MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 липня 2022

152 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 липня. 

Кількість жертв ракетного обстрілу у Вінниці збільшилась, – ДСНС 

"Приліт" у Вінниці. У 10:45 сталося влучання на паркувальний майданчик поблизу дев’ятиповерхового Будинку побуту "Ювілейний".

Про це повідомляє ДСНС України, інформує UAINFO.org

Попередньо - 8 осіб загинуло та 8 травмовано. Згоріло 25 автомобілів.

На місці працюють 90 рятувальників.

Зеленський про ракетний удар РФ по Вінниці: Що це, як не відкритий терористичний акт? 

"Вінниця. Ракетні удари по центру міста. Є поранені та загиблі, серед них – маленька дитина", - про це написав у  Twitter президент Володимир Зеленський, інформує UAINFO.org.

"Щодня Росія нищить мирне населення, вбиває українських дітей, спрямовує ракети по цивільних об’єктах. Де немає нічого військового. Що це, як не відкритий терористичний акт? Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист", - констатував глава держави.

Путін, Лукашенко і Янукович можуть підписати "пакт про об'єднання" трьох країн: Піонтковський про плани Кремля  

У Росії 15 липня відбудеться спільне засідання Держдуми та Ради Федерації.

У цей день Путін, Лукашенко та Янукович можуть підписати "пакт про об'єднання" трьох країн. 

Про це сказав російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю ТСН.ua, інформує UAINFO.org

"Багато хто пов’язує грандіозні події з призначеним на 15 липня спільним засіданням і Держдуми, і Ради Федерації. Але багато хто вже забув, що на початку березня було теж саме. Вони з великою помпою оголосили, що буде спільне засідання Держдуми та Ради Федерації, а потім закінчилося все пшиком. Тоді це було пов’язано з приїздом Лукашенка. Путін думав, що він доламає його остаточно на велике об’єднання. Але Лукашенко, як завжди, пропетляв. Зараз теж є такий сценарій приїзду Лукашенка і якогось об’єднання", - сказав Піонтковський. 

Російський політолог вважає, що у цей день у Кремлі можуть проголосить про об'єднання трьох держав - Росії, Білорусі та України. Нашу державу у цьому фейковому документі може представляти експрезидент-втікач, який засуджений за державну зраду, Віктор Янукович.

Майя Санду: "Я не збираюся продавати частину країни, щоб у нас був дешевий газ" 

На п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну президент Молдови Майя Санду заявила про те, що Молдові потрібно готуватися до режиму економії енергоресурсів цієї зими.

Про це повідомляє Newsmaker, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Санду нагадала, що Молдова підписала контакт з російським "Газпромом" на тих умовах, які були можливі.

"Я не збираюся продавати частину країни тільки для того, щоб у нас пів року був дешевший газ. Наша країна незалежна, і ми повинні дотримуватися цього. Так, важко всім. І не в останню чергу через те, що ми за цей час не шукали альтернативи, не інвестували в енергетичні проекти, тому що тоді не були в цьому зацікавлені", - зазначила президент. 

Вона дорікнула опозиційним партіям за критику невигідного контракту, зауваживши, що самі вони не підписали довгостроковий договір з "Газпромом", коли були при владі й "служили Москві, а не своїм громадянам".

"Диявол на плечі Путіна". Здоровʼя російського диктатора під питанням, його наступником може стати "суперрадянський кадебіст" – WP 

На тлі повідомлень про погіршення стану здоровʼя російського диктатора Володимира Путіна його ймовірним наступником називають секретаря Ради безпеки РФ Миколу Патрушева. За останні два роки він був одним із небагатьох близьких радників, які мали регулярний доступ до хазяїна Кремля та посилив свій вплив на нього.

З того часу як Путін 24 лютого віддав наказ про вторгнення в Україну, саме Патрушев став «жорстоким обличчям» мілітаристської Росії, йдеться у матеріалі Washington Post, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Почесний професор Школи славістики та східноєвропейських досліджень Університетського коледжу Лондона Марк Галеотті називає Патрушева «дияволом на плечі Путіна, який вливає отруту в його вухо».

За словами анонімного джерела видання, колись близького до Путіна та Патрушева, останній є типовим силовиком.

«Він — суперрадянський кадебіст. Він бачить світ так, ніби Радянський Союз досі існує», — каже співрозмовник. 

НВ зібрав головне зі статті WP про Миколу Патрушева — можливого наступного диктатора РФ.

Росіяни відпрацьовують шляхи відступу з Херсона – Арестович

Російські окупанти відпрацьовують шляхи відступу із захопленого Херсона, вони подумки його "здають".

Таку думку висловив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович у бесіді з російським юристом Марком Фейгіним, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Він припустив, що росіяни збираються відступати через Антонівський міст у Херсонській області.

"Ця публіка відпрацьовує практично інженерні роботи, пов'язані з відступом. Цей міст їм дуже потрібен, щоб відступити. У них немає варіантів. Ознаки готовності до відступу накопичуються. Я впевнений на 101%, що Херсон вони подумки здають", – заявив Арестович.

Пропагандист Соловйов заявив, що росіяни вдарили не по мирній Вінниці, а по військовій частині в Гайсині  

Відразу після влучання ракет російських окупантів по офісних будівлях поряд з Будинком офіцерів у Вінниці, російські пропагандисти написали нову байку – заявили, що вдарили по військовій частині в Гайсині. Як завжди, особливим цинізмом відзначився рупор Кремля Володимир Соловйов.

Він опублікував відео з місця трагедії у Telegram-каналі та написав: "Уражена військова частина у Гайсині Вінницької області". Інші пропагандисти підхопили його фейк, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Ракети долетіли до цілей", – пораділи у російських Telegram-каналах, показавши фото "прильотів". Цілями вони назвали центр мирного міста, де немає військових об'єктів, а також авто звичайних людей, які просто стояли на парковках. 

Підкреслимо: ракетний удар РФ по Вінниці, який завдали 14 липня, забрав життя щонайменше 8 осіб, серед них є маленька дитина, проте пропагандисти продовжують поширювати неправдиву інформацію.

Підписано контракт на два роки: ФК "Шахтар" оголосив ім'я нового головного тренера 

Новим тренером футбольного клубу Шахтар став Ігор Йовічевіч.

На сайті гірників повідомляється, що клуб підписав із хорватським наставником контракт, розрахований на два роки, інфорує UAINFO.org.  

Нещодавно Шахтар оголосив про звільнення головного тренера команди Роберто Де Дзербі через рік після його призначення.

Італієць очолював колектив із 25 травня 2021 року, і за цей час провів на чолі клубу лише 30 офіційних матчів, у яких «гірники» здобули 20 перемог, 5 разів програли та 5 разів зіграли внічию.

Під керівництвом Де Дзербі Шахтар виграв Суперкубок України у 2021 році.

Ігор Йовічевіч тренував Дніпро-1 із 2020 року.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини