MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 липня 2022

256 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 липня. 

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів – британська розвідка  

Після успішних атак Збройних сил України на мости через річку Дніпро позиції російських військ на правобережжі Херсонщини виглядають дуже вразливими.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері з посиланням на дані розвідки, інформує UAINFO.org.

«Контрнаступ України на Херсонщині набирає обертів. Їхні сили створили плацдарм на південь від річки Інгулець, яка утворює північний кордон окупованого росією Херсона», - заявили у відомстві.

У британському Міноборони зазначили, що Україна використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити мости через Дніпро, через які здійснювалося постачання російської армії на правобережжі Херсонщини.

Данілов анонсував "зачистку" країни від агентів Росії 

Секретар РНБО Олексій Данілов закликав українських політиків самостійно повідомляти про наявність у них громадянства іншої країни. 

Про це він написав у Twitter, інформує UAINFO.org.

"Людина, яка займається політикою, має публічно повідомити про наявність у неї іншого громадянства, окрім українського. Ми будемо й надалі наполегливо вичищати країну від агентів впливу РФ, зрадників і колаборантів", - заявив секретар РНБО. 

Олександр Клименко став новим керівником САП

Сьогодні було призначено голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Ним став Олександр Клименко, якого затвердив на посаду новий генеральний прокурор Андрій Костін відразу після свого призначення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Офісу президента Андрія Єрмака в Telegram, інформує UAINFO.org.

"Вітаю Андрія Костіна з початком роботи очільником ГПУ, а Олександра Клименка з призначенням на посаду керівника САП. Бажаю вам ефективної роботи. Незалежна антикорупційна інфраструктура є важливою складовою демократії в Україні", - написав Єрмак.

Президент призначив Костіна генпрокурором

Президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Костіна генеральним прокурором України.

Про це йдеться в указі №538/2022, інформує UAINFO.org.

"Призначити Костіна Андрія Євгеновича генеральним прокурором", – зазначається в документі.

26 липня Верховна Рада  підтримала призначення Андрія Костіна генеральним прокурором України.

Андрій Костін – народний депутат дев'ятого скликання, член партії "Слуга народу". Голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики.

Народився 17 квітня 1973 року в Одесі. Закінчив Одеський державний університет ім. Мечникова за спеціальністю «правознавство». Працював директором адвокатської компанії «Право», заступником голови Ради адвокатів Одеської області, заступником голови президії Об’єднання адвокатів «Одеська обласна колегія адвокатів». Є членом правління ГО «Одеський дипломатичний клуб». 

Єгипет розірвав з Україною контракти на постачання зерна – Reuters 

Єгипет розірвав контракти на постачання загалом 240 000 тонн української пшениці, які було заброньовано його державним покупцем зерна. Товар мали поставити у лютому та березні, але так і не були відвантажені через повномасштабний напад та вторгнення Росії в Україну.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини