MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 жовтня 2022

126 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 жовтня.

Росія зранку завдала масованого удару по Україні: усі подробиці обстрілу

Вранці, 31 жовтня Російська Федерація вдалась до масованого удару по території України. В низці областей пролунали вибухи, були влучання в об'єкти енергетичної інфраструктури.

Усі подробиці ранкового масованого обстрілу з боку Росії - в матеріалі РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

Масова тривога по території України

Вранці по території усієї країни була оголошена повітряна тривога.

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус попередив українців про ймовірність масованого пуску російських ракет. Одразу ж за ним, очільник Миколаївської області Віталій Кім відзначив, що частина ракет пройшла від Миколаєва на північ і північний захід.

Очільник Київської ОВА Олексій Кулеба попередив містян про роботу ППО та закликав залишатися в укриттях.

"В області працює ППО. Залишайтеся в укриттях та безпечних місцях.Слідкуйте за інформацією з офіційних джерел", - написав голова ОВА.

Реакція Офісу президента

"Російські невдахи продовжують воювати з мирними об‘єктами. Ми витримаємо, а їх ганьба коштуватиме цілим поколінням росіян дуже дорого. Продовжуємо працювати в тилу і на фронті", - відзначив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Кличко прокоментував швейцарському ЗМІ ракетний терор: Іноді можна перемогти армію, але націю – ніколи 

Росія намагається залякати українців атаками на енергетичну інфраструктуру, але викликає лише ще більший гнів. В Кремлі досі не зрозуміли, що народ не можна перемогти.

Про це в інтерв'ю швейцарському виданню "20 Minuten" заявив мер Києва Віталій Кличко, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Володимир Путін посилає свої безпілотники проти нашої критичної інфраструктури та руйнує наші системи опалення. Він хоче, щоб ми мерзли взимку. Росія намагається ввести нас у депресію, посіяти хаос у місті, посіяти страх і терор. Але вона досягає протилежного. Через знищення на нашій Батьківщині зростає наш гнів. У Москві не зрозуміли, що іноді можна перемогти армії, але ніколи – народ і націю. Ми сильні, і у Путіна немає шансів", – заявив Кличко. 

Віталій Кличко також розповів, як Київ готується протистояти енергетичному терору Путіна. 

"Ми намагаємося протидіяти цьому, розробили різні сценарії та встановили понад тисячу опалювальних локацій по всьому місту. Тут люди можуть поспати і зігрітися. Ми також купили чимало резервних генераторів для шкіл і лікарень. Ми вимкнули ліхтарі. Світлові панелі також вимкнені, і наші електробуси знову працюють на бензині та дизелі. У кожному районі міста щодня на кілька годин вимикають електроенергію. Зима буде непростою, але ми готові", – повідомив мер.

Окупанти атакували Україну 55 ракетами, 45 з яких збила ППО – Генштаб 

Окупанти у понеділок, 31 жовтня, атакували інфраструктурні об'єкти України 55 ракетами, 45 з яких збила ППО.

Про це повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні, інформує UAINFO.org

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Ворог продовжує обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. 

Загалом, противник завдав до 10 авіаційних ударів та здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Крім того, ворожих ракетних ударів зазнала інфраструктура в районах Київської, Полтавської, Запорізької, Харківської, Черкаської, Чернівецької та інших областей. Ворог атакував військові та цивільні інфраструктурні об’єкти 55 авіаційними керованими ракетами, 45 з яких наші захисники збили.

На Луганщині звільнено вже дев’ять населених пунктів – Гайдай 

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що в області звільнено вже дев’ять населених пунктів, інформує UAINFO.org

"На сьогодні дев'ять населених пунктів деокуповано. Сподіваюся наші захисники цю цифру з кожним тижнем збільшуватимуть", — сказав він в етері телемарафону.

Гайдай додав, що гарячими ділянками фронту залишаються райони Білогорівки, а також райони Сватового та Кремінної. З Білогорівки, за його даними, росіяни намагаються вибити ЗСУ, а у напрямку Сватово-Кременної українські сили відтісняють окупантів.

"У росіян були плани на контрнаступ з боку Кремінної та Сватового, але ЗСУ ці плани ворога зіпсували", - додав Гайдай у Telegram.

Він також зазначив, що на Луганщині достатньо випадків, коли окупанти здаються в полон.

Колишній постпред в ООН пояснив, чому США не визнають Росію державою-спонсором тероризму 

Сполучені Штати Америки не планують поки що визнавати Росію державою-спонсором тероризму. Вашингтон не хоче спалювати всі мости з Москвою.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів колишній постпред в ООН, експосол у США та РФ Володимир Єльченко, інформує UAINFO.org.

"У них є безліч питань, що не пов'язані з Україною. Наприклад, ядерне озброєння, боротьба з тероризмом, економічні питання. Надання статусу країни-спонсора тероризму - це означає фактично її повну ізоляцію і заборону мати з нею будь-які справи. Наприклад, якщо Росії нададуть такий статус, то державний секретар США не матиме права взагалі розмовляти з Лавровим (Сергій Лавров, голова МЗС Росії, -ред.)", - пояснив Єльченко.

Водночас як зауважив посол, усі кроки, які США прийняли проти Росії - дуже близькі до надання статусу спонсора тероризму.

"Тобто я не бачу великої різниці. Нам би, звісно, хотілося, щоби була така "вивіска" - "Росія - спонсор тероризму". Але насправді це вже всі й без цього розуміють. І мені здається, якщо Росія буде надалі себе поводити так, як зараз, то Штати не забаряться визнати її спонсором тероризму", - додав експосол.

Відповідаючи на питання чому США не надають Україні танки, винищувачі й більш далекобійне озброєння, Єльченко відзначив, що не володіє повною інформацією щодо цього. Однак він може припустити, що багато допомоги нашим воїнам надається "тихо", без зайвого розголошення.

WSJ: Україна може постачати титан в США замість Росії, але їй заважають політика і війна 

Чиновники США роками непокоїлися через надмірну залежність глобального ринку титану від двох головних ворогів Вашингтона – Росії і Китаю. Тепер Україна, яка стала одним з головних виробників цього металу, сподівається, що зможе допомогти зменшити цю залежність.

Але спроби Києва стати альтернативним постачальником підривають внутрішні політичні чвари і війна, - пише Wall Street Journal з посиланням на поінформовані джерела, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

В колах американських промисловців і служб безпеки тривають дебати про те, як вирішити проблему з нездатністю виробляти титанову губку на території США.

Титан, - міцніший і легший за сталь матеріал, який критично важливий для аерокосмічної галузі, - все більше розглядається як геополітичний інструмент. У Вашингтоні чиновники бояться перспективи того, що Китай буде домінувати на ринку сировини і виробництва титанової губки. А Росія зможе контролювати поставки титану, який підходить для авіабудування. Разом Пекін і Москва можуть підірвати аерокосмічну галузь в США. Але американські виробники навряд чи здатні відновити виробництво титанової губки у найближчій перспективі. Тож США шукають альтернативних постачальників.

Україна - одна з семи глобальних виробників титанової губки, про що свідчать дані Геологічної служби США. Потенційно вона могла б стати противагою. Якщо Росія вирішить обмежити експорт титану так само, як вона обмежила поставки енергоносіїв, США і іншим західним країнам потрібні будуть альтернативні постачальники.

«Чи зможе Україна прийти і заповнити цю прогалину в поставках? Можна точно сказати, що вона точно буде серед місць, на які всі звернуть увагу», - сказав колишній виконавчий директор компанії Boeing Джон Бірн.

Кирило Тимошенко відмовився від Chevrolet Tahoe через скандал. ВІДЕО

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко пообіцяв поміняти службовий автомобіль після розслідування журналістів bihus.info і скандалу, що розгорівся у зв'язку з цим.

Про це представник ОП повідомив у соцмережі, інформує UAINFO.org.

Тимошенко пообіцяв передати Chevrolet Tahoe в один із прифронтових регіонів для використання з гуманітарною метою.

У записаному відеозверненні він розповів, що машина перебуває на балансі Державного управління справами — державної структури, яка забезпечує автомобілями Офіс президента.

Заступник голови ОП зазначив, що використав машину виключно як службове авто і проїхав на ньому 40 тис. км у робочих поїздках по всій Україні.

"Надалі користуватися цим авто не буду", — наголосив він.

За його словами, у прифронтову зону машину передадуть уже найближчими днями.

Також він розповів, як особисто з допомагає військовим і пообіцяв передати разом зі своєю командою цього тижня на потреби ЗСУ три пікапи.

Лукашенко розглядає можливість втечі до Китаю, – білоруський опозиціонер 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко боїться відповідальності за підтримку війни Росії проти України і, можливо, намагається дістати від Китаю гарантії його особистої безпеки. Про це в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" заявив білоруський опозиціонер, який живе в Польщі, експосол Білорусі в Польщі, Португалії, Франції й Іспанії Павло Латушко, інформує UAINFO.org.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов говорив в інтерв'ю Наталії Мосейчук, що Білорусь у питанні відкритого вступу у війну "буде озиратися й питати винятково Китай".

Латушко, коментуючи ці слова Буданова, зазначив, що Лукашенко "завжди пишався й називав стратегічним партнерство з Китаєм".

"У такий спосіб він намагався врівноважити вплив, який здійснює на нього РФ, демонструючи, що нібито в нього є ще один полюс, на який він може спертися. Зараз Лукашенко знову повертається до цієї риторики і, зустрічаючись на ШОС із главою КНР, потім із заступником голови КНР, він знову говорив про стратегічне партнерство і навіть вивів у паблік тему, що Китай виділить Білорусі кредитні ресурси, надасть фінансову допомогу і що він планує відвідати Китай", – пояснив він.

На думку Латушка, для Китаю, "можливо, відкривається потенційний шанс вплинути на Лукашенка щодо його подальшої співучасті в цій війні".

Російський художник показав прапор "Росії майбутнього" з хрестом і пляшками

Російський художник Семен Скрепецький, який різко засуджує путінський режим та війну в Україні, порадував шанувальників ілюстрацією прапора "Росії майбутнього", за яку зараз вмирають окупанти. Митець припустив, що в разі, якщо народ не відмовиться від пропагандистських наративів та аморальних принципів, їхнім символом стануть пляшки, хрести та інші "скріпи".

Саме таким Семен Скрепецький вбачає "патріотизм" росіян. Прапор з'явився в його Telegram-каналі та викликав схвалення серед підписників, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Наш дизайнер розробив проєкт прапора прекрасної Росії майбутнього. Як вам такий варіант? Як на мене, дуже патріотично. Гойда, бл*ть", – йдеться в дописі.

На ілюстрації немає двох звичних для прапора РФ кольорів – синього та білого. Натомість за основу взяли помаранчевий та чорний – кольори георгіївської стрічки, яка в росіян асоціюється з Радянським Союзом.

Інші атрибути СРСР трішки видозмінили. Наприклад, серп та молот перемалювали в швабру та пляшку. 21 такий знак можна помітити у верхньому лівому кутку.

Не забуваючи про "духовні скріпи", автор ілюстрації додав православний хрест, а біля нього розмістили зображення місяця.

Жартвіливий допис сподобався підписникам художника, хоч вони і додали свої варіанти.

"Потрібно лебедів із покришок додати", "Є всі головні скріпи", "У вас дуже талановитий дизайнер", "А унітаз і пральна машинка де?" "Все як росіяни люблять", – йдеться в повідомленнях.

У Росії п'яний депутат від партії "Єдина Росія" впав біля Держдуми і опинився у реанімації

У Москві депутат від партії Путіна "Єдина Росія", колишній чемпіон світу із шахів Анатолій Карпов, перебуваючи в нетверезому стані, впав біля приміщення Держдуми і тяжко травмувався. Зараз путінський депутат у комі. 

Про це пишуть російські телеграм-канали та підтвердив помічник Карпова Альберт Степанян, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org. 

Повідомляється, що депутат від партії Путіна був у стані сильного алкогольного сп'яніння. Він впав просто біля приміщення Держдуми. 

Путінського п'яницю госпіталізували медики. У нього діагностували закриту черепно-мозкову травму та перелом лівої стегнової кістки.

Російський пропагандистський канал Міноборони РФ "Звезда" спробував збрехати, що нібито на Карпова напали невідомі, але навіть помічник та донька депутата це спростували. Зараз Анатолій Карпов перебуває у відділенні нейрореанімації Інституту ім. Скліфосовського у стані штучної коми. 

Танцівниця Каменських прийшла на "Холостяк" і розкрила правду про шоу

Учасниця 12 сезону романтичного реаліті-шоу "Холостяк" Аделіна Делі відповіла шанувальникам, чи знімали проект за сценарієм або там все ж реально побудувати стосунки, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Один з шанувальників поставив Аделіні питання в інста-сторіз: "Холостяк - це ж підстава. Як можна показувати почуття, коли навколо камери?".

Дівчина відповіла, що кожен приходить на проект зі своєю метою, тому не варто вірити всьому, що показують по телевізору. 

"Кожна дівчина приходить туди зі своєю метою, а вузьколобі люди вірять. Чоловіки, можливо, справді шукають кохання. Але це точно не про мій сезон", – написала Аделіна.

Варто відзначити, що Аделіна Делі вже не перший раз бере участь в телевізійних проектах. Раніше вона виступала в парі з футболістом і екс-"холостяком" Сергієм Мельником на шоу "Танці з зірками".

Також Делі відома як танцівниця балету української співачки Насті Каменських. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини