MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 лютого 2023

167 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 лютого.

Негайне ембарго на ядерне паливо та удар по "Росатому": Європарламент ухвалив резолюцію щодо санкцій проти РФ

Депутати Європейського парламенту (ЄП) закликали Євросоюз прискорити ухвалення десятого пакету санкцій проти Росії. До нього просять включити "Лукойл" і "Росатом", а також повне та негайне ембарго на імпорт урану та ядерного палива з РФ.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту. Документ ухвалили 489 голосами, проти висловилися 36 депутатів, 49 утрималися, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Парламент також закликає запровадити санкції щодо таких компаній, як "Лукойл" та "Росатом", які все ще присутні на ринку ЄС... Резолюція повторює заклики депутатів Європарламенту до негайного та повного ембарго на імпорт ЄС викопного палива та урану з Росії", – повідомили у ЄП.

Крім того, у Європарламенті запропонували остаточно поховати спільні з Росією газові проєкти. Йдеться про повну відмову не лише від газопроводу "Північний потік-2", а й від "Північного потоку-1".

Також євродепутати пропонують розширити перелік персональних санкцій ЄС проти Росії. До нього пропонують включити осіб, причетних до депортацій українців на окупованих територіях організації та фальшивих "референдумів".

ЗМІ дізналися, з яким посланням виступить Путін на річницю вторгнення в Україну 

Війна в Україні і все, що з нею пов'язано, стане основною повісткою, навколо якої буде побудовано щорічне звернення президента РФ Володимира Путіна до Федеральних Зборів.

Як пише "Медуза", сам виступ, відбудеться 20 або 21 лютого, але не виключено, що саме 24 лютого – в річницю вторгнення, інформує UAINFO.org.

За даними джерел, наразі текст послання ще готується, але вже відомо, що основні тези стосуватимуться питань державної підтримки російських солдатів, які воюють в Україні, та освоєння захоплених українських територій.

"Зокрема, він (може розповісти про плани щодо їх "відновлення і розвитку", – пише видання. 

За словами джерел, Путін переконуватиме росіян у тому, що вони "згуртувалися" і "беззастережно підтримують" вторгнення в Україну. Окремо буде згадано про "успіхи" у протидії санкціям та в "імпортозаміщенні". 

Лавров заявив, що Молдова може стати "наступною Україною" 

У Росії, яка загрузла у "бліцкризі" проти України вже на рік, натякнули, яка ще країна може стати мішенню для російської агресії. На роль "наступної України" там призначили Республіку Молдова.

Про це в інтерв'ю російському топ-пропагандисту Дмитру Кисельову заявив голова міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров. У головного російського "дипломата" виникли претензії до президента Молдови Маї Санду та "недемократичності" приходу до влади проєвропейського уряду в цій країні, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

У ході інтерв'ю Кисельов поставив Лаврову питання, яку країну, на думку останнього, Захід "намітив, як наступний інструмент в антиросійській політиці".

"Яка з країн може також піти цим шляхом - Киргизія, Казахстан - навколо Росії?" - "підказав" Лаврову варіанти відповіді фанат "ядерного попелу" з російського телевізора.

Однак Лавров натякнув, що Росія була б не проти України розпочати вторгнення до Молдови.

"Зараз на цю роль доглядають Молдову, насамперед тому, що змогли поставити специфічними методами, далеко не вільно-демократичними, на чолі країни президента, яка просто рветься, сама рветься в НАТО", - заявив великий знавець демократичних процесів Лавров.

У Волгограді через візит Путіна поставили пам'ятник Сталіну й вимкнули інтернет: працює лише телебачення – ЗМІ

У Волгограді перед приїздом російського диктатора Володимира Путіна поставили не лише таблички "Сталінград", а й погруддя Йосипу Сталіну. Крім того, у місті обмежили рух і навіть відключили інтернет.

Про заходи безпрецедентної підготовки до візиту глави держави-агресорки розповіли росЗМІ. Відомо, що проїзд центром тепер неможливий для всіх видів транспорту, а громадянам заборонили відвідувати Мамаєв курган, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Ось таке всенародне святкування 80-річчя Сталінградської битви вийде – у стилі Путіна. Без справжніх громадян, без інтернету, всім руки по швах", – зазначив один із Telegram-каналів.

Пам'ятники Сталіну, а заразом і Георгію Жукову та Олександру Василевському, з'явилися 1 лютого біля музею-панорами "Сталінградська битва". Показуху влаштували прямо перед візитом Путіна, адже він має з'явитися там 2 лютого.

"Багато французів у військовій формі": у Соловйова видали новий фейк про війну в Україні, розмріявшись про атаку на Одесу 

Російські пропагандисти продовжують у своїх ефірах документувати злочинні наміри країни-агресора РФ щодо України. Також російським громадянам розповідають фейки про нібито присутність французького легіону в Одесі.

Водночас у РФ не перестають мріяти про атаку на Одесу, сподіваючись прокласти коридор до Придністров'я. Фрагмент пропагандистського шоу Володимира Соловйова опублікували в Telegram, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

У розмові з одіозним пропагандистом інший розповсюджувач фейків Дмитро Стешин заявив, що "у повітрі висить очікування великого наступу".

За його словами, "інформатори з Одеси" розповіли йому про іноземний легіон, який заїхав до міста, зокрема про французів. Також пропагандист видав фейк про військову техніку в пісочному забарвленні, яка нібито їздить по Одесі. 

Крім того, пропагандист заявив, що російські терористи нібито готуються вдарити по Одесі, щоб прокласти коридор у Придністров'я. За його словами, це потрібно путінській армії, щоб дістатися там до складів із боєприпасами.

Новий президент Чехії став "крашем" серед українок: він – красень і котолюб

28 січня на виборах президента в Чехії перемогу здобув генерал у відставці Петр Павел. І вже зараз його називають головним "крашем" Чехії, а українки просто в захваті від нього. І не тільки тому, що він спекотний красень, а й з тієї причини, що Павел підтримує нашу країну, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Розповідаємо вам найцікавіші факти з його біографії.

Відомо, що Петр Павел народився у військовій родині. Він вирішив піти слідами свого батька і також став професійним військовим. В одному з інтерв'ю Павел говорив, що батько завжди ставив перед ним високі цілі. Це допомогло йому стати тим, ким він є зараз. 

Попри те, що робота забирала у нього багато часу, у нього все ж залишалися сили на хобі. Павел грав у хокей, займався гімнастикою і сап-серфінгом, стрибав з парашутом, вивчав мови - французьку, англійську та російську.

На смартфонах Android виявили три небезпечні додатки: їх треба негайно видалити

Мільйони користувачів смартфонів на базі Android закликали перевірити свої гаджети через виявлені в магазині Google Play небезпечні додатки, що можуть використовуватися зловмисниками. Експерти радять негайно видалити їх з телефонів.

Про небезпечну знахідку повідомили експерти антивірусного сервісу Dr.Web. Мова йде про три додатки, які разом мають понад 20 мільйонів завантажень. Ці програми для відстеження активності називають "рекламними наркоманами": вони переповнені рекламою, яка приносить гроші розробникам, але не приносить користі користувачам, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Три "проблемні" додатки – Lucky Step, WalkingJoy та Lucky Habit: health tracker.

Усі три додатки використовували для своєї роботи один і той самий командно-контрольний сервер [string]richox[.]net[/string] , який зазвичай використовуються кібер-зловмисниками для надсилання інструкцій системам, зараженим шкідливим програмним забезпеченням.

Перші два додатки розповсюджувалися у Google Play як крокоміри, тоді як третій позиціонувався як додаток для вироблення корисних звичок.

"Чому ви не на фронті?": викладачка накинулась на студентів за українську і поплатилась 

Викладачка Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ) у Києві на зауваження студентів перейти на українську почала дорікати, чому ті не на фронті, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Аудіо нібито запису розмови викладачки в аудиторії з'явився напередодні у соцмережі. "Чуєте якийсь дивний звук на цьому відео? А це одна з викладачок КНТЕУ пробиває дно, коли її попросили надавати матеріал лекції українською", - написали студенти.

Під час розмови жінка стверджувала, що вона – російськомовна. Крім того, звинувачувала студентів, чому вони разом зі своїми україномовними батьками "не на фронті".

"То їм не це, те їм не те… з першого заняття", - образилась викладачка.

Далі вона звернулась до "совісті" студентів: "Ваші батьки вдома разом з вами? Хто з ваших батьків в окопах? А самі ви чому тут? Чому не на фронті? 18 років вам є? Чому ви не у добровольцях? У мене до вас питання: ось я, російськомовна, хочу запитати в україномовних: чому ви сидите вдома? Ваші батьки чому вдома сидять?".

"Насильству в Україні місця не буде". Зеленський подякував поліції за швидку реакцію на "п'яні вечірки" у Києві, на яких принижували дівчат

Президент України Володимир Зеленський подякував поліції за швидку реакцію на "п'яні вечірки" у Києві, на яких молодики принижували дівчат.

"Хочу сьогодні подякувати працівникам Національної поліції України, які швидко відреагували на ганебні факти, про які стало відомо вчора… Факти знущань з дівчат", — сказав він у зверненні, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

За словами глави держави, по данним фактам вже розпочато кримінальне провадження.

"Є перші затримання зловмисників. Процесуальні дії тривають. Насильству в Україні місця не буде", — сказав Зеленський.

У Мережі набула розголосу історія про групу молодиків з Івано-Франківська. Громадська активістка і режисерка Ярослава Кравченко заявила, що молодики влаштовують вечірки, на яких знущаються з дівчат.

1 лютого в Нацполіції повідомили, що в організаторів "п'яних вечірок" проводять обшуки, відкрито кримінальну справу.

Організатори п’яних вечірок, які принижували дівчат, можуть отримати до 7 років в’язниці

До 7 років в’язниці можуть отримати організатори п’яних вечірок у столиці, які знущались і принижували дівчат, а потім викладали відео у соцмережу.

Про це повідомляє начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, інформує UAINFO.org.

1 лютого слідчі поліції Київщини  разом із оперативниками кримінальної поліції НПУ та прокурорами столичної області  провели обшуки за місцем мешкання фігурантів у Києві та Івано-Франківській області.  

Правоохоронці встановили, що організаторами огидних розваг  та авторами принизливих відео є двоє товаришів, які і поширювали порно в Телеграм-каналі та Інстаграм. 

Двох організаторів безчинства затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Обом оголошено про підозру за ч. 3 ст. 301 КК України щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів. За скоєне зловмисникам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

"Міг би стати мільйонером": Кошовий зізнався, який хабар йому пропонували за місце у політиці

Український шоумен та актор студії "Квартал-95" Євген Кошовий зізнається, що відколи його близький друг і колега Володимир Зеленський став президентом, на собі він також почав відчувати підвищену увагу. Гуморист розповів, що йому запропонували величезний хабар за те, щоб він "завів" людину до списків партії "Слуга народу".

Про це знаменитість повідомив в інтерв'ю на YouTube-каналі "Бомбардир". Комік згадав – після інавгурації Зеленського він сказав, що не піде в політику не під яким приводом. Кошовий дотримався свого слова, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Коли Володимир пішов у президенти, я відразу сказав, що в політику не піду, хто б що не пропонував. Під час парламентських виборів я міг би стати мільйонером. Мені пропонували 10 мільйонів за те, щоб завести людину до списку. Я сказав: "Ні, не цікаво". Він мені: "Почекай, десять, як це не цікаво?" Я: "Ну ти розумієш, як я потім буду йому в очі дивитися?", – Євген розповів ведучому історію, яка з ним трапилася кілька років тому.

За словами актора, він відмовився від пропозиції, оскільки хотів зберегти репутацію та повагу близького оточення. Він підкреслює, що не знає як поводився б, якби погодився "допомогти". Крім того, Кошовий розповів про кілька кумедних випадків, як його просили "звести" людей з Володимиром Зеленським.

Вісім років без Кузьми Скрябіна: сильні висловлювання музиканта про Україну, Росію, війну та життя 

Рівно вісім років тому, 2 лютого 2015-го, у трагічній ДТП загинув відомий український співак, лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін). У пам'яті шанувальників він залишився харизматичною, чесною, артистичною та мудрою людиною.

Ба більше, Кузьма мав активну громадянську і політичну позицію – завжди говорив щиро і не підбирав слова. У річницю смерті музиканта OBOZREVATEL пропонує згадати найкращі його висловлювання про Україну, війну, український народ та про життя, інформує UAINFO.org.

Про український народ

Я дуже багато їжджу по країні. І так багато тямущих, розумних, інтелігентних людей є в народі, а нами чомусь мають керувати хами, грабіжники, злодії, бандити. Чому воно так? Напевно, ми самі в цьому винні.

***

Українці хворіють на відсутність власної гідності. Бо ми "терпили", думаємо, хамство само собою куди подінеться. Всі біди на нас сиплються від того, що ми терпимо і мовчимо, поки дуже не припече.

Про ставлення до життя

Треба дякувати Боженьку, що ти ходиш на двох ногах і у тебе нічого не болить. Не розумію тих, хто говорить: "О, голова болить" чи "Не знаю, в яких туфлях у театр йти". Брав би мухобійку і по лобі. Сходіть в "Охматдит" і подивіться на тих дітей, які ще не прийшли у світ, а вони вже з тих списків викреслені.

***

Краще бути оптимістом, який нічого не знає, чим загинатися і ростити собі горб від того, що навколо одні проблеми.

***

Міняйте світ на краще, піклуйтеся про нього, тому що ви в ньому живете!

Про війну

Я у свої 46 років розумію, що нейтральним бути не можна. Після місяців війни виходить, що є два паралельні світи: в одному йде війна, а в іншому – вона не йде. Причому на території однієї країни. В одному – гинуть люди, а в другому – абсолютно не змінили свій спосіб життя: ведуть світські бесіди, витрачають гроші й абсолютно не турбуються ні матеріально, ні духовно. Війна не може бути на якійсь певній частині території. Якщо вона заходить, то це біда для всіх. І тому нейтральним бути не можна.

Про Росію та Крим

Я зненавидів Росію, до якої завжди ставився толерантно. Ніколи в житті не поїду до Криму. Для мене це зрада з боку Криму. Ніби взяли та вивернули назовні старі солдатські кальсони.

Про патріотизм

Я не люблю взагалі спекуляції на тему патріотизму. Патріотичні пісні потрібно писати весь час, а не тоді, коли щось сталося і їх треба писати.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини