дурень, все він робить не так. Схоже, що "генії комунікації" з ОП вирішили, що озвучення таких величезних цифр буде потужним способом зовнішнього інформаційного тиску на західні країни. Дебіли подумали, що якщо озвучать дуже високий рівень втрат, це буде дуже потужний аргумент для прискорення постачання озброєнь. Це не працює. Але чим думали дебіли, вже зрозуміло. Не головою. Тепер російські пропагандони потягнуть чергову брехню Арахамії зі ЗМІ та соцмереж, щоб деморалізувати українців. Цікаво, а хто цю хрень придумав?...

Резніков: Росіяни очікували захопити Київ протягом 12 годин після вторгнення  

Російські військові очікували, що Київ впаде протягом 12 годин після початку вторгнення 24 лютого.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю CNN, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, у загиблого під час вторгнення російського військового було знайдено документ, у якому зазначалися російські військові цілі.

"Вони думали, що через 12 годин будуть у центрі Києва", - зазначив Резніков.

Міністр оборони додав, що росіяни наївно очікували, що протягом 72 годин після вторгнення український уряд втече зі столиці. 

"Чесно кажучи, наші партнери в різних столицях світу також були наївні. Вони сказали нам, що вторгнення неминуче, і ви впадете. У вас лише 72 години. Тому важкого озброєння нам не дали", - сказав Резніков.

Росія хоче затягнути війну на роки і розраховує на слабкість Заходу, – Арестович

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що у Росії остаточно зрозуміли, що швидко захопити Україну їм не вдасться. Тепер країна-агресор хоче затягнути війну.

У Кремлі налаштовані на дуже розтягнуті у часі бойові дії. Про це Арестович розповів 15 червня в ефірі програми "ФЕЙГІН LIVE" на YouTube, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Вирішити "проблему України" у РФ тепер хочуть протягом кількох років. "Застереження Медведєва, що через два роки України, можливо, не буде, показує, що горизонт планування у них може бути таким", – зазначив радник голови ОП. 

"Вони розраховують на слабкість Заходу. На їхню думку, Захід цю слабкість цілком демонструє", – сказав він.

За словами Арестовича, найяскравішим доказом, який це демонструє, є темпи постачання озброєння Україні.

"Кремль готовий до тривалої боротьби. Основна ставка у них – не перемога на полі бою, а приведення Заходу в стан, коли він посилено підштовхуватиме нас до Мінська-3. Для цього застосовується і тиск на полі бою, і продовольчо-енергетично-міграційна криза у перспективі, яка має чинити тиск на Захід", – зазначив Арестович.

Кремль планував вбивство Януковича 

Екс-президента України Віктора Януковича після перемоги Революції Гідності та втечі до Росії вважали зрадником і, ймовірно, планували вбити.

Про це в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону розповів російський опозиціонер, екс-депутат Держдуми, полковник ФСБ РФ у відставці Геннадій Гудков, пише УНІАН, інформує UAINFO.org 

За інформацією Гудкова, Янукович тоді був оголошений чи не ворогом Путіна.

"Мені говорили, що готувалося його фізичне усунення. Був момент, якщо пам'ятаєте, його не штовхав тільки ледачий на російському телебаченні, в російських ЗМІ. Якісь клерки дрібні говорили: "Та ми тобі пащу порвемо..."Взагалі ображали його останніми словами... По Кремлю люди Путіна бігали і кричали: "Вітя нас кинув", "Вітя нас підвів" ,"Вітя нас зрадив". А потім, якщо пам'ятаєте, все припинилося моментально, в один день. Тому що Янукович був прощений. Путін вирішив, що Янукович їм поки ще потрібен. Якщо якось складеться [з Україною], кого ставити? Нікого легітимного, як вони вважали і вважають досі, немає", - сказав Гудков.

У Росії покарали генерал-лейтенанта, через якого 500 окупантів отримали опромінення радіацією у зоні ЧАЕС

У Збройних силах РФ продовжуються чистки серед вищого військового керівництва, яке відповідає за виконання завдань щодо війни проти України. З посади заступника командувача східного військового округу зняли генерал-лейтенанта Михайла Носульова.

Він поплатився за те, що через нього близько пів тисячі окупантів отримали опромінення радіацією у зоні Чорнобильської атомної електростанції. Про це повідомив український журналіст Роман Цимбалюк у своєму Telegram-каналі, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Михайло Якович, за його ж словами, – "майстер спорту з накриття столів". Завдяки цьому йому вдалося дослужитися до звання генерал-лейтенанта і отримати велику кількість нагород. Однак тепер Носульову не до столів, оскільки на нього заведено кримінальну справу щодо його діяльності на посаді", – написав він.

За словами Цимбалюка, основною причиною поточних проблем у російського генерал-лейтенанта, як уже заведено в РФ, стала "спеціальна військова операція". Завдяки цьому "командирському генію" близько 500 військовослужбовців східного ВО російської армії отримали різні ступені радіаційного зараження в районі ЧАЕС після вторгнення в Україну.

Twitter заблокував акаунт Рогозіна, який закликав "раз і назавжди покінчити з Україною"

Twitter заблокував обліковий запис голови "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна. Причиною блокування став твіт російського чиновника із закликом "покінчити з Україною раз і назавжди".

Маша Єфросініна розповіла, чому її інтерв'ю для Bild про війну в Україні перервали на 4-й хвилині

Відома українська телеведуча Маша Єфросиніна мала давати 15-хвилинне інтерв'ю про російську агресію та злочини окупантів на її батьківщині для німецького видання Bild, проте редактори перервали спілкування з артисткою через три з половиною хвилини. Знаменитість припустила, що справа в технічних проблемах, але незабаром їй пояснили: "Коли йдеться про війну в Україні, у нас рейтинг іде вниз, ми зазнаємо великих збитків".

Єфросиніна була шокована такою відповіддю. Про це вона розповіла в ефірі телеканалу "1+1", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За словами телеведучої, у країнах Європи зараз широко поширений термін "токсичні новини" у контексті України. Людям набридло стежити за кровопролиттям та жорстокістю на наших землях. 

"Тут я вперше почула вираз: "Українські новини – дуже токсичні". Тобто я борюся у полі токсичних новин", – прокоментувала зірка.

При цьому Єфросиніна зазначила, що вона дуже вдячна європейцям за їхню позицію та ставлення до українців та самої України. Вона зауважила, що громадяни поводяться краще, ніж керівництво їхніх країн.

"Німці, австрійці, поляки. Поляки – це для мене взагалі ікони. У Польщі зараз навіть тренд – якщо допомагаєш Україні, ти крутий. Тобто люди поки що тримаються і допомагають", – підсумувала артистка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини