MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 лютого 2023

207 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 лютого.

"За кожне завтра треба боротися, нас чекає перемога": Зеленський звернувся до українців у річницю повномасштабної війни

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у річницю розв’язаної Росією повномасштабної війни 24 лютого, наголосивши: останній рік навчив нас правила, що за кожне завтра треба боротися. Він назвав цей період роком мужності, небайдужості, болю й надії водночас, а ще незламності нації.

Лідер країни висловив переконання, що сильний український народ обов’язково переможе ворога. Відповідне відеозвернення опублікувала пресслужба глави держави в офіційному Telegram-каналі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Великий народе великої України! Рік тому в цей день із цього ж місця близько сьомої ранку я звернувся до вас із короткою заявою, тривалістю всього 67 секунд. У ній пролунали дві найголовніші й тоді, і зараз речі. Те, що Росія почала проти нас повномасштабну війну. І те, що ми сильні, готові до всього, всіх переможемо. Бо ми – це Україна!" – нагадав Зеленський.

Він підкреслив, що саме так розпочалося для українців 24 лютого 2022 року – найдовший день нашого життя, найважчий у новітній історії країни, коли всі прокинулися рано й відтоді "не засинають". Президент додав, що багато тоді переживали страх, шок, не знали, що сказати, але відчували, що потрібно робити.

"На дорогах з’явилися затори, але багато хто їхав по зброю. З’являлися черги. Хтось стояв на кордонах, але багато хто – до військкоматів і ТрО. Ми не підняли білий прапор, а стали боронити синьо-жовтий. Не злякалися, не зламалися, не здалися. Символом цього стали прикордонники зі Зміїного й маршрут, за яким вони відправили "русскій воєнний корабль". Наша віра зміцніла. Зміцнів наш дух. Ми вистояли в перший день повномасштабної війни. Ми не знали, що буде завтра, але точно зрозуміли: за кожне завтра треба боротися!" – заявив український лідер.

Чому на початку війни біля Києва зазнала краху 56-кілометрова колона Путіна 

Через три дні після початку вторгнення Росії в Україну супутник на півночі країни зафіксував величезну лінію бронетехніки довжиною 15,5 км. Того ж ранку в Бучі, неподалік від Києва, 67-річний Володимир Щербинін стояв біля місцевого супермаркету, коли в місто в'їхало більше сотні російських військових машин. І Володимир, і супутник були свідками ключової частини плану президента Володимира Путіна щодо швидкої та переконливої перемоги. Але водночас вони були свідками його провалу, йдеться у матеріалі ВВС, інформує UAINFO.org. 

Низка ЗМІ назвали це транспортною колоною. Насправді це був затор - і велика тактична помилка. Через 48 годин після першої супутникової фотографії, 28 лютого 2022 року, колона техніки зросла до колосальних 56 км. Машини стояли там тижнями. Нарешті вони відступили і, здавалося, зникли миттєво.

Що сталося? Чому такі величезні сили не дійшли до Києва?

Команда ВВС поспілкувалася з десятками свідків, включно з військовослужбовцями, національними та міжнародними розвідувальними службами, цивільними, ветеранами та територіальною обороною, які так чи інакше були пов'язані з цією колоною. Вона також отримала доступ до російських карт і документів, які проливають світло на те, яким був план насправді, і чому він зазнав краху.

Перші години

Ця історія розпочалась у перший день повномасштабного вторгнення, на півночі України на кордоні з Білоруссю.

Вийшовши на вулицю викурити сигарету, 23-річний Владислав з 80-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ побачив шквал яскравих вогнів у нічному небі.

"Я пам'ятаю, як дивився, як з усього лісу з'являються вогні. Спочатку я подумав, що це автомобільні фари. Але потім я зрозумів, що це "Гради". Вони стріляли по нас".

Підрозділ Владислава здійснював патрулювання у лісі Чорнобильської зони відчуження, коли перші російські машини перетнули український кордон.

"Вся земля тремтіла. Ви коли-небудь були в танку? Немає іншого подібного звуку. Це потужна штука", - каже він.

Як і було заплановано на випадок будь-якої атаки, Владислав разом із іншими бійцями 80-ї бригади підірвали міст через річку Тетерів біля міста Іванків, що на шляху з Чорнобиля до Києва.

Росіяни будуть змушені витрачати час на будівництво понтонного мосту, що дасть Владиславу та його підрозділу час повернутися до Києва.

Верховна Рада розірвала всі угоди з РФ щодо Азовського моря 

Верховна Рада України у п’ятницю денонсувала всі договори з Росією щодо Азовського моря.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram, також про це свідчать картки документів 0182 та 0183 на сайті ВР, інформує UAINFO.org.

Нардеп уточнив, що йдеться про договір про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки та угоду про створення Чорноморської групи військово-морського співробітництва.

Перший договір був підписаний у 2003 році, його денонсацію підтримали 303 нардепи. Друга угода укладена в тому ж році, за розірвання проголосували 305 депутатів

Жданов спрогнозував, яким буде другий рік війни в Україні

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що другий рік війни матиме приблизно такий самий характер, як взимку 2023-го. Про це він заявив в інтерв'ю "Обозревателю", передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, президент РФ Володимир Путін продовжуватиме кидати "гарматне м'ясо" у бої за мінімальної кількості необхідної техніки для ведення боїв. 

Крім того, прогнозує Жданов, Росія намагатиметься вести наступальні дії. Але це триватиме до того моменту, поки українські захисники не наростять кількість озброєння та не почнуть контрнаступ.

Також він не відкидає, що протягом цього року Росія намагатиметься ще мобілізувати близько мільйона путінських військових, щоб перекинути їх на український фронт.

Зеленський розповів, чому перейшов на "військовий одяг" і коли збирається знову одягнути костюм 

Президент України Володимир Зеленський розповів, як і чому після початку повномасштабної війни перейшов виключно на мілітарний одяг.

За словами Зеленського, бути в костюмі під час війни для нього було б дуже дивно, адже "часи змінилися".

Про це він сказав в інтерв'ю ВВС, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Це було дуже дивно - мій костюм. Часи змінилися, і було не комфортно говорити з людьми у такій складній ситуації. Я хотів показати їм, що підтримую їх і що залишаюся тут. І звісно, я не захопив сюди з собою костюм. А потім хтось із моєї команди, хтось із помічників сказав: "Може, спробуй оце?" У мене був якийсь мілітарний одяг. І я сказав: "Так, звісно" і одягнувся отак. Це було зручніше і зрозуміліше для людей. Адже це війна, і дуже дивно, коли війна, а ти у костюмі", - розповів президент. 

Зеленський додав, що обов'язково повернеться до класичного костюма, і станеться це, найімовірніше, у день перемоги України.

"Так, звісно, я знаю, що так буде. Після нашої перемоги. Можливо, у день нашої перемоги. Але так неодмінно буде, адже тоді я буду президентом мирної країни. І так буде, я певен у цьому", - сказав Зеленський.

Хіромант проаналізував долоню Путіна й жахнувся 

У мережу "злили" фото долоні російського президента Володимира Путіна, за яким астролог, нумеролог та хіромант Ігор Мехеда проаналізував лінії на руці кремлівського диктатора. Й результат здивував навіть його, повідомляє "Обозреватель", передає УНІАН, інформує UAINFO.org

Маги й астрологи ще з часів Середньовіччя вважали, що на лініях долоні можна побачити вплив небесних світил, тож їх можна прочитати, як і натальну карту.

Тож Мехеду попросили подивитися долоню Путіна, яка потрапила на фотографію. І його аналіз вразив тих, хто вірить у хіромантію.

"Що я можу сказати. Лінії життя взагалі немає, вона стерта. Лінія серця також відсутня. Також відсутня лінія розуму. Ліній долі 8, вони переплутані між собою, утворюють повний хаос", - сказав астролог.

Тож він робить висновок, що така людина керується негативними силами й взагалі не має існувати, враховуючі відсутність лінії життя.

Навіть не пельмені: сім'ям загиблих окупантів у Росії подарували піну для гоління та шампунь 

У Ленінградській області рідним загиблих у війні російських військовослужбовців подарували піну для гоління та шампунь, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Про це у соціальній мережі "ВКонтакті" повідомила адміністрація Тихвінського району. Однак після негативної реакції громадськості місцева влада видалила публікацію (у Мережі збереглися скриншоти).

В описі до фото йдеться, що "правильно вшановувати не тільки солдатів та офіцерів, а й їхні родини".

Нейронна мережа згенерувала фото, як виглядатиме Київ після перемоги  

Штучна нейронна мережа згенерувала фото того, як виглядатиме Київ після перемоги. Крім того, було створено світлини столиці України, після того, як вона відбудується.

Про це повідомили в соціальних мережах. На них можна побачити яким буде наше місто, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Нейромережа згенерувала, як виглядатиме Київ після перемоги. Перші дві фото – Київ, після того, як відбудується, а наступні – в день, коли в Україні оголосять перемогу", – йдеться в повідомлені.

Штучні нейронні мережі – це обчислювальні системи, натхнені біологічними нейронними мережами, що складають мозок тварин. Такі системи навчаються задач (поступально покращують свою продуктивність на них), розглядаючи приклади, загалом без спеціального програмування під задачу.

"Мамо, не плач, я повернусь": Барських розчулив піснею-посланням у річницю війни. ВІДЕО

У річницю незламності українського народу співак Макс Барських вирішив презентувати трек, який він присвятив усім матерям, котрі чекають на своїх синів. Тільки люди з крові та плоті можуть перемогти зло і це станеться, упевнений виконавець. Він розповів, що завжди дарує мамі міцні обійми, щоб її заспокоїти.

Пісня "Мамо, не плач" з'явилася у YouTube-каналі Барських 24 лютого. У ній зірка вирішив звернутися не до бійців ЗСУ, а до їхніх найближчих людей, щоб втішити й нагадати – перемога України близька, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

У треку Барських просить матерів не плакати та передати всім, що їхні сини не віддадуть окупантам улюблену країну. Таким чином вокаліст підкреслив силу духу, міць та хоробрість українських військових, які до останнього подиху борються за незалежність України та хочуть бачити синьо-жовтий прапор над кожним населеним пунктом. 

"Дякую вам, мої незламні земляки. Ви є натхнення для мене в ці важкі, але історичні часи. Цю пісню я присвячую не кіборгам, не міфічним супергероям, а звичайним українським синам, дочкам, батькам та мамам. Тільки люди з крові та плоті можуть подолати зло, і це станеться. А доти співаємо душею!", – написав Макс Барських в особистому блозі.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини