MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 серпня 2022

164 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 серпня. 

У Києві стартував саміт Кримської платформи

У Києві в середу, 23 серпня, стартував саміт Кримської платформи. У заході беруть участь представники близько 60 країн світу.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на трансляцію заходу, інформує UAINFO.org.

Зокрема, у саміті беруть участь лідери європейських країн, США, Азії, Латинської Америки та Африки, а також Єврокомісії та Ради Європи, НАТО та Меджлісу кримськотатарського народу. 

В ході саміту представники країн обговорять кілька тематичних питань:

- роль тимчасової окупації Криму в розгортанні повномасштабної агресії проти України;

- спільні зусилля з відновлення безпеки і стабільності в регіоні Чорного і Азовського морів;

- подальші кроки у відповідь на порушення Росією прав людини і міжнародного гуманітарного права в Криму, зокрема, щодо етнічних українців і кримських татар;

- посилення політики невизнання будь-якої зміни міжнародно-правового статусу Криму;

- ефективність санкцій, їх посилення та запобігання обходу.

Жданов назвав головну загрозу найближчих 48 годин 

Протягом останнього тижня військові експерти називали 23 та 24 серпня найнебезпечнішими днями через велику загрозу ракетних обстрілів з боку Росії.

Військовий експерт Олег Жданов наголосив, що підвищена небезпека для України є і сьогодні, і завтра. Але станом на зараз, на щастя, нічого незвичайного не трапилось. Втім, він зауважує, що обстрілів більшає ближче до вечора, особливо – вночі.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів ТСН.ua, інформує UAINFO.org.

"Підвищена небезпека для нас є і сьогодні, і завтра. Поки що  (станом на першу половину дня – Ред.) нічого незвичайного не трапилось. Щодо обстрілів Дніпра – його обстрілюють майже постійно, через день. А Нікополь – постійно. Минула перша половина дня – вони самі тільки що проснулись, продрали очі, подивимось, що буде ввечері. Обстрілів більшає ближче до вечора, особливо – вночі. Цей час рахується найефективнішим для завдання ударів -  вночі більше людей знаходяться в одному місці. Якщо це житловий квартал, то всі сплять вдома", - сказав Олег Жданов. 

Rzeczpospolita: Доля Путіна буде визначена в Криму 

В лютому 1855 року в Санкт-Петербурзі ходили плітки, що цар Ніколай I Романов скоїв самогубство. Офіційно причиною смерті назвали запалення легень. Цар захворів тому, що одягнений в легкий мундир він брав участь в військовому параді, будучи хворим на грип. Так він хотів підняти бойовий дух армії.

Настрої в столиці Російської імперії тоді не були войовничі. Севастополь був вже в облозі, Росія програвала у Кримській війні, в якій російська армія протистояла Османській імперії, а також її союзникам - Великій Британії, Франції і Королівству Сардинія. Невдовзі після несподіваної смерті царя під час оборони Севастополя загинув адмірал Владімір Істомін, а трохи згодом - адмірал Павєл Нахімов.

В ті часи говорили, що Росія зазнала поразки через корупцію в армії і погане озброєння, яке сильно поступалося арсеналам країн Заходу, - пише Rzeczpospolita, повідомляє ZN.UA, інформує UAINFO.org. 

Це була перша війна, в якій російська армія програла західним технологіям. І відновлення після того тривало дуже довго. Росія повністю втратила флот в Чорному морі і більше 40 років боролася за стабілізацію курсу царського рубля у співвідношенні до золота.

Політолог назвав два сценарії завершення війни в Україні 

Звільнення Херсона запустить "ланцюгову реакцію" щодо армії РФ і російських еліт. Є ймовірність, що після цього "ми втратимо Путіна в усіх відношеннях".

Таку думку озвучив "Главреду" політичний та економічний експерт Тарас Загородній, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його прогнозом, нові російські еліти будуть не краще і не гірше колишніх, проте спробують вийти на переговори, тим самим перезапустивши процес, пов'язаний з війною в Україні.

"Що стосується часових рамок, то за оптимістичним сценарієм це займе півроку. Однак якщо Путін завтра окочуриться, ці процеси можуть вкластися і в чотири місяці. За песимістичним - ми йдемо в літо наступного року", - прогнозує експерт. 

Загородній підкреслив, що український народ і армія, що питання з Кримом і Донбасом також потрібно вирішувати "тут і зараз". "Готовності йти на будь-які поступки або щодо Криму, або щодо ОРДЛО я не бачу. Це означає, що мова йде про деокупацію всієї території, включаючи Крим. Настрої українського народу такі: цю війну не можна залишати дітям, оскільки це війна на виживання, і Росія не зупиниться. Відповідно, поки в українському суспільстві зберігається такий консенсус, під завершенням війни мається на увазі деокупація всієї української території", - резюмував політолог.

Медведєв поскаржився на західну зброю та заявив, що тільки РФ могла гарантувати Україні безпеку 

Колишній президент РФ Дмитро Медведєв, який відомий своїми маразматичними заявами, на цей раз побідкався, бо Україна відмовилась від російських гарантій безпеки.

Він заявив, що нібито тільки держава-терористка могла гарантувати українцям безпеку, але Україна вирішила скористатись західним озброєнням. 

Про це Медведєв написав у соціальних мережах, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org.

Колишній президент РФ заявив, що нібито лише Росія могла гарантувати Україні безпеку. Також він побідкався на те, що Україна відмовилась від цих "гарантій". 

Медведєв також побідкався на те, що "українську владу простимулювали відмовитись від російських гарантій безпеки західне фінансування та ракети". 

Депутат Держдуми проголосив нацистське гасло на похоронах доньки Дугіна і розмріявся про вулицю на її честь у Києві 

Голова комітету нелегітимної Держдуми РФ у міжнародних справах Леонід Слуцький проголосив нацистське гасло на похороні дочки ідеолога "руского миру" Олександра Дугіна – Дар'ї Дугіної, який відбувся 23 серпня. Він також розмріявся про вулицю на її честь у Києві.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання "Медуза". Слуцький вкотре звинуватив у вбивстві Дугіної Україну, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що пропагандистка нібито була відважним журналістом, "завдяки якому величезна кількість людей дізнавалися правду про злочини українського режиму". 

"Її вбили за її відвертість! Зараз її ім'ям будуть називати дітей, вулиці, знакові місця. […] Ми маємо право на різні позиції, але в основному ми повинні бути єдиними як ніколи раніше в нашій спільній новітній історії. Одна країна! Один президент! І одна перемога! У результаті якої іменем нашої світлої, прекрасної, неймовірно розумної Даші буде безумовно названа вулиця і площа не тільки там, але в першу чергу там – у звільненому від нацизму Києві", – сказав він.

Кабаєва намагалася потрапити на Афон? Пономарьов розкрив деталі нового скандалу в РФ 

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов заявив, що отримував інформацію про те, що ймовірна коханка президента РФ Володимира Путіна гімнастка Аліна Кабаєва хотіла пробратися на гору Афон, куди не пускають жінок. Проте точних доказів цього немає.

Своєю думкою він поділився в інтерв'ю Наталі Влащенко. Пономарьов прокоментував дані журналіста Олександра Невзорова про те, що Кабаєва могла потрапити на Афон під виглядом чоловіка з підробленим посвідченням особи, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

"Аліна могла там бути. Мені теж говорили, що Аліна їздила на Афон, але настільки це правда, невідомо. Це було джерело. І після цього могли зробити ілюстрацію, ці папери (про те, що Кабаєва представилася чоловіком – Ред.) можуть бути підробленими. А, може бути, справді вони правдиві, ми цього не знаємо. Але ми знаємо точно, що відносини Путіна та його еліти з афонськими старцями мають якийсь ексклюзивний характер", – зазначив опозиціонер. 

Він наголосив, що російська еліта є дуже великим фінансовим донором і поряд із певними частинами єврейської діаспори це такий лобістський ресурс, який Путін всіляко підтримує.

Соловйов назвав Тетяну Лазарєву "старіючою алкоголічкою" через антивоєнну позицію: вона відповіла йому у віршах 

Одіозний російський пропагандист Володимир Соловйов в одному з випусків своєї програми "Полный контакт" назвав комедійну актрису, телеведучу і опозиціонерку Тетяну Лазарєву "жіночкою, що важко п'є і не дуже красиво старіє" через її антивоєнну позицію і підтримку України. Артистка відповіла псевдожурналісту у віршах, де назвала його звинувачення в алкоголізмі маячнею.

Відеозвернення до Соловйова комедіантка опублікувала на особистій сторінці в Instagram, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Непитущому і нестаріючому красеню", – іронічно вказала адресата Лазарєва. 

"Це повідомлення від Володі Соловйова я отримала не особисто, а в результаті перегляду одного з його відео, в якому він ставить під сумнів мою зовнішність і стан здоров'я. Я вважаю, що Володя вкрай схибив", – додала актриса в описі під своїм роликом

"Ми не здаємося!" Усик після перемоги над Джошуа записав звернення до бійців ЗСУ. ВІДЕО

Український боксер Олександр Усик (20-0, 13 КО) записав звернення до воїнів ЗСУ, які протистоять вторгненню Російської Федерації. Після перемоги над Ентоні Джошуа (24-3, 22 КО) наш чемпіон звернувся до бійців батальйону "Штурм", піхотинців та 45-го окремого мотопіхотного батальйону.

Відповідне відео опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Леонід Скрипченко, який служить у ЗСУ, інформує UAINFO.org.

Усик побажав захисникам України звільнити наші землі від агресорів.

"Доброго дня. Батальйону "Штурм", ветеранам морської піхоти та 45-му батальйону, що воює на Донбасі, хочу передати привіт. Дякую за підтримку. Хлопці, сили вам, точності. Мирного неба над головою. Ми не здаємося! Сили, радості. Слава Богу! Слава Україні!" – сказав Усик.

"Хтось готувався з нас "поржать", але не вийшло". Оксана Забужко прокоментувала скандал довкола нового жесту тризуба 

Українська письменниця Оксана Забужко відреагувала на скандал довкола нового жесту тризуба, яким українцям запропонували вітати один одного з Днем Незалежності. Яе відомо. агенція Banda та Міністерство культури та інформаційної політики потрапили в скандал через ідею жесту-привітання до Дня Незалежності.

"Я жінка лиха й пам’ятуща. Я дуже добре пам’ятаю, як 2015 р. нєкто Саша Боровік, "потомствєнний чекіст", якого в Одесу ледве мером не впхали, збирався привезти на виставку в тамтешній музей шедевр від якогось пітєрського (якщо не помиляюсь) мітца — український прапор, розмальований прутнями. Пам’ятаю, як Сірожу Лєщєнка (був такий депутат, що вдавав журналіста) несподівано сказило од "вишиванкового" муралу Ґвідо ван Гельтена коло Печерського мосту — саме через те, що там вишиванка, і Сірожа з щирою ненавистю написав, що він би там радше "х… нарисовал". Пам’ятаю, як на каналі "1+1" у березні 2014-го з’явився "сенсаційний" фільм, де на підставі кривого дячкового запису оголошувала Шевченка панським байстрюком дєвушка-ведуча з програми "Секс-місія"… Багато чого такого пам’ятаю — де явно видно було порив "опустити" щось наше національно-символічне "по-російському", по-блатному, по-тюремному — що називається, "символічно тр*хнути“, — написала Забужко у Facebook, інформує UAINFO.org

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини