MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 грудня 2022

124 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 грудня.

Окупанти стягують сили на Луганщину для підготовки до "рішучих дій" – ISW 

Російські сили почали підготовку до "рішучих дій" у Луганській області.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW). На думку військових експертів, росіяни скоріш за все готуються до рішучих дій у Луганській області, хоча поки незрозуміло, це будуть оборонні чи наступальні операції. Але, вони зазначили, що це може бути "вирішальний наступ", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За спостереженнями ISW, російські війська продовжують накопичувати техніку та сили у Луганську. Групи десантників, які, раніше працювали в Херсонській області, тепер передислокувалися до Луганської області.

При цьому у ISW вважають, що росіяни взимку менш схильні до проведення нового наступу в Запорізькій області.

Експерти також вважають, що наступ росіян на Бахмут, ймовірно, наближається до кульмінації. Експерти навели приклад, що військова доктрина США визначає кульмінацію як "точку, в якій сили більше не мають можливості продовжувати свою форму операцій, наступу або оборони", і "коли сили не можуть продовжувати атаку і повинні зайняти оборонну позицію або здійснити оперативну паузу".

Сили оборони просунулися до Кремінної на 2,5 км, окупанти думають про здавання в полон – Генштаб 

Українські військові за останній тиждень просунулися до 2,5 км у напрямку міста Кремінна Луганської області.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу 29 грудня, який транслювало Військове телебачення України, інформує UAINFO.org з посиланням на Гордон

За словами Громова, із цим серед офіцерського складу другого армійського корпусу РФ, який дислокується в Луганську, поширюють інформацію про "поступову підготовку оборонних рубежів навколо Луганська".

За інформацією Генштабу, росіяни зазначають, що якщо ЗСУ прорвуть оборонні рубежі на рівні Сватове – Кремінна й бойові дії перенесуться до Луганська, то значна частина підрозділів окупантів, особливо мобілізовані, планує здаватися в полон.

 

"У психіатрії такі вияви називають "сховатися за вереск". Невзоров відреагував на ідею Медведєва не пускати назад до Росії "зрадників", які виїхали й засудили війну"

Заступник секретаря Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв 28 грудня в Telegram виступив з ініціативою автоматично оголошувати "зрадників" (такими експрезидент РФ вважає людей, які виїхали з РФ і засудили війну, розв'язану Росією в Україні) "ворогами суспільства", інформує UAINFO.org з посиланням на Гордон.

"Зрадників, які так ненавидять свою країну, що закликають до її поразки й загибелі, мають розглядати як ворогів суспільства. Незалежно від юридичної кваліфікації їхніх діянь, нехай навіть жодних адміністративних чи кримінальних справ щодо цих осіб ніхто не порушував", – заявив Медведєв.

Він переконаний, що "таких осіб" не треба пускати назад у Росію "до кінця їхніх днів".

"Їх потрібно повністю відрізати від джерел доходів у нашій країні, хай у чому вони є. Аморальну ситуацію, коли зрадники, які бажають своїй країні поразки, паралельно заробляють на Росії, потрібно припинити раз і назавжди", – висловився експрезидент РФ.

Медведєв додав, що "зрадників", як він вважає, потрібно пускати до РФ лише у разі "недвозначного публічного каяття".

У Росії розробник ракети "Ангара" помер за чотири дні після виробника "Калібрів"  

Колишній гендиректор державного космічного науково-виробничого центру імені М.В. Хрунічева Володимир Нестеров, який керував проєктом створення російської ракети-носія "Ангара", помер у віці 73 років. Інформацію російському пропагандистському агентству ТАСС підтвердили 28 грудня у пресслужбі центру.

Про причини смерті Нестерова не повідомляють, інформує UAINFO.org з посиланням на Гордон

Нестеров тривалий час займався розробленнями ракет і пов'язаних із космосом систем, серед них багаторазова космічна система "Енергія-Буран", ракети "Зеніт", "Буран", "Союз-2", "Протон-М" тощо.

Він очолював центр імені Хрунічева із 2005-го до 2012 року, пішовши у відставку після запуску ракети-носія "Протон-М", під час якого вона зазнала катастрофи просто на старті.

Водночас Нестеров залишився до 2014 року генеральним конструктором центру і відповідав за проєкт виробництва "Ангари" (він займався ним із 1992 року). За час його роботи виготовили й запустили дві перші ракети.

Після успішних випробувань Нестеров звільнився із центру, пояснивши це тим, що вважає своє завдання виконаним. Після звільнення із центру Нестерова звинуватили у розтраті 5,3 млрд руб. (майже 2,7 млрд грн), але слухання цієї справи в суді по суті так і не почалися.

У Москві гігантська бурулька впала на голову генералу МНС Росії, його прооперували: момент потрапив на відео 

У Москві гігантська бурулька ледве не вбила генерал-лейтенанта російського міністерства надзвичайних ситуацій Анатолія Єлізарова. Очільник департаменту оперативного управління МНС Росії повертався з обіду, коли на нього впала величезна брила з однієї з будівель.

Генерала госпіталізовано, у нього діагностовано тяжкі травми, момент події потрапив на відео. Про це пишуть пропагандисти "РИА Новости" з посиланням на екстрені служби, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Так, пропагандисти зазначили, що інцидент із високопосадовцем стався 28 грудня.

"Брила льоду завдовжки кілька метрів впала на голову генералу МНС. Інцидент стався біля нежитлової будівлі на Ініціативній вулиці на заході Москви, генерал-лейтенанта госпіталізовано, він притомний, прокуратура почала перевірку", – написали пропагандисти, супроводивши повідомлення відео з моментом падіння.

В інших російських ЗМІ та пабліках повідомили подробиці про інцидент і назвали ім'я постраждалого. Ним виявився генерал-лейтенант Анатолій Єлізаров.

"Далі буде тільки гірше, краще бути не може": Парфьонов розповів, що чекає Росію в найближчому майбутньому

Російський опозиційний журналіст Леонід Парфьонов, який залишив країну-агресор після початку повномасштабного вторгнення в Україну, вважає, що РФ у майбутньому не чекає нічого доброго. На його думку, далі буде лише гірше, адже диктатор Володимир Путін готує для росіян "сенсацію" –  він знову стане президентом.

Таку думку Парфьонов висловив в інтерв'ю журналісту Юрію Дудю, опублікованому на Youtube-каналі "вДудь". За його словами, це єдина "сенсація", яка може статися у Росії, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Парфьонов зазначив, що серед його оточення мало хто вірив, у те, що Путін все ж таки почне проти української держави повномасштабну війну.

"Що буде далі – ніхто не знає, і Путін цього не знає. Далі буде тільки гірше, краще бути не може. З якого боку не подивися, немає жодного гарного сценарію. Все ставало все гіршим і гіршим, але всім здавалося, що справа не дійде до війни, принаймні серед мого оточення. Ми якраз про це говорили, що наземна операція, ці війська у Бєлгородській області... ну як? Це просто не вкладалося. І я думав, що так не можна, і що до цього не дійде", – сказав він.

Фурса: Маск злив усе в унітаз, бо фанати Tesla, польотів у космос і порятунку світу – найчастіше не виборці Трампа 

Tesla – не бульбашка, казали вони.

Ви не правильно оцінюєте Tesla, коли говорите про неї як про автомобільну компанію, її треба оцінювати як майбутнє, додавали вони. І не дивитися на кількість проданих авто і прибутковість компанії. Минув хайп. Зникли безоплатні гроші. І все.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Сергій Фурса, інформує UAINFO.org.

Окремий привіт Ілону Маску, котрий став найбагатшою людиною у світі на хайпі, який вміло створював навколо своїх компаній і завдяки своєму іміджу візіонера. А потім злив усе в унітаз, бо фанати Tesla, польотів у космос і порятунку світу – найчастіше не виборці Трампа, і візіонер – рятівник світу не дуже схожий на того, хто купив зараз Twitter.

В Одесі завершили демонтаж пам'ятника Єкатєріни II. ФОТО 

В Одесі завершили демонтаж пам'ятників російській імператриці Єкатерини ІІ.

Про це у себе в каналі Telegram заявив голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, інформує UAINFO.org.

"Нарешті пам'ятник російській імператриці Єкатєрині II в Одесі було демонтовано. Дякуємо. Дякую мешканцям Одеси, які висловили свою позицію про те, що російській імперській спадщині не місце у сучасній правовій, демократичній Україні", - заявив керівник ОВА.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини