MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 лютого 2023

244 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 лютого.

Фесенко: Напередодні саміту Україна-ЄС знову проявилася традиційна українська проблема

Традиційна українська проблема – завищені очікування. Напередодні саміту Україна-ЄС це знов проявилося. У декого були дещо завищені очікування, а насправді нормальне природне (особливо в умовах війни) бажання отримати позитивні новини. Але, на жаль, були і прояви абсолютно нереальних і неадекватних заяв щодо перспектив європейської інтеграції України. Один з головних високопосадовців країни навіть заявив про "дуже амбітний план приєднатися до Європейського союзу протягом наступних двох років". Будь який серйозний фахівець розуміє, що це неможливо навіть з точки зору звичайних політико-бюрократичних процедур ЄС. Біда таких заяв в тому, що вони, з одного боку, формують неадекватні очікування у наших громадян щодо швидкості інтеграції до ЄС. Наслідком таких нереалістичних очікувань може стати розчарування в наших європейських партнерах і в самій європейській інтеграції. По-друге, це дискредитує деяких наших керівників в очах європейських партнерів і буде породжувати додаткові зустрічні дії щодо України, щоб повернути наші очікування щодо європейської інтеграції на реальний ґрунт.

Таку думку на власній сторінці у Facebook висловив політолог Володимир Фесенко, інформує UAINFO.org

І тому я вкотре повторює свій заклик до різних державних і публічних осіб – не називайте конкретних дат (вступу до ЄС і НАТО, звільнення Криму, завершення війни, тощо), краще зосереджуйтесь на конкретній змістовній роботі для досягнення відповідних цілей.

Щодо вступу до ЄС я лише зазначу, що авансом нас приймати до Євросоюзу не будуть. Авансом нам дали статус кандидата в члени ЄС. І це було наслідком захоплення в ЄС героїзмом українського народу, який дав гідну відсіч російській агресії. Це був дуже важливий політичний жест підтримки України і демонстрації того, що ЄС на боці України. Але щоб стати членом Євросоюзу, ми маємо виконати величезний обсяг роботи. І головна передумова наступного ривка на шляху європейської інтеграції – це наша перемога у війні проти Росії.

Поки буде тривати війна, нових проривів на цьому шляху не буде. А далі наші партнери будуть дивитися, наскільки ефективно ми можемо не тільки воювати, а й відбудовувати свою країни, наскільки розумно і чесно будемо використовувати кошти, які будуть надавати нам на процеси післявоєнного відновлення і реконструкції України. Паралельно треба буде зробити реформи в усіх сферах суспільного життя. І це робота не на один-два роки.

У Кремлі вигадали ще один спосіб виправдати окупацію частини України, – британська розвідка 

У Кремлі мають намір продовжувати русифікацію окупованих територій. За допомогою псевдовиборів хочуть легалізувати захоплення частини України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, 1 лютого 2023 року голова Ради федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що регіональні вибори відбудуться на "приєднаних" територіях України 10 вересня 2023 року.

"Включення виборів у той же день голосування, яке заплановане по всій Росії, наголошує на прагненні керівництва представити території як невід'ємні частини федерації", зазначається у зведенні. 

За даними британської розвідки, проведення "виборів" слідує за зусиллями з "русифікації" окупованих територій, які включають зміну систем освіти, зв'язку і транспорту.

"Будь-яка підтримка агресії РФ є червоною лінією": в Естонії митрополита із російським громадянством викликали у МВС 

В Естонії терміново викликали до Міністерства внутрішніх справ митрополита Естонської православної церкви Московського патріархату (ЕПЦ МП) Євгена. Він має паспорт країни-агресора Росії.

Причиною стало те, що митрополит планував провести так званий молебень за мир за кілька днів до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це пише видання EER.ee, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

У цьому заході мали брати участь представники проросійських політичних сил.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали митрополиту Євгену, що у діяльності ЕПЦ МП головною червоною лінією є будь-яка вербальна чи невербальна підтримка російської агресії в Україні. Про це сказав віце-канцлер МВС Естонії Райво Кюйт. За словами політика, червоні лінії стали основою темою розмови з митрополитом.

"У цій ситуації, нагадаю, глава церкви теж відреагував і зрозумів, які дії слід зробити. Наша бесіда з ним та обмін думками теж були важливими. Тож надмірної реакції тут не було", – пояснив Кюйт.

У Туреччині стався сильний землетрус: у країні оголошено найвищий рівень тривоги 

Біля міста Газіантеп із населенням понад 1 млн осіб на півдні Туреччини стався землетрус магнітудою 7,8 балів. Його епіцентр знаходився за 37 км від населеного пункту на глибині 10 км.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру, інформує UAINFO.org.

Повідомляється, що внаслідок події є руйнування у кількох провінціях, сталося кілька афтершоків магнітудою понад 6 балів. Через 10 хвилин після першого поштовху було зафіксовано ще один -магнітудою 6,3.

Підземні поштовхи відчувалися у кількох регіонах — Адані, Анкарі, Анталії, Газіантепі, Кайсері, Мерсіні, Трабзоні, Урфі. Руйнування зафіксовано у чотирьох провінціях: Кахраманмараш, Малатья, Шанліурфа та Газіантеп. Про жертв поки не повідомлялося. Щонайменше внаслідок землетрусу повністю зруйновано одну восьмиповерхову будівлю.

Землетрус відчувався в інших країнах. Про підземні поштовхи повідомлялося в Лівані та Сирії.

Також відомо, що у місті Шанліурфа землетрус зруйнував 16 будинків, у провінції Кахраманмараш спалахнула велика пожежа.

"За "Байрактари" для України": росіяни зраділи обвалам будинків у Туреччині, внаслідок яких загинули люди 

Жителі Росії бурхливо відреагували на моторошний землетрус у Туреччині 6 лютого. Вони здебільшого пораділи загибелі сотень людей і навіть приплели до природної катастрофи війну РФ проти України.

Так, росіяни заявляли, що це "розплата" туркам за надані ЗСУ безпілотники "Байрактар". Злісні коментарі поширилися під новинами про трагедію від росЗМІ у Telegram-каналах, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"На сході Туреччини трапився потужний землетрус – зафіксовано щонайменше 22 підземні поштовхи. Деякі люди досі залишаються під завалами. Місцева влада закликає не заходити до будинків, не користуватися транспортом, не дзвонити без необхідності до екстрених служб і довіряти лише офіційним джерелам", – повідомили у російських пабліках.

Що буде після перемоги України: Каспаров описав два сценарії майбутнього РФ 

З початку війни суспільні настрої населення Росії та її владних кіл змінилися. Тільки від дій влади залежить, чи призведуть зміни до розпаду країни, чи створення нової держави.

Про це повідомив російський опозиційний політик Гаррі Каспаров. Він переконаний, що перемога України, розгром путінської армії на тимчасово окупованих територіях – шанс для Росії, коли військова та геополітична поразка створять передумови для революційних змін, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

За словами Каспарова, в Росії кола влади вже думають про своє майбутнє. Однак він переконаний, що, приміром, Євген Пригожин майбутнього не матиме жодного.

З медіа зник Рамзан Кадиров. Він має з'явитись на святкуванні 80-річчя Сталінградської битви, проте його там не помітили. Каспаров переконаний, що Кадиров зараз думає про своє не російське майбутнє

"Думаю, що він уже погладжує прапор ісламу, який прихований десь на дні батьківської скрині", - іронічно додав промовець. 

Українці купили квартиру маленькому сину лікарки Охматдиту, яку вбила російська ракета 

Для п'ятирічного сина лікарки-гематолога Національного інституту раку та НДСЛ "Охматдит" Оксани Леонтьєвої, яка загинула у жовтні 2022 року внаслідок російських ракетних ударів по Києву, небайдужі організували збір коштів та купили хлопчику Григорію квартиру.

Подробицями надання допомоги осиротілій дитині поділилася співорганізаторка збору Ольга Канська у своєму Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна

Зазначається, що така благодійна мета - придбання житла для Гриші - об'єднала українську педіатричну, онкологічну та стоматологічну спільноти, а також "усіх друзів для того, щоб стати однією великою родиною для одного маленького хлопчика якого ця війна зробила сиротою".

Спільними силами вдалося купити для сина Оксани, яка загинула, квартиру в Ірпені. Вона розташована "в чудовому, цілому і теплому будинку".

"Ми змогли зібрати 28 тисяч, а квартиру придбали що коштувала 30-ть! В ній все є, все, що потрібно для життя: гарний ремонт, меблі, техніка", - розповіла Канська.

"Кохана ОВ, твій ВО": Зеленський зворушливо привітав дружину з днем народження 

Президент України Володимир Зеленський привітав дружину Олену з днем народження. 6 лютого першій леді виповнилося 45 років, інформує UAINFO.org.

"Люба моя ОВ, я хочу подякувати тобі. За те, що ти Є. В моєму житті. За те, що ти зараз тут. За віру твою в Україну і Перемогу. За те, що зміцнюєш мене. За всі роки, години, хвилини… і ще раз за ЦЕЙ рік. Як ти представляла Україну.

За дітей наших чудових, за ОВ та КВ.

Вітаю тебе з твоїм ДН.

Бажаю ОДНОГО тобі.

Щоб день перемоги ЛЮДЕЙ над ОРКАМИ скоріше настав у твоєму житті. В нашому житті…

В житті всього народу!

Бажаю, люблю, вітаю!

Кохана ОВ, твій ВО", - написав Зеленський у Telegram

У Мережі обговорюють "нове обличчя" Мадонни на церемонії Греммі 2023: 2700-річний вампір 

У Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення премії Греммі, однією із зіркових гостей якої стала Мадонна, пише NV, інформує UAINFO.org.

Американська співачка вийшла на сцену, щоб представити Сема Сміта та Кім Петрас перед їх виступом, і виголосила промову, в якій подякувала всім «бунтівникам», які змінюють світ.

«Якщо вони називають вас дивними, скандальними, траблмейкерами, провокаційними чи небезпечними, знайте, що це означає, що ви все робите правильно», — заявила Мадонна.

Втім, увага публіки була зосереджена не на промові артистки, а на її зовнішності. У соцмережах активно обговорюють «нове обличчя» Мадонни, відзначаючи, що їй явно «треба змінити хірурга».

«Мадонна добре виглядає для свого віку… якби вона була 2700-річним вампіром, який їсть живцем немовлят та дрібних тварин», «Якби не оголосили, що це Мадонна, я так і не зрозуміла б, хто ця людина, яка виступає на Греммі», «Мадонні настав час змінити хірурга, або просто припинити робити це з собою!», «Ця людина на сцені була схожа на погану пародію Мадонни, що позує на тлі справжніх фото Мадонни», «Хто ця людина і що трапилося з Мадонною?» , — пишуть у Мережі.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини