MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 листопада 2022

82 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 листопада.

Продовження обстрілів України збільшує шанси на отримання нею ракет ATACMS – Фейгін 

Російський опозиціонер та юрист Марк Фейгін вважає, що подальші масовані обстріли України з боку Росії збільшують шанси на передавання Києву ракет ATACMS із дальність польоту до 300 км.

Таку думку Фейгін висловив "24 каналу", інформує UAINFO.org.

Він також вважає, що російська влада на сьогодні використовує лише два засоби впливу на війну, які в неї залишилися. Йдеться про ракетні обстріли критичної інфраструктури та потенційну спробу нового наступу з Білорусі одразу на двох напрямках – на Київ і Волинь.

"Важливо, яка відповідь буде на це. Якщо вони підуть із Півночі, то можуть бути розгромлені. А продовження обстрілів території України збільшує шанси на отримання ракет ATACMS на 300 кілометрів", – сказав юрист. 

Окрім того, за оцінками Фейгіна, на сьогодні фактор мобілізованих росіян більше не впливає суттєво на хід війни. Проте це може змінитися, якщо Росія почне відправляти до України нові хвилі мобілізованих. 

Україна має продовжувати наступ взимку – Воллес

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес вважає, що українським військовим необхідно продовжувати наступ і взимку, аби скористатися своїми перевагами на полі бою.

Як Воллес розповів виданню The Daily Beast, саме таку пораду він дав би своїм українським колегам, з якими він розмовляє майже щотижня, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"З огляду на переваги, які українці мають у підготовці, обладнанні, та високу якість військових проти деморалізованих, погано навчених та погано оснащених росіян, на користь України було б зберегти динаміку руху протягом зими", – пояснив британський міністр.

За словами Воллеса, українські військові вже отримали 300 тисяч комплектів зимової форми.

"У них є 300 тисяч одиниць зимових бойових комплектів від міжнародної спільноти – це важлива потреба для будь-якого зимового наступу", – наголосив він.

Меркель пояснила, чому не змогла відмовити Путіна від війни: "В політиці зі мною все скінчено" 

Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель розповіла, що ще за рік до повномасштабного вторгнення Росії до України прагнула скликати переговори Європи з президентом РФ Володимиром Путіним, проте не побачила жодної нагоди вплинути на нього наприкінці її терміну.

Про це Меркель розповіла в інтерв'ю Der Spiegel, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Політикиня розповіла, що разом із президентом Франції Еммануелем Макроном планувала провести особисті розмови з Путіним у межах Європейської ради 2021 року. Це було останнє літо Меркель на посаді очільниці уряду.

Росія за 9 місяців витратила на війну чверть свого річного бюджету, – Forbes 

Витрати Російської Федерації за 9 місяців повномасштабного вторгнення та війни проти України становили близько 82 мільярди доларів, що дорівнює близько чверті її річного бюджету.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Forbes, інформує UAINFO.org.   

Зазначається, що для Кремля "рахунок на війну" наступного року може виявитися занадто високим, оскільки власні ресурси на військові потреби вичерпуються.

У витрачені Москвою 82 млрд доларів з 24 лютого й по сьогодні входять безпосередні витрати, необхідні для підтримки військової агресії проти України, проте сума не включає стабільні витрати на оборону чи втрати в економіці.

Враховуючи, що бюджетні доходи РФ у 2021 році становили 340 млрд доларів, нинішня сума з "чека на війну" дорівнює приблизно чверті річного бюджету.

Продовження повномасштабної агресії для Кремля вимагає тепер більше грошей, зважаючи на зниження доходів федерального бюджету РФ від експорту нафти та газу, втрату більшої частини газового ринку ЄС після зупинки поставок через "Північний потік", а також санкцій на російську нафту, що почнуть діяти з грудня.

Операція "Пригожин". Чи можливий в Росії справжній бунт

Очікування революції в росії часто визнають наївними і безперспективними. Ми вже утилізували 80 тисяч окупантів, у них оголосили мобілізацію, але ніяких бунтів і протестів ми не побачили. Чи дійсно революція там не можлива, адже ми говоримо про країну, в якій колись відбулась жовтнева революція - одна з найвідоміших в історії?

Про це пише кандидат політичних наук, член Наглядової ради UIF Віктор Андрусів, інформує UAINFO.org.

Революція завжди потребує трьох складових: протестних настроїв, організації і лідера\лідерів. При чому потрібні всі складові одночасно, наявність однієї або двох - не веде до революції. В Кремлі дуже добре знають цю формулу тому працюють по всіх складових одночасно: протестні настрої перебивають пропагандою, організації знищують, лідерів саджають. І не зважаючи на поразки у війні в росії все спокійно.

Насправді, ні. В росії відбувається серйозний ріст протестних настроїв і доказом цього є зростання популярності Пригожина. Я вважаю аналітику про те, що Пригожин мало не конкурентом Путіна буде - відвертою дурницею. Причина його популярності значно простіша. Справа в тому, що пропаганда ефективно працює тоді, коли “все не так однозначна”. Але коли все однозначно, як відступ з Харкова, то пропаганда ризикує знищити канал комунікації. Тому раптом ми почали спостерігати чимало критичних виступів російських пропагандонів. Це робиться з метою збереження аудиторії “яка почала щось підозрювати”.

Подібна історія відбувається і на політичному рівні. Якщо глядач не побачить те, що він підозрює в політиці - він почне шукати альтернативні рішення. І тому на сцену випускають Пригожина, який різко критикує міноборони, рубає правду матку, агітує зеків, робить центри підготовки вагнерівців, закликає покарати “хохлов” і тому подібне. Пригожин робить все, що очікує стурбований провалами російський глядач, і цей глядач тягнеться до “кухаря Путіна”, а не до якихось небезпечних “ленінів”. І разом з цим, це нове обличчя правди - хвалить Суровікіна, підтримує відступ з Херсона, нічого не каже поганого про Путіна і тп. Фактично, Пригожин сьогодні є прокладкою між владою і зростанням протестних настроїв, і те, що його випустили означає, що ситуація набирає обертів.

Мера Харкова Терехова зобов’язали сплатити штраф за спілкування в ефірі російською мовою 

Мер Харкова Ігор Терехов має сплатити штраф у розмірі 3,4 тис. грн за спілкування російською мовою у зверненнях до харків'ян в ефірі інформаційного телемарафону.

Про це у Facebook повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За його інформацією, він виніс постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за порушення Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" харківським міським головою Ігорем Тереховим. 

Як зазначено у постанові, Терехов у зверненнях до харків’ян в ефірі телемарафону "Єдині новини" застосовував недержавну мову, чим порушив частину першу статті 12 Закону.

"За вчинення зазначеного адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 188 (52) Кодексу України про адміністративні правопорушення, застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 3400 грн", - йдеться у повідомленні.

"Є ті, хто ганьбить Україну". Зірка серіалу "Слід" Тетяна Кравченко розповіла про українських біженців у Франції

Зірка серіалу "Слід", українська акторка Тетяна Кравченко розповіла про українських біженців у Франції.

У розмові з Аліною Доротюк актриса, яка поїхала до Парижа разом із дитиною ще за півроку до початку повномасштабної війни Росії проти України, зізналася, що деякі українські біженці ганьблять Україну, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«Усі чекають на перемогу, українці об'єдналися. Але є й ті, які ганьблять Україну. Вони вважають, що приїжджають на відпочинок до п'ятизіркового готелю. Дайте ось це, дайте ось те… Вони забули, що тікали від війни. Ви не можете вимагати «Дайте». Ти перебуваєш у гостях. Тобі дали будинок, захист, виплати, соціальне страхування. Ми не маємо права нічого вимагати, на жаль. 105 тисяч українців зараз у Франції», - заявила вона.

Андрій Бєдняков звернувся до українців, які слухають російську музику: Ви там само "лупили" по наших ТЕЦ" 

Ведучий та шоумен Андрій Бєдняков звернувся до тих українців, які своїми діями продовжують фінансувати нашого ворога.

У сторіз своєї сторінки в Instagram Бєдняков залишив емоційний допис, у якому вкотре наголосив, що від прослуховування російської музики на музичних платформах українці тим самим допомагають росіянам отримувати дохід, з якого платять податки, які потім йдуть на ворожі ракети, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Якщо хоч, бл*ть, хтось/колись виставить сторіз з концертів тіматєй і буде плакати з вином під плаксивий кальянний реп. Чи "пад грусний денс, атпуская вашу любовь" буде телефонувати колишньому, знайте: ви так само "лупили" по українській енергетиці та лишали українців без світла і тепла", - наголосив Бєдняков.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини