MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 вересня 2022

178 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 вересня. 

Жодних компромісів. Зеленський пояснив, чим закінчиться війна для України 

Україна повинна повернути свої всі свої території, які тимчасово окуповані ворогом. Лише після цього можна буде говорити про закінчення війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського під час спілкування зі студентами та викладачами Гарвардського університету, інформує UAINFO.org.

"Якщо не буде чітко зрозуміло, що ми повернули свою землю, війна закінчилася і ось він - мир, а щось буде завжди під знаком питання, якась не деокупована частина, а інша частина - у якомусь компромісі, то, повірте мені, Росія все одно повертатиметься до окупації нашої землі", - підкреслив Зеленський.

Глава держави зауважив, що Україна не зможе повернути своїх загиблих громадян, але "точно може відновити справедливість, яка починається з повернення своєї землі".

"Бої за Сватове та Кремінну є неминучою та недалекою перспективою", – Бутусов

Російські канали опублікували карту наступу ЗСУ у Харківській, Донецькій та Луганській областях:

1. Фронт 20-ї загальновійськової армії ЗС РФ на Осколі прорвано.

Російське угруповання в Лимані потрапило в оперативне оточення. Вихід наших військ на Невське і Терни означатиме перекриття останніх шляхів постачання, запечатування «котла» та повний розгром лимансько-ямпільського угруповання.

Про це на власній сторінці у Facebook пише Юрій Бутусов, інформує UAINFO.org.

2. Російське командування, очевидно, розуміє загрозу, проте продовжує утримувати Лиман та Ямпіль. Конфігурація фронту для противника вкрай невигідна для оборони, довго тримати такий фронт противник не зможе. 

Водночас не можна недооцінювати противника, керованість угруповання зберігається, ворог, як і раніше, перевершує нас у важких озброєннях та боєприпасах. Бої йдуть важкі. 

3. Росіяни перекидають усі можливі підкріплення звідки тільки можливо, наприклад, там уже захоплено документи військовослужбовців зі складу 201-ї військової бази в Таджикистані, різних регіональних і національних підрозділів, низка батальйонів БАРС. Маршові поповнення мобілізованих спрямовані для поповнення 144-ї та 3-ї мотострілкових дивізій у цьому районі. Також тут застосовуються 61-ша бригада морської піхоти, частини ВДВ...

Держдума РФ збирається на позачергове засідання щодо анексії територій України 

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін скликає парламентарів на позачергове засідання, яке відбудеться 3 жовтня. На ньому планують розглянути так зване "приєднання" окупованих територій України після "референдумів".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське пропагандистське видання "РІА Новини", інформує UAINFO.org.

Як пояснив сам Володін, таке коригування потрібне, щоб депутати мали час ухвалити так звані "законодавчі рішення" за підсумками псевдореферендумів на окупованому Донбасі. 

"Йдеться про перенесення регіонального тижня з 3 жовтня на 10-те, відповідно 3 жовтня, у понеділок, пропонується провести пленарне засідання, початок якого буде о 14:00 для того, щоб до цього провести засідання Ради та інші необхідні відповідно до регламенту засідання Державної думи та комітетів", - заявив Володін.

За його словами, депутатам Держдуми запропонував треба "залишитися наступного тижня у Москві" для "ухвалення рішень щодо референдуму на Донбасі, Херсонській та Запорізькій областях".

Шольц: Путін робить помилки за помилками 

Оголосивши мобілізацію в країні президент Росії Владімір Путін зробив ще більше помилок, заявив в інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung канцлер Німеччини Олаф Шольц, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

«Путін робить помилки за помилками. Він міг би негайно покласти край цій війні, вивівши свої війська, а потім розпочавши переговори з Києвом», - сказав Шольц.

Мобілізацію він  назвав «актом розпачу та дещо панічною реакцією на невдачі російських збройних сил на сході України». 

Водночас він повідаючи на запитання, чи на його думку Путін таки використає ядерну зброю, канцлер заявив, що ніхто не може знати цього напевно.

«Хто знає? Але, як і президент США Джо Байден, я хочу звернутися до Росії та сказати дуже ясно: забудьте про це», - наголосив Шольц.

Він додав, що Німеччина продовжить підтримувати Україну, в тому числі і зброєю.

У Путіна назвали мінімальну мету війни проти України 

Планом "мінімум" для Росії є окупація територій Донецької та Луганської областей і подальша їх анексія. Саме на цьому зараз зосередився Кремль.Про це заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков. За його словами, загарбники не припинять бойові дії після псевдореферендумів, що пройшли на тимчасово окупованих територіях України, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Як мінімум потрібно звільнити всю територію Донецької народної республіки", – сказав речник. 

Водночас він зазначив, що нібито не знає планів РФ щодо продовження "спеціальної військової операції" у тих регіонах, які Росія хоче анексувати всупереч міжнародному праву.

"Мені невідомо про це. У будь-якому випадку це може бути лише рішення верховного головнокомандувача і президента країни", – пояснив Пєсков.

ЗСУ до середини наступного року будуть у Криму, – генерал США 

До кінця 2022 року Збройні сили України відтіснять російських окупантів на позиції 23 лютого. При цьому до середини наступного року вони можуть опинитися у Криму.

Про це заявив колишній командувач армії США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю виданню LRT, інформує UAINFO.org

"Я сподіваюся, що ми побачимо подальший тиск з боку російських військ. Ви не побачите щодня зайняте (росіянами, - ред.) місто, це просто неможливо. Але я все ж таки сподіваюся, що до кінця цього року українські сили відтіснять російські війська на позиції 23 лютого, а до середини наступного року українці будуть у Криму", - заявив він.

"Напівсліпі та з грижами – придатні. Сам такий": російський інструктор заявив мобілізованим, що воювати підуть усі. ВІДЕО

Так звана "часткова" мобілізація у Росії торкнулася абсолютно всіх. Інструктори відкрито кажуть, що на фронт відправлятимуть навіть тих, хто не підлягає призову. Зокрема,  в  одному з новостворених полків командир виступив перед бійцями з "мотивуючою" промовою. Каже, що приїхав сюди 3 дні тому. Куди та коли відправлять окупантів – не знає сам.  

Так, командир наголосив, що про ротацію солдати навіть можуть не питати. Розповів, що 3 дні тому його витягнули з відпустки та призначили керувати полком, який він не формував та в очі не бачив. Відео цієї промови опублікували в мережі, інформує UAINFO.org

Найчастіше у своєму зверненні до мобілізованих командир застосовував багатозначне слово "не знаю". 

"Я не знаю, чи піду з вами на завдання. Це 50 на 50 – або я з вами йду, або передаю вас. Де передаю – теж не знаю", – каже окупант.

Загарбник зазначив, що опісля набиратимуть ще один полк. Каже, головне, аби це відбувалось не паралельно, бо будуть спати як у в'язниці – по черзі. Каже, що до 30 жовтня йтиме бойова підготовка, планові польові заняття, а потім поїдуть на війну в Україну. 

Артист балету родом з Херсона Сергій Полунін присвятив виступ мертвим російським окупантам  

Російський артист балету Сергій Полунін родом із Херсона поскаржився на цькування в місті Ташкент, де він з командою влаштували шоу на честь мертвих російських окупантів. Зі слів танцівника-зрадника, він був шокований негативною реакцією на танець під пісню затятого пропагандиста SHAMAN, оскільки не очікував, що в Узбекистані не підтримують геноцид та воєнні злочини.

Полунін заявив, що станцював під "добрий трек", на знак подяки загарбникам. Чому з подібним мотивом уродженець Херсону танцював перед узбеками – невідомо. Своїми емоціями він поділився в Instagramпише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Полунін розповів, що співробітники фонду культурних ініціатив Узбекистану посеред танцю почали кричати на артистів за виступ на підтримку війни в Україні. 

"Співробітники фонду культурних ініціатив Узбекистану вирішили собі дозволити кричати на весь театр: "Хто дозволив йому танцювати під цю пісню?" Що її треба було одразу вимкнути після того, як вона зазвучала. Дозволили собі кричати на моїх співробітників. Вирішили після цього не платити танцівникам їхні добові", – поскаржився путініст.

Ба більше, в прихильників геноциду хочуть відсудити й ті гроші, які їм заплатили до концерту.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини