MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 грудня 2022

256 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 грудня.

Зеленський переміг Путіна у наступальній дипломатії: що це дасть – старший науковий співробітник Atlantic Council

Контраст між екстраординарною аудієнцію Володимира Зеленського у Вашингтоні та зустріччю російського і білоруського диктаторів в Мінську довів: президент України переміг Володимира Путіна у новому раунді "наступальної дипломатії".

Про це у своїй колонці пише Дайан Френсіс, редакторка канадського National Post, старший науковий співробітник Atlantic Council, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Зеленський переграв Путіна, отримавши екстраординарну аудієнцію у Байдена і виголосивши промову, яка викликала численні оплески у Конгресі. Його місія була черчиллівською: зміцнити альянс, подякувати американцям за їхню підтримку й отримати більше зброї, щоб переключити військові зусилля України з оборони на наступ", — зазначає Френсіс. Вона також нагадує, що Путін натомість не лише провів набагато блідішу зустріч в Білорусі "зі своїм маріонетковим диктатором" Олександром Лукашенком, але й НЕ зустрівся у Пекіні зі своїм впливовим "безмежним другом" Сі Цзіньпіном.

"Натомість він послав туди свого помічника, колишнього президента Росії Дмитра Медведєва, який сфотографувався з Сі, але отримав догану за війну", — підкреслює експертка. 

ЗСУ досягли великих успіхів у напрямку Сватове-Кремінна: карти боїв 

Українські сили досягли великих успіхів у Харківській області та у напрямку Сватове-Кремінна. Окупанти втрачають потенціал під Бахмутом та продовжують систематично обстрілювати мирних жителів на півдні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org

Бої у Луганській області

Численні російські джерела повідомляли, що російські сили, у тому числі частини 144 мотострілецької дивізії та її 254 мотострілецького полку, що українські атаки зафіксовані на ділянці Сватове-Кремінна.

Один відомий російський блогер повідомив, що українські війська взяли російський опорний пункт біля Червонопопівки (приблизно за 5 км на північний захід від Кремінної), де, за оцінкою ISW, українські сили, ймовірно, просувалися принаймні з 23 грудня.

Дістанемо й на Далекому Сході: Данілов підтвердив, що Росія перекинула стратегічні бомбардувальники з аеродрому в Енгельсі 

Після вибухів на аеродромі "Енгельс" росіяни перекинули стратегічні бомбардувальники Ту-95МС та Ту-22М3 у Приморський край на Далекий Схід. Але Україна зможе їх дістати і там.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. За його словами, стратегічних бомбардувальників у справному стані в Росії залишилося не так багато, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Ворог почав їх ховати. Вони розуміють, що Україна може їх діставати в глибині території РФ. Зараз вони перегнали їх до Приморського краю, але за потреби ми дістанемося й Далекого Сходу", – сказав Данілов.

Як відомо, місто Енгельс розташоване приблизно за 700 км від підконтрольної Україні території. З військового аеродрому в Енгельсі злітають стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 та Ту-95МС, які обстрілюють ракетами Україну.

"Росія зазнала поразки вже сьогодні": екскомандувач сил НАТО в Європі дав прогноз щодо ходу війни в Україні на 2023 рік 

Росія зазнала поразки у війні проти України вже сьогодні. Причому для багатьох її невдачі на полі бою стали несподіванкою.

2023 року РФ також не чекає нічого доброго, якщо Україна отримуватиме необхідну військову допомогу: удари українських військ стануть більш дальніми. Таку думку висловив колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал у відставці Джеймс Джонс в інтерв'ю виданню "Голос Америки", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Вона (РФ. – Ред.) була змушена відступити, хоч вона й не визнає цього, але це розуміють у військовій спільноті, в НАТО, і в США. Я думаю, що багато хто, ймовірно, був здивований її невдачами", – сказав Джонс.

Військовий зазначив, що Україна ще довго перебуватиме на передньому краї оборони Європи. За його словами, цілі військ РФ в Україні могли змінитись, оскільки цілей, поставлених спочатку, їм, очевидно, вже не досягти.

"Російська стратегія зараз, схоже, полягає в тому, щоб... завдавати жахливих ракетних ударів по цивільній інфраструктурі, які я вважаю військовим злочином", – сказав він і додав, що противник намагається створити хаос і труднощі для українців.

Джеймс Джонс підкреслив, що реакція країн Заходу та НАТО надзвичайно важлива – вона має стати сигналом для інших авторитарних режимів, "які уважно стежать за тим, що відбувається, коли диктатор розпочинає неспровоковану, незаконну війну, і які наслідки для його репутації та статусу".

Нескінченна війна з Росією є можливою – Жданов 

Військовий експерт Олег Жданов не виключає варіанту, що військові дії між Україною та Росією будуть тривати доти, доки існуватимуть держави.

Таку думку Жданов висловив під час прямого ефіру на своєму Ютуб-каналі у вівторок, 27 грудня, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Це один із варіантів закінчення цієї війни. Вийшовши на кордони 1991 року, ми можемо закінчити активну фазу військових дій. Так, ми можемо опинитися в ситуації, в якій зараз Ізраїль. Коли ворог буде постійний. І скільки часу будуть існувати наші держави, стільки буде існувати протистояння між нами", - вважає він.

Путін відправив Медведєва до Китаю, щоб помститись Сі Цзіньпіну – російський опозиціонер 

Російський диктатор Володимир Путін відправив "запасного президента" Медведєва до Китаю, щоб помститись Сі Цзіньпіну. 

Про це у коментарі "24 каналу" сказав російський опозиціонер Геннадій Гудков, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org.

Гудков зауважив, що зустрічі з Путіним тет-а-тет зараз проводять лише лідери бідних африканських держав. Він додав, що ймовірно Сі Цзіньпін теж не хотів зустрічатись з диктатором, а тому порадив Путіна прислати когось замість себе. 

"Він сказав: присилай якогось "молодшого брата", і я з ним про щось поговорю. Його відправили в Китай. Путін таким чином помстився Сі Цзіньпіну, який зустрівся з "нулем" – з від'ємною величиною в російській політиці", - зауважив російський опозиціонер. 

Путін хоче схилити Китай до більшої співпраці, проте там не готові долучатись до міжнародного вигнанця. 

Дружина Пєскова порівняла українців із шакалами

Олімпійська чемпіонка у танцях на льоду Тетяна Навка різко відповіла на пропозицію Української федерації фігурного катання (УФФК) позбавити росіянку Анну Щербакову номінації на премію ISU Skating Awards. Дружина прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова порівняла українців із шакалами.

"Українська федерація поводиться як шакали просто. Дівчинка причому тут? Дитина, яка ні в чому не замішана. Чиста, світла, олімпійська чемпіонка. Бог їм суддя, цим людям", – цитує 47-річну Навку РБК, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Російські вболівальники залишилися незадоволені такою реакцією колишньої фігуристки, заявивши, що будь-які її слова викликають блювотний рефлекс.

"Буде кров, будуть сльози": російський двірник шокував "пророцтвом" від Ванги. ВІДЕО 

Російські пропагандисти знову залучили "пророків" та екстрасенсів до зомбування свого населення. Цього разу в ефірі одного з федеральних каналів з'явився двірник, до якого "прийшла Ванга".

Росіянин Дмитро переконаний, що має такий же дар як у Вольфа Мессинга - радянського артиста, який вважав, що "може читати думки". Крім того, він заявив, що бачив покійну болгарську провидицю Вангу, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Замість того, щоб відправити чоловіка до психіатра, російська пропаганда запросила його гостем в одне з ток-шоу. 

Кілька років поспіль росіянин ходить по громадських закладах та називає себе "сином Мессинга". А "в миру" працює двірником. Втім, найбільшою сенсацією роспропаганда назвала "пророцтво", яке Дмитру передала сама Ванга.

"Ванга прийшла до мене вночі 15 листопада - в день смерті моєї мами. Вона стояла переді мною у чорному. В правій руці вона мала вогонь, а в лівій - воду. Руки вона тримала ось так (розвівши вгору - УНІАН). Вона каже: "Дімо, будуть війни, буде кров, будуть сльози. Але переможе Росія. Росія буде на першому місці. З нею рахуватимуться всі країни світу. Переможе Росія і добро. І зімкнула руки на грудях. Вода загасила полум'я, вона зникла", - розповів росіянин-"пророк".

Скандальна російська блогерка, яка тероризувала українців у Німеччині, повернулася в РФ

Російська блогерка Юлія Прохорова, яка знущалася з українських біженців у Німеччині, повернулася до РФ після депортації. Вона заявила, що мріяла знову потрапити на батьківщину.

Про це Прохорова повідомила у своєму Telegram-каналі. Вона розповіла, що приїхавши до Росії, склала собі план, який включає поїдання хінкалі та копченої мойви, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Також блогерка похвалилася, що тепер може полежати у гарячій ванні, бо в Європі це нібито є розкішшю.

Росіянка звинуватила німецьку газету BILD у "травлі", а саму Німеччину – у "репресіях". А в інших постах вона написала, що молиться за російських найманців із ПВК "Вагнер", які воюють проти України, та "дивиться на них, як на богів".

"Посварились-помирились": дружина київського наркодилера Чернецького, якого посадили на 5 років, повернулася до нього після 13 днів розставання 

Дружина київського наркодилера Юрія Чернецького, якого засудили до 5 років ув'язнення, Інна Воронова заявила, що помирилася з обранцем після 13-денного розставання. Рішення припинити стосунки вона ухвалила на наступний день після винесення вироку.

Вже через два тижні обраниця наркодилера показала, що збирає для нього коробку з солодощами. Відповідний коментар пролунав в її Instagram-stories, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Воронова показала, що надішле "коханому" жуйки Love is, шоколадні яйця та снеки. На запитання шанувальників, кому призначений подарунок, блогерка відповіла, що зійшлася з коханим.

Учасниця "Холостяка" обурилася пікантною фотосесією з Топольським

Героїня романтичного шоу "Холостяк-12" Юлія Кучеренко обурена проведенням часу з Алексом Топольським у 9 випуску реаліті. Тиждень був присвячений самоврядуванню, і дівчата мали змогу обрати тему побачення з холостяком. Однак редактори зробили по-своєму і відправили художницю на неонову фотосесію, де Юля з'явилася в білизні й почувалася незручно через надмірний вияв уваги бізнесмена.

Своїми думками Юля Медуза поділилась у новому дописі в Instagram, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Дівчина розповіла, що на проєкті повністю спотворили їхню романтичну історію, зробивши ініціатором близькості та поцілунків Юлію. Але, як вона зізналася, їхній перший поцілунок відбувся в Дубаї, до якого її підштовхнули, і навряд чи його покажуть по телевізору.

Кучеренко не приховала – на побаченні, зашкалювала тактильність, якої вона не хотіла. "Обмацана я була з усіх боків, звичайно, цього теж не показали глядачам, а тільки моє обурення, яке щохвилини зростало... Коли я бачила відображення у дзеркалі, як на моєму обличчі з'являються то сині вуса, то третє око, або що гірше гримаса джокера – якщо у цьому легкість та гумор, то рівень інтелекту вражає", – написала учасниця.

За словами героїні, їй сподобалося б це побачення, якби вона була впевнена в тому, що Алекс її чоловік. Під час зйомки епізоду в кімнаті було 7 людей і Кучеренко не хотіла виставляти інтимні подробиці на огляд всієї країни. До того ж її бентежили спокусливі фрази від холостяка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини