MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 листопада 2022

280 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 листопада.

Збивають 100% крилатих ракет: у ЗСУ розповіли про ефективність ППО NASAMS і назвали головну проблему

Системи протиповітряної оборони NASAMS збивають 100% крилатих ракет і суттєво вдосконалюють українську систему ППО. Єдиний недолік полягає у тому, що таких комплексів в України мало.

Про це на брифінгу повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він нагадав, що Україна наразі має лише дві системи NASAMS, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Це сучасні комплекси із гарною системою виявлення цілей, а також ракетами, які фактично стовідсотково знищують крилаті ракети ворога. Проблема у тому, що маємо мало цих систем", – повідомив Ігнат.

Він зазначив, що Німеччина обіцяє надати ще кілька установок IRIS-T. З ними буде працювати підрозділ, який зможе прикрити близько 100 кілометрів ділянки фронту. 

Окремо Ігнат звернув увагу, що ППО – це не лише зенітно-ракетні комплекси повітряних сил та винищувачі, а ще й ППО сухопутних військ, військово-морських сил тощо.

Росія пошкодила ракетами майже всі ТЕС і ГЕС в Україні – голова "Укренерго"

Після шостої масованої ракетної атаки Росії на українську енергетичну систему минулого тижня в Україні практично не залишилося неушкоджених великих теплових і гідроелектростанцій, а також вузлових підстанцій "Укренерго".

Про це заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу 22 листопада, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

"Минулого тижня українська енергосистема зазнала вже шостої масованої ракетної атаки – і це була найбільша атака з усіх. Близько 100 важких ракет було випущено, і цілями їх були саме об'єкти енергосистеми: в основному це підстанції "Укренерго", а також українські електростанції. Було пошкоджено 15 об'єктів "Укренерго" в цей день…  Після цієї атаки у нас практично не залишилося в Україні неушкоджених теплових і гідроелектростанцій. Тобто для того, щоб ви розуміли масштаб цих атак і з чим нам доводиться працювати: практично вся теплова й гідрогенерація, якщо ми говоримо про великі електростанції, зазнавала ракетних ударів. Також майже не залишилося неушкоджених вузлових підстанцій "Укренерго". Тобто практично на кожну важливу підстанцію вже щось прилітало – на деякі підстанції по декілька разів: по три, по п'ять і навіть по вісім разів, є й такі об'єкти. Масштаб руйнувань колосальний",- зазначив Володимир Кудрицький. 

Спецслужби РФ можуть готувати атаки під чужим прапором у Білорусі, щоб змусити її вступити у війну: в ISW оцінили ризики

Російські спецслужби планують фальшиві атаки на критично важливу інфраструктуру Білорусі, намагаючись змусити білоруську армію вступити у війну в Україні. Серед потенційних об'єктів фігурує Білоруська АЕС у місті Островець Гродненської області.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War, або ISW), посилаючись на українську розвідку. Зазначається, що ці атаки можливі під прапором України або однієї з країн НАТО, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Головне управління військової розвідки України 20 листопада повідомило, що російські спецслужби планують здійснити кілька терактів під прикриттям на об'єктах критичної інфраструктури Білорусі, зокрема на Білоруській АЕС", – йдеться в повідомленні ISW. 

Зазначається, що російські спецслужби звинувачуватимуть у нападах Україну та країни НАТО, щоб прискорити залучення білоруських військових до війни Росії в Україні.

Каспрук: Орбан став союзником Путіна у війні в Україні

Ця путінська маріонетка зацікавлена у тому, щоб Україна, як суверенна держава, перестала існувати. Сподіваючись отримати в якості призу українське Закарпаття, хоча угорці там є етнічною меншиною.

Довготривала війна Путіна в Україні наочно показала, які країни підтримували і підтримують Україну, а які шукають будь яку можливість, щоб погіршити і без того дуже важку ситуацію в Українській державі, допомагаючи цим Російській Федерації. У цьому сенсі прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виявився ідеальним політичним партнером для російського диктатора Путіна, і готовий підставити Україну в будь-який потрібний Москві момент. Орбан, що вважає війну в Україні “чужою війною", діє так, ніби він напряму задіяний в реалізації планів Кремля, пише у своєму блозі політолог та журналіст-міжнародник Віктор Каспрук, інформує UAINFO.org.

Так найвпливовіша угорська газета Magyar Nemzet, котра є неформальним рупором орбанівського режиму, наводить основні тези з виступу прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в програмі Radio Kossuth “Доброго ранку, Угорщино". Він наголосив: під загрозою не тільки наше фізичне здоров’я, але й безпека нашої економіки, а вразливість і небезпеку яскраво продемонструвала ракета, яка влучила в Польщу. За словами прем’єра, якщо ми продовжимо те, що ми робили досі, якщо Європа буде бачити себе стороною у цій війні, вона все більше втягуватиметься в цей конфлікт, і тоді небезпека, яка нам загрожує, ставатиме все сильнішою.

Потім доведеться довойовувати: терорист Прилєпін в студії Скабєєвої чесно зізнався, для чого Росії перемир’я 

Російський письменник-путініст, терорист, який воював у лавах окупантів на Донбасі, Захар Прилєпін чесно зізнався, що Російська Федерація хоче перемир'я для накопичення сил та повторного нападу. Своїми словами він наочно довів, чому з Росією не можна домовлятися.

Свою цинічну заяву Прилєпін виголосив в ефірі ток-шоу у Скабеєвої. Він відверто визнав, у чому полягає план Росії, яка просуває такий собі "Мінськ-3", пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

"Росія на цей момент не бажає, не хоче, а можливо не може вести тотальну війну до перемоги. Тотальну, катастрофічну, пряму, як каток, війну, яка має завершитися горезвісною денацифікацією, демілітаризацією і підписанням капітуляції. Тому вона таким чином схиляє Київ до переговорів. По-моєму це абсолютно очевидно – вона схиляє Зеленського до переговорів, а він переговорюватись не хоче", – заявив терорист.

Скандального антиукраїнського блогера Іллю Меддісона, який втік від мобілізації в РФ, вигнали з Сербії 

Проросійський відеоблогер Ілля Давидов, відомий під псевдонімом Ілля Меддісон, став небажаним гостем у Сербії, куди втік з РФ від мобілізації. Причиною стали його образливі слова 7-річної давнини в бік жителів країни.

Путіністу дали кілька днів на те, щоб зібрати речі та виїхати. Про це сам Меддісон написав у Telegram-каналі, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Г*вно страшне. І Балкани, і ракія (національний сербський напій. – Ред). Ненавиджу сербів, ракію, бухло, їхню культуру. Цигани! Може, є в чаті любителі сербів, але я їх навіть братушками не вважаю", – сказав Меддісон багато років тому. 

Запис блогера відшукали та надіслали сербам, у яких він переховувався в 2022 році від мобілізації в РФ. Небайдужі жителі швидко нагадали путіністу всі "добрі" слова та вигнали з країни.

Загарбники у Херсоні спалювали тіла своїх загиблих на сміттєзвалищі – The Guardian

Жителі Херсона повідомили, що під час окупації на територію сміттєзвалища на околиці міста росіяни звозили тіла загиблих загарбників і, ймовірно, спалювали їх там.

Апр це повідомляєThe Guardian із посиланням на свідчення херсонців, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

Деталі: За словами мешканців Херсона, їм заборонили наближатися до цього сміттєзвалища, відгородивши його "від цікавих очей".

Як пише видання, причиною такої "нервової секретності", за словами херсонців, було те, що окупаційні війська мали мету: скидати туди тіла своїх загиблих побратимів, а потім спалювати їх.

Місцеві мешканці повідомили, що бачили, як російські вантажівки приїжджали на звалище з чорними мішками, які потім підпалювали, наповнюючи повітря великою хмарою диму і жахливим смородом горілої плоті.

Херсонці вважають, що таким чином росіяни утилізували тіла своїх солдатів, загиблих під час важких боїв влітку. Хоча дехто з них уточнив, що безпосередньо не бачив цих тіл.

Працівники звалища кажуть, що росіяни обрали найбільш ізольовану територію смітника.

У Канаді камера зафіксувала метеорит у небі: небесне тіло впало над Ніагарським водоспадом

Мешканці канадського міста Торонто та прилеглих регіонів побачили у небі велику вогняну кулю. Нею виявився згорілий у атмосфері метеорит, який впав над Ніагарським водоспадом.

Про це повідомляє Європейське космічне агентство. Також канадці запостили у Twitter відеозаписи зі своїх камер спостереження, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На оприлюднених кадрах видно, як метеор розміром приблизно один метр летить по небу протягом кількох секунд.

"Учора ввечері ми чули сильний вибух, а сьогодні вранці побачили метеорит на нашій камері", – написала в неділю зранку у Twitter Сара Горслайн.

Чудово, очевидно, вчора ввечері був метеорит, і одна з моїх камер його зафіксувала", – написав у Twitter Джефф Хіггінс.

Згідно з повідомленнями Європейського космічного агентства, об'єкт, тимчасово позначений як C8FF042, врізався в землю над Ніагарським водоспадом і став "безпечною вогненною кулею".

Агентство повідомило, що це був лише шостий випадок в історії, коли системи попередження про астероїди по всьому світу виявили його перед зіткненням і викликали попередження спеціалістів планетарного захисту.

"Ну що… бережися, русня!" Снайперка Євгенія Емеральд розсекретила стать майбутньої дитини

Українська захисниця, снайперка з позивним "українська Жанна Д’Арк" Євгенія Емеральд незабаром вдруге стане мамою.

Стать майбутньої дитини захисниця не хотіла одразу дізнаватися, тож їхні з чоловіком друзі влаштували подружжю гендер-паті, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Загалом, військовий Євген Стипанюк хотів, аби у них народилася дівчинка, а от Євгенія – хлопчик. Під час вечірки подружжя нарешті дізналося, хто ж у них народитися. Так, пара чекає на дівчинку.

"Ну що… бережися, русня! Світ чекає на снайперку. Наше військове Бандерятко - майбутня дівчинка. Цю дитину нам подарував Бог під час війни… Я точно знаю, що мініснайперка дасть про себе знати всьому світу і перевершить своїх батьків. Мій Євген Стипанюк мріяв саме про дівчинку (це він ще не знає, що таке я - в квадраті)! Мій татусь би його зрозумів. Давайте помолимося за Євгена", - пожартувала Євгенія.

Користь технологій: штучний інтелект допоміг визначити автентичність полотна Ренуара

Швейцарська компанія Art Recognition задіяла нейромережу для того, щоб визначити автентичність картини "Портрет жінки (Габріель)". З’ясувалося, що вона насправді належить пензлю видатного живописця.

Картина, що належить приватному колекціонеру, була оцінена аукціонним будинком Sotheby's у 100 000-150 000 фунтів. (близько $118 000-170 000). Проте мистецтвознавці сперечалися про її справжність, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Коли Інститут Вільденштейна-Платтнера, який розробляє каталоги-резоне полотен Ренуара, відмовився включити Габріель у свій лістинг, власник портрета звернувся до Art Recognition. 

Фахівці компанії використали фоторепродукції 206 справжніх картин живописця та їх фрагменти, щоб навчити ШІ-алгоритм розпізнавати його мазки та варіанти поєднання кольорів. Для підвищення точності вони також натренували нейромережу на роботах інших художників зі схожим стилем, що писали картини одночасно з французьким імпресіоністом.

У результаті технологія визначила, що з ймовірністю 80,58% Портрет жінки належить пензлю Ренуара.

60-річного соліста Red Hot Chili Peppers "спіймали" з 25-річною українкою

Соліст Red Hot Chili Peppers Ентоні Кідіс "засвітився" в компанії голлівудської актриси родом з України Марини Мазепи. Папараці зловили їх в той момент, коли вони прямували на обід в один з ресторанів Лос-Анджелеса.

Як повідомляє Daily Mail, після трапези знаменитості вирішили прогулятися містом. Напевно невідомо в яких стосунках вони перебувають. Однак Кідіс неодноразово зустрічався з дівчатами, які набагато років молодші за нього, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Відомо, що в його біографії є роман з Хезер Крісті, яка до того ж народила йому дитину. Сина музиканта звуть Еверлі Беар Кідіс. Як сказав Ентоні Кідіс: "Його перше ім'я - данина поваги Everly Brothers, а друге ім'я означає "ведмідь", тому що я завжди відчував себе частиною ведмежого клану".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини