MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 вересня 2022

259 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 вересня. 

Як повертали українських героїв з російського полону: з’явилися відео історичної події 

Україна у середу, 21 вересня, провела обмін полоненими із Росією. Нашій країні вдалося повернути 215 українських захисників, зокрема 108 бійців полку "Азов". У мережі з'явилися відео цієї історичної події.

Одне з них опублікував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Telegram-каналі, пише Obozrevatel, інформує UAINFO.org.

На ролику видно, як воїнів вітали вдома гаслом "Слава Україні!", а вони тисли всім руки та обіймалися.

Повернувшись із полону, українці ставали на коліна та цілували рідну землю, кажучи, що вона найкраща у світі.

Із легендою до кінця. Виходячи з "Азовсталі", співробітник СБУ таємно здав шеврони 

З російського полону повернувся співробітник СБУ з позивним "Бурий". Виходячи з маріупольської "Азовсталі", він таємно здав свої шеврони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Службу безпеки України, інформує UAINFO.org

"Я чекав цю мить, коли ми зможемо їх (шеврони - ред.) повернути. Вони з нашою символікою, і ворог не мав їх бачити. Ви витримували легенду до кінця", - сказав виконуючий обов'язки голови СБУ Василь Малюк. 

До повномасштабного вторгнення "Бурий" працював в управлінні СБУ у Маріуполі та займався протидією окупаційних військ "ДНР". Потім правоохоронець разом з іншими колегами став на захист міста.

"Бурий" викривав російські агентурні мережі, корегувальників вогню та зрадників. У квітні захисник отримав поранення під час танкового обстрілу.

"Так виглядає щастя": "Орест", чиї фото з "Азовсталі" облетіли світ, зустрівся з рідними після звільнення з полону. ФОТО

Пресофіцер "Азова", український захисник Дмитро "Орест" Козацький, фото якого з комбінату "Азовсталь" стали символом боротьби за свободу українців у всьому світі, повернувся після обміну полоненими в Україну. Він уже зустрівся зі своєю родиною.

Зворушливим знімком 22 вересня поділилася в Instagram сестра Козацького, інформує UAINFO.org.

"Так виглядає щастя", – написала вона.

На фото "Орест" із мамою та сестрою. "Худенький, виснажений, але живий", – написала дівчина.

На обличчях усіх трьох сяють посмішки. У коментарях українці подякували "Оресту" за мужність і написали, що щасливі, що Герой повернувся додому.

У засекреченому пункті указу Путіна йдеться про мобілізацію мільйона людей – ЗМІ 

За інформацією ЗМІ, засекречений 7 пункт указу Володимира Путіна про мобілізацію дозволяє призивати один мільйон людей.

Про це повідомляє "Нова газета. Європа", посилаючись на джерело в Кремлі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За інформацією ресурсу, який поспілкувався з джерелом в адміністрації президента РФ, спочатку під гриф "для службового користування" хотіли занести весь текст указу Путіна про мобілізацію. Але пізніше вирішили приховати лише пункт № 7 - про кількість тих, що підлягає мобілізації.

"Цифру кілька разів виправляли і в підсумку зупинилися на мільйоні", — уточнив співрозмовник "Нової газети. Європа". 

У кількох міністерствах РФ журналістів "НГ" запевнили, що вони ще не отримували текст указу Путіна, вони його бачили, як і широка публіка - сьомий пункт прихований плашкою.

Журналісти нагадали, що у Росії за розголошення документа під грифом "для службового користування", на відміну від документів під грифами "таємно", "цілком таємно" і вище, як правило, настає тільки дисциплінарна або адміністративна відповідальність.

ЗСУ ліквідували льотчика Аксьонова, який був зіркою роспропаганди: любив хвалитися тактикою РФ. ФОТО 

Українські захисники ліквідували зірку роспропаганди – підполковника ЗС РФ Олександра Аксьонова. Вони збили ворожий вертоліт Ка-52, під час падіння якого "демілітаризувався" і цей льотчик.

Подія трапилася 17 вересня під Волновахою на Донеччині. Про це повідомив український блогер, полковник Збройних сил Анатолій Штефан (Штірліц) у Twitter, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Підполковник Аксьонов Олександр успішно провів операцію зі згортання та організованого перекидання з метою нарощування зусиль на іншому напрямку. Слава нації, смерть ворогам!" – саркастично написав він.

Водночас відомо, що окрім російського льотчика, "згорів на роботі" також його штурман Славік. Такі подробиці інциденту розповів провідний експерт ГО "Центр військово-політичних розслідувань" Олексій Копитько.

П’ять серйозних "зізнань" Путіна 

Звернення Путіна могло бути про все, що завгодно, але не про зізнання у поразках Росії. Хай і поміж строк

Своїм одним виступом Путін зміг зруйнувати все, або майже все, що будувала російська цинічна пропаганда роками. А обраний для виступу момент — Міжнародний день миру 21 вересня — став взірцем безглуздості. Якщо, звісно, в Кремлі свідомо не хотіли ще більше зміцнити міжнародну коаліцію проти себе. Тоді все бездоганно, пише для НВ голова ГО "Центр нових рішень", Надзвичайний та Повноважний Посол, дипломатичний радник Президента України (2015−2019) Костянтин Єлісєєв, інформує UAINFO.org.

Тепер про парад "зізнань".

Росія програє війну. Можна собі уявити, як складно пошукачу на імператорський трон було вдатися до такого публічного зізнання. Дозволити собі програти Путін не хоче. От лише зізнався він у тому, що програти може. Інакше навіщо натякати, що спецоперація, яка мала стати моментом тріумфу для країни та віхою для «великої історичної Росії», такою вже не є. І коли це спецоперація з мети «звільнення Донбасу» більше переключилася на «захист суверенітету і територіальної цілісності Росії»?

Росії бракує зброї. І саме тому Путін скомандував запустити військово-промисловий комплекс на посилену роботу. Маленька виграшна війна «на чужій території, малою кровʼю» обертається перспективою великої поразки. Дивно чути як кремлівський диктатор жаліється на те, що Україні допомагає весь світ — і зброєю, і всім необхідним. А збройна перевага російської армії на фронті просідає під дією високоточної техніки країн Альянсу. Навіщо так неприховано зізнаватися на весь світ, якщо це не про безпорадність та відчай?!...

"Ласкаво просимо на могилізацію! Готуйте пакети!" Полякова жорстко звернулася до російських матерів після протестів 21 вересня

Росіяни за майже 7 місяців повномасштабної війни в Україні нарешті вийшли на масові протести. Ось тільки зробили вони це не тому, що російські солдати жорстоко вбивають мирних українських дітей, жінок та людей похилого віку, а після заяви президента Володимира Путіна про проведення часткової мобілізації в країні. Цинічна поведінка громадян держави-терористки обурила відому українську співачку Олю Полякову.

У своєму Instagram артистка опублікувала відео, в якому різко звернулася до росіян, зокрема російських матерів. "Де ж ви раніше були?" – поцікавилася зірка у протестувальників, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Тільки коли вас, росіяни, це торкнулося особисто, страх за своїх дітлахів змусив нарешті вийти на вулицю і ви вийшли, ви нарешті кричите. А наших дітей вам шкода не було? А нашим дітям життя було не потрібне?! Ви спокійно 7 місяців спостерігали, як летять на нас бомби, як тисячами гинуть від рук ваших смердючих орків наші мирні люди, наші діти, наші люди похилого віку", – емоційно сказала Полякова.

Вона показала кадри мітингу в одному із російських міст, де люди скандують: "Жизнь нашим детям!" Можна побачити, що на вулиці вийшли тисячі людей, переляканих тим, що їхніх чоловіків, синів чи батьків відправлять "защищать родіну" в Україну.

Зірка "Дизель шоу" Дмитро Танкович – російським військовим: ЗСУ порвуть вас на шматки. Кидайте зброю і йдіть додому!

Уродженець Білорусі, телеведучий та актор "Дизель Студіо" Дмитро Танкович звернувся до російських окупантів із потужною промовою. Він порадив загарбникам кидати зброю і тікати додому, поки ЗСУ їх не знищили.

Відповідний коментар пролунав у кінці випуску огляду новин NEXTA Live на YouTube. Артист попередив російських солдатів, що захисники України не зупиняться, поки не звільнять свою землю, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"ЗСУ не зупиняться, звільняючи свою землю, на яку прийшли чужі люди. Прийшли туди, де українці росли і ростили дітей. Де навчалися і навчали внуків. Де жили та давали нове життя. Так, як і ви, але вони на своїй землі. Запитайте в себе, де ви зараз перебуваєте?" – сказав Танкович.

Він нагадав окупантам, що вони воюють не в одному з міст "своєї великої, але тільки за розмірами, країни", а тому українські воїни не шкодуватимуть їх. 

Також актор додав, що окупанти воюють не за свою батьківщину, на яку нібито напали, не за безпеку власних сімей, а за амбіції диктаторського уряду, котрий зовсім не опікується армією.

Кіт Степан із Харкова повернувся в Україну та вже почав волонтерську діяльність. ФОТО 

Знаменитий кіт Степан із Харкова, якого в мережі знають завдяки кумедним фотографіям його незворушної мордочки з келихом вина, повернувся в Україну з Європи, де він ховався від щоденних обстрілів та бомбардувань рідного міста російськими окупантами. Пухнастий блогер зі своєю господинею зупинився у Львові.

Кіт Степан уже оголосив збір коштів на допомогу тваринам, які постраждали внаслідок війни в Україні. Про це він повідомив підписникам на особистій сторінці в Instagram, пише Obozrevatel, інформує UAINFO.org.

"Сенсаційна новина! Я, кіт Степан, повернувся в Україну. Упевнений, що кожен, хто любить Батьківщину, може бути корисним. Особливо коти. Тому я присвячую свою сторінку не лише веселому контенту, щоб викликати усмішку. Ми робимо дуже важливу справу. Ми рятуємо тварин з усієї України…Це справді неймовірно, дякую всім за вашу доброту та підтримку. Отже, оголошую новий збір на життєві потреби тварин, які перебувають у складних умовах. Покажіть силу любителям котів! Мур Мур", – прокоментував своє повернення блогер.

Український продюсер Бардаш отримає "русский паспорт" і змінить ім'я. Він порадив українцям чекати на "звільнення"

Скандальний український продюсер Юрій Бардаш, який на п'ятий місяць повномасштабного вторгнення заявив, що він – "русский человек", а Росія – "великая и могучая держава" готується до отримання російського паспорта. У ньому музикант буде записаний під ім'ям Георгій.

Змінити ім'я знаменитості порадив батюшка з Успенського Псково-Печерського чоловічого монастиря. Про це Бардаш, який несподівано подався до релігії, розповів під час свого відеозвернення до аудиторії, опублікованого в Telegram-каналі, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Я почав думати, як я можу бути корисним своєму народу, своєму Богу. Я поїхав у Печори, я молився там. Я не знаю, як так сталося, але мене прийняв владика Тихін і благословив мене на справи. Коли ми з ним знайомилися, я сказав, що мене звуть Юрій, а він мене поправив і сказав, що звуть мене Георгій. Так що в моєму "русском паспорте", який я отримуватиму, там буде вже Георгій Бардаш, а не Юрій", – поділився колаборант. 

Варто зазначити, що "российский" означає приналежність до держави, тоді як "русский" – приналежність до етносу, тому формулювання "русский паспорт" є неправильним.

У відео Бардаш також видав чергову порцію пропагандистської маячні, розповідаючи про те, що в Україні "встановлений диктаторський режим", а влада "саджає за інакодумство". А ось президента РФ Володимира Путіна він назвав "великим государем"

Королева ні про що не шкодувала. Священник розповів про зустріч з Єлизаветою ІІ за п'ять днів до її смерті 

Преподобний Іен Гріншилдс зустрічався з королевою Великої Британії Єлизаветою ІІ за п'ять днів до її смерті у замку Балморал. Її Величність розповіла модератору Шотландської церкви про свою любов до сім'ї, покійного чоловіка принца Філіппа, коней та багато іншого. Як згадує священик, тоді 96-річна правителька із щирою усмішкою зізналася йому, що вона "ні про що не шкодує".

Гріншилдса вразило те, якою оптимістичною і життєрадісною була королева у свої останні дні. Саме тому, дізнавшись трагічну новину про смерть монархині 8 вересня, він довго не міг у це повірити, передає Мirror, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Здавалося просто вражаючим, що жінка, яка була такою життєлюбною, такою живою, такою захоплюючою, раптом померла і пішла від нас ", – поділився преподобний.

Священик згадує, що у вихідні, коли він бачився з Єлизаветою ІІ незадовго до її смерті, вона виглядала справді дуже тендітною, ніби втомленою. Однак, варто було королеві заговорити, як "з'являлася зовсім інша людина".

"Це був фантастичний візит... Їй було 96 років. І ви могли бачити її крихкість. Але як тільки вона починала говорити, з'являлася зовсім інша людина. Її пам'ять була абсолютно приголомшливою, і вона була справді веселою. Для мене стало великим шоком, коли я почув, що вона серйозно хвора, тому що у вихідні вона була в напрочуд гарній формі", – повідав Гріншилдс.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини