MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 жовтня 2022

187 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 жовтня.

Безпрецедентні обмеження: світла у Києві та центральних регіонах України не буде довше, графіки не актуальні

У Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, НЕК "Укренерго" вводить безпрецедентні екстрені обмеження.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК, інформує UAINFO.org.

"Графіки стабілізаційних відключень, які складені напередодні, більше на актуальні. На жаль, найближчими днями будуть застосовані більш жорсткі й тривалі відключення електропостачання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у чат-боті ДТЕК розмістили оголошення про екстерні відключення: "Увага! Екстрена енергетична тривога! У зв’язку з атакою росіян на енергетичну інфраструктуру в Київській області, оператори системи розподілу будуть проводити екстрені аварійні відключення світла за вказівками Укренерго". 

ДТЕК просить споживати електроенергію помірно - вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06.00 до 11.00 та ввечері з 17.00 до 23.00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Під час відступу окупанти можуть здійснити серію терактів із підривом житлових масивів і ЗАЕС – Генштаб

Російські окупаційні війська під час відступу можуть вчинити серію терактів. Український Генштаб не виключає, що РФ може піти на підрив житлових масивів.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов, пише НВ, інформує UAINFO.org.  

За його словами, війська РФ можуть завдати критичних збитків інфраструктурі населених пунктів перед їхнім поверненням під контроль України.

Також Громов зазначив, що з огляду на останні брехливі заяви з боку РФ про так звану «брудну бомбу», не виключений підрив Запорізької АЕС з метою остаточного виведення її з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи зі звинуваченням у цьому України.  

23 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу провів телефонні переговори із французьким, британським і турецьким міністрами оборони. Усім трьом колегам Шойгу висловив «занепокоєння» тим, що Україна нібито готує «провокації» із застосуванням «брудної бомби».

США попередили Путіна про наслідки в разі використання ядерної зброї, – Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США стурбовані загрозою застосування Росією ядерної зброї. Він попередив, що наслідки для країни-агресора будуть важкими, і керівництво Кремля про це вже в курсі.

Різку заяву Блінкен зробив в інтерв'ю Bloomberg, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Ми дуже чітко і прямо повідомили про це росіянам, зокрема президенту Путіну", – озвучив він. 

Блінкен також сказав, що заяви РФ щодо планів України використовувати так звану "брудну бомбу" є "ще однією вигадкою" і Росія вже була помічена за тим, що приписує іншим те, що хоче зробити сама.

У Генштабі поставили крапку щодо розширення мобілізації

В Україні мобілізація проводиться починаючи з 24 лютого за планом. На даний момент активізації чи збільшення темпів призову немає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву під час брифінгу заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова, інформує UAINFO.org.

"Заходи мобілізації в Україні проводяться з 24 лютого, заходи проводяться планово. Кожен місяць призивається військовозобов'язаний на доукомплектування певних військових структур або на формування нових структур, відповідно до обстановки на фронті, до тих рішень, які прийняті військово-політичним керівництвом", - сказав він.

Українські банки готові суттєво підвищити ставки за депозитами для населення

У ІV кварталі 2022 року українські банки очікують збільшення обсягів коштів клієнтів, особливо залучень від домогосподарств. Вартість таких зобов’язань зростатиме.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням з посиланням на Опитування про банківське фондування НБУ (IV квартал 2022 року), інформує UAINFO.org.

За даними опитування, у ІІІ кварталі 2022 року банки відзначили зростання обсягу фондування, попри тривалу війну. Три чверті респондентів звітували про збільшення обсягу коштів домогосподарств та близько 65% - обсягу депозитів корпорацій.

Респонденти повідомили, що в цілому у ІІІ кварталі середня вартість фондування зросла. Переважно це стосувалося корпоративних залучень. 

Регуляторні вимоги та наявний рівень ставок спонукали банки залучати більше коштів домогосподарств. Однак опитані наголосили, що пропозиція коштів від населення знизилася порівняно з трьома попередніми опитуваннями. На обсяги залучень від бізнесу впливали привабливі відсоткові ставки та висока пропозиція самих підприємств, зазначили в НБУ.

У ІV кварталі фінустанови очікують подальшого зростання обсягів залучень, перш за все - від населення, меншою мірою - від корпорацій.

Собчак дуже тісно була пов'язана із гебешною системою Путіна, – Постернак

"Шляхи Господні незбагненні. Особливо коли ти колишній підставний кандидат у Президенти РФ і відомий інфлюенсер. Телеведуча і блогерка Ксенія Собчак (3,1 млн підписників у YouTube та 5,1 млн – у Instagram) вже втекла з Росії. Куди б ви подумали? Ні, не до Ірану? Через Білорусь у Литву. Можливо потім у Туреччину чи в ОАЕ - улюблений прихисток всієї російської заможної публіки. Кажуть, що виїхала і мати Собчак - Людмила Нарусова", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політтехнолог Олег Постернак, інформує UAINFO.org

"Причина - банальна. Їй оголошено підозру у справі про здирництво в особливо великому розмірі у держкорпорації (стратегічній годівниці російської еліти) "Ростех", за що їй загрожує до 15 років колонії.

У заміському будинку Ксенії Собчак, розташованому в котеджному селищі "Гірки-8" у Московській області, проводився обшук.

Перша думка, яка приходить у голову - формування керованого закордонного квазіопозиційного центру дільності російської еліти з метою дискредитації його як такого або подальшого використання частиною правлячої кліки у політичних цілях транзиту влади.

В Індонезії 7-метровий пітон живцем проковтнув 54-річну жінку 

В Індонезії 7-метровий пітон повністю проковтнув жінку. 54-річна місцева мешканка пішла на роботу, а через добу рятувальники знайшли роздуту змію, всередині якої було тіло загиблої.

Про це повідомляє The Washington Post, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Так, мешканка індонезійської провінції Джамбі, розташованої на острові Суматра, пішла з дому вранці. Вона вирушила на роботу - на каучукову плантацію, де збирала дерева. Увечері жінка не повернулася додому і її чоловік забив тривогу. Він одразу ж відправився її шукати. Чоловік зрозумів, що трапилася біда, коли знайшов посеред плантації речі своєї дружини: куртку, хустку, сандалі і ніж. 

Вранці шукати жінку вже вирушила пошукова бригада. Поруч з місцем, де лежали речі збирачки дерев, вони виявили величезну роздуту змію. 

Рятувальники вбили 7-метрового пітона і розпороли йому живіт. Вони були сильно здивовані: всередині змії було тіло жінки. Пітон заковтнув її цілком.

"Я і млинці зробила на газовому балоні, і супчик з фрикадельками": Сумська розповіла, як рятується без світла

Знаменита українська актриса Ольга Сумська, як і багато її співвітчизників, змушена страждати через обстріл російських окупантів енергетичної інфраструктури України та сидіти без світла. Втім, зірка змогла облаштувати свій побут так, що навіть в умовах відсутності електроенергії, продовжує займатися домашніми справами – наприклад, готуванням, висаджуванням квітів і навіть доглядом за собою.

Про це народна артистка України розповіла у коментарі ТСН, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Вона зазначила, що економити електроенергію її надихають українці, які навіть без світла можуть приготувати борщ за допомогою свічок.

Чоловік та колега актриси Віталій Борисюк заздалегідь підготувався до можливих відключень світла та купив газовий балончик.

"У нас є такий газовий балончик. У мене Віталій їх придбав ще давненько, і вони зараз знадобилися. Якщо потрібно щось приготувати терміново, то ми готуємо щось швидке. Звичайно, борщ можна також зварити. Ось у нас є героїчні українці, які варять борщ на свічках в духовці – це просто супер, так що беремо з них приклад. Я і млинці зробила на газовому балончику і супчик з фрикадельками", – поділилася кінозірка. 

Сумська додала, що часом без світла доводиться нелегко, але вона продовжує займатися необхідними справами. Ба більше, тепер у артистки з'явилося більше вільного часу, який вона намагається приділяти собі.

"Моя країна повинна припинити війну": Земфіра на концерті в Берліні виступила з антивоєнною промовою

Відома російська співачка Земфіра, яка засудила кривавий путінський режим та вторгнення РФ в Україну, 26 жовтня виступила з антивоєнною промовою на концерті в Берліні. Зірка закликала свою країну припинити обстріл мирних українських міст і сіл.

Відео із виступу артистки зняв кореспондент DW. Запис з'явився в Telegram-каналі видання, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Сьогодні 245-й день війни, яку розв'язала моя країна. Понад два тижні відбуваються перманентні обстріли України. Я вважаю, моя країна має припинити цю війну. Ні війні!" – сказала зі сцени Земфіра. 

У залі промову артистки зустріли гучними оплесками.

Після цього Земфіра виконала свій хіт "Не стреляйте". У композиції співається: "Не молчите. В этой рыхлой тишине я погибну. Не молчите. Не стреляйте".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини