MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 листопада 2022

242 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 листопада.

"Це найбільша небезпека найближчого часу": експерт про нову ракетну загрозу 

Росія поки не має можливості здійснити масовані атаки дронами-камікадзе, але, за прогнозом експерта, очікує можливості вдарити по Україні іранськими балістичними ракетами з потужною бойовою частиною.

Про це в коментарі для ТСН.ua повідомив військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко., інформує UAINFO.org.

"Зараз між масованими обстрілами в середньому є інтервал в два-три тижні. Це саме той час, який потрібен для накопичення боєкомплекту, для того, щоб привезти його зі складів, центрів зберігання, які розміщені по всій Росії, а потім сконцентрувати на аеродромах або в портах, - каже Олександр Коваленко. - Хоча зараз ми бачимо, що «Калібрів» вони використовують небагато. Більше – ракет авіаційного базування. Це ракети Х-101, Х-555. Ці ракети вони можуть виробляти, в них є виробництво, але воно дуже повільне. Воно залежить від контрабанди іноземних запчастин. Коли, навіть, є все обладнання, мікросхеми, виробництво все одно не масштабне – 2-3 ракети на тиждень".

На запитання про те, чому зараз саме такі інтервали, експерт відповідає так: "Така ж сама ситуація була і 10 жовтня. Вони завдають масований удар, а потім, 11 жовтня та 12 жовтня були значно менші удари. Тобто було дорозвідування. Вони з’ясовували, що було уражено, що – ні. А між масованими ударами середній інтервал 2-3 тижні. Після ударів вони збирають інформацію, в тому числі – від інформаторів з території України про те, що та де зруйновано. Так вони продовжують, поки в них є боєкомплект. Але боєкомплекту на наступні дні значно менше, ніж в день масованого обстрілу".  

Росія атакувала Україну ракетою з імітатором ядерної боєголовки, – Defense Express

В одній із ракет, яку 17 листопада збили над Києвом, був імітатор ядерної бойової частини. Це може свідчити про те, що запас крилатих ракет у Росії вичерпується до критичного показника.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Defense Express, інформує UAINFO.org.

Як пише військовий портал, посилаючись на власні джерела, це була крилата ракета типу Х-55, в якій взагалі не було бойової частини.

"Замість БЧ у цій ракеті було "прикручено" блок, який виступав імітатором ядерної бойової частини. Простіше кажучи - для цього удару орки взяли як мінімум одну Х-55 із свого "ядерного арсеналу", "відкрутили" з цієї ракети ядерну боєголовку і замість неї поставили пусту "болванку", і так і відстріляли по Україні", – йдеться в повідомленні.

Фахівці пояснюють, що зазвичай РФ застосовувала для ударів по Україні ракети типу Х-555 - це "неядерна" модифікація ракети Х-55, перероблена під звичайну боєголовку із "класичною" вибухівкою.

"А от саме Х-55 - це радянська ракета, яка першочергово розроблялась саме як носій ядерної зброї, під так звану "спецБЧ" (так на радянському та російському військовому жаргоні позначається ядерна боєголовка)", - зазначено в повідомленні.

Експерти звертають увагу, що звичайна та ядерна боєголовка конструктивно між собою відрізняються.

"Саме тому, схоже, в орків так і вийшло: вийняти "спецБЧ" із Х-55 вони змогли, а от зарядити туди звичайну боєголовку - конструктивної можливості не було. Тому й застосували для удару Х-55 із порожньою "болванкою", - вважають в Defense Express.

Українська армія отримала достатньо зимової форми – Маляр 

За останній тиждень Міноборони передало для забезпечення підрозділів ЗСУ більш як 57 тисяч пар зимового взуття, 11 тисяч бронежилетів та понад 8 тисяч шоломів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час брифінгу представників Сил оборони та безпеки України, передає Укрінформ, інформує UAINFO.org.

За її словами, за тиждень прийнято на облік понад 63 тисячі зимових курток, майже 60 тисяч зимових штанів, понад 135 тисяч зимових шапок; а також більш як 20 тисяч курток костюма-утеплювача (так звана фліска), 81 тисяча комплектів натільної демісезонної та зимової білизни.

“Міноборони вже передало до ЗСУ достатньо зимової форми, щоб забезпечити потреби”, – сказала вона.

Водночас Маляр зауважила, що деінде ще є нюанси, пов’язані з логістикою на рівні підрозділів, але ці питання вирішуються. “Хочу відзначити, що в загальному обсязі, скажімо, зимових курток, які вже поставлено до військ, матеріально-технічна допомога від партнерів становить 10%”, - уточнила заступниця міністра оборони. 

"Лютий-березнь": Арестович дав новий прогноз щодо війни Росії проти України

Радник Офісу президента України Олексій Арестович зробив новий прогноз щодо війни, заявивши, що в лютому-березні в Росії "зламається хребет".

Про це Арестович розповів у розмові з російським опозиціонером, юристом Марком Фейгіним, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Ці придурки, які не вміють воювати, як і раніше, доводитимуть російську армію до стану повного нестояння і російське суспільство. І одного разу вузлик розв’яжеться і хребет зламається. Буде це лютий-березень, скоріш за все, – за моїми відчуттями, певними роздумами, темпами та оцінками і так далі. І падіння режиму всередині, обвалення всередині себе зробить всю ту роботу, яку не хоче робити Захід, і яку так важко і нудно робимо ми. Тож, в принципі, все буде добре. Я тут не хвилююся", – розповів радник ОП. 

Він також пояснив неможливість подальшого існування путінського режиму.

"Тобі привезти вухо негра, мамо?": окупант вважає, що під Кремінною воює із військами зі всього світу. Перехоплення ГУР 

Російський окупант, який перебуває під Кремінною Луганської області, впевнений, що воює не із ЗСУ, а з військами із усього світу.

Розмову загарбника перехопила українська розвідка, передає ГУР Міноборони, інформує UAINFO.org.

Окупант розповів свої мамі, що перебуває на другій лінії оборони, яку ЗСУ штурмували, утім він вважає, що воює не проти українських військ, а з військами з усього світу.

"Нас вчора оточували. Думав, все, візьмуть в кільце. Так, вчора провалили оборону. Все спалахувало. Тут хохлів вже немає: негри, араби, французи, канадці, фінляндці, америкоси. Тобі привезти вухо негра, мам?", - сказав російський загарбник. 

Прем’єрка Італії взяла з собою на Балі 6-річну доньку: прихильники і критики влаштували суперечку. ФОТО

Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні взяла із собою на Балі (Індонезія), де проходив саміт G20, свою 6-річну доньку Джиневру. У мережі з цього приводу виникла суперечка.

Про те, що в мережі виникла "неймовірна дискусія" чи правильно було брати дитину на саміт, у Facebook написала сама Мелоні. Вона відповіла на коментарі критиків, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Питання до авторів цієї захоплюючої дискусії: те, як моя дочка повинна виховуватися, вас стосується? Повідомляю вам новину: це не так. Я маю право бути матір'ю, як мені заманеться, і я маю право зробити все, що в моїх силах, для цієї нації, не позбавляючи Джиневру матері. Я сподіваюся, що цієї відповіді достатньо, щоб ви зайнялися більш важливими і не дуже важливими питаннями", – написала політик.

Вона не уточнила, які саме коментарі викликали таку реакцію. Можливо, йдеться про колонку в газеті La Stampa під назвою "Якщо мати Джорджа поїде на Балі з Джиневрою". У матеріалі розкритикували прем'єр-міністерку Італії та зазначили, що політик мала провести ці чотири дні на Балі з дорослими.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини