MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 лютого 2023

181 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 лютого.

"Велика шахова партія": у Польщі оцінили промову Байдена і розповіли, чим їх вразив президент США 

Виступ американського президента Джо Байдена у Варшаві - є "великою шаховою партією, на яку можна дивитися по-різному".

Про це заявив колишній президент Польщі, лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса в ефірі TVN24, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Було гарно, акуратно. Гарна промова, але це велика шахова партія, тому на неї можна дивитися по-різному", – оцінив Валенса промову Байдена.

Україну з середини й до кінця весни очікують вирішальні бої. І це стане переломним моментом у війні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву очільника ГУР МО Кирила Буданова в інтерв'ю Forbes, інформує UAINFO.org.

На питання журналіста, якщо накласти футбольну аналогію на 12 місяців великої війни, то який зараз рахунок і яка хвилина матчу, він відповів: "Рахунок 1:1, а хвилина 70-а. Це субʼєктивне бачення".

Також очільник розвідки назвав три причини, чому українцям вдалося вистояти. 

"З нами Бог - це перша причина. Друга - ми захищаємо свою землю, це допомагає. На своєму полі грати легше. Третя причина - разом із нами бореться весь цивілізований світ, ми не самі", - каже Буданов.

За його словами єдина умова закінчення війни - це повернення Україною своїх територій, кордонів 1991 року.

"Все інше вирішуватимемо потім", - зазначив Буданов.

Саша Сотник: Візит Байдена до Києва зруйнував плани Путіна: промову переписували всю ніч 

І завило карликове ідолище, вчепившись у головну трибуну підворітні: "Перед нами виклики, і ми повинні відповісти! Сьогодні фронт проходить через серця наших людей. Вони стоять пліч-о-пліч і дупа до дупи. Ми – одна зграя, одна банда. З нами Ібліс !" І підморгнув Дімону Іблісовичу, який нервово сопів у першому ряду. І, власне, все. Мова вождя перетворилася на невиразне жування соплів.

Майже дві години воно шамкало, намагаючись не нарватися. Тому що запахло великим політичним БДСМ. З батогом дідуся Джо та наручниками від Зеленського. Давньопацанська заповідь свідчить: якщо мордобій неминучий - здристни першим, пише у своєму блозі журналіст Олександр Сотник, інформує UAINFO.org.

Але зроби це витончено, щоб банда не визнала, що ти – засикло. Тому, почувши запах зірочок, Путло-фраєр злегка припустив у штанці, але виду не показав, і молодцювато заявив про припинення участі в Договорі про стратегічні наступальні озброєння (СНО). У тупих прокотить, а розумні лише знизують плечима: адже призупинити участь у договорі неможливо, з нього можна лише вийти. А ватажок якраз уточнив, що він не виходить. Тобто, як старий імпотент, який погрожував перетрахати весь бордель, тупцює у дверях закладу і безглуздо либиться дівчатам, які давно лягли і просять.

Великий і жахливий Ібліс на перевірку виявився старим Козлодоєвим. І духопідйомні вставання елітної скотобази тут ні до чого. Першими схоплювалися новачки з гальорки, а старі шкапи типу Лаврова чи Сечина неохоче боролися зі сном, зависаючи в астралі. Мединський - той взагалі давав очам поспати по черзі, а бонзи фашистської звіроферми так і не почули головної гойди, що визначає напрямок війни. Що робити тепер? Куди рухатись? Відповзати чи атакувати? Питання так і зависло в повітрі. Воша народила гниду сумнівів. А сумніви в банді породжують крамольну думку, що ватажок уже не той, і чи не час знайти йому заміну?

Зрозуміло, що візит Байдена до Києва зруйнував плани шантажиста – настільки, що спічрайтери всю ніч гасали стінами, переписуючи текст послання братві. Адже Путін був упевнений, що Байден не наважиться на такий демарш, але прорахувався. Він взагалі останнім часом став часто промахуватися: оточення зовсім потягло його в паралельну реальність, що ніяк не перетинається з реальним життям. Тому і несе він з трибуни ахінею про економіку, що утрималася, і низький відсоток інфляції....

Випробували чотириденний робочий тиждень: у Британії завершився найбільший у світі експеримент

У Британії добіг кінця найбільший у світі експеримент, у рамках якого роботодавці випробували чотириденний робочий тиждень, і здебільшого компанії-учасниці вирішили дотримуватися його і надалі.

Про це повідомляє Reuters, інформує UAINFO.org з посиланням на Європейську правду

Працівники 61 компанії по всій Британії працювали в середньому 34 години протягом чотирьох днів у період з червня по грудень 2022 року, отримуючи при цьому незмінну зарплату. З них 56 компаній, або 92%, вирішили продовжити таку практику, 18 з них - на постійній основі.

За даними британської дослідницької організації Autonomy, яка опублікувала звіт разом з групою науковців та за підтримки новозеландської групи 4 Day Week Global, це дослідження є найбільшим у світі.

Попри позитивні результати дослідження, інші опитування свідчать про неготовність більшості британських роботодавців до чотириденного робочого тижня найближчим часом.

Вчені, ймовірно, знайшли найстаріший у світі туалет зі змивом  

Археологи у Китаї знайшли, можливо, найстаріший у світі туалет зі змивом. Уламки 2400-річного туалету, а також вигнута зливна труба були виявлені минулого літа серед руїн стародавнього палацу в місті Сіань. Вчені витратили кілька місяців на те, щоб зібрати їх докупи.

За інформацією державної газети China Daily, туалет, описуваний дослідниками як "предмет розкоші", знаходився всередині палацу, а труба йшла до зовнішньої ями, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Лю Руй, науковий співробітник Інституту археології Китайської академії соціальних наук, який входив до групи дослідників, що брали участь у розкопках, сказав, що туалет, швидше за все, був зарезервований для високопосадовців у період Воюючих царств (475-221 рр.до н. е.) та пізнішої династії Хань (206 р. До н. е.– 220 р. н. е.). Він додав, що слуги, ймовірно, наливали воду в туалет щоразу, коли ним користувалися. 

"Змивний туалет є конкретним доказом того значення, яке давні китайці надавали санітарії", - сказав Лю.

Зараз археологи аналізують зразки, взяті з виявленого туалету, в надії з'ясувати, що люди їли в той час.

Як визначити "людський" вік вашого кота: таблиця

Тварин-компаньйонів ми звикли олюднювати – приписувати їм свої бажання, емоції і навіть вигадувати за них репліки в уявних розмовах. Так само ми ставимось до віку хатніх улюбленців. І дійсно, вони проходять життєвий цикл, дуже подібний до людського – від немовлячого віку поруч з мамою до старечих хвороб. Хоча його стадії у котів все ж суттєво відрізняються від наших за тривалістю і співвідношенням між собою. (А) проте, люди вигадали, як визначити вік кота у людських роках.

Як з’ясував OBOZREVATEL, найчастіше котячий вік просто множать на сім, інформує UAINFO.org 

Хоча за перший рік, який буцімто дорівнює людським семи рокам, молода кішечка уже може вперше стати мамою. Тобто тут є серйозні розбіжності. Тим не менше, це один з найпоширеніших способів рахувати "людський" вік кота. А з часом ці шкали дійсно наближаються одна до одної і 10-річний кіт справді уже вважається твариною поважного віку, майже як людина у 70 років.

Існує і дещо складніша формула підрахунку. Так до 5 років котам приписують один календарний рік за сім "людських", від 6 до 12 років – рік за чотири, а далі вже рік за три. Згідно з цим підходом, 10-річний кіт прирівнюється уже до 53-річної людини. Ось таблиця, яка дозволяє співставити цифри, якщо вам більше подобається такий підхід.

Скандальний актор Садальський вказав на абсурдний фрагмент промови Путіна до своїх "еліт" 

Одіозний російський актор Станіслав Садальський, відомий своєю участю в багатьох скандалах, зокрема й повʼязаних з антиукраїнськими висловлюваннями, вказав на абсурдний фрагмент промови диктатора Путіна. Артист заявив, що йому самому стало смішно, коли тиран, звертаючись до своїх посіпак, згадав про недоцільність придбання нерухомості та яхт за кордоном.

Нібито він попереджав, що російським воєнним злочинцям та прихвосням Кремля не дадуть спокійно насолоджуватися награбованим багатством. Про це Садальський написав у Telegram-каналі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Він поділився, що підписники діймають зірку запитанням, що в промові Путіна запамʼяталося йому найбільше. На це Садальський відповів, що його розсмішила заява диктатора про олігархів, у яких через санкції відібрали статки за кордоном, адже саме такі персони й слухали його одіозну промову в залі на правах "еліти" Росії.

"Там, де президент сказав, що попереджав олігархів не купувати палаци, яхти за кордоном, – це було дуже смішно, бо кожен третій, хто сидить у залі, тоді не прислухався до слів Путіна", – написав актор.

"Це Катя Пушкарьова?": мовчунку Тодоренко висміяли через невдалий образ у стилі Одрі Гепберн 

Телеведуча та блогерка Регіна Тодоренко вирішила з'явитися на російському шоу "Маска" у вельми незвичному вигляді: уродженка Одеси, яка обрала кар’єру у країні-агресорі та мовчить про війну, приміряла на себе культовий образ акторки Одрі Гепберн з романтичної комедії "Сніданок у Тіффані".

У соціальних мережах дружина співака-путініста Влада Топалова опублікувала відеоролик із перевтіленням у героїню фільму, для чого вбралася у схожу сукню, а також доповнила вбрання перловим кольє, оксамитовими рукавичками в тон сукні, довгим мундштуком та акуратною зачіскою із впізнаваним чубчиком, повідомляють російські ЗМІ, адже профіль Регіни в соцмережі для українців закритий, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти

"Вгадайте, чий образ я сьогодні підготувала для "Маски"?" — запитала фоловерів ексзірка "Орла & Решки".

Втім, не всі сприйняли "перетворення" телеведучої позитивно. Багатьом користувачам мережі образ не сподобався, про що вони відразу написали в коментарях.

«Вибачте, але образ не Ваш… На 100%… Одрі Г. — це інтелігентність, аристократичність, манери… Ви ж скоріше „сусідське дівчисько“; „Ні, зовсім ні. У неї немає нічого спільного ні з Одрі, ні з Голлі Голайтлі (персонаж Одрі у фільмі „Сніданок у Тіффані“); Справа ж не в макіяжі й не в сукні“» «Це Катя Пушкарьова?»; «До Одрі, як до місяця»; «Просто смішно замахуватися на цей витончений, жіночний образ», — обурилися підписники Тодоренко.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини