MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 листопада 2022

224 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 листопада.

Світовий прецедент: Високий суд Лондона судитиме Путіна і ПВК Вагнера за тероризм в Україні

Постраждалі від російської війни проти України подали цивільний позов до Високого суду Лондона проти президента РФ Володимира Путіна і підконтрольної Кремлю приватної військової компанії "Вагнер" та її засновника Євгена Пригожина. Позов підтримала також українська влада.

Про це йдеться на сайті британської юридичної компанії McCue Jury & Partners, яка представляє інтереси позивачів. Зазначається, що позов ґрунтується на незаконній змові між Пригожиним, ПВК "Вагнер" та Путіним з метою терору українського народу з використанням незаконних засобів, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"За нашими даними, це перший випадок в історії, коли проти приватної військової компанії було подано позов за застосування тероризму та змову з державою-ізгоєм, яка її фінансує, з метою ведення незаконної війни", – стверджують британські юристи.

Згідно з повідомленням, ця справа є частиною більш широкої кампанії юридичного протистояння громадянського суспільства, що здійснюється міжнародною групою юристів, слідчих та активістів. Зазначається, що незабаром аналогічні справи будуть ініційовані також у США.

Юридична компанія відзначає, що вперше жертви подали до суду на ПВК "Вагнер" за "навмисне заподіяння шкоди та страждань шляхом використання тероризму як інструменту війни для просування кримінальних амбіцій злочинного президента".

Напханий стероїдами і знеболювальним: Путін хворий на рак підшлункової залози та має ранню стадію хвороби Паркінсона – The Sun

Російський диктатор Володимир Путін хворий на рак підшлункової залози. Також президент країни-агресора РФ має ранню стадію хвороби Паркінсона.

Про це пише британська газета The Sun, посилаючись на джерела у Кремлі. Також ходять чутки про те, що Путін може бути хворий на рак простати, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Я можу підтвердити, що у нього діагностовано ранню стадію хвороби Паркінсона, але вона вже прогресує", – писав інсайдер. Він додав, що цей факт в РФ будуть всіляко заперечувати і приховувати.

Через поганий стан здоров'я диктатору постійно роблять ін'єкції інноваційних знеболювальних засобів, також його лікують важкими стероїдами. Таким чином лікарі намагаються зупинити поширення раку підшлункової залози.

"Це не тільки викликає сильний біль, у Путіна також спостерігається одутлість обличчя та інші побічні ефекти, включно з провалами в пам’яті", – інформує джерело.  

Зазначимо, що в Кремлі завжди заперечували, що з їхнім лідером щось не так, заперечуючи явні ознаки погіршення стану його здоров'я. 

Нещодавно хвороби Путіна знову стали темою для обговорення після того, як на фото в нього помітили, ймовірно, сліди від внутрішньовенних уколів на тильній стороні долоні. 

Кінець Путіна близький: Арестович розповів про 8 різних армій у Росії 

Радник Офісу президента Олексій Арестович прокоментував політичні амбіції засновника ПВК "Вагнер", російського олігарха Євгена Пригожина, якого у ЗМІ називають ледь не головним змовником у РФ.

Про це Арестович сказав у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Він звернув увагу, що Пригожин похвалив Зеленського: "Це по рангу дозволено тільки першим особам. Давати позитивні оцінки Верховному головнокомандувачу країни, з якою воює РФ".

"У мене виникає питання: а скільки зараз у РФ армій. Збройні сили, армія Кадирова, Росгвардія, армія Пригожина. Багато армій вже є, багато суб'єктів починає проявлятися. У підсумку буде багато різних країн", – каже радник ОП.

На його думку, невдовзі Росія стане справжньою федерацією. 

"У кожного буде своя армія, свій політичний суб'єкт. Ми вже не можемо казати "російська влада", а "російські влади". Ми не можемо говорити про єдині збройні сили РФ, а про велику кількість армій. Росія приблизно воює вісьмома арміями. У кожної є політичне крило. Невдовзі з'явиться медійне забезпечення. РФ стрімко починає розповзатися як мокрий папір. Дефрагментація Росія розпочалася", – зазначив Арестович.

У Росії змінили командувача угруповання військ "Центр": його попередник втратив посаду після критики з боку Кадирова – ISW 

У Росії призначено нового командувача Центральним військовим округом, ним став генерал-лейтенант Андрій Мордвічев. Він змінив на посаді свого попередника Олександра Лапіна, який днями був чи то звільнений, чи то відправлений у "тритижневу відпустку" після критики голови Чечні Рамзана Кадирова.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), зазначаючи, що в Росії заявляють про "теплі робочі стосунки" "піхотинця Путіна" з Мордвічевим, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

З цього рокірування експерти ISW роблять висновок, що Кремль намагається утихомирити "фракцію силовиків", яку очолює Кадиров і засновник ПВК "Група Вагнера" ​​Євген Пригожин.

В ISW констатували, що командувач 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу (ЮВО) генерал-лейтенант Андрій Мордвічев змінив генерал-полковника Олександра Лапіна на посаді командувача Центрального військового округу (ЦВО).

"Декілька російських воєнних блогерів, у тому числі ті, хто з'являється на російському державному телебаченні, зазначають, що Мордвічев змінив Лапіна на цій посаді, але міністерство оборони Росії (МО) офіційно не оголошувало ні про призначення Мордвічева, ні про звільнення Лапіна з 1 листопада. Місцеве російське видання з посиланням на неназваного чиновника Міноборони Росії заявило, що Мордвічев замінить Лапіна на посаді командувача "центральних" сил в Україні лише на час можливої тритижневої відпустки Лапіна через хворобу", – зазначено у звіті.

Також аналітики ISW наводять слова одного з російських воєнкорів, який стверджував, що Мордвічева нібито призначив особисто Сергій Суровікін, командувач російських військ в Україні - "через його відданість об'єктивним фронтовим репортажам". 

"Якщо повідомлення про призначення Мордвічева відповідають дійсності, тоді Кремль, можливо, намагається заспокоїти провоєнну спільноту блогерів, яка вимагає прозорості та чесніших звітів. Воєнний блогер додав, що у Мордвічева нібито "теплі робочі відносини" з чеченським лідером Рамзаном Кадировим, і що Кадиров назвав Мордвічева "найкращим командиром" під час їхньої зустрічі в середині березня. Таким чином, призначення Мордвічева може вказувати на те, що Кремль намагається умиротворити фракція силовиків, яка складається з Кадирова та фінансиста групи Вагнера Євгена Пригожина, також публічно критикувала Лапіна", – приходять до висновку в ISW.

Два знищено, один пошкоджено: з’явились супутникові знімки з аеродрому в Псковській області, де вибухнули Ка-52 

У мережі опублікували супутникові знімки аеродрому в Псковській області РФ, де вибухнули гелікоптери Ка-52. На фото видно масштаби пошкодження російської військової техніки.

Пошкодження отримали, ймовірно, три гелікоптери ЗС РФ. Про це повідомляють аналітики GeoConfirmed у Twitter, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Супутникові знімки, надані військовим блогером Тімом Ерхартом, датовані 31 жовтня 09:44 за всесвітнім координованим часом. 

На фотографіях аеродрому в Псковській області відображено 3 можливі уламки гелікоптера Ка-52. Крім того, можна розглянути залишки ще двох гелікоптерів у цьому районі.

"Куратор Собчак – Кирієнко". Марк Фейгін описав роль підконтрольної Кремлю "опозиціонерки" 

Колишній депутат Держдуми РФ, а тепер опозиційний блогер Марк Фейгін в інтерв'ю НВ описав роль підконтрольної Кремлю "опозиціонерки" Ксенії Собчак.

"Собчак – це богема, безумовно, частина путінської системи, але вона не входить до еліти. Богема - обслуга, яка, швидше, виконує рішення еліти. При цьому така обслуга може бути різною: від пропаганди до культурних діячів", — пояснив Фейгін НВ, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що вона "продає себе як незалежну журналістку, якою вона, зрозуміло, не є ні за своїм змістом, ні за своїми відносинами в середовищі влади".

Російський опозиціонер сказав, що близькість Собчак до влади як такої ні для кого не є секретом, а її безпосередній куратор у Кремлі Сергій Кирієнко. 

"Мама у неї член Ради Федерації від Туви, вихідцем з якого є Сергій Шойгу, міністр оборони. Охоронцем у дитинстві у Собчак був Віктор Золотов – нинішній голова Росгвардії (з Собчак у нього дуже теплі тісні стосунки)", - нагадав Фейгін.

Він також звернув увагу на те, що Собчак не є явною противницею війни та російського диктатора Володимира Путіна.

"Вона дотримується правил, не порушує їх. Звісно, їй може це все не подобатися - те, що відбувається, але вона вигодонабувач від усієї цієї системи всі ці роки, всі 25 років [час правління Путіна]. З чого їй міняти шило на мило? Її чоловік Костянтин Богомолов обласканий владою всіма місцями, якими тільки можливо, є художнім керівником театру, заробляє гроші скажені бюджетні, близький до [мера Москви Сергія] Собяніна так само, як і вона", - констатував російський опозиціонер.

Андрій Данилко згадав, як батько-тиран лупцював його маму

Український артист Андрій Данилко згадав батька-тирана, який у стані алкогольного сп'яніння піднімав руку на його маму. Через це маленькому Андрію часто доводилося дзвонити в поліцію. 

Знаменитість поділився, що одного разу батько і на нього підняв руку, але потім вибачався, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Тато влаштовував вечірні концерти після півночі, коли випив. Я завжди боявся цього звуку (стуку, - УНІАН) у вікно. Це означає - тато. "Свєт, давай побєсєдуєм". Ось це слово "давай побєсєдуєм"... Я розумів, що зараз мені ще хвилину полежати, а потім я підриваюся з розкладного ліжка, звідти дістаю маленький стільчик і біжу до таксофону, 02: "Виїжджайте, Рози Люксембург, 57, квартира 11". Ось це я вивчив", - розповів Данилко в інтерв'ю Катерині Гордєєвій.

Він додав, що у нього ніколи не було хорошого прикладу сім'ї. Напевно тому він не зміг створити свою. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини