MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 вересня 2022

227 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 вересня. 

Залужний підтвердив, що Зеленський з початку президентства довірив військові рішення генералам

Президент України Володимир Зеленський з початку вступу на посаду погодився з тим, що йому не варто втручатися у військові рішення, оскільки він не має необхідного військового досвіду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в інтерв'ю Time, інформує UAINFO.org.

Залужний розповів, що коли Зеленський став президентом у 2019 році, одним з його обов'язків стало інформування голови держави про військові операції та командні структури.

За словами головнокомандувача, він знав, що Зеленський ніколи не служив в армії та навчати його тактичним тонкощам ведення бойових дій він не планував.

"Йому треба розбиратися у військовій справі не більше, ніж у медицині чи будівництві мостів", - сказав генерал. На подив Залужного, Зеленський, певно, погодився з такою позицією, йдеться у матеріалі.

Time навів слова колишнього помічника міністра оборони України Олексія Мельника, який раніше заявляв, що Зеленський "дозволив своїм генералам керувати балом без прямого втручання у військові справи".

Путін може застосувати тактичну ядерну зброю – The New York Times 

Президент Росії Володимир Путін може застосувати тактичну ядерну зброю, але поки немає доказів того, що він переміщує цю зброю або готує такий удар.

Про це пише видання The New York Times, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

На думку представників з адміністрації США, Путін може застосувати ядерну зброю в ході демонстраційного вибуху над Чорним морем, Північним Льодовитим океаном або на території України. 

Експерти вважають, що навряд чи президент РФ зважиться на це, враховуючи реакцію з боку Заходу і союзників Москви, таких як Китай та Індія. Останні озвучили свою найжорсткішу критику щодо застосування ядерної зброї російським диктатором. 

21 вересня президент РФ Володимир Путін, говорячи про ядерну зброю, заявив, що застосує всі наявні засоби у разі нібито появи загрози територіальній цілісності РФ.

Шантаж РФ продовжився 25 вересня, коли міністр закордонних справ держави-агресора Сергій Лавров заявив про поширення ядерної доктрини на території, які Росія хоче анексувати за результатами фейкових "референдумів".

"Відзначився" пияцтвом: у мережі розповіли про контрадмірала РФ, який відповідає за мобілізацію на війну з Україною. ФОТО 

У мережі викрили чергового російського воєнного злочинця. Йдеться про контрадмірала Володимира Цимлянського – начальника 4-го управління головного організаційно-мобілізаційного управління Генштабу з РФ.

Про це повідомляє волонтерська спільнота "OSINT Бджоли". За словами розслідувачів, Цимлянський безпосередньо відповідає за мобілізацію в Росії, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Розслідувачі оприлюднили паспортні дані воєнного злочинця, а також обліковий запис у Telegram з дивною аватаркою. Цимлянський вирішив "зашифруватися" у месенджері та назвав себе "Володимир Володимир", а на фото поставив дитину в тільнику з забрудненим обличчям. Варто зазначити, що його Telegram із номером телефону +79629155289 активний.

Також волонтери розповіли, що у 2011 році Цимлянського було затримано за перебування у громадському місці у стані сп'яніння. 

Згідно з паспортними даними, Цимлянський народився 29 травня 1968 року. Зареєстрований за адресою місто Москва, проспект Вернадського, буд. 25/1, кв. 116, під'їзд 2, поверх 10.

Злочинець здобув освіту в Санкт-Петербурзькому військово-морському інституті.

Путін планує заявити про свої права на те, що він хотів завоювати, але не зумів: яка ціна продовження агресії буде для нього неприйнятною 

30 вересня Путін планує заявити про свої права на те, що він хотів завоювати, але не зумів

Я впевнений, що сенс його виступу буде таким: "Це все наше, але ми, так і бути, не будемо застосовувати ядерну зброю для встановлення свого контролю над усіма територіями цих областей, якщо Україна погодиться зробити нинішню лінію фронту новим кордоном та припинити війну. Ну а якщо не погодиться, тоді ми почнемо застосовувати ядерну зброю!", пише у Facebook журналіст Іван Яковина, інформує UAINFO.org.

Напевно, як нормальні терористи-шантажисти, відведуть скількись там кілька днів на роздуми. 

І ось тут, звичайно, дуже багато залежатиме від позиції світової спільноти, причому не лише Заходу, а й Китаю.

Сподіваюся, вони якось разом скажуть: "Ядерний шантаж це занадто. Якщо не вгамуєшся, ми проти тебе введемо всесвітні санкції, щоб ти взагалі один залишився". Це в ідеалі.

Але було б непогано, щоб Захід одразу виділив Україні дуже багато максимально крутої зброї, щоб вона могла і з мобілізацією впоратися, і відбити свої землі.

Ядерна бомба стала  психологічною зброєю Путіна. І чим гірше його справи на фронті, тим частіше він її застосовуватиме саме в цій якості, – Гармаш 

Судячи з того, як багато про можливість ядерного удару Росії говорять американці, вони цілком допускають його ймовірність. Не знаю, - це наслідок наявної в них розвідінформації, або розуміння дій психічної неадекватності путіна, що дійшов до них. Але мені здається, ця тема надто роздмухується нашими та світовими ЗМІ, впливаючи на психіку і без жодної ядерної атаки. У будь-якому випадку, виключати можливості застосування біснуватої ядерної бомби не можна. Як не можна виключати й можливості падіння на голову метеорита, виникнення чергової чуми-ковіду чи нового Чорнобиля (особливо з огляду на ситуацію на ЗАЕС). Але ж ми не пишемо щодня про ці ризики, не накручуємо себе страхами, не готуємо плани евакуації…",- про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Сергій Гармаш, інформує UAINFO.org 

"Потрібно розуміти, що всі ці «референдуми», мобілізації, ядерний шантаж… – це свідчення того, що після Харківської області до путіна дійшло – він більше не має армії, якою він міг би лякати, або яка викликала до нього повагу лідерів інших країн. Тому все, що йому залишається сьогодні, щоб змусити себе боятися та поважати – це ядерна зброя. І чим гірші будуть у нього справи, тим більше він говоритиме про нього. Але це не має впливати на нас. 

Зрештою, я не розумію цього тотального страху ядерної бомби. Все, що вона може – це вбити або зробити калікою. Але те саме може і звичайна ракета, дрон-камікадзе, куля, зрештою… Смерть все одно неминуча, рано чи пізно вона прийде до всіх. І всі ми її боїмося, але не готуємось до евакуації від неї. То чому ж ми ядерну бомбу, яка несе смерть, боїмося більше за саму смерть? 

Навіщо я це? – До того, що ми все одно помремо. Кожен у свій термін. Але поки ми живі, - треба жити, а не боятися смерті саме від ядерного удару, ніби така смерть гірша за будь-яку іншу. Цей страх немає раціонального сенсу. Більше того сьогодні він став результатом тієї інформаційно-психологічної спецоперації, яку проводить проти світу пукін.
Ядерна бомба стала його психологічною (!) зброєю. І чим гірше його справи на фронті, тим частіше він її застосовуватиме саме в цій якості. Потрібно просто це розуміти, і жити далі. Не дозволяти йому себе вбити. Як то кажуть: «двом смертям не бути, однієї не уникнути»…", - констатує Гармаш.

Путін після проголошення мобілізації у РФ зустрічався зі "старцем", він хоче заручитися підтримкою "вищих сил" – ЗМІ

Глава РФ Володимир Путін, оголосивши "часткову" мобілізацію і зіткнувшись із хвилею невдоволення серед громадян, нібито поїхав за порадами до "старця". Але той, мабуть, не допоміг, оскільки опісля "невезіння" диктатора у реалізації його планів продовжило наростати.

Про це йдеться у матеріалі Telegram-каналу GENERALL SVR. За деякими даними, його веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки (СЗР) РФ, який брав участь у великій кількості кремлівських "спецоперацій" та володіє інформацією, недоступною громадськості, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Путіну в Сочі не дуже вдається відпочити і поправити здоров'я. Він регулярно отримує доповіді про численні проблеми під час проведення мобілізації. Результати опитувань, проведені 21 і 22 вересня, показують різке зниження рівня довіри президенту в усіх без винятку вікових групах, причому серед чоловіків воно менше, ніж серед жінок", – пише автор публікації.

Він зазначив, що масовий виїзд із РФ чоловіків призовного віку та невдоволення населення, яке перетікає в мітинги та сутички в кількох регіонах, хвилюють російського диктора найбільше. І саме на доповіді з цією інформацією його реакція "найакцентованіша".

Піонтковський: 30 вересня для  Путіна може стати 30 квітня Гітлера 

30 вересня для президента Російської Федерації Володимира Путіна може стати 30 квітня Адольфа Гітлера. Про це розповів російський публіцист Андрій Піонтковський в ефірі телеканалу Freedom, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Візьмуть Збройні Сили України Херсон і все розвалитися. Ми бачимо тільки одну сторону протиріч, а є ще протиріччя по лінії Путін-генерали. Президент РФ, як Гітлер в останні роки, сидячи в бункері в Берліні. Залишається головне питання: "Хто винен?". Путіну залишається звинувачувати генералів і кидати їх у катівні катівні. Після повернення з саміту в Самарканді Путін змінив концепцію. Він став на позицію ультрафашистів, але після обміну полоненими він став в ізоляції", - зазначив Піонтковський. 

Публіцист додав: "Путін оголосив про звернення до Ради Безпеки 30 вересня, коли він ймовірно покличе всіх на священну війну. У мене чомусь 30 вересня Путіна асоціюється з 30 квітня Гітлера, коли він прийняв отруту".

У Росії жінка вбила 4-річну доньку через мобілізацію чоловіка – ЗМІ

У Росії чоловіком мешканка Пермського краю вбила 4-річну доньку після сварки з мобілізованим чоловіком, повідомляє Telegram-канал Обережно, новини.

Повідомляється, що мешканка села Барда, де живе менше 10 тисяч людей, сильно випила на вихідних і посварилася з 29-річним чоловіком, якого раніше мобілізували, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Рамін Алієв — батько двох дітей, близько десяти років тому відслужив у розвідці, останнім часом працював бурильником на нафтовій свердловині.

Дружина Алієва не хотіла його відпускати, через що трапилася сварка.

Унаслідок чого жінка взяла ніж і вдарила свою чотирирічну дочку у серце, після чого вдарила себе в живіт.

Дитину врятувати не вдалося, матір забрали до лікарні та прооперували.

Король Чарльз III все ще думає: діти Сассекських можуть і не отримати титули

 

Меган Маркл не просто так вимагала аудієнцію у короля Чарльза III. Герцогиня Сассекська, мабуть, хотіла вирішити питання титулів їхніх із Гаррі дітей. Але в аудієнції, за інформацією західної преси, їй відмовили.

Нерозв'язана ситуація з титулами вносить ще більше напруги в і так непрості стосунки між королівською родиною, особисто королем Чарльзом та Меган з Гаррі, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

Як пише Daily Mail, посилаючись на королівського редактора The Times Роя Нікга, король Чарльз III ще не вирішив, чи давати дітям Сассекських титули принца та принцеси. Нагадаємо, що після смерті королеви Єлизавети ІІ онуки короля Чарльза — Арчі та Лілібет мають право на титули принца та принцеси.

А згідно з правилом, встановленим королем Георгом V 1917 року, також тепер можуть претендувати на титули Їхніх Королівських Високостей, хоча, знову ж таки, Чарльз проти. 

Путініст Йосип Пригожин розлютився через повістку зятю

Російський продюсер Йосип Пригожин, який не засудив криваве вторгнення РФ в Україну, поскаржився на часткову мобілізацію в Росії. За словами путініста, чоловіку його доньки Євгену Ткаченку прийшла повістка в військкомат.

Пригожин побідкався, що в молодої сім'ї всього місяць тому народився син і він, вочевидь, не хоче залишити внука напівсиротою. Слова продюсера передали російські пропагандисти з Starhit, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Своїми хвилюваннями росіянин поділився в розважальному шоу "Звезды сошлись". Він з хвилюванням в голосі розповів про те, що зятя хочуть забрати на смерть в Україні. 

"Моєму зятю, чоловікові моєї дочки, прийшла повістка. У них дитина народилася щойно", – сказав путініст.

Цікаво, що він не уточнив, чи має Євген Ткаченко бойовий досвід та чому його не повинні мобілізувати, адже народження однієї дитини не звільняє чоловіків від примусу служити в лавах окупантів у Росії.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини