MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 листопада 2022

298 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 листопада.

Росіяни вдарили по житловій п'ятиповерхівці у Миколаєві: є загиблі та поранені. ФОТО 

У ніч проти п'ятниці, 11 листопада, російські війська атакували ракетами Миколаїв. Під обстріл армії РФ потрапив  житловий квартал. Відомо про двох загиблих та двох поранених.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич, інформує UAINFO.org.

За його словами, одна з ракет влучила у п'ятиповерхівку. Зруйновані квартири від п'ятого до першого поверхів. 

"Наразі відомо про двох загиблих та двох поранених. Надзвичайники продовжують пошуково-рятувальну операцію", - повідомив мер.

"Цинічна відповідь за успіхи на фронті": Зеленський показав кадри прильотів у Миколаєві

Президент Україні Володимир Зеленський відреагував на атаку росіян Миколаєва, де внаслідок обстрілу зруйновано будинок, є загиблі та поранені.

Глава держави також опублікував відео з наслідками ворожої атаки, інформує UAINFO.org.

"Миколаїв. Цинічна відповідь держави-терориста на наші успіхи на фронті. Удар по п'ятиповерховому житловому будинку. Зруйновано з 5-го по 1-й поверх. На жаль, є загиблі й поранені. Пошуково-рятувальні роботи тривають", - написав Зеленський.

Він наголосив, що окупанти відповідатимуть за кожен злочин проти України та українців.

Зеленський повідомив умови, за яких Київ сяде за стіл переговорів з Москвою 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий до переговорів з РФ за умови зміни її риторики та коли країна-агресорка визнає себе окупантом.

Про це він заявив в інтерв'ю CNN, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Я не зачинив двері. Я сказав, що ми готові говорити з Росією, але з іншою Росією. Тієї, яка дійсно готова до миру. Такою, яка готова визнати, що вони окупанти. І поки я не чув подібних заяв від Російської Федерації – ні від Путіна, ні від когось ще", – наголосив Зеленський.

Водночас він вказав, що наполягає на поверненні всіх територій України, зокрема і анексованого 2014 року Криму, для відновлення справедливості. 

Нагадаємо, що раніше американське видання Politico повідомило, що нібито Зеленський змінив свою позицію щодо мирних переговорів з Володимиром Путіним через підштовхування до цього Києва адміністрацією Байдена.

Генштаб підтвердив звільнення 12 населених пунктів на Херсонщині, наступальні дії тривають 

Українські захисники звільнили 12 населених пунктів на Херсонському напрямку, наступальні дії тривають.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook, Сили оборони продовжують звільнення українських земель, інформує UAINFO.org.

В ході успішних наступальних дій наших військ на Херсонському напрямку, 9 листопада цього року, було звільнено 12 населених пунктів:  Дудчани, П’ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенка, Костромка, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне. Наступальні дії на зазначеному напрямку тривають. Тому, з міркувань безпеки операції, офіційне оприлюднення результатів буде згодом.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, М’ясожарівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Веселе, Соледар, Бахмут, Андріївка, Красногорівка, Опитне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка і Павлівка Донецької області.

Південна Корея вперше продасть США снаряди для постачання в Україну – WSJ 

Південна Корея вперше продасть США артилерійські снаряди для подальшої передачі в Україну.

Як пише The Wall Street Journal, такі поставки стануть частиною "секретної угоди" між Вашингтоном і Сеулом, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що Сполучені Штати планують купити близько 100 тисяч снарядів для артилерійських знарядь, щоб передати їх Україні. При цьому терміни укладання такої угоди не називаються.  

За розрахунками Вашингтона, цієї кількості снарядів Україні буде достатньо для ведення інтенсивних боїв протягом декількох тижнів.  

Видання зазначає, що відправка боєприпасів через США дозволить Південній Кореї формально залишатися в рамках зобов'язання не постачати озброєння Україні. Крім того, за допомогою такої угоди США зможуть уникнути витрачання власних арсеналів.

Україні загрожує масований "міксований" удар РФ: експерт пояснив, до чого готуватися. ВІДЕО 

Українській державі загрожує масований "міксований" удар з боку Російської Федерації.

Супротивник може використати проти України крилаті ракети, зокрема, "Калібри", а також іранські дрони-камікадзе "Шахед", розповів військовий експерт і волонтер Павло Нарожний в ефірі телемарафону інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За його словами, можливо, ворог застосує навіть іранські балістичні ракети.

"Розслаблятися нам точно не варто. Нам потрібно готуватися, бути готовими до чергового масованого удару. Якщо він буде, він буде, швидше за все, міксований, - тобто це будуть крилаті ракети, це будуть "Калібри" по якихось особливо високоцінних цілях, це будуть "Шахеди"...", - вважає активіст.

Даля Грибаускайте вважає, що жорстка позиція щодо РФ завадить їй стати генсеком НАТО

Колишня президентка Литви Даля Грібаускайте вважає, що її жорстка позиція щодо Росії завадить їй стати наступним генеральним секретарем НАТО після закінчення повноважень Єнса Столтенберга.

Про це вона заявила The  New York Times, пише "Європейська правда", інформує UAINFO.org.

Грибаускайте вважалась однією із претенденток на посаду наступного генерального секретаря НАТО. Тепер вона каже, що її жорстка позиція щодо Росії виключила її кандидатуру.

За словами Грібаускайте, найвищий пост в НАТО зазвичай отримує той, кого одностайно підтримують усі 30 держав-членів. 

"Деякі країни подумають, що моя тверда позиція щодо Росії є перешкодою", - сказала Грибаускайте на полях щорічного Глобального форуму жінок-лідерів у Рейк'явіку.

Піонтковський в ефірі телемарафону зірвався на лайку після образи Табаха: якого х**? ВІДЕО 

Відомий російський політолог, який різко виступає проти диктатури Путіна і війни в Україні, Андрій Піонтковський емоційно посварився з капітаном Збройних сил США у відставці Гаррі Табахом. Останній, чудово володіючи російською і розуміючи всі його інтонації, іронічно назвав Піонтковського полковником.

Експерт негайно обурився глузуванням і перейшов на мат. Словесний конфлікт стався в ефірі телемарафону, згодом відео стало вірусним та його опублікував OBOZREVATEL на своєму Telegram-каналі, інформує UAINFO.org

"Якого х * я ти називаєш мене полковником?!", – не стримався частий гість національного телеефіру.

Табах таку реакцію Піонтковського прийняв доволі спокійно, а ось ведучому довелося віддуватися перед українськими глядачами. Він наголосив, що подібна лексика неприпустима у студії та закликав аналітика не дозволяти собі подібних слів під час трансляції.

На Київщині заборонили використовувати гірлянди і святкову ілюмінацію 

Це стосується як комерційної, так і комунальної та державної власності.

У Київській області заборонили використовувати гірлянди і святкову ілюмінацію.

Як повідомляє Київська обласна військова адміністрація у Telegram, рішення прийнято на Оперативному штабі ради оборони Київської області. Людей просять максимально економити електроенергію, інформує UAINFO.org.

"На території Київської області заборонено використання святкової ілюмінації — гірлянд, світлових декорацій тощо", - наголошується у повідомленні.

В ОВА також розповіли, де саме заборонять вмикати гірлянди. Цьогоріч без святкового освітлення будуть парки, вулиці та багато інших об'єктів.

Експертка з мови тіла розповіла, що відчувала королева Камілла, коли їх із королем закидали яйцями 

Днями король Чарльз III та королева Камілла відвідували Йоркшир, де з ними стався неприємний інцидент.

Експерти вже обговорили цю раптову ситуацію, що сталася з королівським подружжям. Король Чарльз зберігав холоднокровність, тоді як королева-консорт Камілла виявляла настороженість і страх, стверджує експертка з мови тіла Джуді Джеймс, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Монарх продовжував тиснути руки, поки яйця летіли в його бік, ненадовго зупиняючись, щоб подивитися на шкаралупи, що тріснули на землі, поки Камілла йшла за ним. Але незважаючи на те, що вона мала спокійний вигляд, експертка каже, що королева-консорт видала свій страх одним сигналом.

"Це закидання яйцями викликає таку ж кількість холоднокровності і у короля. Однак Камілла реагує, і мова її тіла передбачає настороженість, що переходить у справжній страх. Її рот розтягується, а кути губ опускаються, і вона продовжує оглядатися назад, ніби боячись нових атак. Шум, що видається натовпом, здається криками підтримки, але вони зливаються в досить гучний вереск, що лякає Каміллу", — заявила експертка у коментарі Mirror.

Нас усіх відкинуло на дно "піраміди Маслоу": Єфросініна розповіла, що допомагає їй триматися під час війни 

Популярна українська телеведуча Маша Єфросініна зізналася, що за майже 9 місяців повномасштабної війни стикалася із досить важкими емоційними станами: панікою, страхом, розпачем, розрухою. Усе це чергувалося із зібраністю та дисциплінованістю. Зараз зірка намагається стабілізувати свою психіку будь-якими можливими способами.

Вона поділилася, що намагається повернути у своє життя всі ті речі та заняття, які у мирний час називалися "розвитком". З 24 лютого, як зауважила ведуча, всі ці поняття відійшли далеко на другий план, оскільки головним завданням кожного українця стало "вижити". Своїми думками та порадами з цього приводу Єфросініна поділилася в інтерв'ю Insider, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На шляху до здоровішого морального та фізичного стану, ведуча навіть зверталася до медиків.

"З того, що мені вдалося повернути до режиму за допомогою лікарів – це сон. Потроху повертаю режим харчування, бо в мене був розлад харчової поведінки, абсолютно тотальний. Я потроху повертаюсь в спорт, в пілатес, який був абсолютно фундаментальною силою для мене у мирному житті. Раніше я щодня ним займалася, тепер я відчуваю, що в мене є трохи сил для того, щоб просто почати тренування", – поділилася артистка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини