MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 листопада 2022

255 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 листопада.

Залужний розповів про спецбатальйон OPFOR, про ліквідацію якого встигли заявити у РФ. ВІДЕО 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів про 214-й Окремий спеціальний батальйон OPFOR, який є унікальним для України.

Про це він написав у себе в соцмережах, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Раніше про ліквідацію елітного українського підрозділу вже встигли заявити у Росії. Проте, за словами Залужного, спецбатальйон продовжує успішно виконувати бойові завдання. 

"214-й окремий спеціальний батальйон OPFOR відзначився у важких боях. Ворог встиг відрапортувати про його "знищення". Але підрозділ продовжує успішно виконувати бойові завдання", — прокоментував Головнокомандувач.

Ненсі Пелосі заявила, що напад на чоловіка вплине на рішення про політичну кар'єру 

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі заявила, що недавній напад зловмисника на її будинок у Каліфорнії та поранення чоловіка вплине на подальшу політичну кар'єру чиновника.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Пелосі для CNN, інформує UAINFO.org.

Внаслідок події 28 жовтня її чоловіка Пол, якого нападник ударив молотком по голові, був госпіталізований. Минулого тижня його виписали із лікарні.

Зловмисника Девіда ДеПейпа було затримано. Чоловік звинувачується за шістьма пунктами, пов'язаними з нападом, включаючи замах на вбивство, крадіжку зі зломом, напад, неправомірне позбавлення волі та погрози члену сім'ї державного посадовця. При цьому підозрюваний не визнає себе винним за всіма державними звинуваченнями. 

82-річна Пелосі відзначила журналістам той факт, що вона, швидше за все, була передбачуваною ціллю нападу.

"Для мене це справді складна частина, тому що Пол не був ціллю, і він той, хто платить ціну... Він (нападник, - Ред.) шукав не Пола, він шукав мене", - сказала речниця Палати представників.

Також Ненсі Пелосі заявила, що напад на її чоловіка вплине на рішення про її політичне майбутнє після проміжних виборів до Конгресу.

Forbes: Морпіхи Росії на Донбасі зазнали найбільших втрат за одну операцію з часів війни в Чечні

Російська бригада морської піхоти втратила 63 бійців у приреченій на провал дводеній атаці проти позицій армії України на сході. Операція почалася 4 листопада чи трохи раніше.

Вочевидь, це були найбільші втрати в рамках однієї операції для невеликої групи елітних сил Росії з часів війн в Чечні в 1990-х роках, - пише Forbes. Видання пояснює, що морська піхота - це найкращі сили, які залишилися в розпорядженні Москви після 8 місяців виснажливої війни проти рішучих і досвідчених солдатів Україниінформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Видання пояснює, що найкращі сили Росії виснажені після боїв. Тож тепер найгірші сили російської армії включно з 300 тисячами нещасних і погано підготовлених призовників змушені вести більшість боїв. Приречена російська атака була націлена проти українського гарнізону в Павлівці, розташованій за 45 кілометрів від Донецька. Гарнізон відбив російську атаку, що підтвердив Генеральний штаб України в п’ятницю.

155-та бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ була головною силою окупаційних військ в цьому секторі з початку літа. Вона базується у Владивостоці, звідки її відправили на українську територію. Бригада, яка складається з трьох тисяч солдатів, а також сотень танків T-80, БМП-3 і БТР-82, гармат і артилерії, брала участь в невдалій спробі захопити Київ у перші тижні війни. Після того, як українські сили оборони розбили лінії забезпечення, бригада в квітні разом з іншими російськими формуваннями відступила з Київської області в Білорусь, а звідти її відправили на Донбас. Там вона кинула свої останні батальйони проти українських сил оборони на лінії між Єгорівкою і Павлівкою.

В "Укренерго" спрогнозували, коли очікувати на відчутні покращення з електропостачанням 

Графіки відключень можуть стати більш комфортними для споживачів, зазначив голова правління "Укренерго".

Відчутні полегшення з електропостачанням у Київській області та у північному регіоні можливі вже за тиждень, але в разі відсутності нових ворожих обстрілів енергосистеми.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі інформаційного телемарафону, пише портал "УНІАН", інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що ситуація найбільш складна в Київському і Харківському регіонах.

"Тут мають місце у нас графіки планових, погодинних, відключень, і на жаль, доводиться іноді поверх цих графіків застосовувати також додаткові аварійні відключення, щоб збалансувати енергосистему в цих регіонах", - зазначив Кудрицький.

За його словами, дефіцит потужностей в цих регіонах перевищує 1 тис. мегаватт.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб трышки покращити ситуацію в мережі як в Києві і області, так і в північному регіоні, який складається з Харківської, Сумської та Полтавської областей. Я думаю, що треба потерпіти кілька днів для того, щоб відчутні полегшення були для споживачів, щоб графіки відключень стали більш комфортними. Думаю, що на цьому тижні ще доведеться попрацювати енергетикам і сподіваюся, що за відсутності ракетних обстрілів ми зможемо покращити ситуацію з енергопостачанням в центральному та північному регіонах нашої країни", - сказав Кудрицький.

Мовний омбудсмен вимагає очистити Одесу від неукраїнських вивісок 

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь звернувся до міського голови Одеси Геннадія Труханова щодо необхідності демонтажу вивісок і зовнішньої реклами недержавною мовою.

Про це повідомляє пресслужба Уповноваженого із захисту державної мови, інформує UAINFO.org.

“Ще в лютому 2022 року був надісланий відповідний лист щодо необхідності вжиття заходів із недопущення порушення на території міста Одеси вимог закону в частині розміщення інформації для загального ознайомлення, а також зовнішньої реклами лише недержавною мовою. Проте станом на сьогодні ні відповіді, ні відповідних дій немає”, – зазначив мовний омбудсмен у листі.

Також указується на необхідність внесення до правил благоустрою Одеси та інших актів норм про те, що інформація на вивісках, табличках та інших носіях в обов’язковому порядку має подаватися державною мовою із можливістю за потреби дублювання іншими мовами. 

Зазначається, що до мовного омбудсмена надходять численні звернення та повідомлення стосовно порушень мовного закону в Одесі. Це підтверджується і моніторингом, проведеним одеськими активістами, який показав, що зі 150 перевірених ними магазинів, кожен другий порушує мовне законодавство.

Та, що заручена з шаманом: норвезька принцеса Марта Луїза склала з себе королівські обов'язки

Дочка короля Гаральда V – принцеса Марта Луїза – оголосила, що більше не виконуватиме своїх королівських обов'язків.

Норвезький королівський палац офіційно підтвердив, що Марта Луїза вирішила відмовитися від своїх офіційних обов'язків. У заяві принцеси йдеться, що вона прийшла до такого рішення, щоб "чіткіше розрізняти свою власну діяльність та свої стосунки з Королівським домом Норвегії"інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Принцеса відмовляється від ролі королівського покровителя, яка визначає рамки її офіційних обов'язків для Королівського дому, і нині не представлятиме Королівський дім. Організаціям, які раніше були під її патронажем, буде запропоновано заступництво інших членів королівської родини.

Король і королева хотіли б подякувати принцесі Марті Луїзі за важливу роботу, яку вона виконувала у своїй офіційній якості протягом кількох десятиліть. Вона виконувала свої обов'язки з теплотою, турботою та глибокою самовіддачею, пише royalcourt.no.

Журнал People назвав найсексуальнішого чоловіка 2022 року

Американський журнал People оголосив найсексуальнішого чоловіка 2022 року за версією читачів глянцю. Ним став 41-річний "Капітан Америка", актор Кріс Еванс, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Про це йдеться у повідомленні видання.Це звання вже прокоментував й сам американський актор:

"Моя мама буде просто щасливою. Вона пишається всім, що я роблю, але це те, чим вона справді може похвалитися".

За словами Кріса, друзі часто жартують через те, що він вважається секс-символом. Також він зізнався, що готовий одружитися і стати батьком, та не став вдаватися до подробиць особистого життя.

"Це те, чого я дійсно хочу. Тільки не чекайте, що я багато про це говоритиму, деякі ре

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини