MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 січня 2023

209 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 січня.

"Третьої світової не буде, це не трилогія": Зеленський виступив на кінопремії "Золотий глобус"

Президент України Володимир Зеленський звернувся до глядачів кінопремії "Золотий глобус". Третьої світової війни не буде, це не трилогія, наголосив він.

Як повідомляє видання Variety, президента України представив актор та режисер Шон Пенн. Він зустрічався з Зеленським у листопаді минулого року у Києві та знімав документальний фільм про Україну, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Від неземної мужності молодих іранців, які повстають, до завжди наполегливого жіночого руху Афганістану. Нам чітко нагадують, що свобода мріяти — це не просто людська розкіш, а скоріше людська потреба, за яку потрібно боротися та жертвувати. Я з гордістю представляю людину, яка сьогодні ввечері представляє найвідточеніший наконечник списа, якби свобода мріяти була таким списом", - сказав Пенн.

Згодом прозвучало відеозвернення Зеленського до глядачів, на початку якого він нагадав про перший "Золотий глобус" у 1944 році.

"Друга світова війна ще не закінчилася, але ситуація змінилася, всі знали, хто переможе. Попереду були ще битви і сльози, саме тоді з’явилася премія "Золотий глобус" для вшанування найкращих виконавців 1943 року... Зараз 2023 рік, війна в Україні ще не закінчилася, але ситуація змінюється", - сказав він.

Президент наголосив, що вже зрозуміло, хто переможе у цій війні. Зазначається, що аудиторія аплодувала, коли Зеленський оголосив свій прогноз про перемогу України.

Британська розвідка оцінила загрозу нових навчань авіації РФ на території Білорусі

Росія перекидає додаткові гелікоптери та літаки до Білорусі для проведення спільних з Мінськом льотно-тактичних навчань.

Про це йдеться у щоденному огляді Міністерства оборони Великої Британії, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

У розвідці зазначають, що 8 січня 2023 року міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення в країні від 16 січня до 1 лютого спільних російсько-білоруських льотно-тактичних навчань. 

Станом на 8 січня було зафіксовано прибуття 12 гелікоптерів підтримки Мі-8 та ударних Мі-24 та Ка-52. На авіабазі Мачуліщі під Мінськом також приземлилися кілька літаків із позначками Z. 

"Нове розміщення російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України. Незважаючи на те, що Росія утримує в Білорусі велику кількість сил, вони здебільшого залучені до навчань. Навряд вони стануть надійною наступальною силою", - йдеться у повідомленні.

Жданов назвав основну мету нових військових навчань у Білорусі і чи є небезпека для України 

Військовий експерт Олег Жданов повідомив, що військові навчання у Білорусі, які розпочнуться 16 січня, мають льотно-тактичний характер.

Про це Жданов розповів під час ефіру на своєму Ютуб-каналі, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Це означає, що переважно працюватиме тактична авіація. Це - винищувачі, винищувачі-бомбардувальники, може, фронтові бомбардувальники. Другий момент, для російської авіації наше небо закрите. Як тільки вони перетнуть повітряний простір України, тіжї ж миті вони будуть збиті", - вважає експерт.

Щодо ймовірності вторгнення окупаційних військ з боку Білорусі сухопутним коридором, Жданов вважає, що такий розвиток подій дуже низький. 

"Немає сухопутного угруповання, навіть того, яке було раніше. До України 24 лютого заходило 45 тис. російських військових (з боку Білорусі - ред.). Такого угруповання зараз немає. 10 тис. нічого не зробить, а ще 10 тис. - розкидані по всій Білорусі. Навчання починаються 16 січня, у понеділок. За 6 днів Росія не зможе зібрати 45 тис. військових (це 4-5 дивізій) та перекинути техніку і озброєння. На сьогодні це нереально. Вторгнення сухопутним коридором - дуже низька імовірність. Звичайно, я не виключаю", - зауважив він.

Пригожин заявляє, що побував у шахтах Соледара. У ЗСУ спростували 

Власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що побував у соляних шахтах Соледара, який нібито захопили окупанти. Проте у ЗСУ спростували цю інформацію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СтратКом ЗСУ, інформує UAINFO.org

Вчора пізно ввечері у Telegram-каналі, який пов'язують з Пригожиним, опублікували фото з нібито соляних шахт Соледара, де точаться запеклі бої. Власник ПВК заявив, що його "вагнерівці" нібито захопили місто, а в центрі йдуть бої.

При цьому у СтратКомі ЗСУ зазначають, що опубліковане Пригожиним фото, зроблене не в соледарських шахтах, а в печері у районі Володимирівки (Донецька область).

Воїн ЗСУ в окопі під обстрілом прийняв пологи у кішки та показав новонароджених кошенят. ВІДЕО 

Українські військові навіть у найскладніших обставинах завжди залишаються людьми, чим докорінно відрізняються від російських загарбників. Воїн ЗСУ просто на передовій прийняв пологи у кішки, яка прийшла до нього в окоп. 

Робити це йому довелося просто під обстрілом. Ролик про кошенят військовий із ніком alex_rezhisser опублікував у своєму TikTokпише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Життя мене до такого не готувало. Мороз -12, в окопі під обстрілами приймати роди у кішки це жорстко. Якось будемо зігріватися, щось будем думати", – каже захисник. 

Він показав своїм підписникам чорно-білу кішку, яка народила таких самих кошенят та зручно влаштувалася разом із ними у спальному мішку та на речах військового.  

На відео чутно, що чотирилапа мама задоволено мурчить, годуючи своїх дітей, – вочевидь, вона почувалася спокійно, перебуваючи під захистом воїна ЗСУ. 

"Може, це знак с небес, там, де народжується життя, немає місця смерті", "Ви молодці! Навіть термобілизну поклали для кішки. Ви наші захисники, ще й дбаєте про тваринок. В цьому проявляється Людяність", "Подарував нові життя", "я в шоці! мій шок в шоці! ви боги родзалу, бережіть себе", "Боже, як ця киця вам довіряє, бережіть себе і їх", – писали в коментарях українці. 

Росія може призвати і три мільйони людей, кинувши їх з палицями на війну: аналітик про мобілізацію в РФ

Для Росії – не проблема мобілізувати 500 тис. людей, а то й кілька мільйонів, проте для їхнього забезпечення забракне техніки, зброї та навіть набоїв.

Таку думку в інтерв’ю ТСН.ua висловив військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, інформує UAINFO.org.

"Вони цілком можуть мобілізувати і пів мільйона, і мільйон, і навіть два-три мільйони людей. Якщо буде загальна мобілізація, будуть ловити всіх, де тільки можливо, по всій Росії. Для цього їм потрібно декілька місяців. Думаю, до березня вони це можуть зробити. Тут не це головне. Головне те, що в них немає і їм ніде брати техніку – саме БТРи та БМП, гармати, щоб забезпечити цих людей відповідною кількістю техніки і навіть набоями", – звернув увагу аналітик. 

Він додав, що для забезпечення 500 тис. мобілізованих Росії треба приблизно 7 тис. танків, а такої кількості в неї просто немає. 

"Щоби забезпечити таку кількість людей тільки танками, промисловості РФ треба працювати приблизно 10 років, важкою технікою – приблизно 20 років. На складах стратегічного зберігання в них такої кількості зброї немає, тому що там знаходяться більше 10 тисяч танків, але до ладу можуть привести лише не більше трьох тисяч...", – оцінив Гетьман.

В Афінах помер останній король Греції 

Колишній і останній король Греції Костянтин II помер у віці 82 років. Він пішов з життя у вівторок, 10 січня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Ekathimerini, інформує UAINFO.org.

За даними ЗМІ, Костянтин помер пізно ввечері у палаті інтенсивної терапії приватної лікарні "Гігея" в Афінах. Причиною смерті стала поліорганна недостатність внаслідок інсульту.

Що відомо про останнього короля Греції

Костянтин народився 2 червня 1940 року у сім'ї принца Павла, спадкоємця престолу. Покійний британський принц Філіп, герцог Единбурзький і чоловік королеви Єлизавети, був його дядьком.

Він вступив на престол у 23-річному віці, ставши перед цим олімпійським чемпіоном з вітрильного спорту. Костянтин мав велику популярність, але за рік втратив підтримку греків через участь у політичних іграх. Вони призвели до повалення союзу уряду тодішнього прем'єр-міністра Георгіоса Папандреу.

Вихід кількох депутатів з правлячої партії називають у Греції як "відступництво". Події того часу дестабілізували конституційний порядок і призвели до військового перевороту у 1967 році. Костянтин вступив у конфлікт з військовими лідерами і був змушений втекти з країни. Він пробув у вигнанні декілька десятиліть.

Розроблено літаючий хмарочос, який звисатиме з астероїда на орбіті Землі: футуристичні фото 

Архітектурна фірма Clouds AO представила концепт величезного літаючого хмарочоса Analemma Tower, який за допомогою тросів буде прикріплений до астероїда, який буде розміщено на орбіті Землі.

Як пише The Sun, концепт вежі заснований на ідеї космічного ліфта, який міг би підіймати людей на орбіту нашої планети, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За задумом архітекторів вежа Analemma Tower складатиметься з сотень поверхів, де будуть розміщені ресторани, магазини, офіси, сади, квартири і навіть релігійні споруди. Розмір та форма вікон відрізнятимуться залежно від висоти, з урахуванням тиску та зовнішньої температури.

Найвища точка хмарочосу, якщо він коли-небудь буде збудований, знаходитиметься на рівні 32 кілометрів над Землею, "проштрикнувши" атмосферу нашої планети та пропонуючи неймовірні види відкритого космосу.

Нижня ж точка хмарочосу знаходитиметься на висоти від 1 до 3,5 км над поверхнею і потрапити туди можна буде лише за допомогою літальних апаратів.

"Помістивши великий астероїд на орбіту над Землею, до поверхні можна опустити високоміцний кабель, на якому можна підвісити надвисоку вежу. Оскільки вежі буде підвішеною в повітрі, вона може бути побудована в будь-якій точці світу і згодом доставлена до кінцевого місця розташування", – заявили автори ідеї.

Слава Дьомін шокував зізнанням, як відомий артист пропонував йому одностатеві стосунки 

Телеведучий Слава Дьомін приголомшив прихильників відвертим зізнанням. Знаменитість у своєму Instagram розповів, що один популярний артист 2009 року пропонував йому вступити в одностатеві стосунки. Їхні зустрічі мали відбутися у знаменитості вдома. Утім, Дьомін гетеросексуал, тому відмовився.

Слава вирішив тримати у секреті ім'я артиста, який пропонував йому стосунки такого типу, пише ТСН, інформує UAINFO.org 

"Це було 2009 року. Він написав мені ще в "Одноклассниках" (ред. - від 2017 року соцмережа заблокована в Україні). Але я відповів: "… вибач, я не по цих справах, я по дівчатах". Він чомусь образився", - шокував ведучий.

Та не лише пікантними подробицями поділився Дьомін. Слава зізнався, що почав лисіти у 22 роки і вкрай комплексував через це. 

"Я дуже з цього приводу комплексував. Зачісував ззаду волосся наперед. А потім одного разу спробував поголити голову і зрозумів, що так найкраще. Тепер голю голову щоранку", - поділився Слава.

Титулований російський фігурист через мобілізацію втік до США та описав життя в РФ

Бронзовий призер чемпіонату світу з фігурного катання серед юніорів 2020 року у змаганні спортивних пар Михайло Назаричев зізнався, що виїхав із Росії після початку мобілізації. 21-річний фігурист, який виступав разом з Юлією Артем'євою, не відчував себе в безпеці.

"Я перестав відчувати себе в безпеці у своїй країні і задумався, які варіанти можна знайти для безпеки, для нормального життя. Мені вдалося знайти такий варіант", – цитує Назаричева Metaratings, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Фігурист узяв паузу у змаганнях для зміни громадянства, пізніше він планує продовжити кар'єру. 

"Поки для мене, звісно, краще жити поза Росією. Я багато разів літав кудись і давно розумів, що треба б виїхати. Рівень життя відрізняється в корені. Росія навіть поруч не стояла. Тут навіть правильніше буде сказати вся частина Росії, що залишилася, крім Москви. Тому що всі гроші в Москві. Варто вийти звідти, все стає гранично зрозуміло", – додав спортсмен.

Іскандер, Ахіллес та Мрія. В Україні назвали найпопулярніші та рідковживані імена немовлят у ІІ півріччі 2022 року

Міністерство юстиції України назвало найпопулярніші та рідковживані імена немовлят у ІІ півріччі 2022 року.

«Для українців немає жодних заборон та обмежень у виборі імені для новонародженого малюка. Все частіше батьки креативно підходять до цього питання й обирають незвичні імена», — йдеться у повідомленні міністерства у Facebook, інформує UAINFO.org.

Однак у відомстві зазначили, що аналізуючи статистику останніх років, все ж таки більшість надає перевагу традиційності у виборі імені для своїх немовлят.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини