MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 вересня 2022

283 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 вересня. 

Арестович спрогнозував нову перемогу бійців ЗСУ

Збройні сили України (ЗСУ) звільнять місто Лиман в Донецькій області через кілька днів.

Такий прогноз зробив радник Офісу президента України Олексій Арестович у бесіді з російським юристом Марком Фейгіним, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Ми не підтверджуємо, поки Генеральний штаб не сказав... Лиман... не дуже схоже на оточення, поки що. Коли вони (ЗСУ) дійдуть до Новолюбовки, тоді він буде в оточенні, – заявив він. – У будь-якому випадку беремо, тут потрібно почекати кілька днів, і все буде добре, як мені здається".

"Наші молодці, перемагають", – додав Арестович.

Олег Жданов: Перша хвиля мобілізованих в Росії – фактично смертники  

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що перша хвиля мобілізованих у РФ може з'явитися на фронті не раніше, ніж за місяць. Це буде гарматне м'ясо, яке поповнить втрати у чинних підрозділах.

Їх кидатимуть в атаку передусім. Про це Жданов сказав в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну в ефірі "Фейгін LIVE", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За його словами, перша хвиля мобілізованих може налічувати близько 100 тисяч окупантів.

"Матеріальна база збройних сил РФ на сьогодні не може прийняти більше ніж 100 тисяч осіб, за оцінками західних аналітиків. Це буде гарматне м'ясо, фактично смертники, їх кинуть на фронт. Швидкість появи цих людей на фронті місяць, не раніше. Потрібно їх ще дозбирати, звезти на збірні пункти, переодягнути, дати хоча б мінімальні навички поводження зі зброєю – і тільки тоді вони можуть з'явитися навіть у районі Лимана (Донецька область. – Ред.)", – сказав експерт.

Подоляк розповів, як вдалося "втюхати" Росії Медведчука 

Україна отримала близько 200 своїх військових, зокрема і командирів полку "Азов", а РФ - 55 своїх бійців і ексдепутата Ради Віктора Медведчука - кума Путіна.

Детальніше про обмін в інтерв‘ю DW розповів радник глави ОПУ Михайло Подоляк, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Зараз в Україні війна - це трохи інша юридична площина, тому на певні правила ми можемо дивитися трішки інакше. Для нас було принципово звільнити наших людей, які є нашими громадянами і символами, і ми не можемо залишити в РФ нікого. Це ключове. Тому обміни ми продовжимо. Тому на запитання російської сторони, чи не хочемо ми віддати пана Медведчука, ми безумовно погодилися. Хоча ми розуміємо, що є юридична колізія, але з політичної і воєнно-політичної та ціннісної точки зору ми віддали Медведчука після всіх його показів, щоб забрати своїх людей", - сказав він. 

За словами Подоляка,  коли Медведчука тільки затримали, були пропозиції і з його боку, аби поміняли, і українська сторона говорила, що готова поміняти на людей, які в полоні.

Дружина Пєскова сказала, кого пошлють на смерть в Україну 

Олімпійська чемпіонка у танцях на льоду Тетяна Навка вважає, що якщо спортсмени раніше служили чи вміють тримати зброю в руках, то вони можуть бути корисними на війні з Україною – і їх посилатимуть на фронт. Про решту категорій "треба подумати".

"Якщо спортсмен проходив військову кафедру, якщо він уміє і може бути корисним, то чому би й ні. Але просто так огульно брати хлопців, які ніколи в житті в руках не тримали зброю, які не вміють битися, то тут треба подумати. Спортсмен спортсмену різниця. Але є такі хлопці, які цілком могли б захистити", – цитує дружину Дмитра Пєскова Metaratings, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

У коментарях російські вболівальники влаштували справжню пожежу, заваливши колишню фігуристку образами.

Користувачі зазначають, що Навка сама спокійно могла б піти на фронт, а не вирішувати, хто помре в Україні, а хто ні.

Також користувачі запитують, що ж її пасинок відмовився від мобілізації.

"Живими залишилося 18 людей". Дружина розповіла бойовику "ЛНР" про втрати окупантів під Ізюмом та мобілізацію 15-річних – перехоплення ГУР 

Дружина розповіла бойовику терористичної організації "ЛНР" про втрати під Ізюмом та мобілізацію 15-річних.

Перехоплення розмови опублікувала українська розвідка у YouTube, інформує UAINFO.org.

"Слухай, стояла коли гроші отримувала, пацан був із 204-го полку з-під Ізюма, каже, що з усього полку в живих залишилося 18 людей… Він каже, що нас хочуть на "ДНР", а ми сказали, що ми туди не підемо. Ми просили допомоги, а нам "ДНР" сказав: "Ми вам допомагати не будемо", – сказала вона. 

За її словами, "навіть 15-річних забирали у військкомат, доки батьки не підтверджували їхню особу, що їм 15 років".

США у приватних повідомленнях попереджають Росію про наслідки застосування ядерної зброї – WP 

США протягом кількох місяців відправляли до Москви приватні повідомлення, попереджаючи керівництво Росії про серйозні наслідки, які йдуть за застосуванням ядерної зброї, повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

За даними співрозмовників видання, адміністрація президента Джо Байдена вирішила навмисно розпливчасто попереджати про наслідки ядерного удару, тому Кремль переймається тим, як може відреагувати Вашингтон, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

До приватного листування був залучений Державний департамент, проте чиновники не розповіли, хто доставив повідомлення чи їхній зміст.

Також неясно, чи були надіслані нові повідомлення через кілька годин після того, як кремлівський диктатор Володимир Путін виступив зі своєю останньою завуальованою ядерною погрозою під час промови, в якій він оголосив про часткову мобілізацію.

Офіційні особи США активізували зусилля на Генеральній Асамблеї ООН на цьому тижні, щоб утримати Росію від застосування ядерної зброї.

Держсекретар Ентоні Блінкен, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН, заявив, що «безрозсудні ядерні загрози Росії повинні бути негайно припинені».

Німеччина знову відклала негайне постачання танків Leopard Україні – Politico  

На пленарному засіданні Бундестагу знову відклали голосування щодо негайної передачі української армії німецьких танків Leopard. Проект документа передали на розгляд комітетам, пише Politico, повідомляє НВ, інформує UAINFO.org

Правоцентристський опозиційний блок Християнсько-демократична спілка/Християнсько-соціальна спілка (ХДС/ХСС) вимагав провести голосування на пропозицію Бундестагу, в якому міститься заклик до уряду негайно дозволити експорт німецьких танків і бойових машин піхоти в Україну.

Це було б рівнозначно вотуму недовіри стратегії канцлера Німеччини Шольца щодо України, оскільки канцлер неодноразово виключав такі поставки доти, доки інші західні союзники не поставлять аналогічну важку техніку, зазначає видання. 

Пропозиція опозиції була особливо небезпечною для Шольца та його Соціал-демократичної партії (СДПН), тому що провідні політики з його партнерів по коаліції, Зелених та ліберальної Вільно-демократичної партії (ВДП), також вимагали постачання німецьких танків Leopard.

«Голосування щодо постачання зброї в Бундестазі ризикувало виявити фатальні тріщини в єдності уряду і навіть могло призвести до поразки Шольца в парламенті», — пише видання.

Стало відомо, коли публіці розкажуть про причину смерті королеви Єлизавети II 

Королева Єлизавета II померла два тижні тому – 8 вересня, у замку Балморал, своїй улюбленій літній резиденції. Досі публічно не було озвучено офіційну причину смерті монархині.

Як повідомляє express, причину швидше за все назвуть наступного тижня, після того, як завершиться траур у королівській родині, пише ТСН,  інформує UAINFO.org.

Король Чарльз III оголосив про жалобу в сім'ї до 26 вересня, в той час, як державна жалоба завершилася наступного дня після похорону Єлизавети II, який відбувся 19 вересня.

Про смерть королеви було оголошено публіці о 18:30 у четвер, 8 вересня. Після її смерті всі запити в Абердінширі були передані до Національних архівів Шотландії (NRS). І минулого тижня NRS заявила, що не коментуватиме причину, доки не закінчиться період жалоби.  

Реєстрація смертей у Шотландії є обов'язковою відповідно до Закону про реєстрацію народжень, смертей та шлюбів 1965 року. У цьому законі йдеться, що "смерть кожної людини, яка вмирає в Шотландії", має бути зареєстрована. Це включає подання свідоцтва про смерть до реєстраційного органу, що має бути зроблено протягом семи днів після смерті.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини