MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 січня 2023

220 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 січня.

Україна має двопартійну підтримку конгресу США – Байден 

Продовження Штатами міцної підтримки України у її війні з росією має в Конгресі США двопартійну підтримку.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив президент США Джо Байден перед зустріччю із лідерами Демократичної партії у Конгресі, інформує UAINFO.org.

“Ми поговоримо про продовження підтримки України. Ця думка має двопартійну підтримку, як і дещо з того, що ми ухвалили, мало двопартійну підтримку”, - сказав Байден. 

Він додав, що у питанні зовнішньої політики та підтримки України “ми об’єднали Захід так, як вже давно не було, в тому числі схиливши Японію та інші азійські країни до інвестицій в майбутнє України”.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок видання The Wall Street Journal повідомило, що уряд США схиляється до відправки значної кількості танків Abrams M1 в Україну. 

Пізніше це підтвердили в Пентагоні, Білому домі й Держдепартаменті США, однак відмовилися повідомляти будь-які деталі.

Пентагон ушестеро збільшить виробництво 155-міліметрових снарядів через війну Росії в Україні – NYT 

Пентагон продовжує надавати Україні допомогу у війні з російським агресором. Тепер він у шість разів збільшить виробництво 155-міліметрових снарядів.

Про це повідомляє NYT, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

В американській армії заявили, що виробництво 155-міліметрових снарядів дуже необхідне Києву, тому через два роки зросте до 90 000 на місяць.

Наголошується, що виробництво боєприпасів буде доведено до рівня часів Корейської війни. На це підуть мільярди доларів.

Ці зусилля, як зазначило джерело, які включатимуть розширення заводів та залучення нових виробників, є частиною "найагресивнішої роботи з модернізації майже за 40 років" оборонно-промислової бази США.

Відомо, що перед тим, як Росія вторглася в Україну, виробництво армією США 14 400 некерованих снарядів на місяць було достатнім для ведення війни американськими військовими. Але необхідність постачання київських збройних сил спонукала керівників Пентагону потроїти виробничі цілі у вересні, а потім знову подвоїти їх у січні, щоб зрештою вони могли виробляти 90 000 або більше снарядів на місяць.

В ISW дали прогноз, як вплине надання Заходом танків Україні на хід війни

Військові аналітики заявили, що надання західними державами основних бойових танків допоможе Україні проводити механізовані бойові дії. Це своєю чергою дасть змогу завдати поразки російській окупаційній армії та звільнити українську територію.

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, Україні необхідно 300 основних бойових танків, щоб здійснити контрнаступ. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Експерти зазначають, що через дефіцит необхідної бронетехніки Україна не змогла скористатися складним становищем російських окупантів у Бахмуті. Тому подальші великомасштабні контрнаступальні операції залежать від темпів надання систем озброєнь і предметів постачання.

Своєю чергою, американські ЗМІ заявили, що в адміністрації президента США Джо Байдена готуються відправити "значну кількість" танків Abrams M1 в Україну і що Білий дім може оголосити про постачання техніки вже найближчим часом.

Водночас зазначається, що федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц все ж таки ухвалив рішення про постачання в Україну як мінімум однієї танкової роти (14 танків) основних бойових танків Leopard 2 у невстановлені терміни. Також танки Leopard 2 відправить в українську армію Польща. При цьому міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок запевнила, що Берлін не втручатиметься, якщо Польща захоче надіслати свої танки Leopard 2 Україні.

"Той самий хлопець, якого я зустріла, коли нам було по сімнадцять". Олена Зеленська привітала чоловіка з 45-річчям

Перша леді України Олена Зеленська привітала свого чоловіка – шостого президента України Володимира Зеленського з днем народження.

Із нагоди 45-річчя гаранта дружина розмістила у мережі спільне фото і розповіла, як її чоловік змінився з того часу, як опинився у президентському кріслі, а також побажала міцного здоров'я і більше причин для усмішки, але це вже після перемоги у війні, яку розпочав російський агресор, інформує UAINFO.org.

"Мене часто запитують про те, як ти змінився за цей рік. І я завжди відповідаю: "Не змінився. Він той самий. Той самий хлопець, якого я зустріла, коли нам було по сімнадцять".

Але насправді дещо змінилося: ти набагато менше усміхаєшся нині. Наприклад, так, як на цьому фото… Я бажаю тобі більше причин для усмішки. І ти знаєш, що для цього треба. Ми всі знаємо.

Впертості в тебе вистачить. Головне – щоб вистачило здоров’я. Тож будь здоровий, будь ласка! Я хочу усміхатися разом…", – додала перша леді. 

Експерт пояснив, чому Україна не знищує ешелони з технікою РФ

Військові залізничні ешелони є складною ціллю, яку не так просто знищити. Крім того, перед ешелоном зазвичай ідуть військові та шукають міни, які можуть бути закладені в залізничному полотні. 

В ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт, член експертної ради Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, полковник запасу, командувач Аеромобільних військ України у 1998-2005 роках Іван Якубець пояснив, що ешелон є рухомим обʼєктом. Крім того, він вузький, і влучити в нього ракетою не так просто, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Він вузький досить, і влучити в нього ракетою, навіть того ж HIMARS, не так просто, але влучити можна, безумовно. Потрапити можна в залізничне полотно, але таке полотно ремонтується протягом доби, а то й швидше", – додав він. 

За словами Якубця, також необхідно враховувати дальність, на якій перебуває військовий ешелон.

"Є ще один момент – це дії диверсійно-розвідувальних груп. Ось проти таких груп зараз працюють російські сапери, які йдуть попереду ешелонів, шукають закладені (міни – ред.), щоб не було їх на залізничній колії", – зазначив експерт.

Медведєв погрожує Україні "тисячами ракет" 

"Запасний президент" Росії Дмитро Медведєв вкотре погрожує Україні ракетами. Він заявляє, що Росія виготовляє "тисячі видів такого озброєння". 

Про це пишуть засоби масової пропаганди Росії/, передає ТСН, інформує UAINFO.org

Медведєв відреагував на інформацію про те, що в Росії закінчується ракетне озброєння та заявив, що країна-терористка "виготовляє тисячі одиниць засобів ураження". 

"Роблять заяви, що у нас то одного, то іншого, то ракет залишилося на два з половиною рази, ще щось таке скажуть. Хочу їх розчарувати. У нас цілком достатньо всього. І цього року відбувається постачання найбільш затребуваних видів озброєнь, військової техніки та засобів ураження. Йдеться про тисячі одиниць, і природно, що такий темп, який був наприкінці року забезпечений, його необхідно зберегти і в цей період", - заявив Медведєв. 

Людство ще більше наблизилося до кінця світу: Годинник Судного дня показує 90 секунд до опівночі

Людство на межі кінця світу. Стрілки Годинника Судного дня перевели, і тепер він показує 90 секунд до опівночі.

Про це повідомляє американський Бюлетень вчених-атомників. Він встановлював хвилинну стрілку Годин Судного дня 25 разів з моменту його появи у 1947 році, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"На 100 секунд до опівночі Годинник Судного дня було встановлено з 2020 року. Цього року годинник був переведений вперед через російське вторгнення в Україну та підвищений ризик ядерної ескалації", – сказано в заяві Бюлетеня.

Також у Бюлетені йдеться, що у просуванні Годинника Судного дня відіграють роль, у тому числі наслідки зміни клімату, дезінформація в Інтернеті, що "не слабшає", і постійна загроза спалахів інфекційних захворювань.

Президентка і виконавча директорка Bulletin Рейчел Бронсон заявила, що рішення перевести годинник ближче до опівночі далося нелегко.

"Ми живемо в часи безпрецедентної небезпеки, і годинник Судного дня відображає цю реальність. Уряд США, його союзники по НАТО та Україна мають безліч каналів для діалогу, ми закликаємо лідерів вивчити їх все повною мірою, щоб повернути час назад", – сказала вона. .

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини