MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 серпня 2022

246 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 серпня. 

Британія незабаром передасть Україні військові кораблі: що відомо

Велика Британія незабаром передасть Україні кілька військових кораблів. Українські військові вже проходять відповідні навчання на них.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова посла України в Британії Вадима Пристайка в інтерв'ю "Суспільному", інформує UAINFO.org.

"На ньому вже зараз проходять навчання наші моряки. Вони керують кораблем, вони керують зброєю. Таких кораблів буде кілька", - розповів Пристайко. 

Він зазначив, що після початку повномасштабної війни в Україні Туреччина повністю закрила протоки в Чорному морі для військових кораблів.

"Наші пріоритети зрушилися. Нам зараз потрібні протимінні кораблі. Два (кораблі - ред.) - це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо. Це бойові кораблі, які знаходяться на озброєнні військово-морських сил Її Величності", - додав український посол.

Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту 

"Йдеться про судно RAZONI, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Триполі у Лівані. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено нашими партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною. На його борту 26 тис тонн української кукурудзи", - про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, інформує UAINFO.org.

"Україна є 4-им найбільшим експортером кукурудзи в світі, тому можливість його вивезення через порти – це колосальної ваги успіх для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року. 

Ми вдячні партнерам, які незважаючи на складнощі не зупиняли роботу з підготовки до експорту. Разом з представниками ООН та Туреччини вже напрацьовані внутрішні операційні регламенти. Зі свого боку Україна зробила все, аби відновити роботу портів та всіх задіяних підприємств. Важливо зазначити про неухильну підтримку з боку американських та європейських партнерів на шляху до розблокування українських морських портів

Це був складний шлях тривалістю 3 місяці. Увесь цей час процес перемовин та погодження безпекових питань контролювався Президентом України Володимиром Зеленським. Ми працювали в координації з Керівником офісу Президента Андрієм Єрмаком та начальником Головного управління розвідки МОУ Кирилом Будановим за підтримки урядової команди Прем’єр-Міністра Дениса Шмигаля.

Захід пом'якшив частину нафтових антиросійських санкцій – Financial Times 

На шостому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну, після набуття чинності ембарго на вугілля, уряди європейських країн пом'якшили зусилля щодо обмеження торгівлі російською нафтою.

Про це повідомляє Financial Times, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Європейські країни відклали план виключення РФ з життєво важливого ринку морського страхування Lloyd's of London і дозволивши деякі міжнародні поставки на тлі побоювань зростання цін на нафту та обмеження глобальних поставок енергоресурсів.

Британська розвідка назвала вразливу для Росії ділянку фронту

Запорізький напрямок залишається для Росії вразливою ділянкою фронту. Тому військове керівництво РФ вирішило перекинути туди підкріплення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії в Twitter, інформує UAINFO.org.

Британська розвідка вважає, що окупаційні війська продовжать штурм в районі Бахмута. Але Росія коригує свій план щодо Донбасу після того, як не змогла домогтися вирішального прориву. 

"Протягом останніх чотирьох днів Росія продовжувала робити тактичні атаки на Бахмутському напрямку на північний схід від Донецька, але просувалася повільно", - йдеться в повідомленні.

Гіркін запанікував через удари ЗСУ і вказав на "болюче" місце Росії

Колишній ватажок бойовиків так званої ДНР, терорист Ігор Гіркін запанікував через удари Збройних сил України. Він також заявив, що "болюче" місце Росії це їхня протиповітряна оборона.

У зв'язку з цим терорист стурбувався долею Кримського мосту. Фрагмент чергового поразкового "аналізу" ексглаваря ОРДО з'явився у мережі, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Російське ППО наскільки мені говорили стріляє добре, але розтягнути на дві тисячі кілометрів фронт і одночасно прикрити всі важливі напрямки, припустимо не можна, напевно, зняти з Севастополя ППО, бо туди може прилетіти навіть зараз уже, не можна зняти ППО з Кримського мосту, навпаки посилювати треба, але зараз доводиться захищати Донецьк, "ДНР", "ЛНР", тому що вони закидали просто", – сказав він. 

За словами Гіркіна, якщо ЗСУ матиме можливість, то вони вдарять по Кримському мосту, "тим більше для всього цивілізованого людства Крим – це територія України".

Тука розповів, як Кремль відреагує на контрнаступ ЗСУ на півдні

Ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів, яким буде наступний крок ворога під час контрнаступу ЗСУ. 

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "OBOZREVATEL", інформує UAINFO.org

"Швидше за все, буде синхронний рух у двох напрямках. З одного боку, вони підводитимуть не так Україну, як наших партнерів до додаткового тиску, впливу на Україну для того, щоб наші керівники пішли на початок подібних переговорів. А для більшої зговірливості нашого керівництва, з іншого боку, вони здійснюватимуть подальше посилення обстрілів тих територій, які розташовані глибоко в тилу, як це відбувається останніми днями. Таким чином вони намагатимуться деморалізувати керівництво України та посилити панічні настрої серед цивільного населення, посіяти тези "аби не було війни", посилюючи тим самим тиск на владу", - вважає Тука.

Трамп поховав свою колишню дружину на території гольф-клубу через податкові пільги – Daily Mail 

45-й президент США Дональд Трамп похоронив першу дружину Івану, яка померла 14 липня, на території свого гольф-клубу в Бедмінстері (Нью-Джерсі). Законодавство цього штату передбачає, що цвинтарі (незалежно від кількості останків, що розміщені там) одержують величезні податкові пільги.

Про це пише Daily Mail. Нагадаємо, що колишня дружина Трампа померла 14 липня у віці 73 років у власному будинку. Причиною стало те, що вона впала зі сходів, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Професорка соціології з Дартмута Брук Харрінгтон заявила, що перевірила податковий кодекс штату Нью-Джерсі і здивувалася – випадок, яким скористався експрезидент США, передбачає потрійне ухилення від сплати податків. Тепер гольф-клуб не сплачуватиме податок на майно, прибутковий податок і податок із продажу.

Харрінгтон додала, що немає жодних застережень щодо кількості людських останків, необхідних для того, щоб претендувати на такі "бонуси".

Івану, колишню чеську модель, поховали на ділянці недалеко від першого майданчика для гри в гольф 20 липня. Могила прихована від сторонніх очей, з бедмінстерського клубу її не видно. Церемонія прощання відбулася на Мангеттені.

У Києві громадський транспорт зупинятиметься на час повітряної тривоги 

Відповідне рішення ради оборони міста Києва діятиме відсьогодні - 1 серпня.

У Києві наземний громадський транспорт, зокрема і приватні перевізники, під час повітряної тривоги зупинятиме рух. Пасажири в цей час мають залишити салон та пройти до найближчого укриття.

Про це повідомили в КМДА, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Метрополітен, як і раніше, під час повітряної тривоги не здійснюватиме перевезення наземними ділянками та закриватиме роботу станцій відкритого типу.

Міська влада закликає містян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та дотримуватися комендантської години.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини