MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 вересня 2022

147 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 вересня. 

Кремль уперше з 24 лютого визнав поразку: росЗМІ намагаються "відбилити" Путіна – ISW 

Російське керівництво визнало поразку ЗС РФ у Харківській області. Чиновники і федеральні ЗМІ активно обговорюють причини невдачі. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Аналітики зауважили, що ні після відступу з Київської області, ні після втечі зі Зміїного росіяни не зізнавалися у поразках, повсякчас шукаючи виправдання діям своїх військових. 

МО РФ спершу запропонувало аналогічне пояснення й для відступу з Харківщини, проте заяви представників міністерства Шойгу були розкритиковані самими росіянами.

"Визнання Кремлем поразки є частиною спроб пом'якшити і скерувати критику Путіна на Міноборони Росії та військове командування "у формі", - вважають експерти.

На Донеччині загинула боєць 24 ОМБр Ольга Сімонова (Сімба), яка відмовилася від громадянства РФ і воювала за Україну

На війні з російськими окупантами загинула військовослужбовиця 24-ї механізованої бригади ЗСУ імені Короля Данила Ольга Сімонова "Сімба", яка після агресії РФ відмовилася від громадянства Росії, щоб воювати за Україну.

Про загибель Ольги 13 вересня повідомляють у соцмережі військові кореспонденти та колеги Сімонової по службі, інформує UAINFO.org.

За даними "Новинарні", військова підірвалася на вибуховому пристрої, виконуючи бойове завдання в районі міста Соледар на Донеччині.

У 2017 вона стала першою контрактницею ЗСУ – іноземкою, яка отримала паспорт громадянки України під час служби в Збройних силах.

Наприкінці 2018-го Сімонова пройшла навчання в "Десні", зі старшого солдата і стрільця доросла до сержанта та командира БМП.

ISW: Окупанти навряд чи завадять подальшому просуванню ЗСУ за річку Оскол 

Російські окупанти, які нині перебувають поблизу річки Оскол, що у Харківській області, не мають достатньо сили, аби перешкодити подальшому просуванню українських військ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

Аналітики зазначають, що кремлівські блогери визначили Оскол як нову лінію фронту.

"13 вересня вони інформували, що ЗСУ перейшли річку вбрід у Боровій - приблизно за 30 км на північний схід від Ізюма і недалеко від адмінкордону Луганської області", - мовиться у звіті ISW. 

В Інституті вивчення війни переконані, що це вказує те, що українські сили продовжують локальні наземні атаки, аби створити загрозу російським позиціям за річкою.

Козак запевняв Путіна на початку війни, що досяг угоди з Україною, але кремлівський диктатор змінив плани на ходу – Reuters

Заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який народився в Україні, переконував лідера РФ Володимира Путіна, що досяг угоди з нашою країною і ескалація не потрібна. Однак глава Кремля відкинув його слова і розпочав повномасштабну війну.

Про це йдеться у матеріалі Reuters, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Козак говорив про попередню угоду з Києвом, яка б "задовольнила вимогу Росії про те, щоб Україна не вступала до НАТО".

Зазначається, що Козак мав хороші можливості для переговорів щодо мирної угоди, оскільки з 2020 року Путін доручив йому вести переговори щодо війни на Донбасі. 

Козак також був присутнім на засіданні Ради безпеки РФ за три дні до вторгнення. Камери державного телебачення записали частину зустрічі, де Путін виклав плани офіційного визнання фейкових республік "Л/ДНР".

Однак на камери не потрапило те, що Козак нібито висловився проти будь-яких кроків Росії щодо ескалації ситуації з Україною, заявили двоє з трьох осіб, близьких до російського керівництва, а також третя особа, яка дізналася про те, що сталося від людей, які брали участь у зборах.

В РФ раптово помер топ-пропагандист Кремля 

В Росії триває хвиля загадкових смертей пропагандистів. Цього разу у віці 68 років помер головний редактор "Комсомольської правди" Володимир Сунгоркін.

Про це повідомляє пропагандистський ТАСС з посиланням на інформоване джерело, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Головний редактор "Комсомольської правди" Володимир Сунгоркін помер у віці 68 років", - йдеться у повідомленні.

Деталей смерті пропагандиста не повідомляють. 

Довідка УНІАН. Володимир Сунгоркін - радянський та російський журналіст, головний редактор газети "Комсомольська правда". У грудні 2003 року Сунгоркін увійшов до п'ятірки найвпливовіших медіаменеджерів Росії. Заслужений журналіст РФ.

З початку збройної агресії РФ проти України Сунгоркін активно підтримував режим Путіна та анексію Криму. У травні 2014 року Путін особисто нагородив Сунгоркіна за "правильне" висвітлення подій в Криму. У 2016 році йому заборонили в'їзд в Україну.

В окупованому Криму закрили ресторан, в якому зазвучала "Червона калина": учасників і організаторів весілля покарали

У тимчасово окупованому Криму закрили ресторан "Арпат", де на весіллі грала пісня "Червона калина". Окупаційна так звані "влада" Криму заявила, що проводитиме перевірку у закладі.

Загарбники мають намір "дати оцінку" не лише власникам, а й усім відвідувачам, які танцювали під українську пісню. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

За словами так званого "заступника голови адміністрації" Бахчисарая Арсена Аблаєва, на час проведення перевірок діяльність ресторану припинено. Причиною такого рішення окупанти називають те, що на весіллі грали "націоналістичні проукраїнські пісні".

Представник окупантів у Бахчисараї заявив, що "подібні інциденти на масових заходах" є недоречними під час війни РФ проти України.

"Ми всі повинні підтримувати державу і надавати максимальну підтримку нашим військовослужбовцям. Главою адміністрації міста ухвалено рішення про припинення діяльності цього закладу до остаточного розгляду, після чого буде ухвалено рішення", – заявив окупант.

Примітно, що за кілька днів діджей, який включив на весіллі "Червону калину", опублікував "вибачення". Крім того, окупаційна влада назвала учасників весілля "провокаторами, які розуміють лише мову ультиматумів".

Українські астрономи стверджують, що над Києвом літають НЛО. І їх дуже багато

Вчені з Головної астрономічної обсерваторії НАН України опублікували статтю, де стверджують, що не раз бачили НЛО над Києвом.

Дослідники проводили свої спостереження за допомогою двох станцій для спостережень за метеорами — у Києві та селі Винарівка, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Цією темою вони зацікавилися через зростання суспільного інтересу до НЛО — наприклад, зовсім недавно Пентагон визнав, що деякі виявлені ними літаючі об'єкти явно нерукотворні і можуть становити небезпеку для людства.

«Ми бачимо їх усюди. Ми бачимо велику кількість об'єктів, природа яких неясна», — пишуть вчені у своїй статті, опублікованій в базі пріпрентів arXiv. На їхню публікацію звернуло увагу видання VICE.

Вчені розробили «спеціальну методику спостереження для виявлення та оцінки характеристик НВЯ». Зрештою вони виділили два типи НВЯ: Косміки (Cosmics) і Фантоми (Phantoms).

Христина Асмус різко "перевзулась" та уникла покарання за "дискредитацію російської армії" 

Адміністративну справу проти популярної російської акторки Христини Асмус про "дискредитацію армії Росії" припинили. Зірка серіалу "Інтерни", яка ще в день вторгнення РФ в Україну, 24 лютого 2022 року, публічно виступила проти війни, видалила всі свої пости на цю тему в соцмережах. Ба більше, адвокат знаменитості натякнув, що вона нібито підтримує так звану "спецоперацію".

У зв'язку з цим Тверський суд не знайшов у справі Асмус складу адміністративного злочину. Про це повідомляє Telegram-канал Mash, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Засідання у справі про "дискредитацію армії РФ" проходило у закритому режимі на прохання адвоката актриси Володимира Ляховського. Спочатку його було призначено на 6 вересня, проте Асмус до суду не з'явилася. Замість неї прийшов її юрист.

"Якби вона була справді винна, то мене б тут не було. Вона, звичайно, засмучена, але тримається молодцем. Адвокати мають ходити по судах, а актори грати в театрі і зніматися в кіно. Кожен займатиметься своєю справою", – передали слова Ляховського журналісти сайту Starhit.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини