MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 липня 2022

235 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 липня. 

Подоляк запропонував Росії єдину угоду, яку може зафіксувати з нею Україна 

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував пропозицію Росії про укладання з Україною угоди, у якій держава б "визнала наявні територіальні реалії".

Так, єдина угода, яку може зафіксувати Україна з Росією, – виведення військ, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Про це радник очільника ОП написав у Мережі 14 липня. 

"Визнання територіальних реалій"? Після 141 дня війни єдина угода, яку може зафіксувати Україна з Росією, – виведення військ, відмова Москви від територіальних претензій, визнання збитків, компенсації українцям", – йдеться в заяві Подоляка.

"Реалії, які мають визнати в РФ: ви – країна-терорист, що вбиває мирних людей", – наголосив радник голови президентського офісу.

Міноборони Росії підтвердило ракетний удар по Вінниці 

Інформацію про те, що Росія 14 липня завдала удару високоточними ракетами морського базування "Калібр" по будівлі Будинку офіцерів ЗСУ у Вінниці, підтвердило і саме Міноборони РФ, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org.

Росіяни стверджують, що на момент удару в будівлі проходила нарада командування українських повітряних сил із представниками іноземних постачальників озброєнь з питань передачі ЗСУ черговій партії літаків, засобів поразки, а також організації ремонту українського авіаційного парку. 

"Внаслідок удару учасників наради знищено", — йдеться у повідомленні.

Вінницький Дім офіцерів функціонує як концертний зал. 14 липня там мав відбутися благодійний концерт співачки Roxolana. Один із загиблих внаслідок ракетного удару – 25-річний звукорежисер співачки Євген Коваленко.

Частина країн НАТО можуть стати новою ціллю Росії: про які йде мова 

РФ загрожує безпеці НАТО, а тому деякі країни Альянсу можуть бути наступною ціллю російської агресії. Ймовірно, це Латвія, Литва та Естонія.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів американський бригадний генерал у відставці, ветеран Іраку і Афганістану Марк Арнольд.

Він припустив, що російська агресія стосовно цих країн почнеться повільно, в неконвенційній манері. Тобто, з кібератак, політичного втручання за допомогою інформаційних операцій і спроб розпалити громадянські війни в західних країнах. 

"А за цим, ймовірно, послідує спроба Росії анексувати території в Грузії, Литві, Латвії та Естонії. НАТО може уникнути цього, продовжуючи ізолювати Росію, підтримуючи демократичні системи НАТО і зміцнюючи свої конвенційні військові засоби стримування", - вважає екс-генерал США.

Миколу Тищенка хочуть виключити із фракції Слуги народу 

Народного депутата Миколу Тищенка хочуть виключити із фракції Слуги народу у Верховній Раді.

З відповідним клопотанням до керівництва партії звернулася депутат від СН Мар'яна Безугла та опублікувала своє звернення на сторінці у Facebook, пише НВ, інформує UAINFO.org.

У своєму зверненні Безугла зазначає, що Тищенко неодноразово порушував статут партії.

За її словами, своїми діями він неодноразово дискредитував партію Слуга народу, підтвердженням цього є численні розслідування журналістів. 

Безугла додала, що Тищенко співпрацював з іншими політичними партіями, зокрема з партією Батьківщина, що сприяло реалізації інтересів інших партій та шкодило інтересам Слуги народу.

Жданов назвав несподівану причину, з якої США не поспішають давати зброю Україні 

США не поспішають надавати Україні зброю, оскільки чекають, що у Росії відбудеться "палацовий переворот".

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі 24 каналу,, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, у США свій погляд та свій план на війну. Головна їхня мета –  не допустити розвал Росії. Жданов переконаний, що Штати сподіваються на бунт політичної еліти та на повалення президента Володимира Путіна. Після цього вони домовлятимуться з новою владою РФ.

"Як говорив один із західних аналітиків, ведмедю потрібно вирвати кігті і зуби, щоб він не кусався і не дряпався. Але він повинен бути страшним і вміти гарчати", – зазначив експерт.

Нардепу-колаборанту Ковальову обрали запобіжний захід у справі про держзраду 

За клопотанням ДБР народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Депутата оголошено в розшук.

Про це повідомляє ДБР, інформує UAINFO.org.

Нагадаємо, Генеральний прокурор на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів повідомила йому про підозру 6 липня 2022 року.

Працівники Державного бюро розслідувань у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

Російська супермодель Ірина Шейк потрапила в гучний скандал через фото з буквою Z  

Російська супермодель Ірина Шейк, яка мешкає та працює у США, потрапила у скандал.

Так, Ірина Шейк опублікувала у себе в Instagram декілька сторіз, які дуже обурили громадськість, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Певно, російська душа Шейк засумувала за батьківщиною, тож вона влаштувала собі "російські розваги". Спочатку модель сходила до лазні, а потім нарубала цілий тазик олів'є.

Фото з салатом Шейк підписала: "Russianzz on Wednaday",  - використавши у слові russians російську терористичну символіку, - літеру z. Що саме керувало Іриною – не подумала, або ж таки навпаки – проявила позицію – невідомо.

Любитель Путіна. Співвласником російського Starbucks стане репер Тіматі

Російський реп-виконавець Тіматі стане співвласником російського бізнесу мережі кав’ярень Starbucks. Компанія йде з РФ через напад російської армії на Україну, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Новими власниками російського бізнесу мережі кав'ярень Starbucks крім ресторатора та засновника компанії Pinskiy&Co Антона Пінського стануть російський реп-виконавець Тіматі ( Тімур Юнусов) та компанія Сіндіка сенатора Арсена Канокова. Про це пише російський Forbes із посиланням на самого Пінського. 

Умов угоди російський ресторатор не розкрив. Він додав, що звернувся до колишніх власників мережі кав'ярень із пропозицією про угоду ще у березні.

« Зважаючи на те, що зараз закриваємо угоду, то зробили найправильнішу пропозицію», — заявив Пінський

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини