MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 серпня 2022

267 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 серпня. 

Путін намагається стерти ідентичність в українців, вивезених до Росії, – ISW

Президент РФ Володимир Путін створює всі умови для того, щоб у вивезених до Росії українців стерти ідентичність і асимілювати в російську культуру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

Інститут припускає, що президент Росії Путін, імовірно, створює умови для примусової культурної асиміляції переміщених українців в Росії, щоб стерти їхню українську культурну ідентичність. 

Про створення "адаптаційних центрів" для "мігрантів" у РФ 29 серпня говорив з Путіним глава Федерального агентства з питань національностей Ігор Баринов. Він заявив, що з дозволу і підтримки Путіна агентство працює над програмами в пілотних регіонах, щоб переконатися, що "мігранти" знають і поважають російські традиції, звичаї і закони, щоб запобігти їх "соціальну ізоляцію".

Маріуполь звільнять, налаштовуємося на весну-осінь – радник мера 

Влада Маріуполь розраховують на деокупацію міста протягом 2023-го року. 

Про це радник міського голови Маріуполя Петро Андрюшенко заявив в ефірі телемарафону FREEДОМ, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Якщо досить прагматично дивитися у фактах, звісно, є тільки один фактор [деокупації Маріуполя] – наші Збройні сили. Коли будуть готові деокупувати, будуть це робити. Ми розуміємо протяжність лінії фронту і складність прийняття рішень. Ми налаштовуємося на весну-осінь, що ми повернемося додому, плани відновлення. Те, що це буде в наступний рік максимум, ми в цьому не сумніваємося на сьогоднішній день. Як буде розвиватися – питання нашого військового керівництва", – зазначив він.

Андрющенко закликав маріупольців "довіряти і триматися".

"Ми будемо працювати з містом, маріупольцями весь цей період, і в окупації, і в евакуації, робити все від нас залежне, щоб точно деокупація настала якомога раніше, пройшла якомога легше", – додав він. 

Що стосується того, як сьогодні налаштовані жителі окупованого російськими загарбниками міста, Андрющенко акцентував – тих, хто підтримує ворога, вкрай небагато.

Невзоров розповів, хто може замінити Шойгу 

У Російській Федерації посаду міністра оборони замість Сергія Шойгу може обійняти Віктор Золотов, який зараз є головнокомандувачем військами нацгвардії РФ.

Дуже можливо, що міністром оборони РФ стане Золотов, написав російський опозиційний журналіст та ведучий Олександр Невзоров у своєму каналі в Telegram, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Журналіст натякнув, що на посаді міністра оборони Золотов не створить проблеми Україні, оскільки не наділений високим рівнем інтелекту. 

"Можливо, Золотов стане міністром оборони замість Шойгу. Дуже можливо. Переживати з цього приводу не варто. Певні проблеми для України на фронті міг би створити міністр з айк'ю (коефіцієнт інтелекту, IQ 91-100 вважається середнім рівнем розвитку розумових здібностей - Ред.) хоча б 25, а не тверді 7, як у Золотова", - поділився ведучий.

Обстріли росіян відбуваються за графіком, – військовий експерт сказав, від чого це залежить

За останні тижні суттєво поменшало прильотів російських ракет по більшості території України. Це може свідчити, що в окупантів зменшився ракетний арсенал. 

Про це 24 каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. За його словами, в ситуації з російськими обстрілами сформувалася певна крива. Умовно загроза зростає упродовж 1 – 2 днів, а потім упродовж тижня може бути спад, інформує UAINFO.org.

Це не стосується Харкова, Миколаєва, Слов'янська та інших прифронтових міст, куди окупанти можуть досягати іншою зброєю. 

Мусієнко наголошує, що зараз окупанти почали стріляти за певним графіком. Він, найімовірніше, залежить від постачання самих ракет. Адже деякі типи в росіян уже в дефіциті. 

"Можемо побачити цю тенденційність, яка свідчить, що обстріли відбуваються за якимось планом чи графіком. Вони прив'язані вже до постачання високоточних ракет та можливості їх застосування і використання", – зазначив Мусієнко. 

Вперше порушить традицію. Єлизавета II призначить нового прем'єра не в Букінгемському палаці

Королева Сполученого Королівства Єлизавета II призначить нового прем'єр-міністра у своєму маєтку Балморал в Шотландії вперше за весь час свого довгого правління. Зазвичай вона призначала прем'єр-міністрів у Букінгемському палаці або Віндзорському замку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News, інформує UAINFO.org.

Її Величність зустрінеться з новим главою британського уряду 6 вересня, на наступний день після його оголошення.

96-річному монарху лікарі порадили залишитися в її резиденції Балморал в Абердинширі (Шотландія), де вона проводить літню відпустку. Саме звідти вона призначить або Ріші Сунака, або Ліз трас прем'єр-міністром, порушивши багаторічну королівську традицію. 

"Королева прийме прем'єр-міністра Бориса Джонсона у вівторок, 6 вересня, в Балморалі, після чого відбудеться аудієнція з новим прем'єр - міністром", - заявили в Букінгемському палаці.

Французькі археологи з’ясували, як вдалося побудувати єгипетські піраміди 

Вивчивши зразки ґрунту на околицях Гізи, фахівці виявили пилкові зерна. Наявність рослинності в цій місцевості говорить про те, що раніше тут було водоймище. І якщо воно було досить глибоким, доставка каменю могла здійснюватися суднами.

Припущення існування річкового судноплавства у висохлому рукаві Нілу в районі Гізи висловлювалося давно. Це одна із небагатьох правдоподібних версій, яка пояснює транспортування важких кам’яних блоків до місця будівництва пірамід, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Є лише одна проблема — раніше це припущення підтвердити не вдавалося.

Однак нещодавно французькі археологи знайшли гаметофіти насіннєвих рослин, які б у місцевих пісках вижити не змогли. Це означає, що вони залишилися з часів, коли довкола була рослинність — а значить, і вода.

Довбик попросив "Дніпро-1" продати його до кінця трансферного вікна

На Артема претендують "Трабзонспор" та "Штутгарт".

Український нападник Артем Довбик найближчим часом може залишити СК "Дніпро-1", повідомляє журналіст Ігор Бурбас, передає , інформує UAINFO.org з посиланням на Укрінформ.

Гравець звернувся до керівництва "Дніпра-1" з проханням продати його до кінця трансферного вікна. Таким чином, Довбик хоче допомогти своєму клубу заробити на продажі.

Наразі СК «Дніпро-1» має на руках офіційну пропозицію від «Трабзонспору». Найближчим часом ще одна пропозиція щодо Довбика надійде від німецького «Штутгарта».

Раніше претендентами на форварда називали «Аугсбург», який був готовий заплатити сім мільйонів євро, та «Салернітану» – італійці мали намір орендувати форварда з правом викупу.

Ольга Цибульська зірвалася на лайку, згадуючи про дружбу з Кіркоровим та Бодянським: я не розгледіла багно

Популярна українська співачка Ольга Цибульська на старті своєї кар'єри, після перемоги на першій українській "Фабриці зірок" у 2007 році, будувала кар'єру разом з російським виконавцем Олександром Бодянським. Допомагав їхньому дуету "Небезпечні зв'язки" зірка російської естради Філіп Кіркоров. Вокалістка зізналася, що зараз їй соромно за спілкування з путіністами, які підтримали вбивчу та злочинну повномасштабну війну в Україні.

Цибульська не розуміє, як вона на початку не спромоглася розглянути в тих людях "бруд і лайно". Своїми думками артистка поділилася в інтерв'ю Аліні Доротюк для її однойменного YouTube-каналу, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

"У 2007 році, коли я перемогла на першій українській "Фабриці зірок", ми поїхали у великий тур Україною. Ми були в Криму, об'їздили дуже багато міст. Філіп брав нас із Сашком до себе в команду. Він розповідав якісь інсайти , як працювати на сцені, де слухати монітор, як реагувати та інші професійні штуки. Ми були на конкурсі "П'ять зірок" у Сочі. Це був не єдиний вокальний конкурс, на який ми їздили. Час від часу я приїжджала до Росії, ми записували там пісні. І потім я сказала, що я не можу і не хочу, що я повертаюся в Україну і наш дует розпався", – згадала Цибульська.

Тоді вона втратила зв'язок із Бодянським, а ось Кіркоров час від часу писав українській зірці. Зокрема, він привітав її в соцмережах з народженням сина, а згодом, коли дитина пішла до першого класу, він теж відправив Цибульській привітання.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини