MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 серпня 2022

136 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 серпня. 

У День Незалежності України Росія піднімала літаки 200 разів, часто імітувала удари

У День Незалежності України, 24 серпня, російські війська здійснили близько 200 вильотів літаків, але частота ракетних ударів була значно нижчою, по різних областях України влучило 8 крилатих ракет Х-22.

Про це повідомив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

"Сумарно по областях справді було близько 190 повтряних тривог… Вчора попри те, що була така велика кількість тривог, великої ракетної активності не зафіксовано, але зафіксовано велику авіаційну активність. Близько 200 авіавильотів зафіксовано 24 серпня. Противник в основому застосовував для атак по Україні дальні бомбардувальники Ту-22 М3, які носять ракету Х-22… Було зафіксовано 8 прильотів цих ракет по областях. Також  противник застосовував реактивні системи залпового вогню "Торнадо-С", - зазначив Юрій Ігнат.

МАГАТЕ планує відвідати Запорізьку АЕС до 5 вересня, – Bloomberg

Місія МАГАТЕ хоче відвідати Запорізьку атомну електростанцію до 5 вересня. Ядерним інспекторам будуть надані більш широкі повноваження, ніж передбачалося спочатку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg, інформує UAINFO.org.

"МАГАТЕ хоче відвідати станцію до 5 вересня, під час вже запланованої двотижневої міжнародної місії для перевірки систем безпеки на найбільшій в Європі атомній електростанції", - йдеться в повідомленні. 

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі зустрівся в середу в Стамбулі з офіційними особами "Росатому", щоб обговорити деталі місії, яка відправиться з Києва на захоплену Росією територію міста Енергодар.

Що чекає на Україну в найближчі пів року і чи є шанси на завершення війни: The Guardian описала п’ять сценаріїв

За пів року запеклої битви у війні з Росією Україна зазнала величезних людських і матеріальних втрат, але не дозволила агресору здійснити озвучені ним на початку вторгнення плани. Надалі битва може зайти в глухий кут, ЗСУ йтимуть у контратаки, а партизани – наближатимуть крах РФ, яка все ж намагатиметься зберегти свої "здобутки" щодо окупації територій.

Про те, що чекає на нашу країну в наступні шість місяців і чи є шанси на завершення війни, йдеться у матеріалі газети The Guardian. Видання описало п'ять можливих сценаріїв, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

1. Війна триватиме щонайменше рік, але фактично вже зайшла в глухий кут і її інтенсивність знижується.

Військові експерти зазначають, що за пів року битви ні Україна, ні Росія не готові припиняти бойові дії, незважаючи на втрати. Київ прагне повернути захоплені російськими військами території, а Москва – і далі завдавати болю не лише своєму противнику, а й опосередковано Заходу. Водночас Кремль вважає, що зима зіграє йому на руку.

"Між двома сторонами не велося жодних переговорів відтоді, як з'явилися докази масових вбивств у Бучі, Ірпені та інших місцях на територіях, окупованих силами РФ населених пунктів на північ від Києва. Але рух на передовій після "падіння" Лисичанська наприкінці червня був мінімальним. Обидві сторони борються за імпульс, і все більше здаються виснаженими у боях", – вважають аналітики.

Природа більше не допоможе: стало відомо, на що сподівається Путін у справі "порятунку спецоперації" 

Кремлівський диктатор Путін, який особисто керує генералами, які розробляють стратегію захоплення Південного Сходу України, розраховує, що зимові холоди знову прийдуть на допомогу росії, як це було у минулому — під час війни з Наполеоном чи протистояння з Гітлером.

Про це пише Reuters з посиланням на два анонімні джерела з кремля, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти

За їхніми словами, задуми путіна ґрунтуються на тому, що дорога електроенергія та нестача ресурсів цієї зими змусять ЄС натиснути на Україну, щоб укласти перемир'я з рф на вигідних для кремля умовах. 

Такими умовами, вважають джерела, є «передача Донбасу» росії та гарантія «воєнного нейтралітету» України.

Але оскільки ці умови є абсолютно неприйнятними для України, то сподіватися на мирні переговори найближчим часом не варто, кажуть експерти.

"Буде класична Третя світова". НАТО може стати частиною війни проти Росії – Клімкін 

Війна Росії проти України може стати Третьою світовою, припустив в ефірі Радіо НВ Павло Клімкін, дипломат, міністр закордонних справ України у 2014−2019 роках, пише НВ, інформує UAINFO.org.

"Є значна ймовірність, що Захід формально вступить в цей конфлікт. Про це вже говорять вголос. Раніше про це говорили тільки в закритих дискусіях. Всім прекрасно зрозуміло, що Захід припинив дотримуватися тактики „а як би чого не вийшло“. Так, вони і далі намагаються уникнути ескалації, але логіка „а як би чого не вийшло“ поступово відсувається", – переконаний Клімкін.   

Наразі, на думку Клімкіна, Альянс змінив риторику: вони говорять, що конфлікт буде довгим та схожим на Першу чи Другу світову війни.

Путін збільшив штатну чисельність російських військ 

Президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким збільшив штатну чисельність військовослужбовців збройних сил на 137 тисяч до 1,15 мільйона,  інформує UAINFO.org.

Відтепер військових штатна чисельність ЗС РФ становитиме  2 039 758 людей (889 тисяч — це штатний персонал). 

Підписаний Путіним документ набуде чинності 1 січня 2023 року.

Рятувалася від "прокляття": принцеса Діана за кілька тижнів до смерті планувала переїхати в США без дітей

Принцеса Діана за кілька тижнів до своєї смерті планувала переїхати до США без дітей – принців Вільяма та Гаррі. Леді Ді сподівалася, що це врятує синів від пильної уваги преси, яку вона вважала своєрідним прокляттям.

Про це заявив колишній охоронець принцеси Діани Лі Сансум у своїх мемуарах "Захищаючи Діану: історія охоронця", згадавши її відпочинок у Сен-Тропі в липні 1997 року. Саме тоді вона всерйоз заговорила про переїзд, пише Daily Mail, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Діана була у відпустці зі своїми синами та бойфрендом Доді Аль-Файєдом на розкішній яхті Мохаммеда Аль-Файєда, але папараці щодня оточували човен. Там вона зізналася, що хоче поїхати до США, де буде далеко від преси", – згадав Сансум.

Охоронець спитав принцесу, чи візьме вона із собою своїх хлопчиків. Однак леді Ді пояснила, що їй не дозволять забирати їх від королівських обов'язків.

"Я, мабуть, зможу побачити їх тільки під час шкільних канікул", – сказала тоді леді Ді. 

Цей план так і не був реалізований, оскільки принцеса Діана загинула в автокатастрофі в Парижі лише через місяць, у серпні 1997 року.

"Преса була прокляттям її життя всюди, не тільки в Сен-Тропі. І вона сказала мені: "Я нічого не можу зробити у Великій Британії. Тамтешні газети нападають на мене, щоб я не робила. Я хочу поїхати в США і жити там, щоб я могла уникнути всього цього. Принаймні, в Америці вони мене люблять і дадуть спокій", – пише Сансум.

Українці здобули на Іграх Воїнів у США понад 30 медалей і встановили рекорд із пауерліфтингу 

Українська збірна здобула на змаганнях "Ігри Воїнів" у США 31 медаль.

Про це повідомляє Укрінформ, інформує UAINFO.org.

Як поінформував організаційний менеджер української команди Павло Кононенко, у четвертий день Ігор наші спортсмени вибороли 18 медалей. 12 із них – у змаганнях з веслування на тренажерах "та зайняли майже весь нагородний п’єдестал".

Сергій Наумов виборов "золото" на дистанції 1 хвилина. Дві золоті медалі на дистанції 1 та 4 хвилини отримав Віктор Легкодух. Золотим медалістом на дистанціях 1 та 4 хвилини став Ігор Галушка. Павло Воловик здобув "срібло" на дистанції 4 хвилини. Дмитро Браницький – бронзовий призер перегонів на 4 хвилини та золотий призер на дистанції 1 хвилина.

Владислав Шатіло отримав "золото" і "бронзу" на дистанціях у 4 та 1 хвилини. 

Олександр Дударєв отримав дві бронзові нагороди на дистанціях 4 та 1 хвилини.

Також українські спортсмени отримали 6 нагород з пауерліфтингу: Ярослава Мазур – "бронзу" у ваговій категорії до 55 кг. Юлія Паєвська – "бронзу" у ваговій категорії до 67 кг. Владислав Шатіло – "золото" у ваговій категорії до 72 кг. Олександр Гавриленко виборов перше місце у ваговій категорії до 88 кг, подолавши вагу 173 кг. Отримав перемогу в категорії до 107 кг Сергій Наумов, який підняв 180 кг.

У категорії 107+ кг упевнену перемогу здобув Євген Олексенко з результатом 210 кг, побивши 200-кілограмовий рекорд попередніх Ігор Воїнів.

За медальним підсумком чотирьох днів змагань збірна України має 31 медаль різного ґатунку.

Вдова Кобі Брайанта відсудила у поліції та пожежників 16 мільйонів доларів

Ванесса Брайант, вдова п'ятиразового чемпіона НБА Кобі Брайанта, який загинув разом з 13-річною дочкою в аварії гелікоптера в січні 2020-го, виграла суд у справі про поширення знімків рештків баскетболіста та Джіанни після катастрофи, повідомляє CNBC, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

Ванесса Брайант та її адвокати звернулися до суду через порушення конституційних прав, пов'язаних із недоторканністю приватного життя. Вони стверджували, що рятувальники та пожежники, які прибули на місце аварії гелікоптера, незаконно зробили фотографії тіл їхніх рідних для особистого використання, а не з метою розслідування трагедії.

Дев'ять присяжних Федерального суду у справі проти округу Лос-Анджелес та департаменту шерифа ухвалили рішення, що поширення знімків завдало Ванесі Брайант емоційного стресу, і ухвалили виплатити вдові легенди НБА 16 мільйонів доларів. Разом із Ванессою компенсацію у 15 млн доларів отримав Крістофер Честер. В аварії загинули його дружина та дочка.

Анні Сєдоковій, яка пів року мовчала про війну в Україні, загрожує депортація з РФ

Уродженці Києва, українській співачці Анні Сєдоковій, яка пів року мовчала про війну, щоб не втрачати прихильність російських слухачів, загрожує депортація з Росії. Наразі зірка проживає в США, куди переїхала з чоловіком-баскетболістом, однак в разі повернення до РФ, її можуть в примусовому порядку вислати.

Причиною стало закінчення терміну дії посвідки на проживання виконавиці. Про це пропагандистам з KP.ru розповів російський юрист Михайло Алексєєв

У Росії українка Сєдокова багато років наживала нерухомість, будувала кар'єру та влаштовувала особисте життя. Проте після початку повномасштабної війни співачка терміново змінила місце проживання. 

Артистка не пояснила своє рішення і не засудила війну в рідній країні. Протягом шести місяців вона не з'являлася в РФ, що, зі слів юриста, зовсім його не дивує. Справа в тому, що перебування українки в Росії віднедавна нібито незаконно.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини