MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 грудня 2022

247 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 грудня.

Financial Times обрала Зеленського людиною року 

Британська газета Financial Times назвала президента України Володимира Зеленського "Людиною року". За визначенням видання, він втілює стійкість свого народу і "став прапороносцем ліберальної демократії", пише ZN.UA, інформує UAINFO.org

FT називає Зеленського антиподом російського президента Владіміра Путіна,  чия одержимість відновленням імперії коштувала сотень тисяч життів.

«Списаний багатьма українцями перед лютневим вторгненням як жартівник, аматор, який намагається прийняти виклик високої посади, 44-річний Зеленський заслужив місце в історії своїм надзвичайним проявом лідерства та сили духу», - пише у своєму матеріалі видання.

«Зеленський став втіленням мужності та стійкості українського народу в боротьбі з російською агресією. Саме з цих причин Financial Times обрала Зеленського людиною року», - обґрунтовують у видання свій вибір.

В інтерв’ю FT Зеленський заявив, що не покинув Київ у перші дні війни не через велику хоробрість, а через відповідальність: «Я більше відповідальний, ніж хоробрий. . . Я просто ненавиджу підводити людей».

Залужний привітав волонтерів: Ми постійно відчуваємо вашу турботу і підтримку. Волонтери та військові – це нерозривний, фактично родинний, зв’язок 

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний  в Telegram привітав українських волонтерів із міжнародним Днем волонтера, інформує UAINFO.org

"Ви завжди поруч. Ми постійно відчуваємо вашу турботу і підтримку. Волонтери і військові - це нерозривний, фактично родинний, зв’язок. У нашій єдності - сила й незламність української нації.

Уклінно дякую вам, дорогі волонтери, за допомогу війську! Стійкість нашої оборони, звільнені міста і села, відносний, але все ж таки мир на більшій частині держави - це спільна заслуга.
І наша Перемога теж буде спільною! Із Міжнародним Днем волонтера!", - написав Валерій Залужний.

Трамп закликав "скасувати" Конституцію США через підсумки виборів 2020 року. У Білому домі висловлювання назвали "анафемою душі нації" 

45-й президент США Дональд Трамп заявив, що результати виборів у 2020 році можуть бути підставою для припинення дії американської конституції. У Білому домі кажуть, що його слова заслуговують на "повсюдне засудження".

Як пише CNN, на своїй платформі Truth Social він опублікував допис, у якому стверджує, що підсумки президентських виборів були "відкинуті", а "масове шахрайство такого типу і таких масштабів дозволяє скасувати всі правила, положення та статті, що навіть містяться в конституції", інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Речник Білого дому Ендрю Бейтс розкритикував Трампа й назвав конституцію США «священним документом». 

"Нападки на конституцію і все, за що вона виступає, є анафемою душі нашої нації і повинні бути повсюдно засуджені. Ви не можете любити Америку лише тоді, коли перемагаєте", — цитує його телеканал.

Після оголошення результатів президентських виборів у США в 2020 році Дональд Трамп довго не хотів їх визнавати,

У Defense Express назвали напрямок фронту, де прогнозують "найцікавіші події" 

В Україні вже 285-й день триває російська війна. Весь цей час Збройні сили нашої країни героїчно тримають позиції та просуваються вперед, повертають назад захоплені окупантами території. Проте найважчим напрямком уже кілька місяців залишається лінія фронту на Донбасі та Луганську. Найближчим часом експерти прогнозують "цікаві події" на ділянці Сватове – Кремінна.

Про це заявив український журналіст та військовий експерт, директор Defense Express Сергій Згурець. Він підкреслив, що РФ стягнула до цього напряму багато мобілізованих та спорудила бетонні "зуби", інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Отже, пройдемося по лінії фронту від Луганщини до півдня до Херсонщини. Ця ділянка фронту становить близько 500 км і на кожному з них відбуваються важливі події. Почнемо, перш за все, з ділянки Сватове – Кремінна, яка всім добре відома, бо тут назрівають Противник підтягнув значну кількість мобілізованих по лінії Сватове – Кремінна та побудував 50 км або більше бетонних "зубів", – розповів Згурець.

За його словами, зараз ситуація в цьому напрямі є дуже показовою, оскільки там ЗСУ успішно працюють над тим, щоб просуватися далі.

"Ми відбили атаку на Площанку – це ділянка, де намагаємося пробити трасу Р66 і рухатися далі на Красноріченськ. Це означає, що там відбуваються важливі бойові дії. Насамперед хотів відзначити Червонопопівку, тому що ми на своїй карті позначили його як відбиту у противника. Населений пункт розташований на самій трасі Р66. Власне, Генштаб досить обережний з цією інформацією, не говорить про це, але ми розуміємо, що динаміка і на цій ділянці, і навколо Кремінної є досить показовою", – додав Згурець.

Убито головного критика Кадирова – ЗМІ  

Опозиційний чеченський блогер Тумсо Абдурахманов, якого називають головним критиком глави Чечні Рамзана Кадирова, вбитий у Швеції, повідомляють ЗМІ.

Так, Телеграм-канал 1ADAT пише, що Тумсо "був розстріляний вночі групою осіб", повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

Також повідомляється, що спецслужби сховали брата Тумсо Абдурахманова. 

"Радіо Свобода", своєю чергою, повідомляє, що блогер був убитий в ніч на 2 грудня. Шведські правоохоронні органи поки це не коментували.

ЗМІ нагадують, що Абдурахманов перестав виходити на зв'язок у перших числах грудня. Тоді з'явилися припущення, що критика Кадирова могли вбити.

Скабєєва показала фейк про "зачистку" Бахмута: видала захисників України за кадировців. ВІДЕО 

Російська пропагандистка Ольга Скабєєва в ефірі російського телебачення вкотре видала фейк про війну в Україні та "успіхи" російської армії. Вона показала сюжет про нібито "зачистку" чеченцями Бахмута, однак на кадрах насправді виявилися бійці українського батальйону імені Шейха Мансура.

До ефіру пропагандистки також долучився і кадировець, генерал-майор Апті Алаудінов. Він розповів, що підлеглі чеченського лідера воюють у Бахмуті от-от візьмуть місто, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Однак насправді на кадрах пропагандистки – чеченські бійці з батальйону Шейха Мансура, який воює за Україну. На відео можна побачити їхнього командира Мусліма Чеберлоєвського. Кадри вже рознесли пропапагандистські пабліки.

Ян Валетов: Війна грає в довгу, але на боці України грають провідні економіки світу

Чим раніше до моїх улюблених співгромадян прийде розуміння, що війна не виграється дивом, а мантра про "два-три тижні" просто чудова психологічна допомога, а не незаперечна істина, тим краще.

Нинішня війна явно стає тривалим конфліктом. Не замороженим, боронь Бог, як у 14-му, а саме тривалим. Війною на виснаження, де перемога залежить не від успіху кавалерійських наскоків, я від ресурсів (людських, технічних, фінансових), які воюючі сторони зуміють мобілізувати для перемоги.

Таку думку на власній сторінці у Facebook висловив письменник, блогер та волонтер Ян Валетов, інформує UAINFO.org.

Гра в довгу, де на боці України грають провідні економіки світу, сучасні озброєння та армія, що захищає своїх близьких та свої міста.

Це не привід для шапкозакидання - противник сильний, численний, озброєний, нехай не за останнім словом техніки, але досить добре, щоб продовжувати вбивати. Але з мотивацією загарбників, яку російські ЗМІ із сумнівною ефективністю намагаються трансформувати у мотивацію захисника.

Дива, звичайно, трапляються, але ІМХО не варто їх робити частиною оперативного плану.

Росіяни добровільно здаватися не збираються, від почуття провини не страждають і революції влаштовувати не збираються. Мені смішно чути порівняння процесу розпаду СРСР із процесами в сучасній РФ. У всіх є руки-ноги-голова, але це не робить людей однаковими. Історичні аналогії, скоріше, слід шукати між РФ і гітлерівською Німеччиною - тут набагато більше загальних рис і процесів.

Дев’ять місяців живе у підвалі. Фотографи Ліберови розповіли історію дівчинки з Соледара, яку відмовляються евакуювати батьки  

Українські фотографи Костянтин та Влада Ліберови, які документують війну Росії проти України, поділилися історією дівчинки з Соледара, яка протягом дев’яти місяців живе у підвалі.

Вони опублікували серію фото дівчинки Насті, яка живе під щоденними артилерійськими обстрілами зі своєю родиною у підвалі. У публікації фотографи повідомили, що батьки відмовляються її евакуювати, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«Дівчинку на цих фото звуть Настя. Їй, здається, 7 років. І вже 9 місяців вона живе у підвалі зруйнованого, фактично стертого з лиця землі міста Соледар. Вона живе тут з мамою та бабусею та ще декількома мешканцями будівлі. Вони не хочуть їхати з міста, не дивлячись на те, що кожного дня можуть померти. Не дивлячись на те, що Настя, навіть якщо виживе, отримає та й вже отримала такі глибокі психологічні травми, що їй буде дуже важко будувати своє подальше життя», — пишуть вони.

Блогерці Стужук, що зрадила Україну, підпалили будинок: закидали коктейлями Молотова 

Українська блогерка Софія Стужук, яка нещодавно попросила називати її росіянкою, скаржиться на цькування. До того ж, вона повідомила, що її будинок у Ризі підпалили.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Instagram, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.  

Як виявилося, невідомі закидали будинок Стужук коктейлями Молотова, де вона вагітна перебувала зі своїми п'ятьма дітьми та новим чоловіком, а також нянею.

"Сьогодні вночі намагалися підпалити мій будинок, у якому живу вагітна на 7-му місяці я, мій чоловік, ще 5 дітей і няня. Кинули 2 коктейлі молотова. А тисячі людей все ще пишуть, що цього мало і, мовляв, подумаєш… ", - написала блогерка-зрадниця.

"А я сиджу і думаю, що якби я спала і не почула - то гараж би спалахнув і вибухнув…..Хейт не знає меж. Люди втратили грані. Люди втрачають душу….
Страшно не лише за своє життя та життя дітей, а й за те, що відбувається з людьми…”, - додала вона.

Стужук у всьому звинувачує якусь Юлію, яка, за її словами, і влаштувала це цькування. Також Софія викликала поліцію.

Скандальну Стужук упіймали на брехні та показали, хто насправді закидав її дім "коктейлями Молотова" 

Скандальну блогерку-мовчунку Софію Стужук упіймали на брехні щодо нещодавнього підпалу її будинку у Латвії "коктейлями Молотова".

Українська блогерка Анна Алхім у своєму Telegram-каналі розповіла, що Стужук вирішила влаштувати піар. Зокрема, у будинок мовчунки ніхто не кидав коктейлі Молотова, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Як виявилося, "підпал" влаштував її бойфренд петардами. Його запримітили на камерах відеоспостереження, які були у сусідів.

Як розповіла Алхім, скандальна Стужук це організувала задля того, аби привернути увагу аудиторії до свого іменного конкурсу.

"Аж перемкнуло від такого цинізму. Невдалу тему для піару вибрала. Коли твоїх співгромадян, у тому числі вагітних жінок та дітей, які сплять вночі у житлових будинках, вбивають балістичними ракетами - все не так однозначно і карма у них така, а ти - голуб миру і поза політикою, а коли в тебе петардою запустили - ко-ко-ко. Замах на життя. Оце гнида", - обурилася блогерка Анна Алхім.

Зазначимо, від початку повномасштабної війни Софія Стужук вирішила мовчати про війну в Україні, яку розв'язала Росія. Коли країна-агресорка масовано обстрілює ракетами українські міста та селища, блогерка знаходить виправдання діям окупантів.

Нині Стужук мешкає зі своїм бойфрендом у Латвії, до України одіозна блогерка не збирається повертатися.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини